Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Zwezdica
Da li mozete da putujete sa jako malo para, da jedete sendvice svaki dan i da recimo mesec dana budete tako u inostranstvu ili birate 10 dana kvalitetnog boravljenja negde?

Gde ste bili i koliko sa najmanje para?

Koje ste sve stvari istrpeli da biste bili duze negde?

Sta vam je bitno kada putujete, komfor ili putovanje po svaku cenu?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Da mogu, zivela bih u nekoj cergi.

ne znam, najgore mi je bilo u Rimu kada su mi u metrou, odmah posle prispeca vozom, digli novcanik. Srecom, dokumentta su mi bila na drugom mestu, zajedno sa jos nekih magicnih 30 evra, pa sam se ao snasla, savijala cigarete i jela iz kontejnera (salim se).
Korisnikov avatar
By erkondisn
pa ovisi sto postavis kao prioritete... na putovanju mi svakako hrana nije prioritet... (alkohol je vec druga prica)

obicno ni ne mogu biti predugo na jednom mjestu te se to svede na nekakav 'city break' od 2-3 dana. to je u vecini slucajeva ok vrijeme da se vidi grad, i stekne zelja da li da se jednom ponovno vrati :)

nisam po prirodi nesto zahtjevan, pa komfor ni ne trazim (jedini mi je uvjet da nije 'dorm' soba s puno kreveta i da imam vlastito kupatilo :ogledalce: )
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Ne mislim na komfor tipa hotel sa mnogo zvezdica i neko bahanalisanje...

Neke obicne stvari: Da jedem u restoranu ako mi se jede, da kupim nesto ako mi se dopadne, da imam para i za pice i za hranu, da ne moram da mislim na svaki euro, normalna, cista soba u recimo hotelu sa 3 zvezdice skroz pristojno...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
kampovanje/hostel + klopa iz prodavnica gde se snabdevaju lokalci

to je kombinacija kojom sam ove godine uspela da predjem nesto oko 20 000 km po evropi

meni obrni-okreni najskuplja stavka na putovanjima bude benzin + putarine
Korisnikov avatar
By erkondisn
pa imam odredjeni minimalni budzet koji sebi zadam da cu potrositi... ako slucajno ga pređem zato sto mi nesto izvanredno šune u glavu, hvala bogu na mastercardu :D

uglavnom jedem po supermarketima, uzmem neku normalnu sobu, lunjam po gradu, nadjem par mjesta za izaci i vise-manje to je to :)
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
meni je bitnije da odem negde, nego koliko cu para potrositi.. i "malo para" je relativan pojam..

ja mislim da se od 500 do 1000 evra (sa smestajem) covek moze mesec dana provesti ko Bog...

ali ja pre biram opciju da za smestaj dam sto manje, kako bi trosila na druge gluposti, koje u sustini u Srbiji za tri puta manje pare nikad ne bih kupila :lol:

ranije su mi bile interesantnije kombinacije produzenog vikenda, a sad gledam da maximalno iskoristim to vreme i 2 nedelje su mi idealne za odmor
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Ih i 2 nedelje je malo.. :sigh:

Sada mi se putuje pa makar sa malo kesha.. :nazalost:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
pa ne bi se bunila i za mesec dana, ali okle meni toliko para ? :lol:

poslednje sto sam se organizovala bio je Amsterdam, 5 dana, potrosila 500 evra, ali samo 33000 sam potrosila na kartu... ex platila smestaj :kesa: a ja provod i klopu tamo...

sada bi za dve nedelje ubila da negde odem :drama:
Korisnikov avatar
By Sunce
Najvaznije je sa kim ides, to da upamtis.

Mene recimo smara prica o hrani. Ne podnosim kada neko mora svako vece da ide u restoran, pa da bira, pa da prica kako je dobro jeo/jela. Nekako, hrana se podrazumeva, i naravno da je lepo probati lokalne specijalitete, ali ne mogu o tome da mislim ceo dan. Ja sam shvatio da je najpametnije poneti dosta grickalica, pa gde god da krenes, ti u pauzi gricnes po malo. Mislim, meni to odgovara jer ja svaki cas nesto grickam, a izmedju obilazaka raznih znamenitosti i nemas dovoljno vremena da svaki cas kupujes, sedis u restorancicu i sl.

Sto se smestaja tice, vazno mi je da je cisto. Odsedao sam pre svega u hotelima sa 3 ili 4 zvezdice. Mada, kada se samo setim u kakvim planinarskim domovima sam spavao na istrazivanjima, i to pada u vodu. Kada je drustvo dobro, onda taj okolis nije uopste vazan. Eto, ja planiram da jednog dana napravim "krstarenje" Italijom, pre svega da obidjem Firencu i Veneciju, a i Veronu i Milano.

