Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By joj
kad sefovi na poslu traze da skinete pierc a zaposlili su vas sa istim i pri tom nista nisu rekli, da li imaju pravo na to?

da li je ok da na bilo kom poslu postoji diskriminacija osoba koje imaju pirsing, u smislu da ne mogu da se zaposle zbog istog ili da zbog njega dobiju otkaz?

da li je ok da sef trazi da skidate pierc dok ste na poslu i da to morate da biste dobili ili zadrzali posao?

da li sefovi imaju apsolutno pravo da prave izbore kakve hoce u pogledu izgleda zaposlenog? da li je sledece, posto ne smete da imate pierc, da ce vas otpustiti jer ste ofarbali kosu ili da ce traziti da je ofarbate da bi vas zaposlili ili nesto slicno? ili smatrate da je imati pirsing nesto potpuno drugacije nego sve ostalo na vama pa tako i spada u posebnu kategoriju koja moze da se tretira drugacije od npr. boje i duzine kose, izgleda lica, tezine, gradje, godina?

sta mislite o svim ovim pitanjima? dokle seze moc i pravo po pitanju piercing-a onoga ko vas zaposljava i na sta sve njihovi zahtevi smeju da se prosire povodom vaseg izgleda, a dokle se prostiru vasa prava?
Korisnikov avatar
By IriS
zavisi koja vrsta posla je u pitanju. i da, u kapitalizmu, mislim da šefovi, vlasnici firme imaju pravo da odredjuju "kodekse", raznorazne. ne slažem se s tim, ali jbg, takav je život :jbg:
Korisnikov avatar
By Dominion
da, imaju pravo,
isto kao sto imaju pravo od vas da traze od zaposlenih da se pridrzavaju dress code-a, ponasanja, pusenja unutar kancelarija, tj. zabrana, predstavljanje firme na odredjeni nacin..... piercing nije izuzetak, cinjenica da je krenuo bum sa facijalnim pirsinzima onda moraju i na to da primenjuju pravila jedino sto smo mi i dalje, shatro, zblanuti sto nam traze da skinemo nakit....
Korisnikov avatar
By Delete
Naravno da imaju pravo na to. Narocito ako je rec o uposleniku od cijeg izgleda zavisi i ugled firme.
Korisnikov avatar
By Draco
Jos jedan post u prilog bossovima :)

Naravno da imaju pravo. Ja da imam firmu ne bih ni zaposlila nekog sa pirsingom zbog toga sto ne bi delovao kao dovoljno odrastao i ozbiljan za any job. Mislim, ja i kad izlazim na ispit skidam pirs <doduse samo na donjoj usni, na obrvi ostavljam> iz postovanja prema profesoru i samoj instituciji.
Korisnikov avatar
By Zoe
Ja sam imala more problema zbog istog, ali se vise ne dam :neto:

Trudim se da provucem to, da me se prihvati sa tim, ali naravno da su oni ti koji postavljaju uslove i da ako mi je bitan posao moram da im se podredim.......

No, sad, eto....... :nokti: sam u fazi kada ne zelim da se prilagodjavam, te stoga ni ne radim :hvala:

:D
Korisnikov avatar
By decko
Shit. To mora da je bas 'ebeno ako se nalazi na nekom nezgodnom mestu... :hmm:
Korisnikov avatar
By KiWi

Na žalost, u većini slučajeva imaju pravo...

Ipak, ja nisam video ženu kojoj loše stoji pirsing (muškaraca ima na desetine).
Korisnikov avatar
By decko
Kiwi, trust me, video sam...budi srecan sto nisi :balon:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja mislim da je to preterano, izivljavanje... Kad sam ranije radila u nekim firmama nisu mi odredjivali sta da oblacim, kakav nakit da stavljam ili ne stavljam. Isto tako ja ne odredjujem onima koji rade kod mene (jedna devojka je imala piercing, nije mi palo na pamet da joj to nesto smeta u radu).
Korisnikov avatar
By Zoe
Ja sam u jednoj novosadskoj banci videla devojku koja radi na salteru sa klijentima, i imala je piercing na nosu.....
Odusevila sam se, posebno sto je u pitanju domaca banka.......Dakle, ima slucajeva gde to prolazi.......

