Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Idem sledece srede na koncert u Zagreb.

Gde da jedem strukle?

Bila sam ranije u Zagrebu na dva dana, pa sam obisla neka mesta (to je bilo davne 2005-te), ima li nesto novo sto ne treba propustiti?

Hvala.
By LeDeNa_
Uff ima dosta kafica ali ne znam imena brrr...

Samo me voze :) ...U svakom slucaju mislim da ces se super provesti.Ima jako dobrih klubova.

A strukle ne znam gde da jedes :lol:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
secam se da sam pre 6 godna jela strukle (odlicne!) u nekom restoranu sa velikom bastom blizu centra grada, ali se ne secam ni naziva restorana ni ulice u kojoj se nalazi
Korisnikov avatar
By lav
e aj stvarno nek neko napise cool mesta, kafice, klubove, mesta za bleju i slicno, ne mora nuzno gay...
i ja uskoro treba da posetim zg
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Ja se uglavnom zapijem u Kolažu il Sedmici
I pijem kafu na Dolcu, a prođuskam u Sirupu i u Mediki kad ima nekog pokviravanja, i uveče pre izlaska sretnem sve koje znam ispred kino Evrope
Al poslednji put sam bila u septembru i ne znam šta se promenilo i šta je ovaj Horvatinčić pogani sad napravio sa Varšavskom, sunce mu pas izeo!
Korisnikov avatar
By Srklet
ima neki novi gay klub u centru, zove se red line. nisam bio.
Korisnikov avatar
By horus.
sta su strukle?

sad mi se jedu strukle... :sigh:
Korisnikov avatar
By Blady
Ni ja ne znam sta su strukle, slika mi ne pomaze...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Planiram do leta da odem u ZG, nikada nisam bio, a ima primamljivih pedera koje bih rado overio lepeza1

P.S. Nemam pojma šta je na toj fotki, ali deluje ukusno, sad mi se jede gibanica!
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Sastojci

Tijesto
250 goštrog brašna
250 gglatkog brašna
1jaje
0,5 dclulja
3 dclvode
sol

Nadjev
75 dkgsvježeg kravljeg sira
2jaja
sol

Preljev
1/2 lvrhnja za kuhanje

Priprema Težina:Srednje zahtjevno
1 /slika/459538/
Napravite tijesto od navedenih sastojaka da dobijete žilavo, vodeno vučeno tijesto. Podijelite ga na pola, te kugle tijesta premažite uljem i ostavite da počiva oko 30 minuta. Stolnjak pospite sa malo brašna i na njemu razvucite tijesto.
2 /slika/459541/
Svježi sir, jaja i sol izmiješajte, te nadjev nanesite na donji dio razvučenog tijesta. Tijesto uvijte u štrudlu, počevši od sira prema kraju tijesta. Zatim tijesta podijelite na komade žaljene veličine režući rubom tankog tanjura.
3
U lonac stavite vodu, sol i žlicu ulja.Kad voda provrije u nju stavite izrezane štrukle.Nakon što voda ponovno provrije kuhajte ih oko 3 minute.
4
Kuhane štrukle izvadite u namašćenu vatrostalnu posudu i zalijte vrhnjem za kuhanje.
5
Pecite ih dok im se kora ne pozlati.

http://www.coolinarika.com/recept/774076/
Korisnikov avatar
By EnRage
Pa valjda su štrukle najbolje u Esplanadi, tamo ih je Tito jeo :)
Korisnikov avatar
By SloveniaBoy
Originally posted by 4NY K3Y

Gde da jedem strukle?
Original štrukli jedeju se 25 kilometra zapadno od Zagreba.

Štrukli so slovenski "specialitet" i jedno od najstarijih jela, tako da vjerujem da i danas imamo bolje. ;)
Korisnikov avatar
By unic0rn
e nikad chuo za to :placko: loshi domacini, loshi loshi domacini :spank: :lol:

jel ih Bozh'ca mesi?
Korisnikov avatar
By SloveniaBoy
OK, osim štrukljeva. :)
Imamo tu neke hrvatske forumaše koji možejo da dajo bolji odgovor. Osobno mi se čini, da so vse interesantne stvari u centru grada, koje možeš da posjetiš i pješki; između Glavnog kolodcora i Gornjeg grada.
Izmedu bara interesantan je bio Hemmingway pub (Tkalčičeva) a za desert Ivica i Marica. :)

Znam za dvojicu gej klubova vrlo bliski Trgu Bana Jelačiča: Lgacy i Rush Zone (pokraj Sinagoge na Palmotićevi). Nijednog "gay bara" do sad nisam posjetio, tako da ne znam nešto više...
Karta

jel ih Bozh'ca mesi?
A wha? :)
Korisnikov avatar
By SloveniaBoy
Nikada čuo, vidio sad na Googlu tko je ta žena.
Uvijek sam znao da i u Zagrebu ima interesantnih ljudi. :giggle:
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by SloveniaBoy

Original štrukli jedeju se 25 kilometra zapadno od Zagreba.

