Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Koje suvenire kupujete na putovanjima? Koje poklanjate, a koje volite da dobijate?

Magneti, razglednice, solje, sveske, blokovi, kalendari, olovke, gumice, pica, knjige, zastave, figurice i sl.

Slika

Uploaded with ImageShack.us
Korisnikov avatar
By hlaefdige
volim da dobijem dnevne novine.

sama jako retko kupim nesto za sebe. ostane mi neka stvar koju sam koristila...karta za prevoz ili posuda za musli ili tako nesto....generalno ne volim suvenire.
Korisnikov avatar
By Srklet
ne kupujem suvenire. am i evil?
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Skupljati suvenire je tako jeftino i jadno. Prezirem ih.
Korisnikov avatar
By ns.happy
samo trazim da mi neko donese dnevne novine odakle dolazi, i to je sve. a sta poklanjam... heh... uglavnom pitam sta ko zeli pa to i donesem... sami suveniri koji se prodaju, uvek izgledaju nekako... sta znam... tuzno... ne volim ih, pogotovo ne volim razglednice... jos ako mi ih neko licno donese... jebem mu sve, treba valjda postar da mi ih donese! :dropdead:
Korisnikov avatar
By kyrgyz
obicno je to neka etno dzidzabidza...ili neki nacionalni instrument:elf:
Korisnikov avatar
By Sunce
Slazem se za razglednice. Volim kad ih dobijem sa postanskom markom, ne volim da dobijam "na ruke" :lol: . Vise ih za sebe ne kupujem, a volim da saljem.

Nisam posebno zaljubljen u "magnetice", figurice i sl. stvari. Palim se na stvari iz knjizare, kao sto su blokovi, sveske jer to inace i koristim. Najvise volim knjige, posebno ako pronadjem knjigu o grupi biljaka koje proucavam, a da se knjiga odnosi na datu zemlju. Isto tako, knjige sa dobrim slikama muzeja, ili samog grada.
Korisnikov avatar
By kyrgyz
Originally posted by Sunce

Slazem se za razglednice. Volim kad ih dobijem sa postanskom markom, ne volim da dobijam "na ruke" :lol: . Vise ih za sebe ne kupujem, a volim da saljem.

Nisam posebno zaljubljen u "magnetice", figurice i sl. stvari. Palim se na stvari iz knjizare, kao sto su blokovi, sveske jer to inace i koristim. Najvise volim knjige, posebno ako pronadjem knjigu o grupi biljaka koje proucavam, a da se knjiga odnosi na datu zemlju. Isto tako, knjige sa dobrim slikama muzeja, ili samog grada.

Imam ti ja tih knjiga o biljkama koliko hoces, pola smo poklonili poljoprivrednoj skoli da deca uce....:-)))):eya:
Korisnikov avatar
By Azdaja
kupUJEM skoro pa sve :retard: i ne ostavim sebi nista, pokloni, pokloni....
Korisnikov avatar
By bothways
Imao sam i ja obicaj da donosim novine, ali u poslednje vreme zaboravljam na to.

Skupljam snezne kugle (snow globes). Imam vec tridesetak. Neke sam licno kupio, neke sam dobio.
Korisnikov avatar
By Mars
Te kugle umeju da budu jezivo skupe.

Mojoj drugarici uzeli na JFK. Stavila kod sebe u ručni da se ne polomi dole...i nije moglo. Tečnost. I ostavila im. NYC pod snegom.

Ja svoje suvenire VOLIM :B A nije oduvek bilo tako, spontano se prepoznala ta potreba kada sam shvatio da mi pored ostalih dimenzija putovanja koje se integrišu u moju personu - trebaju i ti takvi svakodnevni spoljni fizički stimulansi. Da mi prijaju.

One šolje i oni bookmarks su postali tradicija. Kolekciju imam i jednih i drugih pa ih rotiram u trošenju. Milina. Magnetiće ne znam kako smo počeli...valjda preteklo od nekih poklona...sad i njih volim. To je serijski sada.

Inače uvek uzmem nešto originalno i tipično za zemlju i grad.
Uzimam i vrlo neoriginalne stvari koje takodje dobiju obeležje suvenira: parfem iz Sefore u Parizu mi mnogo više znači nego kad isti taj kupim na drugom mestu...eto.

Moji su počeli ogledala da skupljaju. Oko nekog većeg, metalnog, boje bakra i zlata koje su doneli sa jednog mesta...sada kače manja, onako - za glavu samo...razni stilovi, materijali...a jedan predmet. Lep je taj zid...

Privremeni suvenir je recimo i vino koje donesem ili nešto delikatesnije jestivo iz neke zemlje...pa to tako stoji neko vreme kući pa se nekom posebnom prilikom i degustira...

:)
Korisnikov avatar
By Incubus
Ne volim standardne suvenire, a dobio sam hrpu magneta.
Kupujem začine, čajeve, lokalno pivo-vino-vodku-...
Korisnikov avatar
By bothways
Originally posted by Mars

Te kugle umeju da budu jezivo skupe.

Mojoj drugarici uzeli na JFK. Stavila kod sebe u ručni da se ne polomi dole...i nije moglo. Tečnost. I ostavila im. NYC pod snegom.
To kad ne umes da nadjes jeftine. :)

Ja obicno nadjem do 15 evra. Ali kad su tako lepe, nije mi zao da dam toliko.

I, ako vec putujem avionom, nikad u rucni prtljag -- ako vec nemam kutiju sa onim stiroporom, onda ga lepo ushushkam u neku mekanu odecu i nema problema.

