Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By blenta
u kojoj je banci najbolje otvoriti rachun i kakav
ako si student i nemash stalna primanja
a da te ne deru
i da imash karticu za dizanje para sa mashine pod okriljem notji

u intesa banci npr je bio neki racun za studente u kom se nishta ne platja i koji je pogodan za primanje stipendija i ostalih nevelikih para koje student moze da dobije

no nije dugo potrajalo pre nego shto su pocheli da i na njemu naplatjuju odrzhavanje
:protest:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ja imam taj račun već nekoliko godina i ne naplaćuju ništa. čak i karticu dobiješ besplatno. jedino mislim da ne možeš da koristiš online plaćanje, već preko Interneta možeš samo da proveravaš stanje.

inače, kod svih banaka možeš besplatno da otvoriš debitni tekući račun (onaj na koji ti uplaćuješ pare s vremena na vreme), a većina besplatno izdaje i debitne kartice (one na kojima nemaš "minus"). tako da jedini kriterijum treba da ti bude koja je banka poslovnija i gde je manja gužva na šalteru. ;)
Korisnikov avatar
By blenta
hvala
i josh jedno pitanje
jel ima neka banka u nas srba koja ce mi dati karticu
kojom mogu da platjam robu koju naruchim sa interneta
Korisnikov avatar
By Mr Dee
da, ima. raiffeisen. virtuon kartica, ako se ne varam.
By Sixto
imas u vecini banaka!
ono sto mogu da ti savetujem, zaobidji Erste i Metals u sirokom luku!
Korisnikov avatar
By blenta
dobro
to je bilo korisno

znachi svodi mi se izbor onda na raiffeisen?
Korisnikov avatar
By Adenim
Sve su zelenaske tako da udji u najblizu....
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by blenta
dobro
to je bilo korisno

znachi svodi mi se izbor onda na raiffeisen?
pa tu sam ja izvadio, ali je nikad nisam iskoristio. jos uvek mi stoji tu negde.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
:)

sta da kazem, zurilo mi se. :)
Korisnikov avatar
By Zoe
Metals banka je jako dobra za orocenu stednju, a ovo drugo.....dobro ti je Adenim rekao :lol:
Korisnikov avatar
By Zoe
Ej, cekaj.....znam nekog ko periodicno dobija novac, pa se raspitivao u mnogim bankama sta bi bilo najbolje za njegov slucaj, posto priliv nije bio redovan.......mahom su mu rekli da otvori dinarsku stednu knjizicu.......ali onda ne dobijes karticu, jbg....
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
za plaćanje preko Interneta, Reifeissen banka nudi Visa Virtuon karticu koja je debitna (dakle raspolažeš samo sa parama koje imaš na računu, nema minusa i nema kreditiranja). otvaranje računa je besplatno, a mislim da se plaća neka provizija prilikom online plaćanja. inače, sve vreme dok ti je aktivan tekući račun moraš imati minimum 20 EUR na stanju. kada želiš nešto da platiš online, odeš do banke i uplatiš iznos koji treba. ranije su tražili da najaviš uplatu telefonom kako bi bila odobrena, a u cilju sprečavanja zloupotreba. nisam siguran kakvo je stanje sada.

od ostalih banaka, znam da Visa Electron Vojvođanske banke takođe može da se koristi na Internetu, ali su ljudi imali problema sa njom. takođe, često se dešava da jedna kartica radi na nekim sajtovima, dok neka druga ne radi.

pogledaj i ovaj folder na ES forumima: http://www.elitesecurity.org/f132-Kupovina . tu imaš dosta tema o ove dve kartice, a naći ćeš i konkretna iskustva ljudi koji su naručivali stvari online.

btw, vodi računa da je nalaženje kartice za online plaćanje tek početak. isporuka i carina su mnogo komplikovaniji deo priče.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
@Zoe: njemu ne treba štedna knjižica, već dinarski tekući račun.
Korisnikov avatar
By Zoe
Aman, znam, i ovome je trebao racun ili StaGod zato sto mu roditelji periodicno salju novac, pa mu rekli za knjizicu....
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ne znaš, očigledno. knjižica služi kad oročiš pare na određeno vreme, pa štediš u banci, tj. ubiraš kamatu po isteku tog vremena. dakle, pare ne možeš da koristiš, pa samim tim nema ni logike da dobiješ karticu.

u svakom slučaju, za uplate iz inostranstva mu ne treba štedna knjižica. pogotovo ne dinarska.
Korisnikov avatar
By Escobar
Moja preporuka-- Société Générale, mislim da i oni daju neke vrste debitnih kartica tipa Visa, sa kojima mozes da placas preko neta... (moja Visa je takva).
Korisnikov avatar
By dream_ed
Pogledaj Studentski racun
Misim da je odrzavanje 50 din. mesecno. :(

I Erste Bank ima u ponudi omladinski tekuci racun sa Omladinskom VISA electron koja se navodno moze koristiti za placanje na internetu(VISA electron) i on kosta 50 dinara mesecno ukoliko je promet po partiji veci od 3000 dinara.Ova kartica vazi 5 godina,a uslov je da ti imas manje od 27 godina.

