Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pošto ima nekih pri?a i ovde o lowcost aviokompanijama, evo vesti koja ?e možda odabrati neke putnike meðu nama. :)
Vršilac dužnosti direktora niškog aerodroma "Konstantin Veliki" Radisav Radojkovi? najavio je da ?e od idu?e godine svetske avio-kompanije mo?i da organizuju svoj saobra?aj i iz ove vazdušne luke, što uklju?uje i low cost kompanije.

Prema Radojkovi?evim re?ima, niški aerodrom ?e tokom ove godine informisati svetske avio kompanije da je to povoljna destinacija za njih, posle po?etka fazne primene meðunarodnog Sporazuma o "Jedinstvenom nebu Evrope" od naredne godine.

"Od naredne godine se o?ekuje efekat potpune liberalizacije vazdušnog saobra?aja, pa ?e sve strane kompanije, pa i low cost kompanije, mo?i direktno da organizuju saobra?aj iz Niša", istakao je Radojkovi?.

(Beta)
Korisnikov avatar
By Marvin
Lepo. Samo kada (i ako ikad) docekamo to "Otvoreno nebo" low costeri ce moci i iz BG-a da lete. Nish ce svakako biti jeftiniji ali "Nikola Tesla" ispativiji za njih.
U tom trenutku ce Jat da propadne- zestoko i nepovratno. Jedino ako ne postane nova Zastava, shto me ne bi zacudilo.
By Sixto
Ko ce pobogu u Nis da im ide, jesu oni normalni kad nemaju potrebnu infrastrukturu za prihvat ino aviona, nasih poljoprivrednih mozda ali njih ne!
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Sixto
Ko ce pobogu u Nis da im ide, jesu oni normalni kad nemaju potrebnu infrastrukturu za prihvat ino aviona, nasih poljoprivrednih mozda ali njih ne!
pa gastarbajteri,
mislim isti oni koji lete jatom... samo ce nekima biti blize i jeftinije da lete do nisha
:)
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Zar nisu Norvezani dali silne pare da se napravi ljudski pista? :pinknaocari:
Korisnikov avatar
By Pipin
Pa zar nije pista ve? osposobljena?
A Niš bi trebalo da bude raskrsnica više nego samostalna destinacija. Ionako im nije bio presudan broj putnika koliko geografski položaj. Okruženi smo turisti?kim zemljama i njihovim obalama i Niš bi stvarno mogao biti prakti?na avio-raskrsnica.
Mada, znaju?i naše politi?are, ne bi to bila prva velika šansa koju bi upropastili.
Bilo je o tome dosta pri?e još mnogo ranije.
By fencysmurf
konstantin veliki bi trebalo da bude jedan od najmodernijih regionalnih aerodroma ... ili su norvezani pogresno investirali?
By Sixto
Ma nije pista infrastruktura!
Gde su vazdusni mostovi, terminali, pratece sluzbe!
Srbi misle da je dovoljno izasfaltirati ledinu i eto ga!
Garant su planirali da se iz aviona izlazi na pistu pa u zgradu! Ko god dodje a da nije gastarbajter ima da se sokira! Pa vojni aerodromi imaju bolju poziciju u odnosu na ove civilne, em opremljeni, em imaju kapacitete! Ili je mozda plan specificne lokalne vlasti u Nisu koja za ovih 15 god je uvek terala kontru i bila endemska vrsta u Srbiji!
Ova sprdnja u Nisu mi se cini kao jos jedna Zastava koja ce da jasi na grbaci poreskih obveznika!
By fencysmurf
Ma nije pista infrastruktura!
Gde su vazdusni mostovi, terminali, pratece sluzbe!
Srbi misle da je dovoljno izasfaltirati ledinu i eto ga!
Garant su planirali da se iz aviona izlazi na pistu pa u zgradu! Ko god dodje a da nije gastarbajter ima da se sokira! Pa vojni aerodromi imaju bolju poziciju u odnosu na ove civilne, em opremljeni, em imaju kapacitete! Ili je mozda plan specificne lokalne vlasti u Nisu koja za ovih 15 god je uvek terala kontru i bila endemska vrsta u Srbiji!
Ova sprdnja u Nisu mi se cini kao jos jedna Zastava koja ce da jasi na grbaci poreskih obveznika!
a ti si zavrsio saobracajni fakultet ili si samouki aero expert...

g17 place za tobom...
Korisnikov avatar
By djo

Garant su planirali da se iz aviona izlazi na pistu pa u zgradu! Ko god dodje a da nije gastarbajter ima da se sokira!
ma tako je sa svim low cost kompanijama, na ve?ini aerodroma se iz aviona ide na pistu pa u shuttle pa u zgradu :)

a by the way, niški aerodrom ve? neko vreme ima redovan inostrani saobra?aj, za cirih, valjda...?
By Sixto
Ne aerodrom je najmoderniji u Evropi i pokriva 10.000.000 putnika mesecno!
Cale mi je pilot poljoprivrednih aviona, vozi samo u neke manje hangare za poloprivrednu mehanizaciju tipa Orli, J.F.Kennedy, Heathrow, njima ne dozvoljavaju uopste pristup tamo!
Ja se duboko izvinjavam sto sam povredio vasa expertska osecanja nadmoci nad nama jadnima politicki neopredeljenima!
Btw, da tebi ne smeta recenica o lokalnoj vlasti u Nisu!
Znao sam, ti si Veljin simpatizer! :smeh:
Korisnikov avatar
By SouthSide
Ich. :avion:

Ili mislis da je bolje 12,13,14 (neodredjeni ali uvek dvocifreni) broj sati u krntiji nekog busa kao jedina mogucnost???