A i moja poslednja firma u kojoj sam radila nije imala nista protiv mog.
By Sixto
Apsolutno!
S obzirom da sam poslodavac, a i u mom slucaju utice na posao, ne da bi zabranio vec i svojerucno skinuo ukoliko se zaposleni zaboravi! lol
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
imaju pravo, a da li se slažem - zavisi od vrsta posla. negde dolaziš u kontakt sa gomilom ljudi, a svaka osoba je potencijalni klijent, a od svakog klijenta zavisi koliko će tvoja firma da zaradi, pa samim ti i koliko ćeš ti biti plaćen za to što radiš.

negde drugo je poptuno nebitno, a negde možda čak i poželjno (tamo gde se traži da zaposleni iskaže svoju kreativnu stranu, npr.).
Korisnikov avatar
By mirth
Da, ima pravo, bas kao sto i ti imas pravo da pristanes ili ne pristanes na takva pravila, tj. taj posao.

Kod mene je prilicno opusteno po tom pitanju - nisam bas sigurna da bi neko ko bi na razgovor dosao sa pirsingom imao prodju, ali kao zaposleni koji je dokazao svoju vrednost svojim radom, mozes otprilike i Veseli Sesirdzija da budes ako hoces.

Ja licno ne bih mogla da radim u firmi u kojoj je neophodno da budes skockan, na stiklama, sa noktima i pod punom zenskom ratnom opremom svaki dan ceo dan. Osecala bih se kao kuce kojem su odsekli usi i rep. Ali opet ima zena koje se i inace tako oblace, pa im se i svidja kad firma ima takav dress code.

Poenta: ima poslodavac sva ta prava, ali kao sto i svaki poslodavac trazi radnika koji ce se uklopiti u kulturu firme, ima i zaposleni opciju da trazi poslodavca po svojoj meri. Srecom, razlikuju se, ima ponesto za svakog. Tako da mislim da je to ok.
Korisnikov avatar
By Zoe
Ma, sve je to diskriminacija.
By Sixto
Nije diskriminacija vec zaposleni treba da zna da se klijentu ili musteriji podilazi pa i u estetskom smislu! Ako mu nesto ne odgovara on odlazi, samim tim nema prometa, samim tim nema para, samim tim nema plate! Ako zeli da izadje posle posla u klub i stavi novu platinastu mindjusicu onda mu trebaju novci za to, a ako nije jutros dobio platu nista od toga! Dakle sve je to lanac sa uzrocno posledicnim vezama!
Kapitalizam deco!
Korisnikov avatar
By Zoe
Ma, diskriminacija! Bitno je da je zaposleni vredan, marljiv i radan, pritom da je uredan i cist, ako postoji neka uniforma, neka je obuce..........
A koji ce nakit nositi, mislim......... :lood:

Ili frizuru, ili okvir naocara za vid........mislim, stvarno.......:zid:
By Sixto
Apsloutno nije bitno sta ce da nosi, ali ako mi se neko okrene za to sto je konzervativan po prirodi i ne ostavi pare u radnji za robu kojih ima pun budjelar onda ja i radnik imamo problem!
Niti ja zelim da negativno poslujem zbog njegovog kaprica i estetike koju svakako postujem, a pretpostavljam da ni on ne zeli da 31. u mesecu nadje prazan koverat sa platnom listom!
Cim to pre shvati pre ce mu biti bolje!
Mindjusa moze i na putu s posla! ;)
Korisnikov avatar
By Zoe
Ma kontam ja tebe kao poslodavca, i da zivimo ovde gde zivimo.........zato smo i mi LGBTQ diskriminisani.........Da kazes poslodavcu da si lezbejka ili peder, ne bi te primio, kao ni sa mindjusom.........
Diskriminacija. Takodje i Balkan i Srbija.

