Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Da li imate poverenja u low cost avio kompanije? Kada sam sa školom bio u poseti mehaničarima JATa rekli su nam da svi avioni prolaze kroz isti tretman i da low cost kompanije ne štede na bezbednosti svojih putnika. Ipak, kada sam najavio rodbini u Italiji da ću navratiti do njih u novembru, ponudili su mi da mi pošalju parice za kartu ali da nikako ne letim sa nekim low cost airlinerom. Vaša iskustva?
Korisnikov avatar
By Zoe
Ne bi trebalo da su low cost letovi manje bezbedni. Svuda u svetu postoje takve kompanije i letovi, i koliko ja znam, to su samo predrasude neupucenog naroda.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
da, predrasude. uzmi lovu, ali je potroši na nešto drugo. ;)
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Evropske low cost avio kompanije postuju iste stroge bezbednosne standarde kao i sve ostale avio kompanije.
Oni ne stede na bezbednosti nego na usluzi putnicima.
Njihovi avioni nisu lusksuzno opremljeni, sedista uglavnom nisu numerisana, pice i hrana nisu ukjuceni u cenu prevoza troskove smanjuju na takvim stvarima a ne na bezbednosti.
Da su bezbedni pokazuje to sto je low cost kompanija Ryan Air postala drugi najveci evropski avio prevoznik.
Korisnikov avatar
By anche
mda... jos samo da zazive u srbiji.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Da.. stede na raznim stvarima, a glavno je da ne lete na
glavne aerodrome gde su takse velike, vec na neke
manje, sporedne..

Tako da kad ides za London, sletis malo dalje, pa uvatis
voz da se dokopas trafalgara..

Ali to je super. Ja nisam jos isla low cost, ali nameravam,
jer je usteda velika..

Iz Beograda postoji samo jedan let, low-cost i to
komanija German Wings i lete negde na sever
nemacke, na neki mali aerodrom..

No.. odande mozete da uhvatite voz dokle god zelite,
jer su vozovi po evropi efikasni i tacni u minut..
(dobro.. 5 minuta)

A let kosta nesto prilicno bez veze.. cula sam da sa tri osobe
sa svim taksama povratna karte ispadnu 210 €, sto je
70 € po osobi..

Fino zar ne..
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
German Wings leti tri puta nedeljno iz Bg-a za Koln i Stuttgart.
Jedna Norveska low cost kompanija leti za Oslo iz Bg.
Ostale ce doci 100 % uskoro vec od sledece godine kada na snagu stupe vizne olaksice a Srbija pristupi OPEN AIR sporazumu.
:avion:
Korisnikov avatar
By anche
right... ryan air je trebalo da leti iz nisa, pa je to propalo. ne znam zasto.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
E to nisam znala za te ostale kompanije...

to je dobro.. odlicno...

