Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Po povratku iz vojnih misija (Zaliv, Balkan, Irak, Avganistan idr.) psihičko i fizičko stanje vojnika se drastično menja. Simptome koji se kod njih pojavljuju lekari najčešće prepoznaju kao različite oblike raka. Međutim, povećani broj incidenata kao i mutacija do kojih dolazi, izazvali su, među stručnjacima, sumnju o uzrocima bolesti a zatim doveli i do nepoverenja javnosti. Oboleli ulaze u stanje potpune neizvesnosti, prepušteni sami sebi, isčekujući rešenje ili objašnjenje, ili, pak, samu smrt. Horor kroz koji prolaze u medijima je poznatiji kao Balkanski sindrom ili Zalivski sindrom. Uzrok ovakvih zdravstvenih problema se vezuje za upotrebu naoružanja sa osiromašenim uranijumom kao i za postojanje nevidljivih nanočestica u atmosferi, koje ulaze u telo žrtve. Bogomir Doringer je pet godina istraživao ovaj fenomen i razgovarao ne samo sa vojnicima i njihovim familijama već i sa naučnicima koji se bave nastalim devijacijama.

Rezultat ovog istraživanja predstavlja osnovni materijal video instalacije u okviru koje se u ambijentu svedočanstva pojavljuju portreti sagovornika ali tako da ih ne možemo u potpunosti sagledati. Nalik zamagljenoj istoriji savremenog čoveka, realnost dobijenih iskaza ostaje da lebdi u prostoru između nas - publike, i nevidljivog. Autor nas poziva da pogledemo iza površine ekrana. Kao novi model istraživača, umetnik kopa po dokumentima današnjice, sakuplja iskustva i emocije drugih, u cilju da osvetli one procese koji se dešavaju izvan naših pogleda. Zajedno sa skulpturom od ferofluida i radom Zlatna biopsija ova izložba gradi memorijal onom svetu u nama i izvan nas koji iz sopstvenog straha ne opažamo. Nazvana „Gostoprimstvo“ izložba se poigrava i sa pojmovima gosta i domaćina ukazujući na zastrašujuće forme koje oba termina mogu preuzeti.

O autoru:
Bogomir Doringer je rođen 1983. godine u Beogradu, Jugoslavija. Tokom svojih tinejdžerskih dana „ilegalno“ se bavio modom koju je koristio u svrhe društvene kritike, paralelno uz studije sociologije. Diplomirao je na Ritveld akademiji u Amsterdamu gde je njegov diplomski rad bio nominovan među najboljima. Po pozivu Filmske akademije i njihovog interesovanja za projekat „Gostoprimstvo“ zbog vrlo upečatljive konstrukcije i teme kojom se Doringer bavi, upisuje master na kome diplomira sa cum laud. Izdvojeni projekti: „Ilegalna stolica“, „Deranged“, „Fashion and Despair“, „Conflict Box“…

I can't wait :hail2:
Korisnikov avatar
By Sunce
Nista ja njemu ne verujem. :)

Mogu samo da kazem da je lep.

Posle modnih revija sa svinjama, nekako mi je ovo totalno suludo. Neka nastavi da se ilegalno bavi modom, to mu lepse stoji.

Nekako mi se cini da je sve ovo novo samo dodatna prezentacija njega samog.
By Sixto
Jel bese za njega isla prica svojevremeno da je drpio nesto iz nekog muzeja?
Korisnikov avatar
By antibiotic
video sam uzivo jedan njegov rad i smideo mi se, ali mi on nije posebno zanimljiv i ne razumem fascinaciju njime, a pomalo sam i zavidan.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
meni je on simpa

ukljucuje mi gejdar, btw
By Sixto
Miko.... ne da ga ukljucuje, vec ga razvaljuje. Moram da idem u TEMPO da kupim novi! :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!