Na zalost........
By жњ
Ako ces da radis u gradskom zelenilu ili cistoci, sumnjam da ce pirsing nekom smetati

Ako zelis fin posao... moras izgledati fino :smug:
Korisnikov avatar
By Zoe
Opet me ne razumete - sve ja to kontam, znam kako stoje stvari, znam kakvi su poslodavci i znam kakav je mentalitet, o tome i pricam - zbog istog tog mentaliteta gayevi imaju problem, i mnogi drugi....
Opet kazem da je u pitanju diskriminacija, ali ona sa kojom se i inace susrecemo zbog onoga sto jesmo, tako da nam je postalo "normalno" i prihvatljivo.........Dakle, u gradskom zelenilu mozes da radis sa pirsingom, verovatno niko nece primetiti (npr.), kao sto neko ko se npr.izjasnjava kao gay ili mozda neki Rom, mogu takodje samo tu da rade, a mozda cak ne ni tu........
Sranje kroz gusto granje.
Bila sam u situaciji i da odlucujem pri zaposljavanju ljudi kao i da konkurisem na poslove i znam kako stvari funkcionisu. Moja firma nije htela da primi vrednog, cistog i urednog mladica Roma, iako nije imao pirsing, a ja sam ga predlozila za to mesto.........
Mislim, razumete sta govorim........
Diskriminacija, ali svakodnevna, sveprisutna i uobicajena.
Nakit koji neko nosi je jos i namizerniji oblik zbog kojeg te poslodavac nece zaposliti.......
Ali, tako je kako je,nema tu sta.
By жњ
slusaj macko, totalno te kapiram

nepravda postoji...

ali ne mozes porediti "diskriminaciju" koja se odnosi na ljude koji nose pirsing i diskriminaciju koja se odnosi na rasni identitet i seksualno opredeljenje, jerbo pirsing mozes da skines, ali boju koze i pol partnera... ne. iz tog razloga su te vrste diskriminacija neuporedive, po tome sto prva jedva da i predstavlja neki vid diskriminacije, dok ova druga predstavlja krajnost - definiciju diskriminacije.

I ja sam sama povadila pirsinge iz obrve i usne kad sam menjala faks... Bilo je jako tesko i tuzno, ali sam bila u fazonu - prinosenje zrtve za bolje sutra :)

i nisam se pokajala.

treba da diplomiram uskoro, i znam da cu morati da izvadim i minjushicju iz hrskavice... moju maju omijenu :rida: jer znam da je moguce da ce se u suprotnom poslodavac libiti da me posalje na sastanak sa nekim bitnijim klijentom jer izgledam neozbiljno. nisam se ovoliko mucila, da bi nakon svega sakupljala sitnu boraniju, zato polazem oruzje pred sistemom koji ce me hraniti... jbg

nego...

secate li se djindjica iz prvih skupstinskih dana? dolazio je na sednice u farmerkama, sa sve mindjusom u uvetu i to u vreme kada je to bilo... wuuuuuuuuuu. CAR!! :radosnice:
Korisnikov avatar
By joj
Originally posted by Zoe
Ili frizuru, ili okvir naocara za vid........mislim, stvarno....... :zid:
@sixto, da li i o ovome odlucujes kad zaposljavas ljude?

Originally posted by kiss addict
da, u kapitalizmu, mislim da šefovi, vlasnici firme imaju pravo da odredjuju "kodekse", raznorazne. ne slažem se s tim, ali jbg, takav je život
@kiss, cak i kad je u pitanju boja koze, vera, nacija?

@dominion @delete, dokle sezu njihova prava?

Originally posted by Draco
Naravno da imaju pravo. Ja da imam firmu ne bih ni zaposlila nekog sa pirsingom zbog toga sto ne bi delovao kao dovoljno odrastao i ozbiljan za any job. Mislim, ja i kad izlazim na ispit skidam pirs <doduse samo na donjoj usni, na obrvi ostavljam> iz postovanja prema profesoru i samoj instituciji.
xaxaxa :lood: NE BI DELOVAO DOVOLJNO ODRASTAO?!?! po cemu je imati pirs odlika nedovoljno odrasle osobe? znaci da su i starije zene koje imaju klasicne mindjuse nedovoljno odrasle?! zaboga... :odrasti: :deda:
i koja je poenta sto skidas 1 pirs a ostavljas drugi? satro postovanje? ma daaaj... ako je postovanje, skini i drugi, ne kapiram te koja ti je to fora?!
i zasto bi skidanje pirsa znacilo postovanje?!

