Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
koja su vaša omiljrna mjesta za izlaske u berlinu? gdje idete u kazalište? gdje pijete jutarnju kavu? sto obavezno treba vidjeti i/ili dozivjeti?

Slika

my favourite city in the world. :love:
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Obozavam Berlin! Ove godine sam ga posetio prvi put i nikako da dodjem k' sebi. Svaki put kad neko kaze Berlin meni srce zastane na trenutak :) Buduci da sam samo jedan dan proveo u centru iskoristio sam ga da vidim sto vishe znamenitosti. Sto se tiche gejshtine, posetio sam muzej Schwules i obliznji klub Schwuz (bio je Madonna party :D). Posto sam kupoholicarka nisam mogao da odolim poseti trznih centara (hint, Alexa na Alexanderplatzu). Kafica i restorana ima na svakom cosku ali ih nisam obilazio jer je bila uzasna guzva. Posto sam bio u Berlinu za uskrs, deo ulice 17. jun od spomenika pobede do brandeburske kapije je bio zatvoren i tu se prostirao ogroman vashar. Mei su ipak bili zanimljiviji obliznji parkovi koji su vrveli od ljudi. Malo sam se rastuzio jer kod nas nema te tradicije piknika u centru grada i sl. Sve u svemu, Berlin je FABULOUS!
Korisnikov avatar
By nsc
divan grad
meni je Reichstag jedna od najinteresantnijih zgrada, svima preporucujem
WOOF bar svake noci
By sncbgd
:love:
:meda: Woof :leviathan:
Korisnikov avatar
By Stripi
Meni je čitav grad interesantan.
97e sam tamo proveo jedno mjesec dana.
Najljepših mjesec dana u mom životu. Došao sam krajem proljeća, početkom ljeta kada je Berlin najljepši. Tada je istočni bio još u jeku izgadnje a zapadni još nije izgubio svoju važnosti sjaj. Možete misliti kako jednom teenageru koji dođe iz sela zvanom Hrvatska izgleda Berlin? Kao centar jebenog svijea. Potrudio sam se da obiđem sve što se moglo obići u tih mjesec dana.
Istočni mi je bio zanimljivi zbog tog sudara istoka i zapada. Jedno kišno jutro sam iskoristio da odem do tv tornja na Alexander platzu jer nije bilo gužve. Dok došao sam od Fridenaua do tornja zasjalo je sunce a ja sam bio dvadeseti na redu da uđem u toranj.Inače je tamo neopisiva gužva. Obožavam visinu a pogled odzgora je bio fantastičan, Taman se diglo sunce, sve je bilo čisto.
Obišao sam i Potsdam i dvorac Sanssouci, zanimalo je gdje je se Christiane F. počela drogirati pa sam obišao i Gropiusstadt...ma sve. Tada još nisam bio skroz načisto sa svojom seksualnošću pa nisam obilazio gay četvrt.
Kada sam 8 godina kasnije došao, istočni dio grada je postao novo središte, bio je za neprepoznati, pogotovo Potsdamer platz, sa uređenom avenijom koja je kratka ali podsjeća sa neku američku aveniju. Doduše, došao sam po zimi pa nije imao tu čar kao u proljeće ali je još uvijek bio fascinantan. Kako smo ja i snalaženje u prostoru dvije različite stvari uspio sam fulati gay četvrt tako da je i opet nisam obišao. Ipak, ima vremena :D
Korisnikov avatar
By Srklet
ja sam bio desetak dana prije dvije godine, i idem opet do kraja ove.
berlin - it's like from another planet :love:
Korisnikov avatar
By antibiotic
überlin, umetnici sirom sveta idu tamo da se inspirishu.
bas me interesuje kako se berlinci danas nose sa tim svim opstim übercoolnessom i fascinacijom njihovim gradom. U svakom slucaju taj mentalitet mi vise odgovara od - beckog :/

Boravio sam u Neuköllnu i Berlim Mitte-u, imao povredu kicme i smrzo sam se k'o picka, ali me to nije zaostavilo da neumorno setam po gradu, a jos toliko toga je ostalo neistrazeno :)

Iz nekog razloga me je potsetio na Beograd - kakav je bio i kakav je mogao biti.
Osecaj je kao da si kod kuce.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Berlinci se ne nose nikako - evo pre par meseci ceo grad osvanuo u nalepnicama "Berlin te ne voli". I mahom pizde na pridošle umetnike/hipstere/ubaci po želji i krive ih za eksploziju kirija.

