Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Ima li logike da diplomu koju je izdao jedan fakultet u Beogradu, potpisao rektor Univerziteta u Beogradu i dekan fakulteta....na drugom fakultetu tog istog Univerziteta smatraju ništavnom....jerbo postoji rupa u sistemu koja im to omogucava (cuveni proces Bolonjizacije je i inace tako uspesan :roll: ...i svako moze svaki dokument da tumaci na svoj nacin....rekose tim recima u Rektoratu, jer su eto oni u procesu tranzicije).....i kako to sad ja sa 34 polozena ispita i diplomom prvog stepena visokog obrazovanja, u stvari imam nulti stepen visokog obrazovanja...a kroz jos jedan ispit i diplomski rad sticem stpen VII/2....kako je moguce preskociti sve stepene tj stepen VII/1...i odmah dobiti VII/2......elem, ceo dan danas na ta dva fakulteta i u Rektoratu...da bih najverovatnije zavrsila na fakultetu u Novom Sadu.....da li tek to ima logike...... Da je sa samo jednom zavrsenom godinom studija dozvoljen upis (bez polaganja prijemnog), a meni sa mojih 5 godina to nije dozvoljeno,jer je opet rupa u sistemu....i ima li logike da rupe u sistemu nije bilo u julu mesecu,ali se sad pojavila :puzzle: ....i da je ta neka rupa progutala moje skolovanje, zvanje i diplomu :sigh:
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Winter
.i da je ta neka rupa progutala moje skolovanje, zvanje i diplomu :sigh:
ma kako to?
:neznam: wish I could help
Korisnikov avatar
By bas bleu
but on the plus side, it's one more thing you can rage against :sweet:
Korisnikov avatar
By Li
Meni je presela ta BOLONJA... do sada bi vec zavrsila fakultet... ja spadam u tu experimentalnu generaciju koju su sa starog sistema prebacili na novi i jurila sam razliku od 10 ispita... :komp:
Korisnikov avatar
By elektron84
Mogu da zezaju na faxu zato sto postoji rok za zavrsetak studija. Govorim o nama pre-bolonjcima.
Moja generacija recimo ima rok do 2012. Ako do tad ne diplomiramo prelazimo na novi sistem i duzni smo da polazemo razliku.

Ne znam da li je to slucaj sa tobom. Ali, da ti nista ne priznaju :wtf:

Nadam se da ce ispasti sve ok na kraju
:fige:
Korisnikov avatar
By elektron84
Originally posted by Li
Meni je presela ta BOLONJA... do sada bi vec zavrsila fakultet... ja spadam u tu experimentalnu generaciju koju su sa starog sistema prebacili na novi i jurila sam razliku od 10 ispita... :komp:
Ruku na srce Li, moras da priznas da je ipak lakse bolonjcima. Po tezini, njihovih 10 ispita vrede kao 2,3 iz onog starog programa. :potapsava:
By RuznaGlupaZla
A ti si htjela drugi bez prijemnog upisati sa nivoom na kom si na ovom prvom al' ti ne priznaju to gdje si dok ne diplomiras? :nerd: il' sam ja sve pogrešno skontala šta si htjela reći :nesiguran:

:mirnatetko: sredice se nekako

:cigareta:
Korisnikov avatar
By Winter
e pa sad to kao stoji ovako..danasnje informacije......ja (a i svi sa mog i slicnih fakulteta, gde su studije trajale 5 godina ) koji studiraju po starom sistemu, dok ne diplomiramo imamo stepen VI/1 koji je neka produzena visa skola, a sta je to konkretno, to niko bas ne zna da definise.......dok sa diplomiranjem sticemo stepen VII/2.....sto fakticki znaci da stepen VII/1 po starom sistemu skolovanja nije moguce ostvariti, znaci ili VI/1 ili VII/2...ali ovo jeste Srbija (ona ista Srbija u kojoj je lice sa dosijeom bilo ministar policije i u kojoj je lice sa zavrsenim pravnim fakultetom ministar pravde (bez da ima magistraturu ili ne daj Boze doktorat) ) , a u Srbiji je sve moguce......uglavnom opet se svodi na to da je taj isti Pravni fakultet imao volju i dao zeleno svetlo za moj upis u julu mesecu.....ali sada to vise nije moguce, zasto i kako to samo oni znaju.....

Nego se sad javila neka opsta dilema posle razgovora sa kompetentnim ljudima sa mog fakulteta i konkretne recenice : 'Pravni :roll: ....sta ce vam pobogu pravo......pa znate li vi koliko ima pravnika u ovoj drzavi .. Vi ste inzenjer i vi razmisljate prakticno i logicno....a pravnici..pa oni jednu recenicu tumace na 6 razlicitih nacina....zaista koleginice, molim vas razmislite jos jednom...... I ta dilema se sad vratila na pitanje, da li meni treba taj pravni uopste ili da ja lepo upisem te doktorske na mom faxu :puzzle: ....
By RuznaGlupaZla
Pa zamišljaš li ti sebe za nekih četiri-pet godina, čime se baviš? Imaš valjda neki plan?
Korisnikov avatar
By Winter
imam plan...prof.dr...ja.... hvala lepo,katedra za ....... i ....... ...... fakultet Univerziteta u Beogradu

smrt pravnicima :burner:

