Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Tungi
Petar Kralj, doajen srpskog glumišta preminuo je u sedamdesetoj godini nakon duge i teške bolesti.

Kako prenosi S media, potvrda o ovoj vesti stigla je i iz matičnog pozorišta ovog glumca Ateljea 212.

Petar Kralj koji je u svojoj karijeri ostvario preko 200 uloga, a na pozorišnim daskama igrao više od 3.000 puta poslednjih meseci bio je ozbiljno bolestan, usled čega je više puta hospitalizovan.
Petar Kralj je rođen u Zagrebu 1941. godine. Diplomirao je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je član Ateljea 212 do 1979. kada je prešao u slobodne umetnike.
Dobitnik je brojnih nagrada za svoj rad, uključujući nagrade za životno delo “Pavle Vuisić”, “Dobričin prsten”, “Zlatni ćuran” i nagradu “Sterijinog pozorja” koju je dobio prošle godine.
- Ja sam običan čovek. Bog mi je samo dao mogućnost da uz pomoć dobrih pisaca i misli koje su oni zapisali kažem nešto pametno ljudima. Taj dar koji imam nikada nisam izneverio, a poštujem ga i danas. Sve drugo je kod mene sasvim obično - volim da pijem, da se družim sa raznim ljudima, da igram lopte - ispričao je jednom prilikom Petar Kralj.

Važio je za glumca koji je najbolje kazivao poeziju
.

Blic
Korisnikov avatar
By Mars
U bre.

Pored nekoliko uloga (mozda najvise "Dr suster"), zauvek cu ga pamtiti po recenici: "Nije mi bitno gde zivim-sve dok su oko mene ljudi koji me vole".
Korisnikov avatar
By starky
Pitam se da li Pera Kralj sanja da je naizmenično čudni melanholični princ, pa šegrt, pa vladika, pa setni garderober, pa glumac mefistovske ambicije, pa zabljavač, pa nežni stradalnik. Ili to svi oni istovremeno sanjaju da su Petar Kralj. Ko zna, u stvari, gde i kada prestaje Petar Kralj a počinju oni.(Vida Ognjevovic)
Korisnikov avatar
By speedygonsales
starky napisao:Pitam se da li Pera Kralj sanja da je naizmenično čudni melanholični princ, pa šegrt, pa vladika, pa setni garderober, pa glumac mefistovske ambicije, pa zabljavač, pa nežni stradalnik. Ili to svi oni istovremeno sanjaju da su Petar Kralj. Ko zna, u stvari, gde i kada prestaje Petar Kralj a počinju oni.(Vida Ognjevovic)

Дивно речено. :love:

Иначе, јако ми је жао због смрти Петра Краља. Јако добар глумац и, изгледа, човек!
Korisnikov avatar
By Mars
Inace...ajde sto odlaze-tako mora i tako je prirodno.

Ali sto u ovima koji ostaju, koji dolaze - nijedan Peetar Kralj, nijedan Ljuba Tadic, nijedna Olivera Markovic, Marija Crnobori, Olga Spiridonovic...e to je tuga.
By sncbgd
pokoj mu dusi
Korisnikov avatar
By Sunce
Voleo sam ga. Dobro je recitovao, a sto se tice glume - nekako se izdvaja po izgovaranju teksta, ritmici. Prvi put sam ga slusao u gimnaziji, bio je gost i recitovao je nesto.

Zao mi je sto se mucio u bolesti.
Korisnikov avatar
By *deni*
Šta ti je život.. Arsen Dedić je 2004. godine bukvalno bio na samrti, izgledao je kao živi leš i mnogi su ga bukvalno već sahranili i mislili da je samo pitanje dana kad će da umre. A on se, srećom, oporavio.
Kralj nije bio te sreće.
:nazalost:
Korisnikov avatar
By *deni*
Mars napisao: Olga Spiridonovic...
Mars, da li znaš je li istina da je ova glumica za života sisala alkohol kao vodu ?
Korisnikov avatar
By deran
Mars napisao:Inace...ajde sto odlaze-tako mora i tako je prirodno.

Ali sto u ovima koji ostaju, koji dolaze - nijedan Peetar Kralj, nijedan Ljuba Tadic, nijedna Olivera Markovic, Marija Crnobori, Olga Spiridonovic...e to je tuga.

ljuba je stvarno...kralj..

zoran,danilo...dug je niz..
Korisnikov avatar
By starky

obozavala sam je :love:
Korisnikov avatar
By nsc
mnogo sam voleo Kralja Petra na sceni/ama

R.I.P.
Korisnikov avatar
By Mars
*deni* napisao:
Mars napisao: Olga Spiridonovic...
Mars, da li znaš je li istina da je ova glumica za života sisala alkohol kao vodu ?
Ne, ne znam.

Mnogi glumci za života sisaju alkohol kao vodu.
Korisnikov avatar
By Zoey

:hail:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!