A znam i sigurno jos 50ak i vise ljudi koji bi isto odmah leteli
By Sixto
Sve je to ok!
Postoje interesenti, ali postavlja se pitanje prihoda i rashoda!
Da li je Konstantin sposoban da sam sebe finansira ili ce za par godina zbog nagomilanih dugova radnici da blokiraju ulaz u Vladu Srbije!
Koliko je aerodrom sposoban da se ukljuci u trzisnu trku i kvalitetnom uslugom, al ne po nasim vec po Evropskim standardima, pocne da proizvodi novac kad vec pretenduje da posluje sa Evropskim avio kompanijama! To sto je na saobracajnom cvoristu ne kvalifikuje ga direktno da moze da se nosi sa trzistem!
Na kraju ostaje samo da se gastarbajteri dovuku kuci u Donje Mojmilovo i da ceo kraj prica kako je dosao avionom!
Da li ce to biti dovoljno da se aerodrom isplati pitanje je!
Korisnikov avatar
By SouthSide
Pa sta ja znam, a kako se sada izdrzava? Mislim i sad postoji i posluje kao pravno lice, moja majka je skoro doletela iz Nemacke jer je u Bg-u bila magla... A i koliko znam za Cirih vec postoji redovna linija, ne znam zasto za Bec ne bi bila???
A u Austriji u svakom gradicu ima aerodorm, neki su minijaturni i skroz bez veze, ali za low cost kompanije dovoljno.
Pa letim za Sofiju za 29 eur, a za Bg najjeftinije sto ima je nekih 200 eura!?!
By fencysmurf
meni se nekako cini da je nis mnogo logicniji od beograda od kojeg je samo 3 sata autobusom, koliko otprilike treba i od nekih londonskih aerodroma do grada... sofija je blizu tj blize od beograda, skopje i pristina takodje...

:vestica:
Korisnikov avatar
By schatzist
da, priče za očekivati iz beograda........
samo je beograd u celoj srbiji kompetentan i dovoljno vredan da nas predstavlja u svetu.......a ljudi u beogradu imaju dve glave, tako da su pametniji od ostatka sveta(čitaj srbije). imaju četiri ruke pa su i sposobniji i vredniji......i da, svi su "pravi beogradjani"(već zaboravili da su tu došli jer u njihovom selu nije bilo srednje škole, ili one osmoljetke.....)
uvek su tu da kritikuju sve, a sem beograda u srbiji videli još novi sad ( jbg, pokušao bgd i sebi da napravi exit ali nije išlo....) i divčibare u osnovnoj školi.......
što se lokalne vlasti tiče....... u novom sadu i zemunu su već 15 godina radikali, pa mi nekako nova srbija, i velja i smiljko dodju draži....(od dva zla biraj manje.....da naglasim da sam član LDP-a)
ponekad stvarno žalim što nismo zapadna bugarska.........
možda bi smo i znali da pričamo, a ne da maternji jezik učimo pravilno da govorimo u školi.....i ne budemo ismevani što ponekad pogrešimo padež......
a ako mislite da je jedan medjunarodni aerodrom dovoljan celoj srbiji, samo zato što je u tvom gradu, ne misli isto i neko živi u vranju, pirotu, zaječaru..........pa čak i jagodini.........
činjenica je da niš ima menje stanovnika od beograda ali mnogo manjih gradova gravitira oko njega.......plus veći gradovi......( sofija 170 km, skopje 200km, priština manje od 100, kragujevac 120........)
so, think about twice.......
Korisnikov avatar
By M M and I
svasta...a zasto bi aerodrom Gabriele D'Annunzio a Montichiari di Brescia...sladak i lepo uredjen mali aerodromchich usred njiva i livada...ili Goteborg City Airport...aerodrom ciji je terminal ustvari bivsa vojna baraka takodje usred njiva i livada...ili Aeropuerto Costa Brava-Girona na sat i 15 minuta voznje od Barcelone..bili nesto grandiozno bolji od niskog aerodroma...
I na tim aerodromima...kao sto je slucaj i sa Frankfurt Hahn aerodromom, aerodromom Orio Al Serio di Bergamo ili pak Glasgow-Prestwick aerodromom, koji su mnogo veci, izlazi se iz aviona na pistu...a odatle, zavisno od udaljenosti do terminala ili kratka setnja ili kraca voznja airport shuttle-busom...Tako je isto i kad letis sa Sterling-om ili Wizzair-om do Ferihegy Aerodroma u Budimpesti....

Ne vidim zasto niski aerodrom ne bi mogao da prima airbus 737-300 ili 737-800...ako mogu da uzlecu sa i slecu na Goteborg City Aerodoroma onda mogu i sa niskog i na niski aerodrom...
A o isplativosti...e pa to je na aviokompanijama da procene...mada ja ne vidim zasto ne bi bilo prakticnije svima koji idu u juznu Srbiju, deo Bugarske koji granici sa Srbijom ili u Makedoniju da slete u Nis nego u Beograd ili Sofiju...

Ako u Svedskoj ima toliko malih aerodromchicha ne vidim zasto Srbija ne bi mogla da ima barem 2 medjunarodna aerodroma...ili pak 3...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!