Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Evo malo beogradskih školskih zanimljivosti:

* * *

Problem učenika odeljenja I/4
Prvaci na razrednom ispitu
Autor: MARIJA NIKOLIĆ | 16.12.2009. - 09:14

Učenici odeljenja I/4 O. Š. „Zmaj Jova Jovanović“ već 14 dana ne pohađaju nastavu jer se njihovi roditelji protive da se ovo odeljenje rasformira, a da deca budu raspoređena u druga odeljenja. Nadležne institucije još ne nude nikakvo rešenje.

Posle protesta ispred škole i šrekjuče ispred Skupštine grada roditelji učenika I/4 OŠ „Zmaj Jova Jovanović su tek juče imali sastanak u Ministarstvu prosvete i kako kažu „dobili su obećanje da će se ova situacija rešiti do početka drugog polugođa“.
- Sami smo se organizovali i otišli u Ministarstvo prosvete gde smo razgovarali sa pomoćnicima ministra koji su nam obećali da će rešiti ovaj problem – kaže Zoran Savić, roditelj jednog učenika ovog odeljenja.
Učenici iz I/4 nisu prisustvovali nastavi ukupno 14 radnih dana, a njihovi roditelji kažu da i dalje neće slati decu u školu ukoliko se ne vrate u staro odeljenje sa starom učiteljicom. S druge strane, direktorka škole „Zmaj Jova Jovanović“ Vesna Životić kaže da će „ako učenici ne dođu na nastavu do kraja nedelje, pravna služba škole morati da podnese prijavu inspekciji protiv roditelja ovih učenika, jer deca ne dolaze na nastavu 15 radnih dana, a nemaju opravdanja za izostajanje“.
- Ta deca će morati da polažu razredni ispit. Nisu ocenjeni niti imaju na osnovu čega da dobiju ocene, jer nisu prisustvovala nastavi – kaže Životić.
Prema njenim rečima četiri učenika iz ovog odeljenja su već prešla u druga odeljenja i redovno pohađaju nastavu, tako da sada u I/4 koje protestvuje ima samo 17 učenika.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by jukie

- Ta deca će morati da polažu razredni ispit. Nisu ocenjeni niti imaju na osnovu čega da dobiju ocene, jer nisu prisustvovala nastavi – kaže Životić.
Prema njenim rečima četiri učenika iz ovog odeljenja su već prešla u druga odeljenja i redovno pohađaju nastavu, tako da sada u I/4 koje protestvuje ima samo 17 učenika.
Ja bih novinara poslala sa tom decom na razredni.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ides u sitna crevca,omaklo se coveku:zongler:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ne kapiram. 17 je dovoljno da se razred ne rasformira..
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by hlaefdige
ne kapiram. 17 je dovoljno da se razred ne rasformira..
Nije dovoljno, postoji neki novi zakon
(tj. bio je novi zakon a sada ne znam kako da ga nađem na internetu jer je još od avgusta)
Gleda se ukupan broj đaka tog razreda u školi i u tabeli se nađe sa koliko đaka se stvara koliko odeljenja.

Baš treba PUNO đaka, npr. sve ispod npr.31? 33? je samo JEDNO odeljenje.

U toj školi je po zakonu trebalo da bude 4 odeljenja, oni su napravili 5. (ili je trebalo 3 pa su napravili 4, ali mislim ipak ono prvo)
Onda su isekli 1/4 i raspodelili decu po ostalim odeljenjima

Roditelji se bune već mesecima, ovo je recimo deseta vest na tu temu

tu su bila i neka predizborna obećanja na nivou opštine Voždovac
kao naći će pare da se finansira ta jedna učiteljica kod koje roditelji insistiraju da deca budu
i ništa

Da je normalna školska godina već bismo čuli sledeću fazu priče (tj. deca bi ranije ispucala 15 nastavnih dana)

