Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Zdravo svima koliko vas ima,

nov sam na forumu, pa probijam led ovom extra2hot temom : POSTDIPLOMSKE STUDIJE :kolo:

zanimaju me vasa iskustva sa konkurisanjem na iste! mogucnost konkurisanja za stipendije, konkurisanje u domovima, kako su organizovane, predavanja oduzimaju puno vremena ili ne, da li se moze uskladiti rad sa njima, da li neko ima iskustva sa paralelnim radom na faksu i studiranjem, itd...

konkretnije, zanimaju me studije na tehnoloskom fakultetu u novom sadu - prehrambena tehnologija, ali nisam na njemu zavrsio osnovne, pa ne znam ni kakvi su profesori ni kakav je fax ... mozete da postujete nesto i na tu temu

hvala na odgovorima :cvetduga:
Korisnikov avatar
By ns.happy
dobrodosao :)
tema je mozda tebi extra hot, ali sumnjam da ces imati veci odziv. kontaktiraj wilhelminu, ona je na postdiplomskim, mozda ti moze pomoci.
Korisnikov avatar
By KiWi
Ja imam snaju koja muku muči na postdiplomskim ... ako je sretnem ovijeh dana propitaću je o navedenim temama ...

što se tehničkog faksa u ns tiče, stvarno pojma nemam
Korisnikov avatar
By emo_haos_
deckic, nadam se da znas usta se upustas, tehnoloski u NSu nije maciji kasalj. provereno.

a koji si zavrsio? isti u BGu?
Korisnikov avatar
By Zibro
@ emo , nesto mi se cini da studiras u NS :)
inace neku korisnu informaciju nemam , moje licno misljenje je da je bilo koja vrsta naucnog rada u Srbiji ili Resavska skola ili mlacenje prazne slame bez iole ozbiljnijih uslova za rad ali ako covek nema drugih mogucnosti a istovremeno nista pametnije da radi nije lose malo se zauzeti pa staviti pokoju titulu ispred imena.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ako ćeš da ganjaš akademsku karijeru, onda je daleko od toga. a zavisi i od struke. na mom faksu (tehnički) dobar deo profesora radi i nešto (dobro plaćeno) pored faksa za šta su im postdiplomske neophodne.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by desnicashakic

zanimaju me vasa iskustva sa konkurisanjem na iste!
Jos uvek zavise od fakulteta do fakulteta. nema nekog opsteg pravila koje vazi za sve fakultete, tako da za uslove za samo konkurisanje moras da se raspitas na studentskoj sluzbi ili u sekretarijatu (recimo, pmf profesore ne prima na master iz drugih oblasti, ali poljoprivredni trazi samo VII stepen iz prirodnih nauka)

mogucnost konkurisanja za stipendije,
Zavisi od tvog proseka. Za master nema budzeta, pa jedino ostaje stipendija Ministarstva ili neka druga koja bi ti pokrila troskove. Opet, sajtovi, raspitivanje na fakultetu itd.

konkurisanje u domovima,
Kao student postdiplomac nemas pravo na dom i menzu. Debilno skroz, ali tako je.

kako su organizovane, predavanja oduzimaju puno vremena ili ne,
Ja recimo nisam zadovoljna, jer nisu organizovane nikako. Sve se svodi na konsultacije sa profesorima, jer je studenata obicno jako malo, a predavanja se ne drze ako je studenata manje od 5. Znaci, besomucno kucanje na vrata, pretrazivanje interneta i bibliotecke literature.
da li se moze uskladiti rad sa njima, da li neko ima iskustva sa paralelnim radom na faksu i studiranjem, itd...
To ne, ali trazim posao. U principu moze, ako radis po smenama, dobro se organizujes i nemas preteno intenzivan drustveni zivot.
konkretnije, zanimaju me studije na tehnoloskom fakultetu u novom sadu - prehrambena tehnologija, ali nisam na njemu zavrsio osnovne, pa ne znam ni kakvi su profesori ni kakav je fax ... mozete da postujete nesto i na tu temu
Pa to ti je jos jedna otezavajuca okolnost (ja sam upisala master na fakultetu na kome nisam studirala osnovne studije) jer ljude moras da upoznajes po prvi put i mislim da je ljudima u novoj sredini sigurno bar duplo teze u odnosu na one koji su tu proveli cetiri godine. Opet, zavisi i na kakve ljude naidjes, koliko su spremni na saradnju i koliko imas volje i motivacije za rad.
Trenutno ta master diploma ne znaci previse u zemlji Srbiji, ali se jos uvek relativno lako i dobija, pa nije na odmet, ko ima para i zivaca za to, da je dobije. Kao sto je neko vec pomenuo, retko radis neki originalni rad, sve se svodi na prepisivanje i eventualno manje istrazivanje a ako nista drugo ta diploma ti mozda donese bodove kada apliciras za iseljenicku vizu.
Tako...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!