Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by Mars
Gde li sam ja gledao, 3 puta po 12 dana...A, da - znam :D
Kako gde?
Pa valjda u kamilu...

Slika
Korisnikov avatar
By Mars
He, ne baš.
Ali su prelepe životinje.
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by AngraMaina
ne znam, mozda u inostranstvo salju samo seks bombe.
To sam se i ja pitao, i te bas za Libance. :hyper:

Ne secam se da sam u Libanu video bas takve tipove kakve vidjam ovde u Kuala Lumpuru - znas ono, lete iz Beiruta za Australiu pa presedaju u Kuala Lumpuru na dan, taman kolko da pojebu sve u gradu i nastave let...:kafa:
Korisnikov avatar
By Sing
@Mars: Inace idem ponovo krajem Januara pa recicu ti kako je zimi...

Slika
Korisnikov avatar
By IceBerg
Meni je ostala neostvarena želja da vidim Egipat zimi. Leti, na 70 stepeni takodje ima svoje draži, drugačije gledaš na sve lepote i čudesa okolo pod tim ekstremnim uslovima, ali sam siguran da će posebno da mi prija od decembra do februara.

kairo nema zime... za nekoliko godina zivota tamo... tri put je padala kishica... a najnizu temperaturu koju sam doziveo je +13C i to je bilo u 4 ujutro... nama najvishe prija taj period od novembra do marta... vec april postaje vruc... a alexandrija je dosta pod uticajem mediterana i zna biti jako hladna i dosta kishovita... ima par lepih mesta a sve ostalo me potseva na selo :) a na sinaju pogotovo na sv. katarini zna bogami i sneg da zaveje... kairo je velik i iam dosta izbora... mada mene potseca na siromashnu verziju NYC... strogi centri zemalika, mohendisina, tahreera, meadija, nasr sitija i heliopolisa su super... a cim izadjete iz kruga toga nailazite na onaj tipichni egipat... naravno koji se meni svidja... kao shto je haram street na gizi, merg, obodi nasr sitija i mohendisina, shubra, sharabija, brdo mokkatam, aisha, zejnep, koptsko kairo... gde mozete bash da osetiti dushu grada kao i down town, koji isto spada u kruzing areu i sa jednim lokalom gde je pivo najjeftinije u gradu... i taj lokal me potseca na nashe birtije a ima dosta stranaca u njemu i preslatkih egipcana :)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by IceBerg
kairo nema zime...
Valjda nije trebalo da naglasavam da ne ocekujem da ga vidim - pod snegom?! Stavih tamo na kraju: nasi zimski meseci, tada, od decembra do februara. Ipak je manja temperatura nego ostatkom godine.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by IceBerg
Meni je ostala neostvarena želja da vidim Egipat zimi. Leti, na 70 stepeni takodje ima svoje draži, drugačije gledaš na sve lepote i čudesa okolo pod tim ekstremnim uslovima, ali sam siguran da će posebno da mi prija od decembra do februara.

kairo nema zime... za nekoliko godina zivota tamo... tri put je padala kishica... a najnizu temperaturu koju sam doziveo je +13C i to je bilo u 4 ujutro... nama najvishe prija taj period od novembra do marta... vec april postaje vruc... a alexandrija je dosta pod uticajem mediterana i zna biti jako hladna i dosta kishovita... ima par lepih mesta a sve ostalo me potseva na selo :) a na sinaju pogotovo na sv. katarini zna bogami i sneg da zaveje... kairo je velik i iam dosta izbora... mada mene potseca na siromashnu verziju NYC... strogi centri zemalika, mohendisina, tahreera, meadija, nasr sitija i heliopolisa su super... a cim izadjete iz kruga toga nailazite na onaj tipichni egipat... naravno koji se meni svidja... kao shto je haram street na gizi, merg, obodi nasr sitija i mohendisina, shubra, sharabija, brdo mokkatam, aisha, zejnep, koptsko kairo... gde mozete bash da osetiti dushu grada kao i down town, koji isto spada u kruzing areu i sa jednim lokalom gde je pivo najjeftinije u gradu... i taj lokal me potseca na nashe birtije a ima dosta stranaca u njemu i preslatkih egipcana :)
koliko je tesko dobiti dozvolu duuuugog boravka u egiptu? :D
Korisnikov avatar
By Mars
Mislim da je Egipat jedna od onih zemalja gde je lakse i jeftinije izvaditi papire o njihovom drzavljanstvu.