Šta će dalje da bude ne znam, ali mislim da roditelji od početka nemaju uporište, big deal što su deca išla mesec dana sa jednom učiteljicom, sad su oni tu nešto tvrdoglavi a deca će im ostati nepismena
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ah...ja verovatno mislim zbog nase skole koja je seoska, i samim tim, bas malobrojna...kod nas je minimum djaka po odeljenju 15...uglavnom toliko i imamo...maksimalno 19

obozavam da radim u tim odeljenjima sa 15 djaka! sve stignes! i sve mozes svakome da objasnis i pojedinacno!
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by hlaefdige

ah...ja verovatno mislim zbog nase skole koja je seoska, i samim tim, bas malobrojna...kod nas je minimum djaka po odeljenju 15...uglavnom toliko i imamo...maksimalno 19

obozavam da radim u tim odeljenjima sa 15 djaka! sve stignes! i sve mozes svakome da objasnis i pojedinacno!
Aha, pa zato ti i dalje radiš u školi... :wink2:
dobri uslovi za rad... to je tajna...

Meni je bilo vrlo neobično kada sam čitao u novinama da su škole po Beogradu imale tako po 15 đaka po odeljenju (pre nego što su uveli ovaj zakon*) jer gde god sam ja bio na zameni, nije bilo ispod 25-27 u proseku... i to jedno odeljenje ima npr. 22 (i tamo su četvorica najgorih đaka) a ostala su sva baš velika odeljenja (najbolje odeljenje je često ono najveće, tu mislim da su namerno birali đake)
Moja teorija je da nastavnice koje rade u školama sa malo đaka nisu mnogo iscrpljene pa zato i ne idu na bolovanje i ne trebaju im zamene, pa da zato nisam imao pravi uzorak.

*jedna škola je valjda upisala pet odeljenja petog razreda pa su im smanjili na tri. Onda je Đilas doneo odluku da grad doplaćuje plate nastavnicima kako bi sva odeljenja ostala ista. Ali to ne važi za prvake, pošto su oni i onako samo mesec dana bili u školi a ne četiri godine.
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
A kao mnogo su se vezali jedni za druge i učiteljicu pa će biti teških posledica po duhovno zdravlje?
Nemaju pametnija posla ccc

Moj razred je brojao 46 učenika. Večito su nam falile stolice.
Korisnikov avatar
By Mars
Treba pustiti tamo Nadu Macuru i Natu Mesarović da srede stvar.

To koliko se roditeljima i deci povladjuje danas....nemam reči.

Prošle godine, slušam....drama neka. Otišla učiteljica na porodiljsko, trebalo da se vrati....ŠTRAJK. Ne daju deca, ne daju roditelji tu učiteljicu sa zamene. Kao, ok je i ona matična, ALI deca će da se traumiraju dodatno...
Korisnikov avatar
By Tungi
Stasala generacija dece kukuruza.
Korisnikov avatar
By Mars
...a posle to dobije i pravo glasa.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
tako je.. debili na vlasti ce da prave krda po odeljenjima, umesto da odeljenja svedu na najvise 20 ucenika...
mislim sta reci. nadam se da je kraj sveta blizu....
Korisnikov avatar
By Tungi
Moje odeljenje,dakle 1. razred kada sam bio,brojilo je 39-oro.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Jaoj jbt jaka stvar sto ce da rasformisu odeljenje, kakva drama jbt bez potrebe! :doh:

Deca su nase najrazmazenije zlato, deca su nase najrazmazenije zlato. :mantra:
Korisnikov avatar
By Tungi
Ma sta jadna.Jadni roditelji sa njima.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Pa roditelji su i digli frku da se ne razdvajaju, a ne ta muchena deca.. Tako da su roditelji krivci u ovoj prici.. :tornado:
By wilmott
Originally posted by jukie

Nije dovoljno, postoji neki novi zakon
(tj. bio je novi zakon a sada ne znam kako da ga nađem na internetu jer je još od avgusta)ati nepismena

To je uredba, sigurno ima vladinom sajtu. Ja sam sada pokusao da nadjem, ali tamo se ne moze snaci, posebno u delu za pretragu, pa sam odustao. Ako budes imao vise srece, okaci link na forum.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!