Idemo malo da putujemo.. Amsterdam....
Korisnikov avatar
By Skyen
wizzair. sa njima doputovah na Luton London. Imaju udobnija sedista od JAT-a. lete iz Budapest (odatle krenuh) i iz Zagreba.
Korisnikov avatar
By pazzaz
Iskreno da su bas i jeftiniji i ne bi se reklo bar meni ne jer sam isao dvaput i iskreno nikad vise jer i nije bas neka velika razlika u ceni jer sam isao na relaciji Brisel Budimpesta wizzair-om (povratna oko 100 eura) i jeftinije sam prosao za citavih 20 eura a namucio se i te kako jer dok se dokopas Charleroi aerodroma treba ti nekih 3 sata i pride karta kosta oko 25 eura u jednom pravcu onda a da tek da ne govorim o minibusu od budimpeste do beograda gde se tek izgubi nekih 5-6 sati i kosta nekih 30 eura. Sve zajeno kad se sabere putovao sam nekih pa skoro 12 sati a cena 230 eura a inace vecina avio prevoznika na relaciji Brisel Beograd je oko 250 eura. Mislim da se isplati samo u slucajevima kad su aerodromi u predgradju datih mesta.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by anche
Zato sto je to zakocio Jat i Aerodrom Beograd.Oni uzimaju ogromne pare i ne zele konkurenciju Nishkog aerodroma.
Koliko je meni poznato od sledece godine bi i Srbija trebala da pristupi evropskom OPEN AIR sporazumu po kojem svaka kompanija moze da leti na svaku destinaciju ako hoce i ima interesa tada bi Jat i aerodrom Beograd konacno izgubili monopol a neke kompanije bi mogle krenuti sa letovima sa Niskog aerodroma posto ce on biti jeftiniji od Bg a mi bi konacno mogli kao ostatak sveta putovati recimo iz Srbije (Nisha) do Londona za 50 eura tamo i nazad :yay:
Korisnikov avatar
By muzika86
inace se prebacujem iz njemacke na balkan avionom, i samo lufthansom.
Korisnikov avatar
By Sutekh
jel zna neko za neku low cost americku kompaniju.. npr let iz new yorka za bgd/prag/budimpeshtu ili sl, koliko bi izashao?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
low cost lete samo iznad Evropskog neba koliko mi je poznato. možda ih ima i u Americi, ali sigurno nema low cost transkontinentalnih letova.
Korisnikov avatar
By Skyen
ima, ali me sada mrzi da trazim.
Korisnikov avatar
By M M and I
To je velika glupost. Da Low Cost ne ispunjavaju bezbedonosne uslove ne bi ni imali dozvolu za letenje u EU. Tako je nekadasnja Air Bosna bila izgubila dozvolu za sletanje u na Svedske aerodrome, sto je poisle prosireno i na ostatak EU zbog neispunjavanja tih uslova. I onda je Air Bosna jednostavno nestala...

RyanAir postoji vec 20-tak godina i jos nisu imali ozbiljniji incident sa svojim letelicama. To se za, recimo, JAT ne moze reci.

Licno se radije vozim za saku Eura novim avionima RyanAir-a, WizzAir-a, Norwegian-a ili Sterling-a nego za mnogo vise eura JAT-ovim olupinama.
Korisnikov avatar
By Skituljko
Jedini problem na koji sam ja naisla koristeci low cost kompanije zapravo wizz air kompaniju jeste sto im se desava da pomeraju letove a ne obavestavaju putnike o tome, ili ih obaveste u poslednjem trenutku (znam aerodrom u Malmeu k'o svoj dzep!!). Sve ostalo je potpuno ok i vrlo isplativo. Samo, jako je bitno da se sto pre rezervise karta - tipa mesec dva ranije. Onda se leti gotovo dzabaka. A sto se tice sigurnosti - osecala sam se potpuno sigurno svaki put i nikada nije bilo nikakvih problema.
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by sweet angel
Jedini problem na koji sam ja naisla koristeci low cost kompanije zapravo wizz air kompaniju jeste sto im se desava da pomeraju letove a ne obavestavaju putnike o tome, ili ih obaveste u poslednjem trenutku (znam aerodrom u Malmeu k'o svoj dzep!!). Sve ostalo je potpuno ok i vrlo isplativo. Samo, jako je bitno da se sto pre rezervise karta - tipa mesec dva ranije. Onda se leti gotovo dzabaka. A sto se tice sigurnosti - osecala sam se potpuno sigurno svaki put i nikada nije bilo nikakvih problema.

Ha ha...i sta si radila sve te sate koje si provela na Sturup Flygplats? Mali aerodromcic na kome bas nemas cime ni da se zabavis ako moras da cekas satima...