Štrukli so slovenski "specialitet" i jedno od najstarijih jela, tako da vjerujem da i danas imamo bolje. ;)
pa koliko ja znam to je specijalitet dolenjske, gorenjske, kao i hrvatskog zagorja, kao jedna jelte zaokruzena cjelina.

isto ko sto fritule/priganice svojataju i dalmatinci i istrijani i ercegovci i crnogorci :lol:

isto tako imamo i primjer medjimurske i prekmurske gibanice :lol:
Korisnikov avatar
By EnRage
Jest, isto ko što se Slavonci, Mađari i Vojvođani ne mogu dogovoriti tko je izmislio kulen, a kamoli da se dogovore oko toga čiji je bolji :)
Korisnikov avatar
By erkondisn
o cvarcima da ne pricam, tu dodas i slovence :lol:

eh da, i ajvar :D
Korisnikov avatar
By Stripi
Meni su najbolje one koje su ispred mene na stolu. Od ovih priča koje su bolje i ko ih bolje sprema ja imam najmanje koristi.
Doduše, svi vele da su im moje jako fine.
Originally posted by unic0rn

e nikad chuo za to :placko: loshi domacini, loshi loshi domacini :spank: :lol:

jel ih Bozh'ca mesi?
da si se javio sad bi znao šta je to.
Korisnikov avatar
By Marvin
Ček, to može biti i od bundeve i sira?
Štrukle od buće (buče)?
Korisnikov avatar
By erkondisn
pa... ne bi me cudilo da netko i to radi... bitan je samo postupak u tom smislu sto cini struklu struklom. ja sam najvise vidio ovu vulgaris od sira, ali znam da ima i varijacije tipa od heljdinog brasna...

jao ta sirota heljda, tako zapostavljena :sigh:
Korisnikov avatar
By lav
ovo je tema o mestima u zgu a ne o hrani!!!
Korisnikov avatar
By Stripi
ako me oči ne varaju, početno pitanje threada je bilo
Originally posted by 4NY K3Y

Idem sledece srede na koncert u Zagreb.

Gde da jedem strukle?
Bilokakobilo

@Marvin & ostali

Štrukle ne moraju nužno biti kuhane pa pečene. Tehnički je to, kako bi Bosanci rekli, pita od sira, samo narezana i zapečena sa slatkim vrhnjem. Dakle, prvo se sve smota kao za štrudlu/pitu a onda se reže tanjurom i slaže u namašten lim, svaka za sebe. Međutim, meni su ipak finije prvo kuhane pa zapečene i obavezno slatke sa puno vanili šećera.
Naravno, da se može isto tako može dodati buća siru (posoliti ili pošećeriti po želji) i onda ih kao takve slagati u tepsiju, preliti vrhnjem i peći. U biti, kad se malo bolje pogleda u tom Zagorju je skoro sve sa vrnjem pa čak i juha :lol:
Međutim, ako siru doaš buću onda je to više bućnica nego štrukla.
Eto, to bi bilo to što se tiče štrukli. Sorry ak sam bio konfuzan, malo me jebe viroza.

A što se tiče mjesta gdje se mogu jesti dobre štrukle....Gradski podrum na Trgu Bana? Jel to još radi? Rade li još štrukle?
Korisnikov avatar
By denbo
kuku, pretvori se tema o struklama i razmjeni recepata :no:
zg vise niko ne pominje....a ja bas idem sljedeci mjesec :D
Korisnikov avatar
By Hellas
Da li mi moze neko dati preporuku sta bi trebalo obici u Zagrebu? Tj sta ne treba propustiti? Ostajem kratko, i volela bih da obidjem sto vise.
Zna li neko zasto vise nema autobus Beograd-Zagreb? Ima do vecine glavnih mesta u Hrvatskoj ali ne i za Zagreb. Do pre par godina je bilo... Ima voz, ali gde god da sam isla istim - kasnio je. A veoma mi je bitno da u povratku ne kasni...
Korisnikov avatar
By olga_diktator
O čemu ti pričaš, imaš pet autobuskih polazaka za Zagreb dnevno!?
Korisnikov avatar
By HalfJack
Popeye napisao:ima neki novi gay klub u centru, zove se red line. nisam bio.
:lol: Taj gay club je trajao dugo, pet sekundi. :love:

Znam što su štrukle, ali ne znam gdje ih možeš kupiti. Naravno. :calista: Ako voliš podrume odi u gay klub Rush.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!