Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Kiborg
Zamolio bih nekog ko živi u Zagrebu da mi odgovori na neka od pitanja koja slede. Jedan moj drug treba da ide tamo negde u septembru u Zagreb pa ga zanima kolike su cene i tome slično, orijentacije radi koliko će mu para biti potrebno da ponese. Glupo je da pita takve stvari svog domaćina, pa meni pade na pamet da neko odavde na to može da odgovori.

U principu, zanima ga sledeće
1. Koliko košta javni prevoz
2. Koliko su pića (pivo, coca-cola, sokovi), neki prosek jer verovatno nije svuda isto
3. Koliko je fast-food (hamburgeri, peciva i šta već imate)

Izvinjavam se ako sam postavio nešto što već postoji, ali tražio sam.
Hvala unapred.
By brdja
karta ti je 6 kuna u gradskom - ali kada izadjes iz busa recimo mozes da presedas bez problema dok god ti se ne zavrsi citav pravac ... kuca ti sat i minut pa ... kontrole gotovo da i nema ...

cena bureka je od 8-10 kuna

sve ostalo je od 30-50% skuplje negoli u BG ...

imas korisnika stripija on ce ti detaljnije objasniti

P.S: boravio sam cesto u ZG zadnjih godina pa znam ovo

i sve je sredjenije i jednostavnije negoli u BG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
By XanaX
mislim da je karta poskupjela... ne znam, jer imam nekakav pokaz, ugavnom sad je valjda 8 ili 8,5 kn. i to, shatro, kupujes ako bas naletis na bus koji otvori samo prva vrata, pa moras proci pored vozacha... inace, se naguravas s babama koje izlaze van na ostala vrata. pitanje kupovanje karte u tramvaju je stvar principa, naime to se ne radi, a izbjegavanje eventualnih tipova koji udju u tramvaj i provjeravaju karte je vjeshtina...
i da vrijedi to da ako ides u jednom pravcu (ali sto je to jedan pravac?) mozes presjedati npr. ja iz novog zg busom do pothodnika i onda od gl. kolodvora dalje tramvajem...

a ne znam, kavu ti u prosjeku naplate 8, 10 kn. fast food i sl. shit ne jedem pa ne znam.

ali zato znam cijene po ljubljani, tamo sam jadan sav sirocek i snalazim se na jedovite jade...
Korisnikov avatar
By MARQUE
1. На киоску је 1еурo карта за бус/трамвај, а у бусу/трамвају ти је 1,2еурa, са њом се можеш возити у једном правцу (1,5х). Такођер можеш купити карту за цијели дан, не знам колико кошта (око 4-5e) ... не препоручам шверцање :shrug: .. такођер не препоручам нити taxi јер је taxi у Загребу најскупљи у Еуропи, скупљи и од Париса

2. кава са млијеком ти је око 1,2 - 1,4 еура, домаће пиво око 1,8 - 2 еура, страно је скупље, цоца-цола ти је најјефтинији сок - око 1,8 еура, остали (вочни) сокови су од 2+ еура

3. производи у пекарни су јефтини, сланци око 0,6 еура, бухтла са чоколадом око 0,6 еура, листано са вишњом око 1 еуро, кришка пиззе око 1,4 еура .. е сад цијену бурека не знам јер то не волим па никиад нити купујем .. углавном, ако се тај твој френд хоће јефтино хранити нека се само држи пекарна, на сваком чошку у Загребу их има и стварно су и више него повољне :yes: У фаст-фоод ресторанима храна је два до три пута скупља.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa dobro, nije najskuplji, ali jeste među najskupljima. valjda se samo u ZG nisam vozio taksijem od svih mesta gde sam bio.

eto, gore imaš podrobne informacije. Zagreb je ekstremno skup i ako možeš bolje da se švercuješ na domaćina. :smeh:

što se ZET-a tiče, ja se ne sećam da sam ijednom kupio kartu za gradski. kontrola ide slabo, a fora je što se uvek možeš izvući na neku grbu, jer si stranac. no dobro, to već zavisi od tvojih afiniteta i spremnosti da se kačiš s kontrolorima.

btw, jeftin fast food ima u centru u onoj maloj ulici kod trga. kad stojiš da su ti spomenik i Ilica iza leđa, ulica je skroz levo, kod onog velikog placa.
Korisnikov avatar
By MARQUE
Originally posted by 2Q2Bstr8
a fora je što se uvek možeš izvući na neku grbu, jer si stranac.
Ово је жива истина, странци некако увијек прођу некажњено :evilwait:

Изгледа да се желимо увући туристима у шупак на сваком кораку па чак и код оваквих прекршаја :rafal:

Ја се особно мрзим шверцат, онда сам сав напет хоће ли контрола ући или неће а у сваком човијеку у плавој кошуљи видим потенцијалног контролора :uplasen: Та карта није вриједна мојих живаца :nono:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa sad, za jedan evro može svašta pametnije da se uradi, ako mene pitaš. u NS i BG mi ne bi palo na pamet da se švercujem, ali cena karte je čitavih 25 centi.
Korisnikov avatar
By schatzist
samo sam jednom kupio kartu u zagrijebu, a vozio se mnogo puta i ni jednom nije usla kontrola...
inace ne mogu reci da li je skup, mislim da jeste...uvek se izgubim s kunama...
bas mi se ide u zagrijeb, nisam bio vec godinu i po dana...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Joj, Zagreb....

