Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By mrle
Charlie Hunnam sera Antinoüs d'Hadrien.
Quand à l'empereur, Antonio Banderas a été depuis le lancement du projet pressenti pour tenir le rôle.
http://www.cinempire.com/films/news/020407f.html

Le tournage débutera prochainement entre la Serbie et le Maroc.
http://www.cinemovies.fr/news_fiche.php ... eactu=2941

S tim sto pod ovim drugim linkom stoji da je snimanje najavljeno jos 21. oktobra 2005. Je li projekat i dalje aktuelan? Hoce li biti snimanja po Srbiji? :D
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Renoir
Oh la la la...
Ajd' navescu samo neke moje FRANCUSKE momente...

moja prva ljubav - najveca - le plus grand - Hubert Vacelet

moje ostale ljubavi

-RENOIR - promenio svojim slikama moj zivot na bolje
-PROUST - genije... nedostizni ideal kada je sintaksa i izrazavanje u pitanju
-MYLENE FARMER - je t'aime melancolie...
mracna, tuzna....nikada srecna... njene pesme-moj zivot
-BALZAC - neprevazidjeni romansijer

zatim...

-ZAZIE - velika inspiracija... j'adore sa musique...
-PREVERT - ljubak do besvesti...
-STENDHAL - klasik...velikan...
-MONET - moja druga ljubav...
-DELACROIX... MATISSE...GAUGUIN...CEZANNE...
- LOUIS DE FINES (GENDARME DE SAINT TROPEZ) - uvek me zasmeje...
- LE FABULEUX DESTIN D'AMELIE POULAIN... moj omiljeni film
-BAUDELAIRE... genije za petites poemes en prose
-VERLAINE & RIMBAUD ... le couple
-LES DIEUX DU STADE... MECS MECS MECS/BOYS BOYS BOYS!!!!

et beaucoup des autres...

:france:
:snob:
oh...da... Francois Sagat
:drkanje:
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by B.U.
Originally posted by Renoir
Oh la la la...
Ajd' navescu samo neke moje FRANCUSKE momente...

moja prva ljubav - najveca - le plus grand - Hubert Vacelet

moje ostale ljubavi

-RENOIR - promenio svojim slikama moj zivot na bolje
-PROUST - genije... nedostizni ideal kada je sintaksa i izrazavanje u pitanju
-MYLENE FARMER - je t'aime melancolie...
mracna, tuzna....nikada srecna... njene pesme-moj zivot
-BALZAC - neprevazidjeni romansijer

zatim...

-ZAZIE - velika inspiracija... j'adore sa musique...
-PREVERT - ljubak do besvesti...
-STENDHAL - klasik...velikan...
-MONET - moja druga ljubav...
-DELACROIX... MATISSE...GAUGUIN...CEZANNE...
- LOUIS DE FINES (GENDARME DE SAINT TROPEZ) - uvek me zasmeje...
- LE FABULEUX DESTIN D'AMELIE POULAIN... moj omiljeni film
-BAUDELAIRE... genije za petites poemes en prose
-VERLAINE & RIMBAUD ... le couple
-LES DIEUX DU STADE... MECS MECS MECS/BOYS BOYS BOYS!!!!

et beaucoup des autres...

oh...da... Francois Sagat
:drkanje:
:giggle:

Que c'est marrrrant de lire mes posts anciens!

:giggle:

Et que je change si peu
même si le temps coule et coule...

et j'suis toujours moi et mes gôuts^

et toq!
Korisnikov avatar
By walt333
Francuski, kao bojagi, nesto i ucim, a i Francuski kulturu obozavam, njihova knjizevnost mi je omiljena. Za mene sta sve simbolizuje francusku

Edith Piaf- glas Francuske, ne postoje pesme koje bolje leze uz vino, Cudesna Edith pjaf me je zacarala svojim glasom, i sto rece Marlene Dietrich jednom, Edit jeste glas Pariza i gde god da je cujete oseticete se u Parizu.

Bodler i Rembo - dekadetnost Francuske, moji omiljeni francuski pesnici, cija je poezija drasticno utical;a na moju ljubav prema poeziji.

