Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Deksi
U zadnje vreme sam dosta izostajao iz skole.....bio bolestan,bezao sa casova ili prosto nisam imao nameru da idem u skolu....
S obzirom da nisam sastavio ni jednu celu nedelju u skoli od 1. Septembra a znam da jos nisam dostigao 100 opravdanih casova veliki sam srecnik...
Ocene nikad bolje a ne ucim uopste niti imam neki
kontinuitet jer vec kaskam za gradivom koje se upravo predaje...
Retardirani profesori dolaze kad im se cefne....neki upisuju odsutne,neke mrzi da otvore dnevnik a neki bleje sa decom u obliznjim kaficima ili dzogiraju kod VMA za vreme casova...
Ceo septembar od 37 ucenika u mom odeljenju broj ucenika u jednom danu nije prelazio 18

Ovo su neke stvari o kojima sam bas pricao s drustvom i nikako da izbacim ove misli iz glave...

--Pitanje koje sam zeleo da postavim svima je da li izostajete iz skola ili sa faksa?
Ako ste zavrsili i jedno i drugo da li je i vas hvatala manija bezanja iz skole ili vam se dogodilo neko prezasicenje zbog cega ste izbegavali obaveze neki duzi ili kraci vremenski period?
Korisnikov avatar
By Zoe
Naravno.........bezala sam kad god sam bila u prilici da nekaznjeno prodjem a posle izvesnog vremena mi je postalo svejedno pa sam bezala uprkos kaznama i losim ocenama.
Mislim da svako ima svoju neku individualnu pricu zasto oseca tu potrebu. Mene je sve gusilo........autoriteti a i nezanimljivi predmeti.........plus sam se osecala neslobodno kod kuce i koristila sam svaku priliku da `uhvatim krivinu`.........Daleko od toga da ti je to moj prijateljski savet, ali ja ni sad ne bih uradila drugacije, niti bih mogla.......
Korisnikov avatar
By mmiki
Svaka vam cast... Moja razredna broji svaki cas, nema popustanja ni u snu... A profesori se ukljuce u struju na pocetku casa a iskljuce kad se cas zavrsi, a pricaju kao navijeni... Skolu su mi mnogi okarakterisali kao fakultet.
Korisnikov avatar
By Delete
U srednjoj sam bila vise van skole nego u istoj, ali su mi pravdali casove jer sam i uprkos mojim nedolascima uvek imala neko adekvatno opravdanje, vecinom sam se izvlacila na ime takmicenja.
A na faxu...izostajem kad god imam sta zanimljivije da radim, smaraju me duga i dosadna predavanja, pa neretko prosetam do obliznjeg kafica, mada sad osecam i posledice toga, jer mi je mnogo lakse da ucim ukoliko sam bila redovna na predavanjima, pa zapamtim odredjene primere iz nekih predmeta. Ne preporucujem bezanje sa istih ukoliko se na njima moze nesto konstruktivno cuti i nauciti.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Deksi
--Pitanje koje sam zeleo da postavim svima je da li izostajete iz skola ili sa faksa?
Ako ste zavrsili i jedno i drugo da li je i vas hvatala manija bezanja iz skole ili vam se dogodilo neko prezasicenje zbog cega ste izbegavali obaveze neki duzi ili kraci vremenski period?
Kod nas se bežalo sve više i više kako je vreme odmicalo... u četvrtoj godini je često bila situacija kao i kod tebe. Tada se i odeljenje počelo da deli na one koji vise u ovom ili onom kafiću, tj. znaš koga ćeš gde da nađeš ako ti treba (tada nije bilo mobilnih). Meni nerdu naravno nije smetalo da budem jedan od onih koji će ostati na času, jer se atmosfera i tamo lagano pretvarala u prijatnu zbog malog broja prisutnih; u četvrtoj godini smo do otprilike sada već bili svi opredeljeni na koji fakultet hoćemo da se upišemo, pa smo se u takvim grupama okupljali da vežbamo zadatke za prijemni, a profesorima nije smetalo da puste onu grupu koju njihov predmet ne zanima da rade nešto drugo. Vrhunac je bio kada nas je na 5. i 6. času matematike ostalo 8-9, pa je profesorka rekla da je ona planirala da vežbaju zadatke oni koji spremaju prijemni iz matematike, a ispostavilo se da od nas 8-9 to niko ne radi; onda smo svi kolektivno otišli (inače je više od pola ljudi kao spremalo matematiku).
Doduše sećam se kako smo i mi tada razgovarali o izostajanju kao i vi, i KT :zvezda:je rekla kako ona smatra da bi trebalo zvanično svaki đak da povremeno uzme bar par dana slobodno radi mentalnog zdravlja i osvežavanja moždanih procesa, umesto što se jadni mučimo da pravimo lažna opravdanja (kod mene u odeljenju je bila radionica) i onda budemo pod još većim stresom da nas ne uhvate... nisu nas nikad provalili... za sluške jednom jesu ali su već u sledećem polugodištu ti isti profesori bili u blaženom neznanju?

