Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Ova tema se razlikuje od stickia po tome sto zelim da mi vi forumasi opisete koliko ste zaista zadovoljni svojim poslom i u kojoj zemlji radite

Razlog sto ovo pitanje postavljam je sto sam jos uvek na studijama i sto me zanima koje su mi opcije sa srednjom strucnom skolom,a koje sa daljom diplomom,da ne zalazim u informacije

Ono sto ne zelim je da se jednog dana probudim i pokajem se sto se "iz ove koze ne moze" ... a ni da zavrsim sve i svasta,i na kraju ne nadjem srecu u tome sto radim,do duse u Srbiji se ne dolazi lako do posla.Da li je visina radnog mesta zaista merilo srece?

Dakle,posto me zanima misljenje onih koji su vec zaposleni je: Da li ste pogresili,i u cemu? I molim vas,opisite sto vise detalja vezane za karijeru i vase licno misljenje i iskustvo
Korisnikov avatar
By Blady
Hm... jos uvek studiram, i povremeno radim... doduse tako sam sebi podesila, bas zbog studiranja...
Sve sto trenutno radim, mi je ok.....
Ne zalim se, niti mislim da se osecam lose... naravno da imam i neke druge ambicije, zato su ovi poslovi takvi sada, zbog buducnosti...
Inace sam profesionalni maser.. i volim taj posao, planiram ga raditi na duze staze...
Pored toga menadzer kluba, sto je zahtevan i isrpljujuc posao, sve radim sto je vezano za klub... navikla sam se, pa mi nije tesko...
i hm... i pomalo glumom, ali to mi je cisto zadovoljstvo..
I ako zavrsim fax, sve ce mi to dobro doci :)
Korisnikov avatar
By ok_decko
Mislim da kod nas nije toliko bitno vise sta je ko zavrsio, vec koliko je ko sposoban da se snadje u situaciji koja je trenutno na snazi. Ja sam zavrsio fakultet pre 4 godine, i posle diplomiranja mi nimalo nije bilo lako, ali sam na kraju ipak imao srece.

Vise od pola godine sam pokusavao da pronadjem posao, i posto nije bilo ni teoretske sanse, uzeo sam tezgu na pijaci i radio na istoj godinu dana, dok se na kraju nisam zaposlio u jednoj skoli stranih jezika kao profesor engleskog. Vlasnica te skole je bila jedna polupismena zena koja nije imala ni zavrsenu srednju skolu, ali je plivala u kinti, i eto, imanje skole je za nju bio statusni simbol u drustvu. Pri tome nije poznavala jezike uopste, niti je imala veze sa zivotom kako se organizuje nastava, posao generalno. Od takve osobe sam morao da trpim raznorazna sranja i lecenje svih kompleksa i frustracija na nama zaposlenima. Dok sam radio kod nje, igrom slucaja mi je zapao polaznik koji je i dalje jedan od direktora u ptt-u, i koji me je ubacio u jednu od najjacih skola stranih jezika u Beogradu. Vlasnik te skole me je primio a da nije ni pitao za moju diplomu, niti je trazio moj CV,dovoljna mu je bila rec drugog direktora. Dolaskom u tu skolu, otvorile su se razne mogucnosti za mene, radio sam sa funkcionerima ministarstava, strancima, direktorima raznih preduzeca, i tako sam poceo da napredujem, i sticem preko potrebno iskustvo, iskljucivo na preporuku drugih ljudi, da bih danas dosao u situaciju da ne moram da brinem za posao i da ne moram, nadam se, NIKADA vise da obavim razgovor za posao u zivotu, jer je to za mene bilo nesto najporazavajuce u zivotu, konstantan izvor frustracija i depresije.

Pored posla kojim se trenutno bavim, nastavio sam i da drzim casove engleskog, s tim sto sada radim iskljucivo na preporuku i biram s kim cu da radim.

