Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Ne verujem da se neko sretao sa pripremama u srednjoj, jer nas jednostavno nije zanimalo sta to u torbama, fasciklama, sveskama nose profesori, a mnogi, istini za volju, nisu ni imali te pripreme.
Sve u svemu, to je ono sto nastavnik priprema i donosi na cas, uglavom pretstavlja koncept njegovog predavanja, plus pitanja koja postavlja ucenicima, testove koje im daje, folije i slike su pozeljne.
Cemu to sluzi?
Ne da bi se maltretirali mladi nastavnici, vec u slucaju da skolu poseti inspekcija (iz nekog razloga, obicno ne dolaze tek tako) to sluzi kao manje-vise dnevnik rada iz odredjenog predmeta. Nije lose u tome drzati i ocene ucenika, kao i pitanja koja su im postavljana kad su odgovarali, u slucaju da se nesto desi sa dnevnikom, ili bude problema oko ocene.
Zasto ovo pisem?
Pre nekog vremena bila je tema gde je neko (mislim jukie) postavio pitanje da li su direktori/ce trazile od nastavnika te pripreme. Sad su me ucili da moram da ih imam, makar mi ih niko ne trazio. :pljuje:
Korisnikov avatar
By switchon1234
Meni se cini logicno da nastavnici/profesori imaju svoju svescicu sa ocenama djaka/studenata i da imaju program casa.

Naravno ne mislim da treba da nose sa sobom program casova i ocene 5 godina unazad, ali zato za tekucu godinu/semestar i tekuci dan smatram to pozeljnim!

Da ne kazem da bi jos bolje bilo kada bi sadrzaj te svescice bio odredjen standardima(da bi se baza podataka u slucaju nepreklapanja mogla uporediti sa podacima u sveskama profesora). ;)

I kako si zadovoljna svojim radnim mestom?
Korisnikov avatar
By tramp
ja mislim da to nije lose imati jer ... pa valjda se svako sprema za cas?

ja predajem na faksu i bas ovih dana razmisljam kako bih trebala sve to da imam u nekom elektronskom formatu pa ako ponovo budem predavala isti predmet ili aplicirala za posao mogu to samo da nadjem a ne da ponovo osmisljam predavanja

inace sve ocene drzim u excellu tako da ako me student pita za ocenu samo izvucem taj file i pogledam
Korisnikov avatar
By lazarus
Uf, koliko meni posla oduzimjaju pripreme.

Mislim da se dobra priprema za jednu nastavnu jedinicu piše godinama, da se dopunjava i usavršava u skladu sa iskustvom.

Samo budala, kao što je moj pedagog, može od profesora očekivati uredno napisanu pripremu za svaki čas.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Wilhelmina

Ne verujem da se neko sretao sa pripremama u srednjoj, jer nas jednostavno nije zanimalo sta to u torbama, fasciklama, sveskama nose profesori, a mnogi, istini za volju, nisu ni imali te pripreme.
Sve u svemu, to je ono sto nastavnik priprema i donosi na cas, uglavom pretstavlja koncept njegovog predavanja, plus pitanja koja postavlja ucenicima, testove koje im daje, folije i slike su pozeljne.
Cemu to sluzi?
Ne da bi se maltretirali mladi nastavnici, vec u slucaju da skolu poseti inspekcija (iz nekog razloga, obicno ne dolaze tek tako) to sluzi kao manje-vise dnevnik rada iz odredjenog predmeta. Nije lose u tome drzati i ocene ucenika, kao i pitanja koja su im postavljana kad su odgovarali, u slucaju da se nesto desi sa dnevnikom, ili bude problema oko ocene.
Zasto ovo pisem?
Pre nekog vremena bila je tema gde je neko (mislim jukie) postavio pitanje da li su direktori/ce trazile od nastavnika te pripreme. Sad su me ucili da moram da ih imam, makar mi ih niko ne trazio. :pljuje:
Evo mene na sopstveni rizik, kao BIVŠI profesor :closet:
(inače tema je iz 2006)

Pripreme su me ubijale od samog početka, dok nisam shvatio dve stvari:
-operativni, funkcionalni i oni treći (kakosezvaše) zadaci (što se piše u zaglavlju) su u stvari znanja, umenja i navike koji treba da se obrađuju tog časa, i onda se vrlo jednostavno popuni taj deo zaglavlja (nama NIKO nije objasnio kako treba da biramo šta pišemo za koji čas u tom delu formulara!)
-mnogo je lakše napraviti plan cele nastavne teme (u mom slučaju podeljeno na 8 časova što je bila jedna ocena) UNAZAD, dakle prvo napraviš spisak svih pitanja koja misliš da pitaš decu i podeliš ih po broju časova obrade. Onda znaš tačno šta ti spada u koji čas, tako da imaš NEKU korist od pravljenja pripreme (jer ti je poslužila za pravljenje rasporeda rada), a i već imaš ukucana sva pitanja i samo ih copy-pastuješ gde treba u pripremi i eto ti najvećeg dela pripreme urađenog...

Pitanja koja je svaki određeni đak usmeno odgovarao nisam imao. Sorry, postoji jedna ili dve kucane stranice sa svim pitanjima, lepo pomešanim, koja se rotiraju kada se dođe do kraja. Ovaj đak je odgovorio na 7 od 8 pitanja, nije važno koja su, sva pitanja su relevantna za gradivo.

Što se tiče testova, postoje master kopije, postoje i urađeni testovi učenika lepo složeni po odeljenjima, pa neka gledaju.

Za evidenciju ocena učenika koristio sam malu svesku na kvadratiće. Svako odeljenje ima dve strane (kako se otvori sveska) mesečno. Postoji 38-40 redova kvadratića na svakoj stranici, tako da celo odeljenje može da stane na jednu stranu. Tu se upisuju i plusevi (i minusi) za rad na času. Sve je vrlo pregledno.

Takođe vrlo koristan papir je tekući raspored časova, u obliku tabele u kojoj za svaki čas piše koji je datum, dan u nedelji, broj časa u toku dana, odeljenje, redni broj časa, šta treba da se upiše u onu kockicu u dnevniku gde piše tema časa, napomene (tu ide svašta, a uglavnom se par časova ranije upisuje datum kontrolnog ili kada treba da donesu nešto). Ovaj papir se neprekidno apdejtuje (tj. ja sam na svaka dva dana štampao apdejtovano izdanje). Iz tekućeg rasporeda se jasno vidi koje odeljenje žuri a koje kasni sa časovima i onda mora da odrađuje.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!