Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Gothrose
Danil Ivanovic Harms rodjen je u Petrogradu 1905 godine.Svoje pravo ime Juvacev zamenjivao je raznim pseudonimima a najpoznatiji je Harms.Sredinom 20-tih pojavljuje se u knjizevnim avangardnim krugovima gde zauzima prvo mesto.U vreme staljinistickih cistki uhapsen je sa optuzbom da svojim stihovima smisljeno odvraca decu i radnike od izgradnje socijalizma.Umro je 1942. u zatvorskoj bolnici u Novosibirsku.1956. izdato je zvanicno saopstenje o njegovoj rehabilitaciji.U Sovjetskom Savezu priznat je kao decji pisac a izvan domovine velicaju ga kao pisca za odrasle.
Da li je neko citao ciklus prica "Slucajevi"?Ako jeste,koje je misljenje o Harmsu i njegovim delima?
:lukavi:
Korisnikov avatar
By jukie
Svi biolozi koji su studirali pri kraju Slobinog vremena ?itali su Harmsove kratke pri?ice u Žaoki... najviše mi se dopada ona o tome kako su neki tipovi umrli (ne se?am im se imena jer su bila na ruskom i sva mi zvu?e isto):
Jednom se 1 najeo pirea od graška i umro. A 2 je ?uo za to i takoðe umro. A 3 je umro sam od sebe. A žena od 3 je pala sa kredenca pa je i ona umrla. A baba od 3 se propila i završila na ulici. A deca od 3 su se podavila u vešta?kom jezeru :roflmao: itd itd.
Ima i nešto sa hlebom. ?ovek je išao na posao i sreo drugog ?oveka koji je upravo bio kupio hleb u pekari i nosio ga ku?i. I to bi otprilike bilo to.
Korisnikov avatar
By Gothrose
A ima i onaj sto nema ni kosu ,ni lice,ni noge,ni ruke,ni telo pa ga nije vazno pominjati. :lol:
Sjajan je Harms,samo ga treba skapirati.Sad mi dodje da poludim sto sam pozajmila "Slucajeve"pa ne mogu nijednu 'pricicu'da navedem osim ove jedne zapisane u nekom notesu...Ove sto si spomenuo-tacno znam na koje mislis ali ne znam napamet...Ima i ona kad bakice ispadaju kroz prozor jer se previse naginju usred preterane radoznalosti.Mislim da ih je 5-6 ispalo? :lol:

OPTICKA VARKA

Semjon Simjonovic,namestivsi naocare,pogleda bor i vidi da na boru sedi covek i preti mu pesnicom.
Semjon Semjonovic,skinuvsi naovare,pogleda bor i vidi da na boru nema nikog.
Semjon Semjonovic,namestivsi naocare,pogleda bor i opet vidi da na boru sedi covek i preti mu pesnicom.
Semjon Semjonovic,skinuvsi naocare,opet vide da na boru nema nikog.
Semjon Semjonovic,opet namestivsi naocare,pogleda bor i opet vidi da na boru sedi covek i preti mu pesnicom.
Semjon Semjonovic ne zeli da veruje u tu pojavu i smatra je optickom varkom.
:smeh: :smeh: :smeh:

I to je inace iz "Cudesne predstave"-knjige za decu.Mozes zamisliti decu kad cuju nesto ovako? :lood:
Korisnikov avatar
By Tot
Opet jedna tuzna sudbina pisca koji se suprotstavio komunizmu. Iskreno, nisam ga citao ali bih voleo pro?itati neku njegovu pri?u. Se?am se samo maglovito našeg filma Slu?aj Harms.
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by Tot
Iskreno, nisam ga citao ali bih voleo pro?itati neku njegovu pri?u.
Verovao ili ne,"Opticka varka"je jedna od njegovih prica-i to za decu. :lol: :lol: :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!