Da meni se desilo da su mi pomerili let iz Buimpeste...isto sa Wizzair-om. Sa RyanAir-om, a jako puno sam leteo sa njima, mi se to nikad nije desilo. Cak su i kasnjena retka.
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by anche
A da pitamo Velju Selju?
Korisnikov avatar
By Skituljko
Hihi ma ne pitaj.. Prvi put sam naletela na drugara sa faxa koga nisam videla, pa jedno godino i po. Celu noc smo proveli na aerodromu (13 sati ukupno), malo smo ucili (oboje smo isli na ispit), a puuno ogovarali - sve cice i tipove koje znamo! To je jedini gay drugar koga poznajem sa faxa!! Kakva slucajnost i srecna okolnost.. :) Bilo je extra. A ostalo... jooooj uglavnom sam spavala i smarala se, po jedno 6 puta obilazila onaj maleni free shop i taaaako. Jebi ga, ni kod babe nema za dzabe.. pa ni kod wizz aira!:doh:
Korisnikov avatar
By M M and I
Pa dobro a otkud se nadje bash na Sturup aerodromu?
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Lakiboy_ns
German Wings leti tri puta nedeljno iz Bg-a za Koln i Stuttgart.
Do Kelna četri puta :shmi:
(svaki se brojati mora :ustrahuodukidanjaistih: )

I nema još prekookeanskih, uskoro će početi nešto Australija- Evropa (Grčka i Italija)... ali biće i to sigurno...
Kao što se očekuju i potpuno besplatni letovi za par godina (prihodi bi bili od reklama, kocke i tako toga)
Korisnikov avatar
By M M and I
Za Australija --> Evropa ne znam. Ali znam da bi od sredine sledece godine trebalo da krenu low-cost na relaciji EU --> USA --> EU .
Korisnikov avatar
By M M and I
Gledam - ne verujem!

I Albanija ima svoju LowCost avio kompaniju!
Lete uglavnom prema aerodromima u Italiji ali se medju destinacijama nalze i Istanbul i Prishtina.

http://www.belleair.al/

Jebo te dokle li ce politicari da palamude o "neisplativosti" LowCost kompanija zbog, navodno, niske platezne moci stanovnistva, zbog niskog procenta stanovnistva koji ima pristup internetu i zbog viznog rezima??? Nesto ne znam da je u Albaniji platezna moc bas tako puno visa nego u Srbiji...takodje ne mislim da je internet mnogo rasprostranjeniji tamo nego u Srbiji...a isto tako im valjda i vize trebaju za EU.

Nepostojanje LowCost kompanija u Srbiji je samo stvar odluke politicara, koji su sebe i svoju rodbinu, uvalili u JAT i njegove upravne odbore, da se gradjanima Srbije ne pruzi alternatriva.

:boxer: :flaming: :giljotina:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Prosle godine je bila osnovana i prva domaca low cost avio kompanija CENTAVIA ali se ugasila posle par meseci jer su nalazili na bezbrojne prepreke i kocenja od strane drzave Srbije :pas:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by erkondisn
ko da radis za Siepa-u :lol:
Ko kaze da ne radim? :vogue:
Salim se, radim u medjunarodnom prevozu putnika...ali drumskom :vijaca:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Lakiboy_ns
Prosle godine je bila osnovana i prva domaca low cost avio kompanija CENTAVIA ali se ugasila posle par meseci jer su nalazili na bezbrojne prepreke i kocenja od strane drzave Srbije :pas:
sudeći po izjavi direktora te aviokompanije i s obzirom na to da su imali domaću dozvolu problem nije bila država Srbija već strane države. s obzirom na problem sa vizama, oni su igrali na kartu Zagreb i Podgorica, ali su ih i Hrvatska i Crna Gora glat odbili. za Crnu Goru nisam siguran koji je bio razlog, a Hrvatska je odbila da im izda dozvolu za letove, jer ne postoji bilateralni sporazum sa Srbijom o vazdušnom saobraćaju.

pretpostavljam da će se neke stvari promeniti ulaskom ovog regiona u taj sporazum o evropskom slobodnom nebu. videćemo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!