poenta je da sam htela i drugi fakultet, jer sam htela malo prosiriti vidike i steci neka nova znanja, a ne ostati ograničena u polju tehnike......licno me zanima zakonodavstvo, mada se ne slazem sa nasim nacinom donosenja zakona......
Korisnikov avatar
By Combo
A meni je idol jedan mladi čovek koji je tužio svoj fakultet zbog malo znanja koje je dobio na njemu.
Korisnikov avatar
By Blady
imam plan...prof.dr...ja.... hvala lepo,katedra za ....... i ....... ...... fakultet Univerziteta u Beogradu

smrt pravnicima :burner:

poenta je da sam htela i drugi fakultet, jer sam htela malo prosiriti vidike i steci neka nova znanja, a ne ostati ograničena u polju tehnike......licno me zanima zakonodavstvo, mada se ne slazem sa nasim nacinom donosenja zakona......
Nemoj tako :lol:
Korisnikov avatar
By lorna
Studirala sam u poslednjoj klasi po starom programu, a recimo, prva sam generacija koja nije nosila pionirsku maramu, i još nisam polagala prijemni ispit za srednju jer je bilo bombardovanje, sve same marginalne situacije.
By RuznaGlupaZla
Valjda onda ideš po planu :nerd: il' upišeš pravni, pa možete ti i Black Lady zajedno širiti vidike i sticati neka nova znanja :setnja:
Rekoh ja onomad da bi vi bile dobar par :bubbles:
Korisnikov avatar
By Winter
e bas cu iz principa da se okitim titulom dr :oskar: ..(editovano jer ste vi tako trazili :lol: ).....sad samo jos da pronadjem tih tricavih 8000 evra za skolarinu :sigh: .....

*pravispisakimovineigledastamozedaproda*
By RuznaGlupaZla
Mada :misli: kad već reče
licno me zanima zakonodavstvo, mada se ne slazem sa nasim nacinom donosenja zakona......
možda bolje da nastaviš s tehnikom, kakva si

:sudija: :giljotina:

:uplasen:
Korisnikov avatar
By Combo
Divim vam se. Ja ne mogu da prežalim pare za ŠV obrasce što sam im dao, mani drugo.

Sad da mogu da se vratim, ODMA inostranstvo, od prve godine.
Korisnikov avatar
By Winter
Originally posted by RuznaGlupaZla...
Mada :misli: kad već reče
licno me zanima zakonodavstvo, mada se ne slazem sa nasim nacinom donosenja zakona......
možda bolje da nastaviš s tehnikom, kakva si

:sudija: :giljotina:

:uplasen:
sta bi ovo trebalo da znaci ?

tehnika je jasna 2 + 2= 4 i nema drugacije...a za pravnike je 2+2 i 3...i 5, samo nije 4....to nema smisla....zakone pisu ljudi koji ne razumeju stanje stvari, koji te iste zakone ne znaju da protumace i koji ih se ne pridrzavaju....pitam se zasto onda uopste imamo zakone :puzzle: ....u stvari, zasto uopste imamo drzavu (ako je imamo) ?
Korisnikov avatar
By Combo
Da bi nam predsednik bio Tadić.

:zid:
By RuznaGlupaZla
bokte i kad budeš prof. dr jadni studenti, ima da ih lešiš, ispit - vruća stolica :elektro:
Korisnikov avatar
By Winter
:lol: ama nisam ni stroga, ni prestroga, već praktična i logična, rekla sam ti već :drama: ....a sve su to tamo ludi ludaci koji su napisali nešto,a ni sami ne znaju šta je to.....uglavnom polozila sam onaj ispit, jos samo usmeni u sredu :uplasen: ....e da, evo i tebi :kiss: ...... :lol:

nego da se vratim na temu.....Postojeći sistem u Srbiji je zasnovan na stepenima stručne spreme:

VI viša škola VŠ tj.VŠS (viša škola tj. viša školska sprema)

VII/1 fakultet - osnovne studije VSS (visoka stručna sprema)

VII/2 MR (magistar)

VIII doktorat DR (doktor nauka)

a po ovom novom sistemu

VII/1 prelazi u VII/2

VII/2 ima uz pisanje disertacije mogucnost da predje u VII/3

uveden je neki tzv VI/1 koji je pre VII/1 ,a iznad VI...a koji prakticno nema nikakvu vrednosti,niti ikakav znacaj.....ali eto uveli su ga kao 'prelazno resenje'.....a to me tako podseca na ono dobro poznato 'konacno resenje' od pre 60-ak godina

Mislim da ipak ova drzava nije normalna

:mete:
Korisnikov avatar
By Combo
I sve to samo do sledećih izbora.

Onda nove brojke i slova.
By RuznaGlupaZla
Tebi, s obzirom kuda si hodila, vjerujem da i nije, ja naviknuta :)
Korisnikov avatar
By Winter
E Combo potpuno si u pravu...do novog mini stara.....koji ce opet zakuvati i nista nece resiti....malopre sam racunala da taj Pravni godisnje od upisa uzme 900.000 evra....i jos se tako ponasaju.... :doh: .....
a ti Lepa, nisi trebal da briskas post, pa znam ja da me voles :lol: ....
Korisnikov avatar
By Winter
..LepaPametnaDobra, ne pametuj vise nego treba :oklagija:
By RuznaGlupaZla
nisi trebal da briskas post, pa znam ja da me voles :lol: ....
Nema veze, bespotrebne 0 i 1 za nešto što se podrazumijeva

Edit: ne vidjeh, bravo za pismeni, polako za usmeni biće sve ok :mazi: aman, odrala si se :cita:
By RuznaGlupaZla
premorila si se :mazi:

stavila sam edit u prethodni post

*stalnopravizbrkuspostovima*
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!