Fakultet je drugačiji. Pre svega fakultet se debelo plaća ako si samofinansirajući, a mi koji smo bili na budžetu smo se polomili da ne padnemo na samofinansirajuće. Na prvih par godina vežbe su bile obavezne, a kasnije kakogde, u svakom slučaju si morao da dođeš lično na prozivku makar posle pobegao kad asistenti odu i ostave nas (a imaju tako običaj da dođu u učionicu, odu, opet dođu, opet odu, i nikad nisu tu onda kada ti baš trebaju). Predavanja uglavnom nisu bila obavezna ali sam ustanovio da najbolje učim iz svoje rođene sveske. Doduše neka su bila traćenje vremena (biohemija, matematika) jer se bubači skripta, ali to nisam mogao da znam unapred.
Korisnikov avatar
By bigirl
Hahahaha!! Ti si beše moja gimnazija?

Tako je bilo i u moje vreme (tj. počelo je to ludilo negde u trećoj godini).

Lm, spadam u retke osobe koje nikad ne beže. Ja uvek ostanem, kažem "nisam naučila, dajte mi keca" i to je to. Začuđujuće, nikad nisam dobila keca tako. Hmm... Sa bežanjem sam kao krenula u četvrtoj godini, ali to se ne može računati u bežanje ako u školu dođemo samo drugarica i ja, pa odemo kod profanke da joj kažemo da nemamo nameru da ostanemo samo nas dve i onda, pored njenog protesta, pokupimo se i odemo.

Jednostavno, uvek su me nervirali razlozi bežanja... Dve i po godine je to bilo "idemo da skidamo Slobu s vlasti". Jebo vas Sloba. Onda kad su "skinuli Slobu s vlasti" opet svi bežaše... A i, da pobegnem sa časa, pa onda blejim u obližnjem kafiću mi baš i nije bilo interesantno (jbg, bila sam jako asocijalna persona).

