Originally posted by blenta
mr dee
ako otjesh da budesh kao ja ne smesh da porastesh
odapeo posle godinu i po dana od raka debelog creva chini mi se
njegova me zhena na konsultacijama isterala napolje
jer sam djonom patika dotakao kauch na kom sedim lkoji je ona od svoje plate kupila za kabinet svoje ktjeri.
Čekaj, moj profa iz socijalne je isto umro od raka debelog creva? Šibni mi ime na u2u.
Prvi ispit iz zone sumraka
Polažem ja socijalnu kod jednog profe iz beograda, inače ex direktor IZZZS.
30ti decembar, profa kasni 6 i po sati iz beograda. Sekretar cupka i hoće da nas zaključa na faksu, asistentkinja došla i otišla da uzme dete iz obdaništa. u 4 popodne (a čekamo od devet i kusur) pojavljuje se profesor sa OGROMNIM likom, jedno 3x većim od mene, duga kožna jakna, pantalone, obrijana glava.
Odemo na treći sprat i čekamo, samo nas troje (ja i dve koleginice), profa nervozan (inače je jako dobar predavač, ali niko nije polagao ispit kod njega pa smo i mi nervozni) i telefonira već pola sata. Odjednom izlazi taj lik iz kancelarije i viče u svoj mob sledeće
'da da šefe, sa njim sam, samo da odradimo ove klince pa ga vraćam, evo sad zove xyz lika da pita za pare. znam šefe, to jeste 30 soma evra, pored njega sam svo vreme, ma samo da završimo sa decom' itd
i tu skontamo da je profa dužan 30 soma nekom zelenašu i da ga ovaj čuva da ne pobegne. lik nešto manta jaknu i vidimo pištolj, duga devetka, za pojasom. ove ribe crkle, ja šta ću, ajde smirujem ih. zove profa da uđemo, nervozan.
prof: 'ti ovo, ti mala ovo, ti dečko ovo'
devojka 1, 2 i ja odgovaramo: 'blablabla' (odgovor)
prof: 'ništa ne znate, pali ste svo troje, marš kući i srećna vam nova'
lik koji do tada sedi na kauču mrtav ladan: 'nemojte da mučite decu'
prof: 'može mi se'
lik: 'učili su, nije vam fora' i pipa pištolj
prof: 'DAJTE INDEKSE! Tebi mala šestica, tebi dečko sedam, tebi osam!'
kroz 3 minuta izlazimo i lik za nama. Koleginice trče, jedna plače, ja palim cigaretu od šoka. Lik mi prilazi, ladno me zagrli i traži mi cigaretu. ja mu dajem tadašnji Fast i palim i on će: 'ma samo je bitno da se uči redovno blablabla ti si baš simpa klinac blablabla šteta što nemamo vremena za jedno piće blablabla nadam se da ćemo nekad da se sretnemo'
otišao sam kod drugarice i nagutao se bensedina.
Ispit iz zone sumraka 2:
Odgovaram biohemiju, isto beogradski profesor, super napisana knjiga. Izvlačim insulin/glukagon/hormone pankeasa, celu jebenu enzimologiju, masne kiseline i nešto iz proteina. Ok, znam pitanja, ali isto znam da je profi pakreas doktorat i to 100% obori svakoga.
Krećem sa prvim pitanjem
ja - prof ovo je cela enzimologija, da skratim ja to malo
prof - ne kolega, sve redno, imam ja zanimaciju
profa vadi spakovano pile, kupus salatu, pavlaku, flašu soka i još neku hranu
odgovaram 20 minuta to prvo pitanje, taman stignem do pojedinačnih primera, upada profesorka i vrišti
EXPLODIRALA CENTRIFUGA ZAPALILA SE LABORATORIJA!
prof - pu pička joj materina pa sad sam je doneo iz beograda, jebaću im sunce u servisu, kolega čekajte i javite se na moj mob ako neko zove čekam neki poziv! kažite da me čekaju i ništa bez mene!
2 minuta prođe i zvoni telefon. pogledam displej i skontam da je dekan
dekan - alo jebote, čekamo te u pečenjari, obori ih sve i dođi!
ja - prof rekao da ga čekate i ništa bez njega!
dekan - ko je bre to?
ja - nije bitno ko sam ja, nego da vi ne naručite pečenje! sad će on brzo, pukla centrifuga!
dekan - ajde dobro, ješćemo supu dok čekamo!
prof se vraća za 15ak minuta i ja mu prepričam.
prof - ajmo opet prvo pitanje
ja - ali pričao sam pola sata
prof - sve sam zaboravio, vidite li vi da sam ja pod stresom!
opet pola sata prvo, pa drugo, onda četvrto i vratim se na taj pankreas i pričam kao navijen.
ja - i eto to je to.
prof - prvi ste koji mi je to tačno rekao (a svi rekli isto i pali)
ja (iskreno mišljenje) - pa dobra vam je knjiga, harper je mnogo konfuzan.
prof - svidela vam se! super! sad ću ja vas lepo da oborim!
ja - zašto!?!
prof - pa za nedelju dana izlazi novo izdanje koje je bolje od ovoga pa šteta da to ne vidite, evo indeks
ja (očajno) - prof obarao me vaš kolega na teoriji onog protonskog vetra u mitohondrijama 4 puta!
prof - onaj kreten! kad će taj čovek da umre! daj nazad indeks! evo sedam!
ja (tužno) - samo sedam a cela enzimologija
prof - u kragujevcu ne dajem više od devet... al pošto će da mi bude vruće pečenje evo vama osmica!
ja - hvala hvala