Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
Istaknuta umetnica Vasilija Radojčić preminula je u Beogradu u 75. godini. Sahrana je u sredu na Novom groblju u Beogradu.Vokalna solistkinja i istaknuta umetnica Vasilija Radojčić preminula je juče u Beogradu, u 75. godini.

Vasilija Radojčić rođena je u Kragujevcu 21. aprila 1936. godine. U rodnom gradu završila je i gimnaziju, a potom upisala studije francuskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Od 1958. bila je solista Radio Beograda, a od 1961. počinje da snima za PGP-RTB.

Kao dugogodišnji saradnik Radio-televizije Srbije snimila je veliki broj emisija i trajnih snimaka za zvučni arhiv RTS-a.

Mnoge pesme koje je izvodila tokom duge i bogate pevačke karijere postale su "evergrin" hitovi, koje rado slušaju različite generacije.

Komemoracija Vasiliji Radojčić biće održana u sredu, 28. septembra, u 10 sati u Maloj sali Doma Sindikata, a sahrana je istog dana, u 11.30 na Novom groblju u Beogradu.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... C4%87.html

''
Korisnikov avatar
By *deni*
Bila je baš slatka i šarmantna gospođa. Imala je i profil na Fejsbuku, rekao bih da je bio autentičan, jer su na njemu objavljivane slike iz privatnog života.
Zaključio sam da je Vasilija svoje penzionerske dane provodila pasionirano prateći tenis, posebno je volela Novaka Đokovića, a njeni brojni obožavaoci su je masovno pozdravljali i ukazivali joj poštovanje preko Fejsbuka.
Mogla je još desetak godinica da poživi, ali, eto, nije.
Neka ti je laka crna zemlja, divna ženo i evo jedne pesme, koju sam ja postavio na youtube :

''
Korisnikov avatar
By Mars
A ima li, Deni, neka vesela pesma da je pevala u karijeri?

Meni sve same tragedije padaju na pamet.
Korisnikov avatar
By Stripi
Ajde Jano? Možda je to onako veselija?
''

A ni ja se neš ne sjećam da je pjevala nešto veselije...a stvarno je žena odlično pjevala a ne ko ove landare danas.

ajd i ova je nešto veselija

''
Korisnikov avatar
By deran
Stripi napisao:Ajde Jano? Možda je to onako veselija?

A ni ja se neš ne sjećam da je pjevala nešto veselije...a stvarno je žena odlično pjevala a ne ko ove landare danas.
nije ni jana bog zna kako vesela-ovo je zapravo pravi ritam te pesme...:

''''
Korisnikov avatar
By Mars
Stripi napisao: ajd i ova je nešto veselija
E da. Ta mi je falila.

"Ajde, Jano" mi je bila uvek onako...tipicno srpski autodestruktivna i neracionalna...
Korisnikov avatar
By Stripi
deran napisao: nije ni jana bog zna kako vesela-ovo je zapravo pravi ritam te pesme...:
Pa ono, mislio sam na ideju pjesme, sve se daje samo kako bi se plesalo :D
Mars napisao: "Ajde, Jano" mi je bila uvek onako...tipicno srpski autodestruktivna i neracionalna...
:lol:
Korisnikov avatar
By Stripi
a ona "Na Uskrs sam se rodila"?
I ta mi se čini vrckasta u najavi :D
A ova me podsjeća na Breninu "Perice moja merice".
Korisnikov avatar
By Mars
Da i ta, samo što je meni poslednjih 10 godina prva asocijacija na tu pesmu Dragica Radosavljević Cakana.
Korisnikov avatar
By Mars
Uh, poslušajte što je ovo dobro!

''''''''

Ima i da zavrckaš :dance: i da padneš u dert :drama:

A vidite ovaj kuriozitet

''''''''
Korisnikov avatar
By *deni*
Stripi napisao: A ova me podsjeća na Breninu "Perice moja merice".
Nikakvo čudo, isti je kompozitor - Miša Marković, čije se autorske pesme prepoznaju od prvog takta, često mu pesme liče jedna na drugu, samog sebe plagira i reciklira, a to je najuočljivije u numerama '' Srce je moje violina '' i njenim mlađim sestrama '' Tecite, suze, tecite '' i '' Srce puno baruta '' :

''
''
''

I tako....
Korisnikov avatar
By Tungi
Umetnica. Nek' pociva u miru.

Mislio sam da je starija, a ona godiste Ljubise Samardzica.
Korisnikov avatar
By *deni*
Mars napisao:Uh, poslušajte što je ovo dobro!

''''''''''''''

Ima i da zavrckaš :dance: i da padneš u dert :drama:

A vidite ovaj kuriozitet

''''''''''''''
Kvalitetne su to pesme, ali ja sam uvek preferirao novokomponovani deo opusa preminule Vasilije. Nerviralo me je to što se te, da tako kažemo, modernije njene pesme ne forsiraju toliko, pa sam uzeo i postavio neke od njih na youtube.
I ovo je lepa, novokomponovana numera :

''''''

:harmonika: :kolo:
Korisnikov avatar
By *deni*
*deni* napisao:
Stripi napisao: A ova me podsjeća na Breninu "Perice moja merice".
Nikakvo čudo, isti je kompozitor - Miša Marković,
Ispravka - Nije Miša Marković komponovao Breninu numeru '' Perice, moja merice '', već Kornelije Kovač.
Pardon.
Korisnikov avatar
By *deni*
A ovo je jedna od Vaskinih najkomercijalnijih, namenskih pesama, na koju sam svojevremeno, dok sam radio na radiju bio alergičan, jer je naručivana i emitovana po 1000 puta u '' Željama, čestitkama i pozdravima ''. :ozbiljan:

''
Korisnikov avatar
By *deni*
Tungi napisao:Umetnica. Nek' pociva u miru.

Mislio sam da je starija, a ona godiste Ljubise Samardzica.
To je verovatno zbog njenog držanja, oblačenja, a posebno frizure, pa je uvek delovala bar 10 godina starije.
Korisnikov avatar
By Morpheus
RIP ... odlazi kvalitet ostaje shund .....
By alexandermagic
*deni* napisao: To je verovatno zbog njenog držanja, oblačenja, a posebno frizure, pa je uvek delovala bar 10 godina starije.
:lol:

Hm... Pa dobro, gospođa je otišla u vječna lovišta i što sad? Bar je nešto ostavila iza sebe. Mislim na trajne snimke. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By *deni*
Dobro, alexandermagic, u tradiciji je našeg naroda ( jes'' malo iritantan izraz, posebno u svetlu predstojećeg Prajda ) da se po smrti nekog umetnika prave komemoracije i omaži njegovom liku, a posebno delu.
Smrt ove istaknute umetnice zabeležena je i u centralnom Dnevniku RTS-a, a mi smo ovde napravili jednu skromnu, forumsku komemoraciju.
I šta sad ima ti tu da se buniš ?
Znam da ti je to deo imidža koji furaš, ali ponekad bi mogao da se uzdržiš od ispisivanja svojih karakterističnih komentara.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!