BUT, kad sam krenula na fux... Jbt... Evo, koji je danas datum? Trinaesti NOVEMBAR. Još uvek se nijednom nisam pojavila na eksperimentalnim vežbama (ni iz jednog ni iz drugog predmeta), na predavanja sam išla samo dva dana... Mrzi me. Hladno je. I sl.
By Swanheart
jaooooo nista lepse nego bezanje sa casova i razredna koja je sve opravdavala...uvek sam se izvlacila zbog treninga,takmicenja i raznih nekih manifestacija...primer drug i ja bezimo zajedno sa svih casova,kraj skole on 24 neopravdana ja 0 :D ...a fax...paaaa tu se vec ne zezam puno
Korisnikov avatar
By Azdaja
Hmm,pa ne...samo jednom sam pobegla sa casa u osnovnoj(kad smo svi pobegli i to je bio jedan jedini neopravdani u mom zivotu:D ovako ne...
Izostajala sam mnogo zbog takmicenja,ali je to sve bilo opravdano...
Sve u svemu...zacin C...:D
Korisnikov avatar
By Azdaja
Hmm,pa ne...samo jednom sam pobegla sa casa u osnovnoj(kad smo svi pobegli i to je bio jedan jedini neopravdani u mom zivotu:D ovako ne...
Izostajala sam mnogo zbog takmicenja,ali je to sve bilo opravdano...
Sve u svemu...zacin C...:D
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Joj, jako retko.
Uglavnom pokupim po dva - tri neopravdana u toku godine, jer stvarno nisam umela da izmisljam i lazem zasto ne nije bilo na trecem casu, a jeste na drugom i cetvrtom. Onda lepo kazem da sam pobegla, upisu mi neopravdani i mirna Backa. Zanimljivo je da sam jednom otisla sa casa odeljenskog staresine, kada je on citao izostanke, a ja sam otisla jer
1. nisam imala izostanaka tog meseca
2. imala sam gomilu stvari za ucenje
i on mi je dao neopravdani! Budala...
Nisam muvachila i nisam simulirala bolesti jer se to, posebno ako ti predaju ljudi koju su mane-vise medicinske struke, vrlo lako provali. A i nisam volela da mi keva dolazi u skolu. Ona me ionako uvek blamira. Tako da, ako sam bolesna i ako stvarno ne mogu u skolu, ja odem kod lekara, uzmem opravdanje, recepte, upute itd i to je to...
Sto se faksa tice... tu je vec sve do nase dobre volje. Probali su da treniraju strogocu u prve dve godine, ali mislim da nista nisu postigli. Vezbe su nam obavezne, ali je dozvoljen jedan ili dva izostanka bez ikakvih opravdanja, a treci sa opravdanjem. Navodno, moras ponovo da odradjujes vezbe ako imas preko cetiri minusa, ali ja ne znam da se to nekome desilo.
Predavanja uglavnom nisu obavezna, ali neki od profesora 'pustaju papir', odnosno traze potpise prisutnih, pa na osnovu toga daju neke dodatne bodove. A neki traze potpise tek zarad neke svoje evidencije.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by MinaHarker
Nisam muvachila i nisam simulirala bolesti jer se to, posebno ako ti predaju ljudi koju su mane-vise medicinske struke, vrlo lako provali.
Na suprotnom kraju spektra je moja razredna kojoj sam pokazao opravdanje od gripa i ona je htela da ga uzme a ja sam joj rekao da moram da ga nosim profesoru fizičkog, a ona je stala i zablenula se i pitala zašto. Onda sam morao da joj prepričam celu priču da ako odmah kreneš da radiš fizičko (sa oslabljenim imunim sistemom) možeš opet da se razboliš. E posle kada sam to završio sa profesorom fizičkog, ona nije htela da uzme to opravdanje da ga turi u evidenciju jer je već opravdala i šta će joj sad, a ja sam onda insistirao da ono mora da bude u dnevniku ili gde već (da se druži sa ostalim opravdanjima)
Navodno, moras ponovo da odradjujes vezbe ako imas preko cetiri minusa, ali ja ne znam da se to nekome desilo.
Mislim da je kod nas bilo tri i više, a iz hemije i fizike je jedan bio maksimum, i iz fizike je bio i ulazni kolokvijum za vežbe, pa mnogi nikad nisu ni dobili potpis te godine jer nisu položili taj kolokvijum u tri ponuđena roka jednom nedeljno i posle ne bi bilo ni šanse da urade sve vežbe.
Korisnikov avatar
By coka
bezim i bezacu i do kraja cetvrte, verovatno ponekad i sa faxa. Uvek bezim sa mojim dragim dirrty-em i razredna nam tako slatko upise neopravdane, smanji vladanje ali uvek bas uvek na kraju godine nam vrati 5 iz vladanja :smilegrin:
By Lemur
U gimnaziji sam imao samo nekoliko neopravdanih. Bezao sam sa casova samo kada bas zagusti. Nikada bez razloga!

Na faxu je sada prava tortura! Prve dve godine su bile malo opustenije, vezbe i seminari obavezni a predavanja ne.
Sada ne smemo da imamo nijedan minus ni na vezbama, ni na seminarima, a cak ni na predavanjima. Postoje kartoni sa slikama i veoma rigorozno se vodi evidencija. Cak i sa opravdanjem se ne moze propustiti vise od 2-3 vezbe, koje se kasnije moraju kolokvirati.

A posebno da ne pominjem da nas na vezbama i seminarima propituju i daju ocene!!!
Korisnikov avatar
By Draco
Ja sam bezala iz gimnazije k'o sumanuta. U cetvrtoj godini su uveli ono da opravdanje moze da se daje na max 3 meseca pa je meni lekarka oma u septembru dala nekoliko da ne moram da dolazim ponovo. Tako da sam imala celu godinu pokrivenu opravdanjima i nisam se mnogo ni baktala da pamtim kad sam tu a kad nisam. Imala sam srece sto me je dovoljan broj profesora gotivio i nije poslao na razredne.