Ne znam šta bih rekla, toliko je pizdarija za raditi u tom gradu da se ne može pohvatati. Ja kad odem tamo živim u Krojcbergu, pa se tu muvam u famoznom Moebel Olfe, njegovoj lezbejskoj sestri Suedblocku na Kottbuser Toru, u bizarnoj krčmi što ne zatvara Rote Rose isto tu blizu, pa u Marianne, pa u Sofiji, plus još poneki, to je to od barova.
U bioskop idem ponedeljkom jer je jeftinije, na zabave i žurove po preporuci, za dobar tehno ići u About Blank, za karaoke plus tupave (ponekad zabavne) performanse u Monster Ronsons, standardna mesta poput Berghajna da ne pominjem, izgleda da se ponovo otvorio Bar 25 negde, i da, nedeljom, ko voli nek ide u Treptow park, blizu spomenika ruskim oslobodiocima pa uz reku pa malo niže, tu je ogromna bašta i pivnica gde mislim od 3 do 5 popodne đuskaju i druže se stariji sugrađani.

I da, za dobru bazu informacija o događajima ići na berlin.unlike.net

Eto, toliko od mene :)
Korisnikov avatar
By antibiotic
[quote="olga_diktator"] I mahom pizde na pridošle umetnike/hipstere/ubaci po želji ... /quote]

pedere? :)
By Hans
:love:

Dodao bih i Bebelplatz i fenomenalni spomenik u znak sećanja na veliko spaljivanje knjiga 1933.

:up:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
bila jednom i sad bih stalno.....ja se tamo osecam kao kod kuce....colorado ce to sve bolje da opise :)
By Hans
Stripi napisao: Kada sam 8 godina kasnije došao, istočni dio grada je postao novo središte, bio je za neprepoznati, pogotovo Potsdamer platz, sa uređenom avenijom koja je kratka ali podsjeća sa neku američku aveniju. Doduše, došao sam po zimi pa nije imao tu čar kao u proljeće ali je još uvijek bio fascinantan. Kako smo ja i snalaženje u prostoru dvije različite stvari uspio sam fulati gay četvrt tako da je i opet nisam obišao. Ipak, ima vremena :D
Potsdamer Platz je mesto kuda je prolazio Zid,na granici Istočnog i Zapadnog Berlina, pa je on i jedno 7-8 godina nakon pada bio obična poljana. Danas je tu Sony Zentrum , u blizini je fenomenalna Berlinska filharmonija. Pre 2. svetskog rata je tu bio trgovački kraj, sa prodavnicama i sl. No posle maja 1945. gotovo da ništa ostalo nije.

Eve gi danas. :love:

Slika
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Nisam bančila ovako kao Olga, al' što jes', jes', Moebel Olfe ima super rakijicu/e. Kud ne saznadoh za tu lezbejsku mu seju...

Od bioskopa sam ovog leta sedela jedino u Arsenalu (eto ga tu neđe na Hansovoj slici) i tu sam gledala vesterne (takav beše julsko-avgustovski program). Karte su nešto oko 6 evra. U oktobru će na programu biti nekoliko ex-YU filmova (uglavnom partizanskih). U Kino Krokodilu, čini mi se, regularno prikazuju filmove iz istočne Evrope.

Pozorišta nisam obilazila, al' recimo bejah u teatru-kapelici u Friedrichshainu, u Boxhagener ulici. To mu dođe i pozorištance i pab i koncertna sala. Doduše, doživela sam manji incident tamo, zbog neke budaletine za koju se nadam da nije deo inventara.

Uglavnom sam se vozikala biciklom i padobranisala po poluprivatnim žurkama i inim okupljanjima.

Kad je o 'rani "s nogu" reč, zalepila sam se za Mustafin kiosk u Mehringdammu (to mu dođe skoro preko puta pomenutog Schwuza), kao uostalom i još milion ljudi koji čekaju u redu za pileći döner, pa usput prezalogaje i pokoju kobasicu iz susedne kafane. :lol:
Korisnikov avatar
By Stripi
Hans napisao::love:

Dodao bih i Bebelplatz i fenomenalni spomenik u znak sećanja na veliko spaljivanje knjiga 1938.

:up:
Ovo?
Slika

Sjajan i dojmljiv spomenik. Kad pogledaš - ništa, staklena rupa u podu ali kad pročitaš šta ispred piše...

Slika

i pogledaš u dubinu....