Samo jedna kugla mi se razbila do sada, i to zato sto je sestricina od 4 godine nespretno rukovala istom. :)
Korisnikov avatar
By nsc
kada sam poceo da putujem, svima sam slao razglednice (sa 3-4 slike) sa sto vecim i sarenijim markicama, od kada smo pod sankcijama donosio sam majice ili magnetice za frizider ili solje sa natpisima tipicnim za zemlju ili grad, povremeno donosim neke korisne stvari - IKEA ima dosta jeftinih, jednom prijatelju obavezno donosim konzervu Twinings Earl Grey caja, ne voli covek kesice
Korisnikov avatar
By Seaman
Obavezno kupim suvenir, ne samo sebi, nego i uzem krugu prijatelja.

Obicno to bude neki manji predmet od porcelana ili sl.

Mada su mi simpa i oni magneti.
By ~ Le Saint X ~
Ne kupujem suvenire
vec se uvek trudim da kupim knjigu o gradu/mestu/muzeju/zamku... koji posecujem
i naravno hiljade slika...
i naravno - razglednice

mene mnogo ubijaju po dzepu reprodukcije-razglednice koje su po 2 evra najjeftinije otprilike...
ali,jbg...
:slika:

poneki suvenir kupim mami i tati
Korisnikov avatar
By Mars
Pitao si za šolje tamo negde...

Pa šolja...manje ili više obična, ali sa nekim motivom grada.

Slika
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Evo ova kugla je 29e

Slika

Mada ovako nakaradno stavljeni jedni pored drugih više liči na Las Vegas nego na Pariz.
Korisnikov avatar
By 2kune
kupit ću si japanca s fotićem... tako imam univerzalni suvenir za čitav svijet... ne želim postati horder... :nono:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
ne. Donosim zacine i alkohol umesto porcelanskih kasika sa spa motivom.
Suveniri? :kesa: ne, skupljam kamenje.
Korisnikov avatar
By zozefin st
skupljam skoljke kad odem na more
i skelet morskih jezeva i rachicha

i vino, ako ima domace da se nabavi
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja volim razglednice.

Mada novine najvise. Donesem uvek kolekciju.

Ali ja najcesce ljudima donesem neku garderobu ili zacine kad negde odem.

Mozda je bezveze, al boli me krc.
Niko se jos nije zalio. Naprotiv.

E, da-volim skoljke i kamencice, to me obraduje kad mi neko donese sa mora.

Ma sta god neko da mi donese, obraduje me jer se setio da mi donese.
Posebno ako su zacini ili tako nesto sto kod nas nema ili nije tog kvaliteta. Recimo kod nas su tortilje katastrofalno lose, u bilo kojoj zemlji EU bolje ih prave.

E sad cu vec da krenem u off i moje nezadovoljstvo nasim proizvodima koji nisu usko vezani za srpsku kuhinju i potpuno cu se rasplinuti.

Jbt kako mogu da prave spagete onako jos uvek? Ona fidelinka. Pa onda kako mali perica zamislja lasanja testo...

ok, odoh sa teme :maska:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Sebi kupujem knjige i to one koje moja mama zove slikovnice jer unutra ima gomila slika sa vrlo malo teksta. Potrebu za tim sam prepoznala prilicno kasno, tj. na svojoj apsolventskoj ekskurziji, jer sam obilazila jako puno gradova, fotkala bukvalno sve u sta vodicka uperi prst i kasnije nisam ni znala sta je od toga kulturno istorijski bitno, a sta sam uslikala cisto zato sto mi se svidjalo. Plus - da ne bi od mene svi dobili nervni slom - u knigama imam ponesto o svim vaznijim i manje vaznim mestima te ne moram da smaram da mi se ponovi zasto je to-i-to znacajno i zasto ne idemo tamo-gde-ja-mislim-da-treba.
Doduse, u sarajevu, Skoplju, Vukovaru nisam kupovala te slikovnice, nije da ih nema, ali to mi nekako nije ni izgledalo kao inostranstvo i odatle cak nisam ni donela neke suvenire (tj. oni koje jesam su se pojeli i popili)
Jedino najboljoj drugarici donesem ponesto, i potrudim se da ne bude neka bezvezancija, jer vec dugo godina tako razmenjujemo pokloncice, osim onih rodjendanskih. Ali uglavnom popizdim razmisljajuci hoce li meni statua od skoljki da se izlomi ili hoce li mozart kugle biti kugle do Novoga Sada.
Korisnikov avatar
By Mars
Kad Fidelinku skuvaš, to ne liči na špagete.
Korisnikov avatar
By Waldorf
Ja kupujem ono što mi kažu ili nešto po ličnim afinitetima primaoca, kad znam 100% da će se svideti. Kad se meni baš dopadne neki suvenir, tad se budi jedinče i najčeće ga kupim sebi (tipa, crveni hidrant upaljač u Londonu). :blush:
Ja volim da dobijam printane majice (tj. s aplikacijama) i bedževe, i to ovi moji što putuju uglavnom već svi znaju te mi to i donose. :D
Džidža-bidže-figurice ne volim jer mi je u glavi da s toga posle treba prašinu skidati, pa i kad dobijem nagon, brzo me prođe.
Korisnikov avatar
By Sunce
Sa nasih planina donosim drvene upotrebne predmete. Nekako mi je draze da imam varjacu i dasku za seckanje sa Zlatibora nego sa Kaleniceve pijace. :lol:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Hys.

Ja volim razglednice.

Ali ja najcesce ljudima donesem neku garderobu ili zacine kad negde odem.

Razglednice skupljam od malena, ali sam smanjio dozivljaj. Njih volim da dobijam sa markom, a i nekako vise uzivam da saljem.

Dobio sam nekakve biljcice - zacine Herbs iz Provanse. To je divan poklon, zaista.

Slika

Uploaded with ImageShack.us

Garderobu sebi i mojima - recimo proizvod od koze je u Italiji nezaobilazan.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!