Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Originally posted by bas bleu

invitation letter - tu treba da pise da ta i ta osoba ovim pismo poziva tebe, svoju XXXXX u goste u periodu (datum od do kada ces biti tamo). onda treba da pise da ces ti biti kod nje na toj i toj adresi i da ona prihavata da sebe obavezu da odgovara za tebe finansijski i da ces otici iz zemlje narecenog datuma. vazno je da ona ostavi svoj telefon i mejl u pismu u slucaju da u ambasadi imaju neka dodatna pitanja ili ako samo hoce da provere verodostojnost pisma. i neka potpise pismo obavezno.

ako je uk citizen ne treba nikakvo uverenje o legalnom boravku, kopija pasosa ce biti dovoljna.
ako nije uk citizen onda mora da ima nekakav id koji definise njen status (nekakav immigration card) i ako je devojka non-uk/eu citizen (a cini mi se da nije) znace vec sta je to.

srecno!
hvala ti puno, puno, puno :hug: duzna sam minimum 3 pica :D
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by deran

jebeni englezi... :indijanac:

zašto se smaug ne javi-mož biti ona nešto korisno kaže... :panker:
Hvala derane al smaug odavno nema nista korisno da kaze.
Rekla bb sve sto treba.
:)
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
e, sad cu ispasti glupa za medalju, ali nekako mi to bolje bude ovde, gde sam vec imala blond moments, nego u ambasadi..

application form za vizu, jel skidam sa neta, stampam, popunjujem rucno , ili ste se vi stali prijavljivali preko neta?
Korisnikov avatar
By Hys.
Formular je online, i online se popunjava, i kada odes na sajt britanske ambasade, oni te upucuju na worldbridge service,agenciju koja posreduje-vrlo je sve jednostavno objasnjeno, pise ti lepo da se popunjava online form.
Ides na how to apply for visa i odatle te samo vode dalje...
Korisnikov avatar
By Pauceti
Pitace te jesi li mozda terorista... :teletabisi:
Korisnikov avatar
By Skyen
kako iskusna skitnica koja se susretala sa raznoraznim ambasadama, britanska mi je uvek bila medju najomiljenijima. uvek vrlo pozitivna iskustva, sto sa zaposlenima, sto sa brzinom dobijanja vize i pristajanja na raznorazne molbe. britanci, kao i ameri su kao narod vrlo strukturisan i omedjen pravilima. ako ispostujes sto trazi, odbiti te nece ili bar ne bez nekog vrlo konkretnog razloga koji se kosi sa njihovim pravilima. znaci , sve donesi kako ti traze, pozivno pismo plus fotokopija licne karte ili pasosa osobe koja garantuje za tebe. sve nabavi sto traze, popuni aplikaciju/formular (na kraju popunjavanja imas da izaberes datum i zakazes online) to nemoj da ispalis, vec kad si rezervisala, moras doci. sve zakazuejs online, nemoj uopste da se trudis da ih zoves. vazno je da odstampas svoj broj (i to koliko se secam dobijas na kraju, tu jednu stranicu koja je vazna i koju nosis sa sobom na intervju uz pasos i ostala dokumenta). ako studiras vazno je da im dostavis: kopiju prve stranice, kao i poslednje da se vidi kada si dala poslednji ispit i index na uvid, cisto tako reda radi, uverenje da si student. I NIKAD NEMOJ DA LAZES u popunjavanju formulara. sve mora da se slaze.
ima tu jos nesto sigurno, ali to je za sada. pitaj

stp se tice VB i SI, sta videti...pa brdo stvari i nece ti biti dovoljno. Ali kada budes u SI, osim Belfasta, pubova i Guinnis-a, OBAVEZNO Giant's Causeway (vec chekiraj na netu).
Korisnikov avatar
By luciferin91
Ja sam bio u UK i nije bash tolika frka sa papirima. Moja kuma je napisala garantno pismo, ja sam uzeo iz banke dokaz da imam X novca(za 2 nedelje sam uzeo 600 eura), rezervisao sam unapred let (inace ne preporucljivo, ali bio sam siguran da cu dobiti), uzeo potvrdu da sam stalni ucenik u shkoli i sve to predao. Viza je bila gotova za 5 dana jer mi je 6. poletao avion :D

Vidish kako su hitri, kada ocesh :D

:sudija:

I da naravno, kopiju pozivnog lista i rezervaciju povratne karte obavezno sacuvati i pokazati na granici :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!