well, kad ova mala rece da joj odgovori znace - napisacu i ja, potrudicu se da napisem ozbiljan post - iako ce me to ovako naduvanog baciti u neke lude tripove, bojim se:lood:
elem... Vecinu svojih odluka sam bio primoran da donesem sam, jer sam se rano (sa 15) odvojio od kuce. Iako sam prve 4 godine uglavnom zivio u studentskom domu i na neki nacin bio zavistan od starijih, trudio sam se da sebi dam sto je moguce vise slobode. Zato sam sa 17 prvi put poceo da radim, kasnije preselio u Kotor... I evo me sad, posle skoro 8 godina...
Po mom misljenju, biranje tog nekog zivotnog puta je kao igranje solitera na kompu. Ako stalno klikces na onaj zeleni kvadrat i pratis poteze koje ti komp daje - kad sHebes igricu pokajes se. Ako ih biras sam - well, onda pocnes drugu, ali to sad nije tema:D
Hocu da kazem, kad sam pravis izbor, za greske si sam odgovoran. A kad stignes do kraja - well... bar mozes da kazes da si ekshli IGRAO igru, a ne samo kliktao.
Pomoc ponekad uleti, ali sve bitnije odluke donosim sam. I bivao sam u sranjima zbog toga, ali nikad nisam imao mogucnost da za to krivim druge. Tako da sam uglavnom posle padova sebi stedio vrijeme za pronalazenje krivca, svaljivanje krivice, ljutnju i povrijedjenost - i odmah se bacao na posao, da sebi opet napravim dobro.
Tacno sam znao da cu da se pogubim u ovom postu:shrug:
Bottom line - to je tvoj/moj zivot, i na koju stranu ces da skrenes je samo tvoj izbor.
tacno mi dodje da izbrisem post - ali kontam da ce neko valjda shvatiti sta sam htio rec'. A i ne bih mogao sad da pisem novi, zaista:smug:
eto.