Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Koju skolu ste zavrsili/zavrsavate i da li ste se pokajali izborom skole? Da li ste zadovoljni cemu su vas naucili?

Ja sam 3. godina PTT skole, elektrotehnicar telekomunikacija. Predpostavljam da nema toliko gay ljudi moje struke, ali se ne zalim na svoj izbor. Profesori su vrsni strucnjaci i odlicno obavljaju svoj posao + skola je savrseno opremljena, ima bar 10 ucionica sa kompjuterima i bar 10 ucionica prepunih elektro-instrumentima i mi to maksimalno koristimo. Sada imam 6 strucnih predmeta, svaki od njih je podeljen na teorijtski i prakticni deo, mnogo kolju, al' ja jos uvek plivam. Ako ti mobilni zazvoni-sam se javis razrednoj da ti smanji ocenu iz vladanja.
Ako zakasnis-neopravdani (5 neopravdanih-vladanje4)
Tisina na casovima (nekada se muva moze cuti).
Na svakom predmetu za 2 je iznad 50%.

Al' ja jos uvek plivam (cak prosle godine ni sam ne znam kako bih i odlican). Plasim se da ne potonem, samo iznenada grc i kraj...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by mmiki
Da li imate neku biologiju ili ekologiju u prvoj godini i da li će nastavnik/ca uskoro u penziju?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Zavrsila sam Gimnaziju koja je, ove godine, dobila Vukovu nagradu za doprinos kulturi i obrazovanju od strane ministarstva. Ma kakva ona bila, i dalje je reda velicine Karlovacke ili Prve beogradske.
Zadovoljna jesam, jer sam sama izvukla maksimume i minimume.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
zavrsio filolosku gimnaziju, i uspjesno se nosim sa drugom godinom fakulteta za Turizam i Hotelijerstvo.
ne, nisam se pokajao(jos uvijek)
Korisnikov avatar
By jukie
Mislim da kada se sve sabere kvalitet školovanja u određenoj školi zavisi od toga koji ti profesor zapadne iz određenih predmeta (gimnazije obično imaju po 3-5 profesora iz nekog predmeta). Moguće je da recimo jedna smena ima nekoga ko dobro objašnjava stvari, a druga nekoga ko traži da se bubači od reči do reči napamet, ili nekoga ko ne traži ništa da znaš. Mi smo recimo imali sasvim izgubljenu profesorku iz hemije, kod koje sam zaboravio i ono što sam nosio iz osnovne škole (a imao sam 5 u osnovnoj, jedan od mojih jakih predmeta), tako da je posle polaganje raznih hemija na fakultetu bilo iskustvo koje ne bih nikom poželeo. Sa druge strane istoriju smo samo preleteli (dve godine učenja, profesorka "lako ćemo") ali posle nisam osetio nedostatak tog znanja ili umenja.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by CokoladnaBananica
zavrsio filolosku gimnaziju, i uspjesno se nosim sa drugom godinom fakulteta za Turizam i Hotelijerstvo.(jos uvijek)
Takodje. Zavrshila ga i radim u svojoj struci. Nema zivota bez turizma. :D
Korisnikov avatar
By *deni*
Od formalnog obrazovanja imam zavrsen Pravni fakultet i nisam se pokajao sto sam ga studirao, jerbo me on ne primorava da ga se usko drzim pri izboru zaposlenja. Nikada se nisam opterecivao pitanjem stecenog znanja, jer su o tome valjda razmisljali profesori, dok su slusali moja izlaganja na ispitima i davali mi pozitivne ocene za njih.
Upravo sam upisao jos jednu dvosemestralnu skolu u miljeu oblasti koja me licno jako interesuje ( nema veze sa pravom ), jer smatram da se covek uci i usavrsava dok je ziv.
:diplomac:
Korisnikov avatar
By mmiki
Originally posted by jukie
Mislim da kada se sve sabere kvalitet školovanja u određenoj školi zavisi od toga koji ti profesor zapadne iz određenih predmeta
Tako je.
Imao sam i ja po koji predmet iz kojeg skoro pa nista ne znam. Istoriju sam imao prve 2. godine, profesor me bas nista nije naucio; hemiju sam imao samo u 1. godini, jako slabo je znam; fiziku prve 2. god takodje nista ne znam. Ali to su meni sve opsti predmeti.
Ali sve strucne predmete mi predaje brdo ogromnih, strogih strucnjaka. Njihova je parola: znas 20 pitanja-OK, pa makar pitanja bila najteza, ako ne znas odgovor na neko, za njih bitno pitanje, dobijas 1. Kod tih ljudi 2/3 se krvnicki/ocajnicki bori za dvojke, a ostali, mozda malo blizi struci, trojke, oni koji razvaljuju te preteske predmete (kod kojih su pitanja uvek Sto? Kako? Sta bi bilo, kad bi bilo? Ako u kolu izmenis struju, napon, element, dodas ovo, izbacis ono, sta ce, zbog cega, gde biti...) imaju 4 ili 5.
Svi ti ucenici su, bez izuzetka, imali odlicne uspehe u osnovnoj, 90% djaka je imalo vise od 95 bodova za upis po zavrsetku osnovne.
To su sve djaci koji znaju da nauce i znaju da cute na casu, zato profesorima nista ne smeta da budu maksimalno strogi i oni to maksimalno koriste. Dobijamo dvojke (kidamo se za 2) i nesto vise (ako se otkinemo nacisto), ali za uzvrat i veliko znanje.
Korisnikov avatar
By Escobar
He he, ja jos uvek ne znam ni sta studiram.....:testerica:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ja sam zavrsavala srednju strucnu koju nikada nikome ne bih preporucila.
Ne radi se o tome da su profesori losi, naprotiv, bilo je primeraka od kojih se moglo nauciti puno, sto zivotnih, sto teorijskih i prakticnih znanja, ali ih je bilo malo. Medjutim, najveci problem je te skole su zapravo bili ucenici, odnosno dve trecine njih. Preostala trecina je imala pravo da cuti i da se povinuje zeljama vecine. Zato smo, samo za mog boravka u njoj (cetiri godine) imali desetak slucajeva izbacivanja iz skole, sto zbog lakih droga, sto zbog nedolicnog ponasanja, a u celoj jebenoj generaciji nismo imali vukovca. Obzirom na 'ozloglasenost' skole niko nije zeleo da maturante vodi u neku normalnu zemlju, jer su ocekivali da te ovi tamo napraviti raznorazna sranja. Na kraju, uz mnogo ubedjivanja i pregovaranja, pristali su da maturanti idu u Madjarsku. Fala lepo, i bila i videla i bez te maturske exkurzije.
Sve u svemu, jedva cekala da se to zavrsi. I cetiri godine kasnije, retko koga srecem i ako ih sretnem dobiju 'cao'.
By superfly
kajem se donekle izborom srednje, a fakultet mi je ok.
Korisnikov avatar
By mmiki
Pa ako ti je OK fakultet, ko' je*e srednju... :)
Korisnikov avatar
By donquijote
Filološka gimnazija
Filološki fakultet - osnovne i postdiplomske studije
University of Cambridge - Mphil in English and Applied Linguistics

