Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By zdravomyslov
Mnogi kazu da vredi da vidim Sombor. Planiram da idem autobusom do Sombora ili ove nedelje ili sledece. Da li neko ima preporuke o tome sta ima tamo da se vidi i radi?

I ako idem autobusom, da li je Fruska Gora usput? Hvala unapred!

(malo off topic - da li vredi isto da vidim Kraljevo i Kladovo/Djerdap?)
By barni
Sve ti je u centru grada.
Otidji u galeriju Milana Konjovica, blizu ti je i gradski muzej, ako ides vikendom znaj da sve to radi samo pre podne, nedeljom ne radi, radnim danima do 19h
tu ispred muzeja ako budes imao srece mozda naletis na neki fijaker pa se provozaj gradom, ne znam cenu ali verovatno nije skupo
ako te zanima religija..imas 4 crkve u centru grada i jedan manastir na obodu grada
ako volis jesti riblji paprikas idi u restoran Slon u centru
ako zelis popiti kafu ili predahnuti idi u kafe Des Arts u glavnoj ulici
uzmi taksi(koji je jeftin, do 200 dinara voznja) i neka te odveze do setalista na kanalu
tu imas jedan dobar kafe na obali kanala, mozes i rentirati kanu i voziti se kanalom, mozes se i kupati tu, medju lokvanjima, kao iz bajke
Setaj ulicama, koje presecaju glavnu ulicu i oko trga, tu je sve ono sto je lepo od arhitekture u gradu.
Prosetaj kroz zgradu Zupanije(opstine) nekadasnji dvorac, ako te zanima slikarstvo, reci da si turista i pitaj da li mozes videti cuvenu sliku Bitka kod Sente, mozda te puste ako nema neka sednica.
Gledaj da ti vreme bude lepo jer kada je kisa grad je pust.
Petak je pijacni dan pa je grad ziv.Subotom je ziv popodne i uvece.
To mi palo na pamet...

Fruska gora ti nije blizu Sombora i to je prica za sebe, cak da ides i u NS tesko da bi u istom danu obisao grad i otisao na FG.

ako te nesto jos interesuje pitaj, moze i pvt poruka :D
By Kragi
Kraljevo mi je sinonim za dobar urbanizam.
Ali, osim dobro organizovanog i resenog grada i nemas sta da vidis. Obidjes ga za pola sata i to je to. :D
By barni
zaboravih :)
iako nije rodjen u Somboru, ziveo je samo 15 godina u SO
Somborci ga smatraju svojim i odaju mu pocast na svakom koraku
mozes napraviti jedan selfi ispred zgrade, prozora iza kojih je Laza Kostic ziveo i napisao Santa Maria della Salute
imas u blizini i klupu na kojoj on sedi izliven od bronze i cita poeziju onome ko sedne do njega
imas na 3 minuta i galeriju koja nosi njegovo ime pa je mozes posetiti ako ima neka postavka, uglavnom ima

Sombor je poznat i po tome sto nikada ne zaboravlja svoje zasluzne gradjane, bez razlike koje su nacionalnosti, politicke opredeljenosti i iz kog vremenskog perioda dolaze.Njihova imena su svugde po gradu.
Nazivi skola, ulica, fabrika, biste po parkovima, domovi kulture, kulturna udrzenja itd.
Njima se daje veci znacaja nego nekim istorijskim licnostima Srbije.

Sombor se brzo obidje jer to je mali grad
ono sto je najlepse su price iz tog grada koje se prenose sa generacije na generaciju i takve price se slusaju danima
pravi multikulturalan gradic kroz celu svoju istoriju do dana danasnjeg
Korisnikov avatar
By Anhedonie
jbt barni ja ne bih znao da nabrojim ni sta mi se nalazi u kosiluku a kamo li u nekom gradu ovako detaljno :lol: svaka cast
By barni
:lol:

sladoled!
ako si ljubitelj
To je oduvek Somborcima bilo vazno, nekada su imali fabriku sladoleda, danas se vise taj sladoled ne pravi....ali
...u glavnoj ulici imas Gorance poslasticare koji od vajkada prave najbolji sladoled iz aparata na tocenje, oni su maheri u tome!

a najbolji sladoled na kugle na svetu mozes polizati kod porodice Miniri, poslasticarnica se zove Kivi.

nekome je ovo mozda smesno
ali pravi ljubitelj sladoleda ako zbog nicega drugog zbog tog sladoleda bi se vracao iznova u Sombor
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2640552#p2640552]zdravomyslov napisao:[/url]Mnogi kazu da vredi da vidim Sombor. Planiram da idem autobusom do Sombora ili ove nedelje ili sledece. Da li neko ima preporuke o tome sta ima tamo da se vidi i radi?
Sombor je divan grad; svrati na kanal na tamburaše, i obavezno budi pijan. Ostalo ti je Barni preporučio.