Znam ljude koji su se tako kretali po amazonskim drzavama (mozda Sing moze da potvrdi). Bilo je previse cimanja i previse kilometara da se ide u neki konzulat, kako bi se preslo iz jedne zemlje u drugu, ali sasvim lako da se dobiju njihovi papiri.
Korisnikov avatar
By IceBerg
teshko se dobijaju papiri i drzavljanstvo... ali u egy ambasadama daju vize na 3 meseca... a aerodromu dobijate vizu za mesec dana... naravno mozete ostati duze... uvek... jer ako vam istekne viza... platicete kaznu a aerodromu pri izlasku u vrednosti nekih 200 egypt pound, to je rashunajte 25E... a mozete i procedurom prijave u MUP. gde aplicirate za vizu od godinu dana i naravno da nadjete pokrice, uzmete eku potvrsu da ste upisani na bilo kakav kurs koji traje godinu dana...
Korisnikov avatar
By Sing
Slazem se sa IceBerg-om, ali bilo je nesto za vreme SFRJ i druga tita da se moglo u Egipat veoma lako dobiti neka vrsta 'dozvole' za 'neograniceni boravak'. kako je ovo funkcionisalo nemam pojma. Inace, secam se 2004 je moglo (neznam da li jos uvek moze) da se boravi na Sinai-u bez vise sa srpskim pasosem. ja sam tada usau u Egipat iz Jordana bez vize i mogao sam da ostanem 15 dana na Sinai-u samo bez vize. Nakon toga sam se vratio u Jordan (viza na granici).
Korisnikov avatar
By Sing
Znam ljude koji su se tako kretali po amazonskim drzavama (mozda Sing moze da potvrdi).
Za lokalne ljude (pod lokalno odnosi se na plemena, ne sve drzavljane na primer Brazila), pravilo slobodnog kretanja se primenjuje skoro u svim zemljama regiona. Na primer, plemena u Amazonu slobodno se krecu izmedju Brazila, Gvajane, Surinam i Venezuele bez papira i prelaze 'granicu' bilo gde. Takodje iznedju Kolombie i Brazila, u regionu Amazona slobodno se mogu kretati ti 'domorodci' (ne ostali gradjani), dok je nama strancima na primer dozvoljen prelazak iz Kolombie u Brazil (u regionu Amazona) samo na prelazu Letecia-Tabatinga. U stvari, nama niko ne brani da mi slobodno predjemo dzunglu iz na primer Paname u Kolombiu (preko Dariana) ili iz Brazila u Surinam, ali ovo se smatra nelegalnim i neregistrovanim ulazem u zemlju, te nam na prvoj proveri dokumenata mogu videti da nemamo ulazni pecat, i to se kaznjava. Znam iz licnog iskustva jer sam bio 2 puta deportovan, a ilegalno sam usao u zadnje 3 godine u jednu juzno-Americku zemlju, jednu Africku (ovo je bilo gadno), i 3-4 puta u jednu Azijsku zemlju.

Najzajebaniji prelaz je Venezuela-Engleska Gvajana. Duz citave ogromne granice strancima nije dozvvoljeno da predju tu granicu. Zapravo ni drzavljanima ni jedne od tih 2 zemlje nije dozvoljeno, OSIM plemenima domorodcima koi se slobodno krecu. Da bih iz Caracas-a dosao u Georgetown (koji su inace na mapi relatibvno blizu) ja sam lepo morao da putujem 3 dana od Caracas-a do granice sa Brazilom u regionu Amazona, onda iz Brazila nekih 4-5 sati kroz Amazon do granice za Gvajanom. ta granica je reka kroz koju mozes da hodas (mene je prevezao mali camac, a video sam ljude da hodaju po reci), i sa druge strane sam morao da idem kod sefa sela da mi lupi pecat da sam usao u zemlju. Odatle, kroz rain forrest se putuje u najboljem slucau 2 dana kamionom do Georgetown-a. Tako je to u Amazonu...Avanture na svakom koraku, pa ko voli nek izvoli...
:camac:
Korisnikov avatar
By Mars
Ovde nije bio problem fizičkog kretanja, prosto prelaz iz jedne zemlje u drugu. Neka tromedja je bila u pitanju. I za vizu im je bilo potrebno MNOŠTVO dana da se cimaju negde da bi je dobili, a za njihov lokalni pasoš odmah na licu mesta.
Korisnikov avatar
By Sing
Mozda je u pitanju bila bas ta tromedja Brazil/Venezuela/Engleska Gvajana. A sto se tice Egipta, isto je zeznuto za strance da predju iz Egipta u Sudan, dok za lokalce to ne vazi. Slicna situacia ima i u raznim drugim zemljama gde mi/stranci moramo da prelazimo granicu samo na odredjenom mestu, ili u nekom slucaju zamo mozemo da udjemo avionom (Eritrea u poseldnje vreme, od kako su zatvorili granicu sa Djiboutiem za strance).
Korisnikov avatar
By AngraMaina
srecan put :)

gle na sta naleteh na jutjubetu:

''

razumem samo rec iskandariyya ali svejedno :love:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!