Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Gothrose
[quote]Originally posted by Mars
Tema jeste nova, ali me cudi da niko nije pomenuo:
Terry Pratchett?

Kamionci? Sestre po metli? Boja Magije?

Jao,mene je taj Prachet mnogo razocarao.Valjda sam se suvise nadala...Izvini ali ti si malo zbrkao knjige.Kamionci,Buldozerci i (zaboravih sta je trece)su u jednoj grupi a pre toga idu knjige o "Disksvetu":
Boja magije
Svetlost cudesnog
Jednakost rituala
Mort
Cudotvorac
Sestre po metli
Piramide
Straza!Straza!
Pokretne slike
Erik
Kosac
Gospoda i dame
Oruzane snage
Dobra predskazanja(pisao sa Nil Gejmenom)
Vestice na putu

Ufff,mislim da sam i ja pobrkala redosled...Kako god,sve je na www.laguna.co.yu
:lukavi:

:doh: Pa ja sam ovde zbrkala vise stvari...Valjda se vidi sta je Marsovo a sta moje???
Izvini Mars!!!
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ja sam voleo Fisiolog i zbornik srpskih mitoloških bi?a, ne se?am se ko ga je radio, davno sam imao tu knjigu, pominju se sve mogu?e more, veštice, karakondžule, baba-Jage i sl. sa prigodnim ilustracijama. Ina?e mi je mitologija severnih naroda nekako sva mra?na.

Iz nekog razloga ne prikazuje mi se slika divovskog muzgavca, ne znam da li je to za moje dobro.
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
jedino mitološko bi?e koje ja viðam ?esto na tv-u
jeste polu-žena, polu-koza, bi?e sa ženskim telom i
glasom koze, bi?e koje je sistematskim viševekovnim zaverama
zapadno-evropskih, antinaturalisti?kih istori?arskih lobija
bilo potpuno zanemareno u svim tekstovima o mitološkim
bi?ima iz anti?kih i drugih mitova.
Nepravda nije mogla trajati doveka, i naravno po?etkom
90-tih su na brdovitom Balkanu prilike bile takve da je
društvo bilo otvoreno za sve vidove druga?ijeg i stranog
pa je i ovo bi?e našlo priliku da izrazi sebe i iskaže svoj
neobi?an glas.
Zbog svoje izuzetne skromnosti, i retkog dara da prošlost
i nepravde ostavi iza sebe, ovo bi?e nije imalo potrebu
da igra na kartu mitova da bi iskazalo svoj talenat,
pa je u narodu simply known as Ceca.
By XanaX
Originally posted by bojandjo
toplo preporu?ujem zabavnu borgesovu knjižicu 'priru?nik fantasti?ne zoologije - knjiga o izmišljenim bi?ima' :party:
Hmmm...
Izgleda da ta knjiga kola i po mom faksu...

Ispit iz opce zoologije:
profesorica: A recite mi kolegice, sto znate o sirenama?
(o.p. sirene su skupina vodenih sisavaca)
frendica: Sirene? Sirene su mitska bica.
profesorica: ... malo vise ozbiljnosti kolegice ...
ja /valjam se od smijeha/
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by XanaX
Ispit iz opce zoologije:
profesorica: A recite mi kolegice, sto znate o sirenama?
(o.p. sirene su skupina vodenih sisavaca)
frendica: Sirene? Sirene su mitska bica.
profesorica: ... malo vise ozbiljnosti kolegice ...
ja /valjam se od smijeha/
Imao Sirenia i Hyracoidea kao pitanje na ispitu :up:

a sireni (u muškom rodu) su skupina vodozemaca repaša, sa prili?no zakržljalim nogama...
Korisnikov avatar
By switchon1234
vilenjaciii vilenjaci :)
I nazguli, ali pa sad gde se oni ubrajaju...