Originally posted by 2Q2Bstr8
imaju pravo, a da li se slažem - zavisi od vrsta posla. negde dolaziš u kontakt sa gomilom ljudi, a svaka osoba je potencijalni klijent, a od svakog klijenta zavisi koliko će tvoja firma da zaradi, pa samim ti i koliko ćeš ti biti plaćen za to što radiš.

negde drugo je poptuno nebitno, a negde možda čak i poželjno (tamo gde se traži da zaposleni iskaže svoju kreativnu stranu, npr.).

@2Q2Bstr8 ok, ali da li je ok ako te vec zaposle sa pierc-om a pri tom ti nista ne kazu, a posle mesec dana traze da skines isti?

Originally posted by жњ
Ako zelis fin posao... moras izgledati fino

@жњ, sta znaci 'fino'? stiklice, sminkica..?

@Zoe :bisou:
Korisnikov avatar
By Zoe
Amnesia lutko,

Ja sam samo rekla da je i to vid diskriminacije, naravno da su neuporedive.......
I vid diskriminacije je diskriminacija.....

Sad, mozemo u nedogled o ovome, stvar je prioriteta, blabla.......i meni ako je stalo do nekog posla a samo zarad pukog prezivljavanja, skidam, ali karijerista nisam, vise sam `slobodni umetnik` te sad biram ono gde moze da prodje........

;)
By жњ
Originally posted by joj

Originally posted by жњ
Ako zelis fin posao... moras izgledati fino

@жњ, sta znaci 'fino'? stiklice, sminkica..?

Fino znaci elegantno :D

Kostimici, haljinice, cipelice, sandalice... uz obavezno odsustvo punka iz dress code-a ;)

Mada... i kroz eleganciju moze da se provuce unikatnost i neobicnost. Svakako mi nije cilj da izgledam kao klon.... Polako... Tek se spremam :alexis:
Korisnikov avatar
By Zoe
Tebi fino znaci elegantno, to naglasi.
By Sixto
@ Joj ako mi se pojavi na razgovor s ovim naravno da nece dobiti posao!

Slika

Slika

No da ne karikiram! Zaposljavanje odredjuje posao i specificni uslovi rada, a ne moji afiniteti! Ja bi voleo da mi svi hodaju kao kelneri iz Studio 54 al ne moze!
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by joj
Originally posted by kiss addict
da, u kapitalizmu, mislim da šefovi, vlasnici firme imaju pravo da odredjuju "kodekse", raznorazne. ne slažem se s tim, ali jbg, takav je život
@kiss, cak i kad je u pitanju boja koze, vera, nacija?

izvini, nisam ti čitala misli, ja samo odgovarala na temu.
a i nisam znala da boja koze, vera i nacija spadaju u kodekse. čovek svaki dan nešto novo nauči.
By Swanheart
sefovi na poslu mogu traziti i da dubis na glavi ako im se hoce (a znamo da im se moze) tako da ili se povinuj pravilima ili napusti posao...
krecem od sebe...evo jos malo pa 20 godina...iako mi je zelim da probusim jezik i usnu veeeec ihaha ne meseci vec godina necu to uraditi...zasto-pa recimo...zavrsim fax...krenem da trazim posao...pa misiim ko bi me ozbiljno shvatio sa pirsom na usni i jeziku,cirokanom na glavi,10 mindjusa na usima...naravno to bi bio + da se zaposlim u tattoo i piercing studiju...ali ko ce mene sutra ozbiljno da shvati...ako uzmemo u obzir da klijenti mogu imati i preko 40-50 godina...ako uzmemo u obzir da su poslovni ljudi...ako uzmemo u obzir da ce im prva reakcija biti hvala-dovidjenja,nista od posla...
i isto tako...da imam svoju firmu :giggle: naravno da bih zahtevala od zaposlenih da nemaju pirs na vidnom mestu...
da se razumemo nemamo vise 16 godina,pubertet je prosao i valjda smo razumni ljudi...
Korisnikov avatar
By IL_Divo022
neam pojma ako nekome to cuci zasto bi skidao,nemaju prawo :flaming:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!