Bas mi se ide ponovo....

Hrenovka u tjestu (ono sto je kod nas rol virsla)

Strukle
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by schatzist
samo sam jednom kupio kartu u zagrijebu, a vozio se mnogo puta i ni jednom nije usla kontrola...
inace ne mogu reci da li je skup, mislim da jeste...uvek se izgubim s kunama...
s kontrolom mozes vrlo lako. kao drzavljanin druge zemlje em prvo govoris da nemas nikakve dokumente, a ako slucajno ti i zapise adresu, kazna ti nece nikada stici ;) tako recimo (mnogobrojni) studenti iz BiH se vjecno svercaju. (ovako nesto nece upaliti recimo u Berlinu :giggle: , ganjat ce njemci... )

sto se tice kuna i dinara to je makar lako, dodas nulu i jos 10% i eto ti dinara.

a cijene, onako... nista znatno vece od beograda. prije 2,3 godine je bila razlika, ali sad i nije neka.
jedino su taksiji papreni kao mozda nigdje u svijetu, sto je rezultat vrlog gradonacelnika i njegovih mucki s udruzenjem taksista.
Korisnikov avatar
By HPLC
Originally posted by XanaX
mislim da je karta poskupjela... ne znam, jer imam nekakav pokaz, ugavnom sad je valjda 8 ili 8,5 kn. i to, shatro, kupujes ako bas naletis na bus koji otvori samo prva vrata, pa moras proci pored vozacha... inace, se naguravas s babama koje izlaze van na ostala vrata. pitanje kupovanje karte u tramvaju je stvar principa, naime to se ne radi, a izbjegavanje eventualnih tipova koji udju u tramvaj i provjeravaju karte je vjeshtina...
i da vrijedi to da ako ides u jednom pravcu (ali sto je to jedan pravac?) mozes presjedati npr. ja iz novog zg busom do pothodnika i onda od gl. kolodvora dalje tramvajem...

a ne znam, kavu ti u prosjeku naplate 8, 10 kn. fast food i sl. shit ne jedem pa ne znam.

ali zato znam cijene po ljubljani, tamo sam jadan sav sirocek i snalazim se na jedovite jade...
XanaX,

Kad me vodis po ZG ? :)

Bas bih voleo da ga obidjem. Nisam nikad bio tamo.

Zbog toga sam i otvorio da vidim sta pise ovde u ovoj temi :smilegrin:
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by KissQueen
Joj, Zagreb....

Bas mi se ide ponovo....

Strukle
i puter kifle :D
kremsnite u vinceku. sladoled u city-ju...
By XanaX
buter-štangice... valjda jedina purgerska riječ u kojoj se kaže "buter" umjesto "putar"... ali ima i putar-štangica... eh, ne znam...

Jaoj , ljudi sve poskupjelo, evo, kupio sam malu vodku "Vigor" i platio 12 kn! Pa kako da se sad opijam! Pazi 5+12 + neki Schweps (oko 15) i još malo piva (litru za 15)... pa to je strašno!

@HPLC - kamion polazi u 00:00 (datum će biti kasnije naznačen) iz NS. Nakon prelaska granice prebacuješ se u kombi kod Đakova. Kombi će se zaustaviti u Novom ZG, i čekaš do 23:00 , kada vas prebacujemo u safe house. Slijedi intravenozno heroin i batinjanje. Moraš svladati koji vlaški jezik jer će većina ostalih biti Rumunji ili Moldavci. Nakon tri dana, idete na privatnu aukciju. Ponesi safe-mobitel kako bi te tata mogao locirati i spasiti. Tata ti se zove Liam.

("Taken" 2008.)
Korisnikov avatar
By erkondisn
tako ti je to kad kupujes u todorica :giggle:

ja litru piva nisam platio vise od 12 kn :D
By XanaX
Ah, imaš pravo, mislim da se litra žuje u plastici kreće oko 12 kunja...

A gdje da... -kupuuuujeeem?!

Svi su me uvjeravali da je Konzum najjeftiniji i čak da probam one njegove kole, fisove i K-pivo koji dođu po 5 kn. Ipak, nisam, bojim se 2 L soka blijedo naračaste boje koji stoji 5 kn.
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by XanaX
A gdje da... -kupuuuujeeem?!