Za vece gradove, kao sto su Firenca, Rim, Istanbul, Barselona, Pariz - 7 dana je najmanje, a 15 optimalno za obilazak. Nisam za 2-3 dana u velikim gradovima.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Pre bi se odmorila posteno 10 dana, neko tumarala ulicama i grickala nokte. -.-
Ne, ne trazim nikakvo bahanalisanje, dovoljno mi je udoban KREVET(znaci kampovanje, vrece, mravi i brisanje dupeta travom ne dolazi u obzir); dobra hrana-to mi je stvarno bitno, i ovako uvek dobijem opstipaciju kad odem negde, tako da mo je to potrebno; kupatilo-tus kabina, lavabo i wc solja, da mogu da se operem ko svet, peskiri mi nisu bitni i ovako nosim svojim... I da, jastucnicu uvek nosim svoju, ne mogu lice da stavim na hotelsku. -.-
Dzeparac mi treba solidan, da mogu da potrosim i kupim sta mi se dopada, ne sad sve zivo, vec poneku stvarcicu.
Sto se tice nekih tura i cuda, to me ne zanima, NE zanima, ja sama obidjem znamenitosti koje mi se svidjaju i to za manje pare, a i ne volim te vodice i grupe, ko da sam u skolici, e tako. -.-
Ja sam namcor, ne upoznajem ljude i ne pricam sa ljudima u hotelu, ne volim da mi se bilo ko obraca ali ako se ipak obrate budem kulturna i to je to. -.-
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Zwezdica

Neke obicne stvari: Da jedem u restoranu ako mi se jede, da kupim nesto ako mi se dopadne, da imam para i za pice i za hranu, da ne moram da mislim na svaki euro, normalna, cista soba u recimo hotelu sa 3 zvezdice skroz pristojno...
Ako mislis na to (sto je krajnje razumno i ok), onda naravno, pre to.

Ne bih mogla nikako da se opustim da odem negde a da svaki dinar moram da zbrajam, to mi ne bi bio nikakav odmor. Pre bih ostala kod kuce.
Korisnikov avatar
By nsc
putovao sam dosta i planiram jos toliko, nisam zahtevan i 2* su mi dovoljne, samo krevet i kupatilo trazim, mogu i da se hranim po supermarketima i na ulici s nogu, a ne smetaju mi ni 5* i all inclusive aranzmani :peva: :pivce:
By Kragi
E imas cak i jedan site gde ljudi iz celog sveta pozivaju u goste uz uslov da se poseta uzvrati. ubi me al' ne mogu da se setim kako se zove :neznam: samo se registrujes i napravis profil i kad nadjes zajednicki interes sa nekim sve sto ti treba je kinta za put. :D
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Kragi

E imas cak i jedan site gde ljudi iz celog sveta pozivaju u goste uz uslov da se poseta uzvrati. ubi me al' ne mogu da se setim kako se zove :neznam: samo se registrujes i napravis profil i kad nadjes zajednicki interes sa nekim sve sto ti treba je kinta za put. :D
Ma nema sanse.. :lol: Ne bi ti ja nikoga koga ne znam primila kod sebe, a kamoli ja isla tamo.. jok, jok..
By Kragi
Kako li bi isla na studentsku razmenu i sl.
poznajem decka koji je tako bio mesec dana u egiptu npr i obisao sve.
al' dobro svako po svojim zeljama :D
Korisnikov avatar
By Zwezdica

Kako li bi isla na studentsku razmenu i sl.
poznajem decka koji je tako bio mesec dana u egiptu npr i obisao sve.
al' dobro svako po svojim zeljama :D
Pa ne bi isla. :lol:
Korisnikov avatar
By Waldorf
Meni to zvuči pomalo kao Chouchsurfing. Tamo se isto registruješ, napišeš interesovanj i nešto o sebi i naglasiš da li želiš da "daš kauč" i na koliko ili samo da vodaš strance po svom gradu - obe varijante štimaju. Fora je što je prilično sigurno jer sve šljaka po principu ratinga, reviewa i komentara likova koji su već surfovali po kauču dotičnog domaćina, i vrlo se brzo sazna da li je neko frik ili jok. To mi ne bi bila frka da probam.

Još jedna varijanta o kojoj bih razmislila je ona krajnje studentska, InterRail varijanta: putuješ noću i kuntaš po vozovima i basevima, provedeš dan u nekom mestu, a uveče opet na voz... Drugar tako proputovao Evropu.