A na faxu.. prve dve godine mi ni jedno predavanje nije bilo obavezno tako da sam u prvoj godini isla samo u drugom semestru na jedno a u drugoj godini isto tako na jedno, 2 max <od nekih krdo mogucih>. Sad mi je nesto raspored laganica i imam 6 predavanja nedeljno od kojih idem utorkom na 2 i petkom na 2. I to idem ne zato sto moram, nego zato sto je stvarno lakse uciti iz SOPSTVENIH belezaka. :) A da, ostala dva u ovom semestru dajem preko drzanja prezentacija pa se ni ne trudim da budem tamo.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
u srednjoj sam bio jedan od onih koji nikad nije bežao sa časova. čak i kad organizuju nekakav "grupni bojkot", ja sam bio protiv. nisam imao problem sa izostajanjem, jer bi mi opravdali bilo koji čas, ali mi je problem bilo bežanje radi bežanja. tako imaš njih dvoje-troje "pametnih" koji popale ceo razred (sve ovca do ovce) da beže sa filozofije ili istorije gde nikad ništa nismo radili. fora je bila valjda što su tih 2-3 išli na kafu, pa su onda kontali da ako svi pobegnemo neće moći samo njima da daju neopravdane. a najviše sam uživao kad sam ja redar pa ih onako redom sve prijavim. :evil:

a što se faksa tiče, tu idem samo kad baš moram zbog potpisa i to se držim na donjoj granici. da izostanem još 2-3 puta više verovatno bih izvisio godinu. tako da... :lukavi:
Korisnikov avatar
By Deksi
danas sabirali izostanke u skoli...razredna rekla da imam za ova nepuna 3 meseca 74 opravdana i 7 neopravdanih....jbt koji sam ja srecnik...jos uvek imam 5 iz vladanja :spin:
Jedna devojka danas presla u drugo odeljenje zato sto kao nismo slozno odeljenje i kad bezimo ne bezimo svi zajedno... :noob:
Korisnikov avatar
By sakis
Originally posted by Deksi
U zadnje vreme sam dosta izostajao iz skole.....bio bolestan,bezao sa casova ili prosto nisam imao nameru da idem u skolu....
S obzirom da nisam sastavio ni jednu celu nedelju u skoli od 1. Septembra a znam da jos nisam dostigao 100 opravdanih casova veliki sam srecnik...
Ocene nikad bolje a ne ucim uopste niti imam neki
kontinuitet jer vec kaskam za gradivom koje se upravo predaje...
Retardirani profesori dolaze kad im se cefne....neki upisuju odsutne,neke mrzi da otvore dnevnik a neki bleje sa decom u obliznjim kaficima ili dzogiraju kod VMA za vreme casova...
Ceo septembar od 37 ucenika u mom odeljenju broj ucenika u jednom danu nije prelazio 18

Ovo su neke stvari o kojima sam bas pricao s drustvom i nikako da izbacim ove misli iz glave...

Pa standardno, sta drugo da ti kazem . Ti si cetvrta godina, jel' tako?
Pa to je sasvim normalno... kazem ja kao proslogodisnji cetvrtak, a sadasnji student....
Veruj mi kada sam citao tvoj post, isto kao da sam ja pisao :namig2:
Ma boli te uvo,bezi i zezaj se dok jos mozes, moj ti je savet ... nista lepse, nego kada se za nekih godinu dana okupis sa drustvom i komentarisete provale iz skole, izmedju ostalog i bezanje.... :)
By RACABG
jao znam da je losh primer za klince ali sam bas voleo da bezim iz skole :)
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja nisam mnogo bežao iz škole. U srednjoj za tim nije bilo potrebe. U drugom i trećem razredu su stalno bili neki štrajkovi, kad se sve sabere po nekoliko meseci nismo išli u školu, pa 15 minuta skraćeni časovi i slično. Dalje, što se mene tiče, tu si bila različita takmičenja. Za savezno iz fizike se, na primer, dobijalo preko nedelju dana izostanka iz škole, plus samo takmičenje i jedan dan odmora posle :D A nije bilo jedino he he.
U četvrtom me je zateklo bombardovanje tako da od marta - škole nije bilo.

E ovo se klasifikuje kao bežanje. Povremeno se desi da me mrzi da odem u školu, ja to jednostavno saopštim roditeljima, da bi oni isplanirali kada će da odu da mi opravdaju časove :D Nisu se bunili.