Svi su me uvjeravali da je Konzum najjeftiniji i čak da probam one njegove kole, fisove i K-pivo koji dođu po 5 kn. Ipak, nisam, bojim se 2 L soka blijedo naračaste boje koji stoji 5 kn.
meni je fascinantno kako ljudi imaju pricu da je konzum najjeftiniji kad je najskuplji. i to itekako. i osim toga sto je najskuplji, u svoje robne marke uvaljuje tezi srot (sto nije doduse slucaj s robnim markama lidla, interspara, mercatora... tamo se da naci itekako kvalitetnih a povoljnih proizvoda ;) samo se potrudis procitati deklaraciju).

e sad, gdje da kupujes? ovisno o tome sto kupujes... ja se krecem najvise po lidlu (koji ima najpovoljniji izbor osnovnih potrepstina i sredstava za ciscenje, i najbolji izbor slatkog - tamne cokolade su im vrh, kao i sladoled) i intersparu (koji ima bas sve), ponekad i mercatoru (koji je postao sad jeftiniji od konzuma). kad imam zivaca navratim i do getroa (najvise u segmentu zdrave prehrane - soja, sjemenke i ino) :)

po potrebi radim i komparativnu analizu :giggle:
By XanaX
@ns.happy - "mešani brakovi, ko vozovi -vlakovi..."

općenito, najviše ljudi govore da je u ZG-u ipak skuplje nego u BG-u, ali ja nisam još bio u mogućnosti iz vlastitog iskustva ocijeniti. ove cijene, koje sam zadnje spominjao, su ipak cijene totalnog šrota, mislim 2 L nekog zgaziranog bućkuriša za 5 ili 6 kn - a stvar je toxic.
nedavno mi je ustrebalo maslinovog ulja, kupio sam djevičansko od "Zvijezde" (što baš i nije neka marka kad je riječ o masl. ulju) - frtalj litre za, valjda 30 kn... to mi čini tju mač.

@erkondisn

ma ne da se meni ići po tim Mercatorima i Lidlima i sl. Kaj ja mogu kad mi je najbliži Konzum, ok, mogao bih se odvesti za 5 min. i do Mercatora, ali to je onaj na Zagrebačkoj, iz kojeg, kad se vraćam, nekom kaldrmom od ceste, uvijek se izgubim... (ali imaju finu garažu, i lijepi roll-in i svašta...)
nego, u Getrou ima tofua, seitana, integralnih stvari? pitam jerbo me oni u Bio&Mio-Mao opasno deru po novčaniku sa svojim cijenama (ali imaju one fine tofu-burgere - orientalisch, pa mediteranisch etc...)
Korisnikov avatar
By Stripi
taj Mercator na Zagrebačkoj je jako mali, bolji je onaj na Vukovarskoj :yes:
ja sam vidio u Getrou i Mercatoru integralnih džidžabidža ali vjerujem da su tofu i seitan svugdje, manje-više, skupi :yes: što, obzirom koliko treba da se isti naprave i nije jako puno. Jednom sam se jebao sa domaćim seitanom i tofuom i nikad više :nono:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Kiborg

U principu, zanima ga sledeće
1. Koliko košta javni prevoz
2. Koliko su pića (pivo, coca-cola, sokovi), neki prosek jer verovatno nije svuda isto
3. Koliko je fast-food (hamburgeri, peciva i šta već imate)

Izvinjavam se ako sam postavio nešto što već postoji, ali tražio sam.
Hvala unapred.

Ne živim u Zg,ali.. :D
JUL 2008.

-tramvajska karta 8 kuna (meni rečeno ni za živu glavu da se švercujem)
-sok od 10 do 15 kuna
-pizza na dostavu od 45 do 60 kuna-pozamašna,ima šta da se pojede...

Taxi jeziv-ja sam hteo,ali moji domaćini su kategorično odbijali,govoreći da nemam predstavu KOLIKO je to skupo...
Korisnikov avatar
By deran
E...,al to je tek u septembru???

Pa iću ja negde u julu-friškije vesti će biti...:srbin:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by 4NY K3Y
Joj, Zagreb....

Bas mi se ide ponovo....

Strukle
hajde nekad da klisnemo na dan-dva...i ona divna pita sa sirom...gospode...dupe bi mi bilo kao sifonjer da zivim tamo
Korisnikov avatar
By mili86
Pored onako lepe i prijateljske Istre.... ZG je zanemarljiv....
Mada... onaj divni sladoled se bas i ne moz' naci u Istri....
By XanaX
Originally posted by Stripi
... Jednom sam se jebao sa domaćim seitanom i tofuom i nikad više :nono:
ja sam jednom isto priređivao seitan i kako je proces tekao, sve mi je više ličio na , je li, ono, mislim... tako da sam ga svog ljigavog bacio u wc, gdje stvari takvog oblika i pipljivosti i spadaju...
Korisnikov avatar
By ns.happy
Istra je za ljetovanje :yes:
da. van sezone je depra kao i sva primorska mesta na kraju krajeva. inace, cini mi se da cu ja od svih nasih forumasa najpre otici u zg... :eya: nesto mi je iskrslo, tako da... ako neko iz zg hoce na kaficu... :D
Korisnikov avatar
By mili86
Istra je za ljetovanje :yes:
ZG je za jedan dan.... i tu je kraj
izuzev ako turizam nije cilj putovanja
Korisnikov avatar
By deran
A zašto je taxi tako jako skup?
Korisnikov avatar
By mili86
pa zato sto je najduza ulica dugacka kilometar pa im se ne bi isplatilo da voze za manje pare
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!