Kajem li se zbog necega? Iako zaista ne mogu da se pozalim na moju trenutnu situaciju, i iako sam uvek prihvatao poslove u kojima sam uzivao, kajem se sto sam bio dovoljno naivan i studirao ono sto VOLIM. Japanski jezik je oduvek bio moja strast i dok sam ga studirao, ulozio sam 200% sebe uceci i proucavajuci taj jezik. I sta sad imam od toga? Osim uzaludno potrosene energije nista i to nikada necu preboleti - boli me sto su minimalne sanse da cu se ikada baviti tim jezikom, boli me sto ga iz godine u godinu sve vise zaboravljam jer borba za opstanak mi ne daje vremena da ga obnavljam, boli me sto me i dalje svaka firma u Srbiji koja ima bilo kakve veze sa Japanom i japanskim jezikom otkacinje k'o s nokta svaki put kad im se obratim. Ali valjda sve ima svoju cenu. Dosta sam izgubio sa jedne, ali i dobio sa druge strane, i kad sve saberem, na kraju sam i dalje u plusu. I ne gubim nadu :pinknaocari:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
meni je super! radim kao nastavnik u osnovnoj skoli.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Još se kalim, te se ne bih mnogo bunila.

I to oko čega se redovno nerviram nije ni deseti deo problema većeg dela radno sposobne populacije.

A nemam stalno zaposlenje. Radim honorarno.
Korisnikov avatar
By greek_lover
Meni je takodzer sjuper, radim kao recepcioner u hostelu! :dance:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by shut
kul. sta predajes?
Ma to nije dobro pitanje. Čuj ovo:

Udžbenik koje izdavačke kuće koristiš?

E tako se startuje u nastavničkom svetu:roflmao:
Korisnikov avatar
By AbD
Originally posted by ok_decko
...i iako sam uvek prihvatao poslove u kojima sam uzivao, kajem se sto sam bio dovoljno naivan i studirao ono sto VOLIM. Japanski jezik je oduvek bio moja strast i dok sam ga studirao, ulozio sam 200% sebe uceci i proucavajuci taj jezik. I sta sad imam od toga?
garantiram ti, kada prvi puta sletiš na narita airport, dovezeš se do shinjuku stationa, dovučeš kofere do svog hotela, obaviš check-in i dobiješ keycard uz arigato gozaimashita... onda ćeš si reći: sve je to ipak vrijedilo.

btw, tako se ja jednom ohrabrim po prvi puta na japanskom pitati nekog gospodina gdje je yoyogi park... a frajer meni na tečnom engleskom bez naglaska odgovori i uputi nas. :kesa:

OT: jesam, ali je stvarno ponekad jako teško i zahtjevno.
By Swanheart
poslom koji sam radila par meseci zbog svog strucnog usavrsavanja - jesam
hobijem koji je sasvim slucajno to postao - vise nego zadovoljna, jer se na tom planu strucno usavrshavam i spajam i posao i zadovoljstvo

sve u svemu - zadovoljna sam svojim izborima
By Hans
Studiram. I studiraću još par godina jer sam relativno mlad da bih radio, pošto imam još uvek dvadeset jednu godinu.Održim poneki čas s vremena na vreme.Zadovoljan sam studijama iako ne dajem svoj maksimum što se tiče ocena. Radim, učim ali sam tremaroš. Rekao bih da sam zadovoljan sobom kao takvim ali nikako nisam institucijom u kojoj se školujem. Voleo bih biti profesor iako ljudi tvrde kako su tu plate loše...meni nije jasna jedna stvar: vaspitavanje dece i prenošenje znanja je takođe veština, to je javni posao, rad sa ljudima, da li to znači da bi svi, ako bi imali dobru platu, bili dobri pedagozi? Ljudi sebi daju za pravo da misle da su svemogući mada i ja živim u oblacima-kao da je deci stalo do znanja...
@ ok_decko: Imam prijateljicu koja je studirala isto što i ti, bio je to Sizifov posao, no se ona prebacila. Istina, izgubila je nekoliko godina ali je ovaj put zadovoljna. Dopada mi se tvoj odlučni stav, to se ipak gradi i stiče, ne rađa se čovek sa tim.
Korisnikov avatar
By Zemunac
Relativno si mlad za rad, a imash 21 godinu? :shok:

Ja radim od 22. godine jedan isti posao i konachno sam pre par meseci postao zadovoljan njime. U medjuvremenu sam napredovao, plata se udvostruchila, a imam samo 4. stepen. Dodushe, jesam kapacitet, znam da mogu vishe, ali ni posle 5 godina od mature meni se ne da da upishem fax, a narochito sad...
Jedina mana svega toga vezanog za posao jeste da nemam socijalni zivot uopste saa 24 godine.
By Hans
Originally posted by Zemunac
Dodushe, jesam kapacitet, znam da mogu vishe, ali ni posle 5 godina od mature meni se ne da da upishem fax, a narochito sad...
Ako misliš na rad u kanalu, to sam mogao i sa 16. ;)
Studiranje po bolonjskom sistemu i rad u kladionici, na trafici u prodavnici ne mogu jednostavno zajedno. I zašto bih radio taj posao ako nema nikakve veze sa mojom strukom? Nema svrhe napredovati u poslu npr. trgovačkog putnika, već je bolje raditi na sebi i svom budućem poslu. Koji će biti plaćen možda i 7 puta više od tog koji sada radiš. Zato bi trebalo da se okreneš razmšljanju o faxu jer si ipak u Beogradu, pardon Zemunu i sve ti je lakše.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Hans_87
Voleo bih biti profesor iako ljudi tvrde kako su tu plate loše...meni nije jasna jedna stvar: vaspitavanje dece i prenošenje znanja je takođe veština, to je javni posao, rad sa ljudima, da li to znači da bi svi, ako bi imali dobru platu, bili dobri pedagozi? Ljudi sebi daju za pravo da misle da su svemogući mada i ja živim u oblacima-kao da je deci stalo do znanja...
-mislim da su plate nastavnika u skladu sa očekivanjima društva o društvenoj klasi u koju nastavnice spadaju (otprilike kao kod fakultetski obrazovanih radnica u računovodstvima i pravnim službama firmi). Društvo ne očekuje da nastavnice žive na visokoj nozi (ispijanje šampanjca pored bazena, stalni šoping skupih krpica) jer je njihov tempo života sasvim drugačiji - nastavnice rade milion časova sedmično (planiranje, organizacija knjiga i brojki, rad sa strankama, računanje i popisivanje urađenog), odlaze kući i provode vreme sa svojom decom kao vrlo angažovane majke, kupuju običnu odeću za po kući i profesionalnu odeću za posao, nemaju vremena za žurke i izlaske.

-što se tiče prenošenja znanja, mislim da ostatak društva nije mnogo briga da li si nastavnik za 3+ ili za 5+, sve dok nisi stvarno očajan (za 2 i 1) a onda te pljuje ko stigne. Čovek bude super nastavnik zato što ume i želi da bude super nastavnik jer mu to prija.

-što se vaspitavanja dece, u većini škola je to danas onemogućeno pogrešnom implementacijom dečjih prava, tj. bleeding hearts pepsi služba u školama razmazi decu puštajući ih da rade šta hoće, umesto da se deca usmeravaju da budu bolje osobe (što je i značenje reči vaspitavanje)
Korisnikov avatar
By Zemunac
Dodushe, jesam kapacitet, znam da mogu vishe, ali ni posle 5 godina od mature meni se ne da da upishem fax, a narochito sad...
Ako misliš na rad u kanalu, to sam mogao i sa 16. ;)
Studiranje po bolonjskom sistemu i rad u kladionici, na trafici u prodavnici ne mogu jednostavno zajedno. I zašto bih radio taj posao ako nema nikakve veze sa mojom strukom? Nema svrhe napredovati u poslu npr. trgovačkog putnika, već je bolje raditi na sebi i svom budućem poslu. Koji će biti plaćen možda i 7 puta više od tog koji sada radiš. Zato bi trebalo da se okreneš razmšljanju o faxu jer si ipak u Beogradu, pardon Zemunu i sve ti je lakše.
U ovom poslu ja i dalje mogu da napredujem, a shkola bi mi bila dodatni plus za napredovanje u ovom poslu, pored svih iskustava i reputacija koje sam stekao za svo ovo vreme... Samo shto za shkolu trenutno apsolutno nemam vremena... Nisam planirao da radim u trgovini, ali cu verovatno ostati u njoj, ali ne kao najobichniji trgovac.
Mislim da sam dobro placen za nekog ko ima samo 4. stepen, jer plata nekad prelazi 40 soma, u doba kad je kriza i kad ljudima kreshu plate... :D A chisto sumnjam da cesh ti u ovoj drzavi, gde ljudi teshko mogu da se zaposle u svojoj struci, gde ljudi sa 7. stepenom rade u trgovini, imati 7 puta vecu platu od mene. Ma kakvi 7, ni duplo vecu, najiskrenije.
Korisnikov avatar
By IriS
a što sumnjaš, možda može. :zvizdi:
Korisnikov avatar
By ivanazuh
za sada da. Mada mi fali malo posla kao u avgustu. Postaje dosadno.
By Hans
A chisto sumnjam da cesh ti u ovoj drzavi, gde ljudi teshko mogu da se zaposle u svojoj struci, gde ljudi sa 7. stepenom rade u trgovini, imati 7 puta vecu platu od mene. Ma kakvi 7, ni duplo vecu, najiskrenije.
Čudni su putevi Gospodnji. :)
By Hans
Originally posted by jukie

