Da se i ja prijavim ovde
Ja sam u pocetku imala jaku motivaciju za faks a nisam htela da gubim u poslu. Tako da je prvih par godina to izgledalo otprilike da odjurim na faks pa se vratim na posao, pa posle posla opet na faks (nalaze se na razlicitim delovima grada), ucila sam i u autobusima i na kraju kad dodjem kuci... Inace moj faks je tezak i sam a kamoli sa poslom i iz danasnje perspektive nije mi jasno kako sam uspevala, verovatno mi je motivacija bila jaka... Medjutim, na kraju sam shvatila da sam jako iscrpljena i da mi takav tempo ugrozava zdravlje tako da sam malo usporila... Postoje i faks i posao ali sam ih oboje "srezala" a i prestala od sebe da zahtevam izuzetno dobre rezultate na obe strane kao u pocetku i prihvatila da moram da imam propuste kojih ne bi bilo da postoji samo faks ili samo posao. E sad, ja sam u situaciji da ne moram da idem stalno na posao, tako da pred ispit samo spremam ispit, takodje na faksu dok sam u pocetku isla i na ono sto moram i sto ne moram, sada slusam nesto sto me bas zanima ili nesto sto znam da ce koristiti za ispit. Volela bih da mogu da slusam i druge stvari, takodje na poslu se nerviram zbog stvari koje propustim i koje nisu onakve kad bih stalno bila prisutna ali trudim se da ne mislim na to i da se skoncentrisem na ono sto dajem i na jednom i na drugom mestu.
Sto se tebe tice.... pa svakako moze ljudi zavrsavaju uz posao i teske fakultete a i uz decu i uz razne druge "prepreke". A opet neko ne zavrsi faks iako nema posla uz to, ili odustane kad pocne da radi. Mislim da je vrlo vazan faktor ta motivacija. Postoji opet i nesto objektivno, da su neki fakulteti malo laksi, da su neki poslovi laksi ili da imas uslova da radis povremeno, da mozes da ucis i na poslu i sl. Takodje i pitanje zasto hoces da radis je vazno i to je opet povezano sa motivacijom. I mozda sve to zavisi od licnosti, koliko ima energije, pa zatim koncentracije, volje, koliko je podlozna stresu itd. Ima prednosti da se rano pocne sa radom, da se rade razni poslovi ali ima i mana, isto rad tek kad se zavrsi faks ima prednosti ali i mana... Kad sve to smuckas
![:napitak:](./images/smilies/stirthepot.gif)
i promislis onda vidis sta ti je ciniti... U svakom slucaju, faks i posao zajedno - nije neizvodljivo ali nije lako...