Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

:: Da li ste zaposleni u struci? ::

Radim u struci.
43
45%
Ne radim u struci.
19
20%
Nisam zaposlen/a.
34
35%
Korisnikov avatar
By KiWi
Na ovo razmišljanje me je navela tema gospođie Sabljak ... Zanima me da li neko zna statistički podatak (bar okvirno) koliko ljudi zapravo radi u svojoj struci? Svi iz moje okoline, izuzev moje sestre i strica ne rade u svojoj struci. Čini mi se da manje od 20% ljudi zapravo radi za to što se školovalo i da jedino visokostručna lica sa visokimškolama nalaze mesta za koja su se specijalizirali (a ni oni ne nalaze uvek).

Ko od forumaša radi u struci?

Na zahtev Sixto-a, a uz odobrenje unic0rn-a, konstatujem da su ispunjeni svi uslovi i da glasanje može da počne!
Korisnikov avatar
By IriS
da, radim u struci :yes: :yay:
Korisnikov avatar
By djo
kad sam zaposlen, radim u struci :) ))
By Sixto
Ne radim u struci! I nesto preterano ne zelim!

Konstruktivna sugestija: mogao si da stavis malo vise nijansiranih odgovora sa varijacijama i na potvrdan i na odrecan odgovor koje se odnose na to da li zele da rade u struci ili ne!
Korisnikov avatar
By jukie
Pa sva tri... obično nema posla u struci (kao recimo sada - trenutno spadam u nezaposlene). Onda kao radim van struke honorarno, ali se opet vodim na birou kao zvanično nezaposlen. U periodu između dva honorarna posla sam izistinski nezaposlen. Kada se izuzetno nađe neki posao u struci, onda sam zaposlen u struci, ali opet ne prestanem da van radnog vremena radim to honorarno van struke ako se pojavi, jer taj posao u struci ne traje nikad duže od par meseci (sezone gripa i sl.). Tako da onda radim i van struke i u struci, pa sam napola u struci.
Tako da u suštini većinu vremena sam zvanično nezaposlen, upola manji deo vremena radim honorarno van struke, a vrlo mali deo vremena sam zaposlen u struci.
By ~ Le Saint X ~
zaposlen u sruci od 17.2.2006
i bicu jos 10ak dana...

posle toga....ko zna...
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Ja nezaposlena. Trenutno. Namerno.

Inace, dok sam radila, a dugo sam radila, 50% poslova bilo skoro iz struke, 50% priblizno ;)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
još ne radim, ali s obzirom na svoje buduće znanje, sumnjam da neću brzo naći posao u struci. a iskreno, za početak bih to jako i voleo. kasnije ko zna. nadam se nečem "multikulti" u svakom slučaju.
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Radim u struci.
E sad, trenutno radim verovatno ono sto je najgore moguce raditi iz moje struke (najdosadnija varijanta) :D ali opet, struka mi je takva da mogu i kod kuce raditi ono sto volim tako da je Jopet miran Srem a ravna Backa :)
By RACABG
moj posao i moja struka nemaju dodirnih tacaka
Korisnikov avatar
By webSTAR
volontiram u struci, dizajniram organizaciji, oni se brinu o deci bez roditelja, ali para nema, ni na vidiku,

pa sam se snashao van struke.. ali vremenom svako naidje na dream-job..

(jel?) :alikako:

Slika
By Swanheart
pa zavisi i jesam i nisam...s obzirom da sam zavrsila graficki dizajn ne radim u toj struci...a s obzirom da sam sad na menadzmentu u toj struci jesam zaposlena ( ponosni mladjani vlasnik svoje firme sto mu dodje kao da nisma zaposlena :lol: ).
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ima blagih dodirnih tacaka..

....zavrsavam engleski, a radim u komercijali....jedina dodirna tacka je sto se bavim inostranim klijentima....
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by hlaefdige
ima blagih dodirnih tacaka..

....zavrsavam engleski, a radim u komercijali....jedina dodirna tacka je sto se bavim inostranim klijentima....
Mico, to nije tačka :) To ti je maltene profesija .. Još malo pa da jeste :)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
uh...pa tesko da je tako...moja profesija bi bila profesura ili bilo kakav oblik prevodilastva...ovo je ekonomija samo na engleskom...a ja ni u jednom trenutku nisam skolovana za te stvari....na fakultetu se cak ne obradjuje ni takozvani business english
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by hlaefdige
na fakultetu se cak ne obradjuje ni takozvani business english
Ma zezaš me ... mi smo u tehničkoj imali i stručni english i business english ...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
nope! znam za te udzbenike, ali radi se manje-vise o semantickim poljima i nekim registrima, sto je suvise malo da bi se odvajao citav ispit ili kurs...a casovi prevoda su bili pretrpani as it is...jer kako onda odvojiti i jezik u medicini i pravu i sportu i statijaznam...sve u svemu, ako zelis da se specijalizujes za neku oblast prevoda, moras to manje vise sam da obavis...
Korisnikov avatar
By unaaa
i mi u tehnickoj imali i business english... :avion: al ne nemam veze sa strukom
Korisnikov avatar
By *deni*
Imam dve struke i , hvala Bogu, trenutno radim u obe.
:)
Korisnikov avatar
By crawen
Studiram i radim u struci... :lol:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Ne radim u struci. Verovatno nikad i necu.
Korisnikov avatar
By Dominion
ako racunash na formalno obrazovanje - kako kada, uzmem i odradim neki prevod ali se ne vidim u buducnosti da to radim
neformalno - microsoft, isto - kako kada, odradim par mreza honorarno.

ostatak - cooliranje :)
Korisnikov avatar
By starky
radim u struci...i presrecna sam zbog toga...:D
Korisnikov avatar
By Island
radim u struci kao i na prethodna dva radna mesta :doh:
Korisnikov avatar
By Val
U neku ruku u obe struke, srecjom!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!