Slika
da se smrzneš!
Ma da, veći dojam imam spomenik žrtvama holokaustu, samo što ga ja, naravno, nisam uspio pronaći :lood:
I onda kažu da su Njemci hladni ljudi. Ma kurac hladni, mi smo prema njima sante leda.
Hans napisao: Potsdamer Platz je mesto kuda je prolazio Zid,na granici Istočnog i Zapadnog Berlina, pa je on i jedno 7-8 godina nakon pada bio obična poljana. Danas je tu Sony Zentrum , u blizini je fenomenalna Berlinska filharmonija. Pre 2. svetskog rata je tu bio trgovački kraj, sa prodavnicama i sl. No posle maja 1945. gotovo da ništa ostalo nije.
Heh, bar se oko nečega slažemo :D
Ja sam čak bio i u Sony centru na 3d filmu :D
By Hans
Mogli bismo se slagati oko svačega još, samo da isključiš prividno politički korektan mozak. :)

Inače da, to je taj spomenik. :) I toliko je jednostavan a tako dobru priču priča.

I Hajneove reči: Dort, wo man Bücher verbrennt, verbrennt man auch am Ende Menschen. :love:

Tako i beše.
By Hans
Stripi napisao: Ma da, veći dojam imam spomenik žrtvama holokaustu, samo što ga ja, naravno, nisam uspio pronaći :lood:
I onda kažu da su Njemci hladni ljudi. Ma kurac hladni, mi smo prema njima sante leda.
Otkud ti to da su Nemci hladni? :lol:

Elem, spomenik žrtvama je levo od Brandenburške kapije , upravo kad kreneš ka Potsdameru. :)
Korisnikov avatar
By Stripi
Hans napisao:Mogli bismo se slagati oko svačega još, samo da isključiš prividno politički korektan mozak. :)
Ma znao sam da je problem u meni :lol:
Hans napisao:
Otkud ti to da su Nemci hladni? :lol:
Pa takav ih bije glas. Morti zbog rata i svega toga što su izazvali. Neam pojma, no ja nikad nisam upoznao nekog hladnog Njemca ili Njemicu. U pravilu su uvijek bili srdačni i spremni da čovjeku pomognu.
Elem, spomenik žrtvama je levo od Brandenburške kapije , upravo kad kreneš ka Potsdameru. :)
Rekoh ti da smo orijentacija u prostoru i ja dvije razdvojene stvari.
No meni je super kako su sredili one zgrade lijevo od Reichstaga. Predivne boje i kompozicija :love:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Spomenik žrtvama holokausta mi je u principu u redu, al' ja nešto ne gledam blagonaklono na Libeskindovo zdanje u sklopu Jüdisches Museuma. Baš je dekonstruktivistički funhouse. Ta koncepcija privlačenja posetilaca spektakularnom arhitekturom u ovom kontekstu mi je u najmanju ruku bezveze, a da ne pominjem neke pokušaje izazivanja saživljavanja sa postradalima baš tim supercool arhitektonskim rešenjima. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
ajd da ne otvaram novu temu.. jel moze neko ko je bio da mi preporuci neki jeftiniji hostel/hotel u Berlinu? u sustini cena i nije taaaaako bitna, koliko lokacija.. samo da je negde lociran da se do znamenitosti stize peske ili jednim prevozom..

planiram da idem na par dana u martu, a posto dosad nisam bila (sramota, sramota, znam! :facepalm: ) i nisam bas najvestija sto se pretrazivanja na netu tice, trebam preporuke :molise:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
prevoz u berlinu je toliko efikasan i super da ti lokacija ni malo nije bitna. gde god da si krenula - stici ces brzo. tako da kriterijum svedi na cenu.

prevoz je uzasno jednostavan. a to kazem ja koja i dalje ne umem da se snadjem sa prevozom u beogradu. plus - odrasla sam u varosici gde to ni ne postoji.

a koje konretno znamenitosti? zid? sta?

ja nisam bila u hostelima nego sam bila u posetama.

pogledaj booking.com, pogledaj http://www.bvg.de/index.php/en/17099/na ... k+Map.html" target="_blank i sve sto je u okviru tog "prstena" koji prave 41 i 42 je super
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ja sam imao pozitivna iskustva sa Mitfahrgelegenheit: 20 evrica Bec - Minhen, prijatno drustvo, dobro auto.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
e super, to za prevoz nisam znala..

pa nemam jos nista konkretno u glavi sta bih posetila.. ali da, svakako zid, Alexanderplatz, Charlottenburg, Kurfürstendamm, Siegessäule, Reichstag, Brandenburger Tor, Unter den Linden.. sto vise.. mada znam da za 4 dana ne mogu da obidjem sve, ali kontam da cu i nocu lutati :D

hvala puno :)
By Kragi
Imas u drugom broju 'Optimist'-a by Predag Azdejkovic na 26oj strani neki text o Berlinu i predloge gde odsesti.
Mozda ti pomogne, a casopis mozes naci online u pdf-u pa vidi :)

Berlin je divan i za ljubitelje dobre (moderne) arhitekture. :love:
Korisnikov avatar
By Mars
Off:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342687#p2342687]hlaefdige napisao:[/url]
prevoz je uzasno jednostavan. a to kazem ja koja i dalje ne umem da se snadjem sa prevozom u beogradu.
Ne umem ni ja u Beogradu, ali umem u 100 drugih.
To govori o prevozu, ne o nama.