-što se vaspitavanja dece, u većini škola je to danas onemogućeno pogrešnom implementacijom dečjih prava, tj. bleeding hearts pepsi služba u školama razmazi decu puštajući ih da rade šta hoće, umesto da se deca usmeravaju da budu bolje osobe (što je i značenje reči vaspitavanje)
Upravo.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
kul. sta predajes?
Ma to nije dobro pitanje. Čuj ovo:

Udžbenik koje izdavačke kuće koristiš?

E tako se startuje u nastavničkom svetu:roflmao:
engleski.

@jukie...hahahahhaha! ne smem da priznam! prevara je bila u pitanju!
Korisnikov avatar
By jukie
Pa to. Ako pročitaš nečiji detaljan odgovor na to pitanje, iz njega saznaš
-koji je tip nastavnika po načinu rada
-koliko su deca u toj školi u proseku sposobna za taj predmet
-kakvi su međuljudski odnosi na relaciji direktor(ka)*-nastavnici
*ili ko je već alfa osoba u toj školi (u jednoj školi je bila školska pedagoginja a u drugoj sekretarka)

Npr. ako kaže "uf, mi MORAMO da radimo po Zavodovom udžbeniku jer je direktor rekao" ili "uf, mi MORAMO da radimo po Zavodovom udžbeniku jer je ona starija nastavnica tako odredila a ja MORAM da je slušam" onda znaš da tamo tretiraju nastavnike kao robotčiće-ovčice.

Ja sad čekam da napokon izađe ovaj Klettov udžbenik biologije za sedmi razred pa da vidim da li moj utisak o udžbenicima za peti razred važi i za sedmi, a onda ću imati svoj stav o celoj toj priči. Doduše postoji i Bigzov udžbenik ali njega niti sam video niti je neko nešto rekao sem "mi koristimo Bigzov". Verujem da je on negde na pola između Klettovog i Zavodovog, jer od Zavodovog ne može da bude jednostavniji a od Klettovog ne može da bude komplikovaniji.
Korisnikov avatar
By Madonna
ja bih bas voleo da budem nastavnik. :meduza:
Korisnikov avatar
By jukie
ja bih bas voleo da budem nastavnik. :meduza:
Ima dobre strane a ima i loše

Meni se npr. sviđa postojanje rasporeda časova tj. unapred je isplanirano da ćeš u sledeći utorak od 10.50 do 11.35 raditi to i to, i onda možeš da isključiš ostatak sveta i sve ostale obaveze u tom periodu ne postoje; postoji samo ta učionica i ti đaci i to gradivo. I niko ne može iznenada da te zove na mobilni i da pišti u slušalicu kako je nešto hitno-hitno i kako će svet da se raspadne ako se ne postigne neki nerazumno kratki deadline, jer ti je mobilni naravno isključen i sve će da sačeka bar do sledećeg odmora (koji je i inače unapred planirano vreme za intenzivan socializing i protok informacija, tako da si u pripravnom modu i već očekuješ da će da te bombarduju informacijama). I ako treba sutra iznenada da ostaneš duže zbog nečega, to ti se kaže danas pre nego što kreneš kući, a ne stiže ti poruka pola sata pošto si došao kući da dođeš večeras da radiš noćnu smenu jer se onaj treći razboleo.
Korisnikov avatar
By jukie
To nećemo sada da kvarimo ovaj pozitivni niz poruka :)

a i već sam popio moje lekiće jutros pa ne mogu da zapenim
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
I niko ne može iznenada da te zove na mobilni i da pišti u slušalicu kako je nešto hitno-hitno i kako će svet da se raspadne ako se ne postigne neki nerazumno kratki deadline, jer ti je mobilni naravno isključen i sve će da sačeka bar do sledećeg odmora
K'o da se neko pridrzava toga.
By Hans
školska pedagoginja
misliš pedagoŠKINJa ? :roflmao:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
školska pedagoginja
misliš pedagoŠKINJa ? :roflmao:
A da nije mozda skolski pedagog?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!