Ja bas citam od Praceta Jednakost rituala, bas me interesuje hoce lime oduseviti toliko kako su mi pricali da je dobra knjiga...
By KneePlay
Moje detinjstvo je proteklo u znaku dveju knjiga, "Patuljci" i "Vilenjaci"... znam da su postojali i "Džinovi" u toj seriji. Lepo ilustrovana izdanja... patuljci su bili simpati?ni, nešto ko hobiti, ali prava strava me hvatala od vilenjaka... zaista su bili eerie... zelenkasta dugoljasta bi?a sa šiljatim ušesima i zlim pogledom :uplasen:

ali s druge strane, patuljci su bili samo smešni, a mnogi vilenjaci seksipilni :D se?am se nekih goluždravih, dlakavih, pa glatkih, u svakom slu?aju veoma queer stvar. neki od njih su bili moji prvi seksualni objekti :party: Da je moja mama znala u šta se upušta :tepih:

Danas su i meni dragi nazguli. Uvek navijam za negativce. Je suis un mauvais sujet, iliti ga bad subject. :evilgrin:
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by KneePlay
Moje detinjstvo je proteklo u znaku dveju knjiga, "Patuljci" i "Vilenjaci"... znam da su postojali i "Džinovi" u toj seriji. Lepo ilustrovana izdanja... patuljci su bili simpati?ni, nešto ko hobiti, ali prava strava me hvatala od vilenjaka... zaista su bili eerie... zelenkasta dugoljasta bi?a sa šiljatim ušesima i zlim pogledom :uplasen:

ali s druge strane, patuljci su bili samo smešni, a mnogi vilenjaci seksipilni :D se?am se nekih goluždravih, dlakavih, pa glatkih, u svakom slu?aju veoma queer stvar. neki od njih su bili moji prvi seksualni objekti :party: Da je moja mama znala u šta se upušta :tepih:

Danas su i meni dragi nazguli. Uvek navijam za negativce. Je suis un mauvais sujet, iliti ga bad subject. :evilgrin:
imam i ja sve tri knjige :roll: kako patuljci imaju super ku?icu!!! :party:
By KneePlay
Originally posted by bojandjo
Originally posted by KneePlay

imam i ja sve tri knjige :roll: kako patuljci imaju super ku?icu!!! :party:

Devojka-patuljak je bila strašno sisata, toga se jedino se?am :uplasen:

Iz "Patuljaka" sam najviše voleo trolove, naro?ito one super-trolove što samelju patuljka u mašini za mlevenje mesa :meduza: kako im ono beše ime, bude ih svega 3-4 na svetu, a imaju po sedam prsta na nozi? :drama:
Korisnikov avatar
By The Muse
Ja se ponekad zapitam da li ja uopste citam nesto gde se ne pominju neka mitoloska bica. A da mi pritom, nije za ispit ili tako nesto....

Sad evo opet citam Silmarilion posto nije dugo bio kod mene pa sam se uzelela :zen:
Korisnikov avatar
By switchon1234
Originally posted by The Muse
Ja se ponekad zapitam da li ja uopste citam nesto gde se ne pominju neka mitoloska bica. A da mi pritom, nije za ispit ili tako nesto....

Sad evo opet citam Silmarilion posto nije dugo bio kod mene pa sam se uzelela :zen:

Naravno da sam mislila na Silmarilion kad sam napisala vilenjacciiii :wink: ...
Ta knjiga mi je toliko divna, to se ne moze opisati! :sunce:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Glorfindel
Naravno da volim i uzivam citajuchi takvu literaturu.
Spisak mitoloshkih bica je manje vise isti i obichno ga chine patuljci, trolovi, vile, kentauri, demoni, dobri i losi duhovi...
Zanimljiv i bogat svet koji omogucava piscu da se razmahne ako ih koristi u pisaniju svome.
Varka je, cesto, da su to knjige za decu, pa se onda klasicna epska dela nazivaju bajkama.
Dobri i loši duhovi nisu mitološka bi?a..
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!