Ubedljivo najbolja ponuda na trzistu je bila Maestro prepaid kartica Delta banke.
Zao mi je sto je Banca Intesa tako brzo iskljucila iz ponude. Ipak, popularne "pcelice" (iako tako vise ne izgledaju) i danas mogu da koriste studenti koji su ih dobili od Delta banke.
:up:
Korisnikov avatar
By Rei
Za internet bolje uzmi Visa Internet Vojvodjanske banke, debitna je, nahvalishe je na elitesecurity.org, dok Visa Virtuon Reifeissen i Panonske banke nije bash na dobrom glasu.

Ja sam prekjuche izvadio svoju Visa Internet kod Vojvodjanske. :love:
Za pochetak ti treba minimalni depozit od 20 evra (koji su ti odmah dostupni za korishcenje) i 100 din godishnje za chlanarinu, a za razliku od Reifeissen banke nisi obavezan da uvek imash 20 evra na rachunu.
Korisnikov avatar
By blenta
oki
ajd kad je probash javi kako funkcionishe
nakupilo mi se pustih snova

kakav sam zheljko :pinknaocari:
Korisnikov avatar
By KiWi
[color=646464]Ja sam otvorio dinarski račun za periodična primanja kod HYPO banke ... Iz dva razloga. Poznajem jednu curicu u kreditnom pa ako nešto sjebem može da mi pomogne, a i imaju najlepši office od svih banaka u Pančevu[/color]
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
mislim da kartica Vojvođanske banke prolazi na mnogo više sajtova, ali su baš na ES nešto komentarisali da je pomalo komplikovana za upotrebu. ljudima se često dešavalo da im ovi iz banke privremeno "blokiraju" račun, tj. onemoguće promet sredstava, radi sprečavanja zloupotrebe. pa onda moraš da se cimaš i da ih zoveš, a to najčešće otkriješ tek kada ti merchant otkaže narudžbu, što dodatno komplikuje celu stvar.

u svakom slučaju, izbor je mršav, a najbolje je da i sam malo istražiš stvari.
By Sixto
A kako funkcionisu te stvari sto se tice slanja, konkretno mislim na onu Dinkicevu carinu isprovociranu Nekermanovim poslovanjem!?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pogledaj na linkovima koje sam ostavio, imaš detaljno o svemu.
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by 2Q2Bstr8
mislim da kartica Vojvođanske banke prolazi na mnogo više sajtova, ali su baš na ES nešto komentarisali da je pomalo komplikovana za upotrebu. ljudima se često dešavalo da im ovi iz banke privremeno "blokiraju" račun, tj. onemoguće promet sredstava, radi sprečavanja zloupotrebe. pa onda moraš da se cimaš i da ih zoveš, a to najčešće otkriješ tek kada ti merchant otkaže narudžbu, što dodatno komplikuje celu stvar.

u svakom slučaju, izbor je mršav, a najbolje je da i sam malo istražiš stvari.
Koliko sam ja razumeo, to blokiranje radish samo ti, ako te hvata paranoja, banka ne bi trebala da se mesha.
U principu je to lepa stvar kao zashtita od zloupotrebe, ali se slazhem da je bzvz zakomplikovano, bilo bi super da to mozhe da se radi preko njihovog sajta umesto da ih zivkash non stop.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa da, trebalo bi da je sam blokiraš po potrebi. ali valjda to njima softver radi automatski iz nekog razloga, pa otuda ovo sve.
Korisnikov avatar
By Super Mario
U moru banaka, teško je odlučiti se za najpovoljniju.

Recimo, za plaćanje računa najmanje provizije nudi Komercijalna i Pošta.

Koja banka je ima najbolje uslove za tekuće račune i kartice? Plaćanje preko interneta?

Keš krediti?

Iskustva?
By Sixto
Metals izbegavaj po svim pitanjima!
Osoblje preuzeto, bar u ns, iz starog ZOP-a i radi posao fantasticno, al politka kuce katastrofalna!
Sudim se s njima oko kredita! Uzasni su i povrh svega bezobrazni!
Korisnikov avatar
By Zoe
Bila je tema, prosvrljaj malo........

Kod Metals banke su najpovoljnije kamate za orocenu stednju.
Provereno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!