Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By boy89
POZZ,

Drage kolegi i koleginice studenti, interesuje me da li vi imate neki ritual pred ispit. Ja na primer noc pred ispit obavezno prosetam, malo, pogotovo ako sam taj dan bas ucio. Ujutro pojedem jednu milku za koncentraciju, jel kazu da je cokolada povecava, i uvek nosim moju srebrnu narukvicu, he he. Znam da ovo mozda malo sasavo zvuci, al eto to je moj mali ritual pred ispit. :)
Imate li vi neki ritual pred ispit?
Korisnikov avatar
By IriS
uh, ja sam ih imala gomilu :blush:

al' me sramota da ih pominjem :lol:
By Ulix
Moj jedini ritual je da zapravo spremim ispit. :giggle:

Trudim se da ustanem ranije, popijem kafu i doručkujem, pošto to obično ne stignem da uradim, a prija mi da se na taj način rasanim. To je sve.
Korisnikov avatar
By ns.happy
dan pred ispit ne uciti! jedino pravilo! meni treba ta pauza da se sve postavi na svoje mesto...
na zalost, posto sam kampanjac, obicno pola toga ostavim upravo za taj poslednji dan, da ponovim.. i tako...
uh, da zavrsim vec jednom to, pa da mi chir na zelucu malo odmori... :-)
Korisnikov avatar
By Dina
Bila je vec ovakva tema... ali odavno. Ja sam imala citav niz rituala na pocetku faxa i o tome sam pisala. Cek da vidim sta je ostalo sad na kraju... Danas polagala ispit i polozila :cheer:

Ucinilo mi se da nije nista ostalo, ali kad pomislim ipak i jeste... I dalje idem prvo na moj sprat, mislim sprat mog odeljenja :D pa onda tamo gde se polaze ispit. Tako sam danas isla gore pa dva sprata nize :D Onda srecna odeca, obukla sam srecnu suknju, koju sam nosila prosle godine kad sam u ovom roku polozila ispit... kad pogledam dobila sam istu ocenu... Onda uvek lep ves, po mogucstvu nov, to neko sujeverje sam videla nekad na nekom drugom forumu. Vece pre ispita Loni me ubedjuje da cu ja poloziti a i prijatelji mi salju smsove podrske, to mi sve mnogo znaci, posto ja koliko god da naucim, nesigurna sam i vece pred ispit na ivici sloma zivaca. U pa malo je ostalo, kad se setim te nekadasnje teme, znam da sam se pitala kako uopste stignem na ispit :lol: Ipak sam kakvu takvu sigurnost stekla...

Naravno, najvaznije je znanje, ali ja ucim do poslednjeg trenutka, cak sam i jutros ucila. Znam da to tako ne treba i da treba da se slegne, seta se bla bla... ali ja nekako moram da znam da sam dala sve od sebe... Iako je to besmisleno prilicno za moje ispite jer su ogromni i nema sanse da cu ja sad nesto u poslednjem trenutku nauciti nesto, nego je to vise nesigurnost i sujeverje... ali dok polazem, dobro je...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
moji predispitni rituali isti su kao i rituali 4 meeting any given deadlines - zajebavam se i mrljavim sa radom do poslednjeg mogućeg trenutka (obično nekih 4 dana do ispita/roka, al' može i duže/kraće, zavisi od materije), a onda me uhvati panična spoznaja da ništa nisam uradila, ukidam spavanje, počnem da se natrpavam raznim stimulativnim otrovima i pokušavam da završim posao. mada, čak ni u tom maničnom scenariju nisam u stanju da provedem više od 5-6 sati dnevno u intenzivnom radu/učenju. pola vremena se zablejavam po internetu, lupetam po forumu, skidam muziku, čitam sve što je iole nevezano za ono što bi trebalo da čitam i tako... proklet da je prvi osnovne u kom nisam izgradila radne navike.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by ns.happy
meni treba ta pauza da se sve postavi na svoje mesto...
meni bi verovatno trebao bič.
Korisnikov avatar
By castor
Originally posted by Lepa Krepa
proklet da je prvi osnovne u kom nisam izgradila radne navike.
sad shvatam o chem' je uciteljica pricala...

on: ne jedem pred ispit, ali bas nikad..

ponekad popijem nesto da se opustim
npr. imao sam uzasan problem sa jednim ispitom, polagao ga do beskonacnosti i nazad, polozio kada sam popio 3 votkice otisao i pustio jeziku na volju
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by castor
proklet da je prvi osnovne u kom nisam izgradila radne navike.
sad shvatam o chem' je uciteljica pricala...

mene je moja mrzela. :sniff: zato sam i ispala ovakva. :notmyfault:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Dina

