Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi

Moj fuckbuddy studira jedan od fakulteta Beogradskog univerziteta. Na žalost, kada on bude došao, upis će već biti gotov (poslovno je u Dubaiu). Čuli smo se danas i plače kao kiša jer neće moći da upiše sledeću godinicu iako ima uslov i više od uslova ...

Pročitao sam na nekom forumu (mislim da je forum FONa), da student ima pravo da podnese molbu prodekanu za nastavu i ako on odobri on može da upiše godinu i van roka za upis.

Da li je neko probao tako nešto i ima li smisla da ga tešim kako će sve srediti gosn. pr'dekan?
Korisnikov avatar
By Delete
Mozes i ti da odneses molbu na fax i predas prodekanu ili dekanu, ili nekom trecem, vaznijem licu na fakultetu u njegovo ime, tako da ce pre znati da li je nesto takvo moguce ili ne.
Uvek postoje izuzeci, a u slucajevima opravdanog odsustva su popustljivi i na fakultetima, ali treba pravovremeno podneti molbu.
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
E, ja smao da pitam nesto na brzaka...
Ako neko nije dao sve ispite, recimo ostao mu je jedan za drugu godinu, jel moze da upadne na budzet???
Korisnikov avatar
By bakalar
hm to se nikada nazalost ne zna.
kada sam ja upisao godinu su nam striktno rekli da NIKO sa samofinansiranja ne moze da predje na budzet.

Sada na kraju godine ide prica drugacije, nama u korist.

Doduse mislim da moras sve ispite dati kako bi presla ...
Korisnikov avatar
By colorado
2 mala ofa:

1: sta je uopste prodekan?
2: je l' ti drug mozda stjuard? :)
Korisnikov avatar
By Tomek
Sve se moze uz molbu, osmeh.... Bar ja imam takva iskustva...

A zasto neko drugi ne odnese dokumenta potrebna za upis umesto njega? Potreban je samo indeks, ostalo se kupuje na faxu...

Zaljubljena,
mislim da to jos uvek ni fakulteti ne znaju....
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
oko čega se on stresira. pa naravno da će moći da upiše godinu. ode na studentsku i kaže im da nije bio tu, pa vidi koja je procedura. šta će cimati prodekana za takve gluposti.

@Zaljubljena: sve zavisi na kom si fakultetu, nema opšte pravilo. kod nas se moglo i sa 2 položena ispita upisati sledeća godina. :blenta:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by colorado
2 mala ofa:

1: sta je uopste prodekan?
2: je l' ti drug mozda stjuard? :)

1) Prodekan je zamenik ili pomoćnik dekana. Najčešće je prodekan specijalizovan za neke poslove koje dekan nema vremena da obavlja, kao npr. prodekan za nastavu, prodekan za finansije, prodekan za studentski standard ...

2) Nije drug. :blush: Nije stjuart, ni model, ni ništa slično ... mada bi mogao da bude koliko je meden :D

@2Q2Bstr8: Iskreno se nadam da si upravu. Sad ću ga zvati da mu kažem da ima šanse :D
Korisnikov avatar
By jukie
U moje vreme nam je dekan bio Ivica, referent u studentskoj službi Marica, prodekan za nastavu Mirko, a prodekan za finansije Ratko.

Fakultetom su nam rukovodili Ivica, Marica, Mirko i Ratko.

Da nam nije bilo tužno, bilo bi nam smešno... ovako smo o tome govorili samo satirično a ne i humorno.
Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
Originally posted by jukie
U moje vreme nam je dekan bio Ivica, referent u studentskoj službi Marica, prodekan za nastavu Mirko, a prodekan za finansije Ratko.
Marica je jos uvek referent u studentskoj sluzbi, a Ivica vishe ne radi na faxu. Jedna moja drugarica nije mogla da overi semestar na vreme jer joj se Ivica nije potpisao u index. tj Nije mogla da dobije pechat od Marice jer joj je falio potpis od Ivice....
Korisnikov avatar
By KiWi

saznao sam da 99% regularnih stvari možeš da uradiš van propisanog roka ako podneseš molbu. Uostalom, faksu je u interesu da imaju još jednog više na budžetu ...
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Ombeliko Brunner
Marica je jos uvek referent u studentskoj sluzbi, a Ivica vishe ne radi na faxu. Jedna moja drugarica nije mogla da overi semestar na vreme jer joj se Ivica nije potpisao u index. tj Nije mogla da dobije pechat od Marice jer joj je falio potpis od Ivice....
:smeh:

Ovo mu dođe kao Krkobabić i penzioneri :smeh:
Korisnikov avatar
By Khons
Originally posted by KiWi

saznao sam da 99% regularnih stvari možeš da uradiš van propisanog roka ako podneseš molbu. Uostalom, faksu je u interesu da imaju još jednog više na budžetu ...
naravno da moze. nama cak dosta ispita upada u period redovnog upisa godine, pa ako cekas rezultate svakako moras naknadno da se upises. idi sto pre do sekretara odseka, raspitaj se do kada se podnose molbe i kako to funkcionise (da li treba neka uplata uz molbu, da li da je naslovis na sekreterijat odeljenja ili prodekana za nastavu itd itd).
Korisnikov avatar
By Khons
takodje, koliko znam, nije neophodno licno doci na upis. mozes i ti da mu odneses dokumenta, neki clan porodice, drug itd.
Korisnikov avatar
By Frey
Osim za prvu godinu (i to od skora), upis se ne mora vršiti lično. Drugo, kucneš na vrata direktno prodekanu za nastavu i odmah rešiš problem.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Zaljubljena
E, ja smao da pitam nesto na brzaka...
Ako neko nije dao sve ispite, recimo ostao mu je jedan za drugu godinu, jel moze da upadne na budzet???
A ti uci, pa daj sve ispite... :)
Salu na stranu, to moras da pitas nadlezne na svom fakultetu, jer vise ne postoje pravila koja vaze za sve fakultete, nego svako radi kako mu se hoce. Npr. u mojoj generaciji (bog te yebo, sama sebi zvucim matoro) je moglo da se prelazi na budzet i samo sa uslovom, dok neki fakulteti za to traze ociscenu godinu.
Ista stvar i sa Kiwijevim fuckdrugarom. Zavisi od faksa do faksa. S'tim da placanje 'kazne' za zakasneli upis uglavnom resava sve probleme.
Korisnikov avatar
By neny
A DA PITAM JA NESTO,JEL MOZE DA SE pravi pauza godinu dana?
(a da te ne dave oni bolesnici za vojsku?)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by neny
A DA PITAM JA NESTO,JEL MOZE DA SE pravi pauza godinu dana?
(a da te ne dave oni bolesnici za vojsku?)
Mislim da moze, ali da moras da imas opravdan razlog za to.
I ne mozes da dajes ispite, ako ti dozvole pauzu.
Korisnikov avatar
By Tomek
Neny,
moze....
Cak ti ne treba neki poseban razlog....
Ali nema polaganja ispita i za povratak placas 10000 dinara... Ovako je bar na ekonomskom...
Korisnikov avatar
By neny
jao deco draga 10000 iljada,plus 80000 ,vrti mi se,
ja bi se iskreno ispisao samo ne znam kako da se resim vojske?
Korisnikov avatar
By neny
jel zna neko od vas neki pravni fax ,a da moze na daljinu?
Korisnikov avatar
By KiWi

Epilog: Mali se upisao bez problema uz molbu. Srala mu je ta šalteruša što kasni, te kao ne može, pokupio se i na nekom papirčetu napisao molbu (za minut bukvalno) dao prodekanu, i uz njegov potpis sa osmehom na licu šalteruše upisao narednu godinu :)
Korisnikov avatar
By Khons
eto vidis :D

ma, moze sve posle predvidjenog roka, samo sto je mali broj njih obavesteno o tim silnim pravilnicima/statutima
Korisnikov avatar
By jukie
E pa tako je i kod nas jedna koleginica uradila kod Mirka
ja sam u stvari bio tu i sedeo pored nje dok je pisala tu molbu, na onom vrhu stepeništa gore na zoologiji
I da, pre toga je bilo celokupno kukumakanje "molim vas" i sve, sa odgovorom "pa napiši pismenu molbu a ne usmeno"
Korisnikov avatar
By *deni*

Fakultetom su nam rukovodili Ivica, Marica, Mirko i Ratko.

Da nam nije bilo tužno, bilo bi nam smešno... ovako smo o tome govorili samo satirično a ne i humorno.
U moje vreme glavne drmatorke na faksu su bile Milana, Alabina i jos jedna kojoj sam zaboravio ime.
Bile su uredno rasporedjene - prva na shalteru jedan, druga na shalteru dva i treca na shalteru tri.
Sve tri su bile plave.
:kosa: :kosa: :kosa:
I sve tri su bile realno jako mocne.
Poslusno su im se pokoravali svi - i profesori i studenti.

Sto se upisa ovog Kiwijevog shvalera tice, vidim da nije bilo problema na kraju, sto je i ocekivan rasplet situacije.
U principu, ne prave problem oko naknadnog upisa, ako je propustanje roka bilo opravdano.
Ja se secam, kad sam polagao prijemni za upis na Pravni faks u NS u drugom upisnom roku, pa sam opet bio ispod crte, iako sam polozio prijemni, tata se jednog dana cutke spremio na put, nije ga bilo dan i po, a kad se vratio kuci - saopstio mi je da sam upisan na Pravni falultet u Kragujevcu i da pakujem kofere, jer odlazim u taj grad.
On je covek sa mojom dokumentacijom otisao put KG, napisao molbu u moje ime i ja sam i ne znajuci bio upisan u prvu godinu, mada sam mislio da cu godinu dana pauzirati i razmisliti za to vreme koji drugi faks da upisem.
Doveden pred svrsen cin, pomirio sam se sa sudbinom i otisao u KG, a kad sam dao uslov za drugu - prebacio sam se na Univerzitet u NS, takodjer uz pisanje molbe.
I eto, sta mi fali.... Sve se zavrsilo kako treba.
:)
Korisnikov avatar
By Mars
Verovatno vise nije aktuelno, ali - od kada moras licno da upisujes narednu godinu?

Neka biometrija??
Korisnikov avatar
By neny
mars na koga se odnosilo pitanje?
Korisnikov avatar
By Mars
Na svakog ko zna da mi kaze, niko posebno.

A u vezi tog momka koji nije u zemlji u vreme upisa godine.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!