I baš ta ključna reč: jednostavnost.

A ON...nisam bio :sigh:

Bio drug, jesenas...što je doneo slike - ja sam se oduševio...kakvi neki čudni i lepi spojevi...kaldrmisane ulice, kafei, bašte i drvoredi...to nisam video u zapadnom delu Nemačke gde jesam bio...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
meni berlin nije zanimljiv zbog nekih posebnih znamenitosti.

zanimljiv mi je zbog atmosfere. lep mi je i nekako blizak.

ja bih na tvom mestu istampala onaj post olge diktator, nasla te stvari na mapi i organizovala prevoz.
Korisnikov avatar
By Tungi
A atmosfera je baš negostoljubiva, po pričama drugih.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Sanja, nađi preko couchsurfinga gde da spavaš, a ovde možeš naći sve adrese zanimljivih mesta a vala i spisak dešavanja: http://www.siegessaeule.de/" target="_blank

A ako ćeš u neki hostel, onda najbolje biraj po komšiluku, u smislu koji ti je prijatniji: da li hoćeš Kreuzberg ili Neukoelln sa Turcima i hipsterima i turistima, Schoeneberg sa pederima i turistima, Fridrishein sa pankerima, nacijima i turistima, zapadne delove sa buržujima i turistima, Prenzlauer berg sa pacifikovanim levičarima, supkulturama i turistima itd. Prevozom se brzo stiže svuda, a baza najbolje da ti bude ono što bi najradije da vidiš iz svakodnevnog funkcionisanja grada.

A ovo što Tungi kaže da je atmosfera negostoljubiva, to je krenulo u poslednjih godinu, dve, i sada je malo pojačano, otpor prema strancima koji dolaze u grad, od ljudi koji se naseljavaju do turista. Letos su dobri Nemci izlepili nalepnice "Berlin te ne voli" svuda, a i neke moje poznanice su agresirane na ulici zbog engleskog jezika, iako obe žive tu godinama. To je sve zbog krize naravno, jer je najlakše okriviti strance za nagli skok cena i manjak radnih mesta. S tim što uopšte nije ovoliko dramatično, i zaista je na nivou incidenta. Taj grad nudi toliko toga i sve živo što se može naći u božjoj bašti da ćeš na svakom drugom koraku naleteti na nekoga sa kim valja prijateljski popričati ili popiti.

Elem, ako te nešto konkretno zanima, slobodno pitaj.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
prvo me je decko primio u svoj stan, a da me nikad u zivotu nije video, delio sa mnom hranu i sve, i nije hteo da uzme ni jedan jedini evro. bila sam kod njega 15 dana.

covek me vidi na ulici i zapocne sa mnom razgovor jer je prepoznao da sam sa balkana i iz cista mira mi preporuci restoran u okolini gde misli da ce mi se hrana najvise dopasti jer je slicna nasoj.

covek me vidi da prolazim pored njegovog prozora danima na putu do stanice i pocne da mi se javlja. posle nekoliko dana mi iznosi svoje slike kroz prozor da mi ih pokaze i deli sa mnom svoje vino kroz taj isti prozor u prizemlju.

svi vrlo ljubazno pomazu oko prevoza i svega sto me je zanimalo.

ni jednom nismo izasli u grad a da se nismo zapricali sa lokalcima.

pustili su me u skroz muski gej klub i to uz osmeh jer sam im rekla "a pustite me ipak".

i jos par stvari koje ni ja sebi ne bih poverovala kada bih ih sada ovde napisala.

moje iskustvo iz berlina je takvo. sta su drugi radili - ja ne znam.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Eto, sad vidim svoj stari post i kapiram da sam već pomenula ovo za "Berlin te ne voli". :senilna:

Da dodam da je ovo što kaže hlaef mnogo verovatniji scenario nego da se neko ostrvi na tebe. U Berlin treba ići, i to što pre, dok kapitalizam u potpunosti ne eksplodira, i grad postane preskup i nepristupačniji.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!