Ima eventualno još galerija Save Stojkova, ako voliš naivu, meni su njegova dela odvratna.
I ako idem autobusom, da li je Fruska Gora usput? Hvala unapred!
Prolaziš tuda, ali ne možeš svratiti. Ako bi da obilaziš Frušku Goru, to obuhvata ono lepo jezero, nekoliko sjajnih manastira, par gradova (Sremska Mitrovica, Sremski Karlovci) i najbolje je da to ostaviš za poseban vikend.

Ako ti treba pomoć za ovaj deo, javi se. :)
(malo off topic - da li vredi isto da vidim Kraljevo i Kladovo/Djerdap?)
Kraljevo je ružno i dosadno. Kladovo je selendra. Đerdap je zanimljiv, u tom delu još i Donji Milanovac i Golubac (jer je Dunav tamo prelep) i Lepenski Vir.

:sesir:
By Kragi
Realno, Sremska Mitrovica i Sremski Karlovci nisu gradovi nego selendre takodje a od obilaska Fruske Gore mnogo se vise isplati siri obilazak Kraljeva ciji manastiri, a tu prvenstveno mislim na Zicu i Studenicu, ni izbliza ne mogu da se porede sa onim sto moze da se vidi na Fruskoj Gori. Ne samo po lepoti nego i po sadrzaju.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2640669#p2640669]Kragi napisao:[/url]Realno, Sremska Mitrovica i Sremski Karlovci nisu gradovi nego selendre takodje a od obilaska Fruske Gore mnogo se vise isplati siri obilazak Kraljeva ciji manastiri, a tu prvenstveno mislim na Zicu i Studenicu, ni izbliza ne mogu da se porede sa onim sto moze da se vidi na Fruskoj Gori. Ne samo po lepoti nego i po sadrzaju.
Realno? Hope in reality is the worst of all evils because it prolongs the torments of man. Reče jednom jedan pametan čovek. :awesome:

Ako te (kao mene) ič ne interesuju srpski manastiri, a interesuju te neki drugi sadržaji, onda Sremska Mitrovica, Sremski Karlovci i Fruška Gora mogu da ponude zanimljivije sadržaje (recimo, Zasavica, Ledinačko jezero; SM ima fantastičan arheološki muzej, ako neko voli apstraktni ekspresionizam tu je i galerija Lazar Vozarević, itd.).
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2640669#p2640669]Kragi napisao:[/url]Realno, Sremska Mitrovica i Sremski Karlovci nisu gradovi nego selendre takodje a od obilaska Fruske Gore mnogo se vise isplati siri obilazak Kraljeva ciji manastiri, a tu prvenstveno mislim na Zicu i Studenicu, ni izbliza ne mogu da se porede sa onim sto moze da se vidi na Fruskoj Gori. Ne samo po lepoti nego i po sadrzaju.

U Sremskoj Mitrovici nisam nikada bio pa ne znam kakva je
ali ne diraj mi Karlovce Kragi
taj grad ima dusu, ima neki poseban smek koji treba upoznati i razumeti
sve te kuce u kojima su stanovali i price koje su ostavili iza sebe mnogi velikani koji su isli u cuvenu Karlovacku gimnaziju
nadji fotke gimnazije da vidis sta je to, biblioteka kao u Hari Poteru
da se prekrstis kada udjes u nju
satima mozes tumarati kroz hodnike zgrade, sve oslikano puno detalja i istorije
gimnazija koja ima svoj grb!
pa panorama grada netipicna za Vojvodinu, grad na kaskadama a pod nogama mu lezi Dunav

pa Grozdjenbal,
najbolji period posete Karlovcima...kraj leta pocetak jeseni sa nekim drustvom obavezno jedno 2 dana i punog srca da odes

To je drugi grad u Vojvodini u kome bih ziveo
Nek izvinu Novosadjani al Karlovci su Karlovci :)
Korisnikov avatar
By zdravomyslov
Hvala Barni na preporukama. Sve je vise od koristno! Probacu ovaj sladoled i obavezno cu praviti selfi ispred zgrade :)

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2640594#p2640594]barni napisao:[/url]:lol:

sladoled!
ako si ljubitelj
To je oduvek Somborcima bilo vazno, nekada su imali fabriku sladoleda, danas se vise taj sladoled ne pravi....ali
...u glavnoj ulici imas Gorance poslasticare koji od vajkada prave najbolji sladoled iz aparata na tocenje, oni su maheri u tome!

a najbolji sladoled na kugle na svetu mozes polizati kod porodice Miniri, poslasticarnica se zove Kivi.

nekome je ovo mozda smesno
ali pravi ljubitelj sladoleda ako zbog nicega drugog zbog tog sladoleda bi se vracao iznova u Sombor
Korisnikov avatar
By zdravomyslov
Ulix i Kragi, hvala na savetu. Ako budem imao vreme, poseticu Frusku Goru za poseban vikend.
Verovatno necu stici za Djerdap.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!