Kampovi mi takođe nisu problem - ja u kampovima letuje već skoro 20 godina i jednostavno više ne povezujem more i hotele.

Ali sve to pada u vodu ako ja nemam kinte. Imam isti "problem" (ako se to tako može nazvati) kao Hys. - ako ja moram da se stiskam, sabiram i množim da bih što duže negde ostala ili da bih uopšte otišla na odmor, 'beš ti to.... Radije ostajem kod kuće onda. Znači, manje-više me je briga gde spavam dok god je čisto, ali brate hoću da se vozam brodićem kad mi se ćefne, da obilazim muzeje, idem u pozorište, kupim dodatnu putnu torbu u koju ću da spakujem sve one trice, diskove i knjige koje sam kupila, hoću da mi bude muka od špageta i sladoleda, i da mi požute zenice od saher torte...

Edit: Dok ja ispišem esej, vi već odgovoriste.. :D
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Znam, fantastican je.
Evo, bas sad u subotu bih po prvi put trebalo da vodam nekog decka po francuskom delu Svajcarske :D
Korisnikov avatar
By Sunce

Ma nema sanse.. :lol: Ne bi ti ja nikoga koga ne znam primila kod sebe, a kamoli ja isla tamo.. jok, jok..
To moj drug radi. A radi to zato sto ne moze da bude ni jedan dan u mirovanju, stalno bi negde. Ni ja ne bih mogao da primim :kasalj: , niti da idem kod nepoznatih ljudi. Mislim, nisam toliko zeljan putovanja.
Korisnikov avatar
By castor
jej odoh da garantujem za tebe :)
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Jaooo divan si, taman da ne misle da sam psiho :sweet:

Inace, ne nudim couch jos uvek, za pocetak cu probati prvo sa ovim kafama i tur gajdingom :D
Korisnikov avatar
By Galadriel
Dzep diktira, mogu ja da volem do prekosutra. :smug:
Korisnikov avatar
By castor
nisam se nesto naputovao preko njih
ali sam upoznao gomilu sjajnih ljudi
sto iz Srbije, sto surfera
By Kragi
Originally posted by Sunce

To moj drug radi. A radi to zato sto ne moze da bude ni jedan dan u mirovanju, stalno bi negde. Ni ja ne bih mogao da primim :kasalj: , niti da idem kod nepoznatih ljudi. Mislim, nisam toliko zeljan putovanja.
razumeli smo na osnovu provokativnih insinuacija u postu cega ste zeljni, opatice :smeh: :hug:
Korisnikov avatar
By Momo

jako malo trosim kad sam na putovanjima, na more idem zbog mora i spreman sam da budem paradajz turista kako bih ostao sto duze... treba mi samo jedan reso i serpa pa da se snadjem i lepo jedem a malo potrosim, racunam ako vec ostajem dugo onda imam vremena da nadjem najjeftiniji diskont i pijacu...

na prste obe ruke mogu da nabrojim koliko sam u zivotu puta rucao u restoranu i ovde i na putovanjima, tako da mi to nije obicna stvar iako je ljudima cesto to jedna podrazumevajuca stvar kad su na odmoru... kad sam na odmoru ne sedam u kafanu cak ni na kafu ili pivo...

sumnjam da bih stopirao da ustedim pare za kartu ali spartanski zivot mi ne smeta ako znam zasto sam dosao tu gde jesam...

bio sam jednom o tudjem trosku u nekoj hotelcini sa 5 zvezdica na moru i osecao sam se jako cudno, bilo me nekako sramota, svi ti nesto donose i prinose, plaza ti da prdnes do nje, lezaljke sa cistim peskirima, pedaline, sandoline stoje i cekaju i moz da se vozas za badava po ceo dan, bilijar stolovi, stoni tenis... divljao sam dan i noc po hotelu i iskoriscavao sadrzaje a posebno svedski astal al opet nekako nije to za mene... ko Del Boj kad postane bogat....

verovatno bih drugacije razmisljao da radim neki posao od jutra do sutra i da zaradjujem dobro, moj ortak mrtav ladan skuca 500 evra samo na iznajmljivanje kola i skutera za 10 dana na moru, jede samo po restoranima i ja ga potpuno razumem jer se covek rastura od posla pa mora i da se odmori onako kako dolikuje, sto bi reko Zika Pavlovic : na nivou i sa stilom
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
eh, da - zaboravih i veoma bitan smestaj koji koristim: planinarski domovi :)

al' kapiram da nije o tim putovanjima rec :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!