Zorz Sand - Hrabrost francuske. Da li je postojala tako posebna i hrabrija knjizevnica od Zorz Sand? Ne verujem. Iskreno, zeleo bih da je poljubim u stopalo kada bih imao priliku. zena koja je napisala roman Leliju, zena koja je navukla Balzaka na hasis, i zena koja se usudila da obuce pantalone

Marsel Prust - Ma amour. Ako sam u nekog knjizevnika zaljubljen onda je to sigurno Prust. njegov ciklus "U potazi... je nesto najlepse sto procitah u zivotu, i zelim da se smuvam sa njim kada budemo zajedno gorili u paklu

Kolet, Margaret Jursernar, Balzak, Stendal, Zola, Sartr, Simon de Bovoar, Flober, Zid, Kokto, i drugi velikani francuske knjizevnosti koje neizmerno volim i znam dokle god imam njihove knjige nikad necu biti sam

Sezan i Mone- spadaju u moje omiljene slikare,i zauzimaju posebno mesto u mom srcu

Hotel Ritz- kada budem uspeo da odsedim u ovom hotelu barem nedelju dana, znacu da sam uspeo u zivotu

Francuski klosari - tako romanticno zvuci, ali nemam pojma zasto

Katarina de Medici - iako je rodom Italijanka, bila je francuska kraljica, i jedna od najpoznatijih kraljica u istoriji. ona je jedan od mojih uzora. ovu kraljicu vesticu optuzili su za sve moguce i nemoguce grehove, opisivali su je kao krivolocnu zenu i djavoljevom sestrom, a istina je da su njeni jedini gresi bili to sto je Lepa, pametna i sposobna da uzme stvar u svoje ruke. Obozavam je...
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by walt333
Marsel Prust - Ma amour
treba

Mon amour

et toq!
By Speculum Columbae
Ja sam takođe frankofon, ali ljudi ovde nekako zaboravljaju da je Francuska dala osnove u muzičkoj umetnosti i skoro svaki pravac je ona započela:

lArs Antiqua de Notre Dame - pretstavlja sa prvim poznatim kompozirotima Evrope Magistrom Pérotin-om i Léonin-om prvu polifonu muziku Evrope i izdvajanje iz lgregorijanskog korala germanskih zemalja:

''

Zatim, u isto vreme dok cveta gotička muzika u katedralama Francuske, dolaze i ltruveri i trubaduri iz Akvitanije, Provanse i u Francusku, što dovodi do cvetanja lArs Nove i Ars Sublitor, prve svetovne, ljubavi okrenute, instrumentalne muzike Srednjeg veka: Philippe De Vitry, Adam de La Halle, koji je dao prvo scensko muzičko delo Evrope - lIgru Robena i Merion, Guillaume de Machaut i drugi.

''

Period renesanse je u Francusku muziku došao pre Italije i tako se tu razvija lfranko-flamanski stil, sa svojom visokom sofisticiranosti zvuka - Guillaume Duffay, Orlandus de Lassus, Josquin des Prez, burgundijska škola koja je majka muzike Venecije...Francuski postaje lingua franca muzike i umetnosti renesanse. Razvija se definitivno lmotet i druge muzičke forme karakteristične za renesansu:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7ABDXVR0 ... re=related[/youtube]

Franko-flamanski renesansni stil je neminovno prešao u rani barok lAncien Régime, sa dominantnim muzičkim pravcima lAir de Cour, vrlo brzo se pred kraj prve dekade razvija iz grupe starih plesova i muzičkih formi (koje je Evropi opet donela Francuska) i balet.

''

Ancien Régime ustupa mesto vremenu Louis-a XIV kada je francuska umetnost i muzika na vrhuncu - Jean-Baptiste Lully, jedan od najvećih baroknih kompozitora, koji je doveo prvu lTragedie en Musique, odnosno loperu u šturu Francusku, zatvorenu za italijanske muzičke forme. Francuska muzika postaje instrumentalnija i osim laute, cveta muzika i za viola da gambu, teorbo koja je tek pronađena.

''

Rani barok usutupa, posle prevremene smrti Lilija mesto srednjem baroknom stilu, sa svojim građanski okrenutim odlikama prosvetiteljstva - cveta tada tehnički savršena muzika za lclavecin (čembalo) Jean-Philippe Rameau-a i Francois Couperin-a. Francuski umetnici postaju i virotuzi na flauti, koji razvijaju ovaj instrument do krajnjih granica..

''

Malenu stagnaciju od vremena Gluck-a koji čini da francuska opera dostigne vrhunac, na dvoru Marie Antoinette, predstavlja građanska revolucija u Francuskoj.
Francuska opet staje na pijedestal, razvijajući novi muzički pravac - impresionizam dva veka posle, u XIX veku sa pojavom Pariske muzičke škole - Debussy-ja i Ravel-a.
Korisnikov avatar
By Torry
obozavam sve sto je vezano za francusku

a i jednu profesorku <3
By Speculum Columbae
Najveći pisci na francuskom jeziku nisu ni Prust, ni Balzak, ni Stendal.
Bez premca je najveći krojač francuskog jezika Žan Rasin.
Prati ga Pjer Kornej, Fransoa VIjon i Gijom de Mašo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!