Danas polagala ispit i polozila :cheer:
čestitam!
Korisnikov avatar
By horus.
rituali? ne izadjem na ispit... :kesa:
Korisnikov avatar
By boy89
Dina, cestitam :) , ja sam danas pao, :( , jbg. Izvukao nezgodna pitanja. Al imam uslov za buzet pa i nije tako strasno.
Korisnikov avatar
By boy89
^ i nekako se desi da profesoru dodje dobar dan i 80% polozi u tom roku?
(tako nesto mi se desilo 2 puta)
I meni se to jednom desilo, i to bas na prvom ispitu. :) Profesorica bila bas raspolozena, i taj dan nas je dosta dobilo visoke ocene, a malo njih palo,.
Korisnikov avatar
By Madonna
moji predispitni rituali isti su kao i rituali 4 meeting any given deadlines - zajebavam se i mrljavim sa radom do poslednjeg mogućeg trenutka (obično nekih 4 dana do ispita/roka, al' može i duže/kraće, zavisi od materije), a onda me uhvati panična spoznaja da ništa nisam uradila, ukidam spavanje, počnem da se natrpavam raznim stimulativnim otrovima i pokušavam da završim posao. mada, čak ni u tom maničnom scenariju nisam u stanju da provedem više od 5-6 sati dnevno u intenzivnom radu/učenju. pola vremena se zablejavam po internetu, lupetam po forumu, skidam muziku, čitam sve što je iole nevezano za ono što bi trebalo da čitam i tako... proklet da je prvi osnovne u kom nisam izgradila radne navike.
identicno
Korisnikov avatar
By castor
Originally posted by boy89
^ i nekako se desi da profesoru dodje dobar dan i 80% polozi u tom roku?
(tako nesto mi se desilo 2 puta)
I meni se to jednom desilo, i to bas na prvom ispitu. :) Profesorica bila bas raspolozena, i taj dan nas je dosta dobilo visoke ocene, a malo njih palo,.
edit: htedoh da napisem @hours i obrisah post :grom:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Nemam rituale, jer jedva da imam vremena da se upristojim pre nego što krenem.
Sve zbog toga što učim do poslednjeg trenutka - i u busu i na stepeništu ispred kabineta...
Jednom sam tako ušla sa sve otvorenom knjigom da odgovaram i stavila je u krilo. :kesa:
To je bilo na prethodnom faksu, u neko nesrećno doba.

Ne stižem da jedem, samo sručim čašu vode u trbuh i bežim.

Užasno paničim i širim nervozu po celoj klasi.
Ja dramim, ostali me smiruju i jadni nemaju vremena da brinu o svojoj sudbini na ispitu.

Probala bih ovu castorovu alkoholnu strategiju, ali sad mi je ostalo još par ispita,
koje ne polažem usmeno, već pišem neke radove.
Mada, mogla bih pred odbranu da cugnem.
Korisnikov avatar
By Marvin

ponekad popijem nesto da se opustim
npr. imao sam uzasan problem sa jednim ispitom, polagao ga do beskonacnosti i nazad, polozio kada sam popio 3 votkice otisao i pustio jeziku na volju

Ja znam sremicu koja pre svakog ispita ljušti rakiju, ali to sam uvek odbacivao na njenu sremačnost... kad vidi, ima vas još :giggle:

Rakiju na prazan stomak u 8 ili 9 ujutru. Jezivo. :bljak:
Korisnikov avatar
By castor
nije jezivo
ako je orahovaca u pitanju
to mu dodje kao sokic :D
ali ipak vinjak ili vodka pre ispita
:stopdrogi:
Korisnikov avatar
By Dina

Danas polagala ispit i polozila :cheer:
čestitam!
Hvala :)
Korisnikov avatar
By Dina
Dina, cestitam :) , ja sam danas pao, :( , jbg. Izvukao nezgodna pitanja. Al imam uslov za buzet pa i nije tako strasno.

Bas mi je zao, i malo srece treba uvek... Ali najvaznije je da imas vec uslov, a pretpostavljam da ti je ostao i oktobarski rok, tako da - polozices tada :)
Korisnikov avatar
By boy89

Bas mi je zao, i malo srece treba uvek... Ali najvaznije je da imas vec uslov, a pretpostavljam da ti je ostao i oktobarski rok, tako da - polozices tada :)
Pa nadam se, :)
Korisnikov avatar
By olga_diktator
e, potpuno isto i kod mene! ali samo kad pisem rad. posteni ispit u zivotu nisam polagala, neradnica crna na jos neradu sklonijem fakultetu. i isto ko dzelajza nekad cugnem pred odbranu, ali onako, vise reda radi, da stignem komisiju od koje je pola vec uveliko pripita tad.
By Hans
Dobro se naspavati, nešto jesti i..to bi bilo to. Ne volim gužve kao u mravinjaku pred ispit.
By Çâðê_DUP
:spliff:
By ...Sitnicava...
Nemam rituale pred ispit.
Ustanem, doručkujem i odem da polažem.
Uglavnom solidno spremim, ali i pored toga ponavljam
u prevozu, u hodu, sve dok ne počne ispit.
Korisnikov avatar
By SabotagE
Jao bre Sitnicava,gde bi ti bio kraj da studiras nesto sto ti jos vise lezi... :)
By ...Sitnicava...
:lol:

Pa, da, ovo uglavnom sve ide napamet i bez neke volje i interesovanja. :shrug:

...

Nego, ja obično imam stomačne probleme pred ispit; nije ritual, ali ima tendenciju ponavljanja. :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!