Mislim da iz škole ne treba bežati, ponekad čoveka dostigne neko zasićenje pa kažeš, ajde malo da se odmorim, ali ipak, biti više van škole nego u školi po meni obesmišljava ceo sistem školovanja. Nije isto prelistavanje knjiga i kada se nešto čuje, vidi, kada ti neko samo zažvaće i objasni. Kada te proverava i ispituje i stalno osvežava engrame. Na kraju, naučiš da u životu postoje neke obaveze i da život nije blejanje u kući po ceo dan. Mada, moguće je da sam ja samo imao dobre profesore, a da sam štreber, i to je jasno.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by sakis
Ti si cetvrta godina, jel' tako?
Ma treća je, zato je i neobično. Kod nas nije bilo tolikog rasula u trećoj, baš pokušavam da se setim. Nego kod nas je u trećoj godini mnogo profesora istovremeno otišlo na bolovanje, i došle su neke zamene, tako da je to bilo prilično osvežavajuće. Svi su bili jako fini i fer i dobro objašnjavali, i dobili smo jako lepe ocene jer nam nije bilo smor (tako da uvek pokušavam da ponovim to iskustvo kad me negde zovnu na zamenu). Doduše posle su se redovni profesori malo pravili pametni pa su one koji su obe petice dobili kod zamene (tj kad su oni već otišli na bolovanje) prozivali da pitaju i onda su uglavnom dobili neke četvorke; na svu sreću ja se nisam dao plavoj i riđoj štreberki pa sam već posle 2-3 nedelje dobio prve petice kod redovnih i onda posle nije bilo bojazni.
Ali onda je u četvrtoj meni bio šok. Čim smo prvi dan došli, svi su već odabrali fakultete i podelili se u grupe za spremanje prijemnih po predmetima, i rasulo je počelo od prvog dana.
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
Kod mene vala nema bezanja...stroga su pravila, cak smanjuju ocenu iz vladanja ako jednom pobegnemo.Tako da se ona granica od 6 neopravdanih svodi samo na kasnjenja na casove..mada opet je to samo stvar razrednog staresine i dobre volje ostalih...:hand:
By UnexpectedError
Ne znam kako sam zavrsila gimnaziju, jer jednostavno nije bilo dana u 4. toj godini da sam ja odsedela svih 6 casova. Jednostavno me nije drzalo mesto. Inace, opravdanja sam pisala sebi sama...ne pitajte kako.
Korisnikov avatar
By malecka
ja u sustini ne bezim... uglavnom gubimo casove, jer je od kako je pocela godina neko rasulo u skoli (sto me cudi jer smo jako streberska skola)... ali onda je extra! :D :saint:
jedino nisam isla na par casova posle exkurzije, jer smo opet pravili kao okupljanje drustva - oko 20ak nas je blejalo u dvoristu, pevalo... lepa vremena! :(
a u ustini idem na razne akcije - pravljenje popisa u biblioteci, pravljenje projekata za sve i svasta, dramska sekcija, spremanje za takmicenja i tako to... tako da jako puno odsutvujem (ili sam odsustvovala) :okret:

btw. tebi deksi, bas ludo u skoli... u koju skolu ides? (verovatno je bilo negde, ali me mrzi sad da trazim)
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by malecka

btw. tebi deksi, bas ludo u skoli... u koju skolu ides? (verovatno je bilo negde, ali me mrzi sad da trazim)
Ma Sv. Sava...raspad sistema....pola profesora je ili bilo na nekom lecenju ili izgledaju ko da nisu normalni....
Sad sam malo cesci za dolascima u skolu....mada se generalno dosta izostaje,danas nas je u odeljenju bilo 23...njih 9 nisu uopste dosli u skolu....neki su blejali u dvoristu i nisu ulazili unutra...uzas!
Korisnikov avatar
By Allkey
Код мене се у дневнику у рубрици за изостанке уписује уторак у рубрику за петак... Све вам јасно...
Korisnikov avatar
By decko
Na zalost, ja sam ispucao sav kredit sa izostancima.... :ubise:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Allkey
Код мене се у дневнику у рубрици за изостанке уписује уторак у рубрику за петак... Све вам јасно...
Ajme ala su vam velika odeljenja...
Korisnikov avatar
By malecka
Originally posted by Allkey
hehehe... i kod mene se desava to jako cesto... narocito kad se priblizi tromesecje, polugodje, ili kraj godine. ali najkomicnije mi je kad dodje profesor i pita da li imamo neki kontrolni jer nije doslo pola odeljenja u skolu (ima nas 32)... :D :lol:
Korisnikov avatar
By Deksi
Sad nije toliko strasno...mislim na moj broj izostanaka , ali ja ne verujem da nisam uspeo da sastavim jednu celu nedelju od pocetka skolske godine....
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!