Od svih ovih škola jedino sam u potpunosti zadovoljan masterom u Kembridžu. To je bilo jedno divno akademsko i životno iskustvo. Jeste da se rasturaš od učenja, ali je zato provod fenomenalan:party:
By superfly
pa nije baš tako... lakše bi mi bilo na fakultetu
da sam imao sve 4 godine hemiju (recimo u gimnaziji),
nego jednu godinu....
Korisnikov avatar
By Escobar
Mukica....samo 1 godina hemije......:maca:
Korisnikov avatar
By Jonatan
Zadovoljan sam i srednjom i faksom, ali ipak se kajem sto nisam upisao neki drugi faks nego sam nastavio da se bavim onim sto sam ucio u srednjoj i tako sebe ukopao da sad hteo ne hteo moram da se bavim onim za sta sam se spremao posto osim toga i ne znam bas mnogo toga da radim. Ustvari znam, ali kad nemas diplomu ko ce da ti veruje?
Korisnikov avatar
By jukie
Ako se saberu svi časovi na kojima smo stvarno i radili hemiju, a ne pričali sa profesorkom o njenim unutrašnjim filozofiranjima, i mi smo na kraju imali oko jednu godinu hemije (od četiri)... još se ona vremenom popravljala pa nam je u četvrtoj godini kao nešto i predavala što smo zapisivali... sveska iz prve godine mi je bila blagi užas sa razbacanim rečima i slovima, i nisam znao ni šta treba da učim...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Pa i nije bas tako, obzirom da ljudi koji su , poput mene, na PMF stigli iz srednjih strucnih, obicno su imali slabo ili nikakvo predznanje iz odredjenih predmeta i bilo je znatno teze pratiti predavanja i spremati ispite kada moras da pocnes da ucis bukvalno od samog pocetka. Da stvar bude gora, neki od tih predmeta su smesteni na prvu i drugu godinu, tako da je ogroman broj ljudi koji obnavljaju upravo te godine ili odustaju, pre nego sto su se uopste i sreli sa strucnim usmerenjem i pravim strucnim predmetima. Secam se da je meni na predavanjima iz hemije bilo kao da mi zena prica kineski, da sam sa table bukvalno precrtavala stvari za koje uopste nisam znala sta znace i da sam je polagala u cetiri roka.
I opet, ja sam apsolutno zadovoljna ljudima koji mi predaju (mislim na asistente, laborante, profesore, vanredne profesore etc) jer se radi o ljudima koji nemaju komlexe vise vrednosti i koji su zapravo vrlo ljubazni i prijatni, ali jedino sama mogu da izadjem na kraj sa svojim propustima u znanju iz odredjenih oblasti.
Svetla tacka, ako se to tako moze nazvati je to sto sam jos u srednjoj imala uporednu anatomiju zivotinja i parazitologiju i zarazne bolesti, kao i neke osnove iz pravljenja hibrida, ukrstanja, nasledjivanja, tako da mi je to islo kudikamo lakse neko ljudima koji se sa time nisu sreli.
Korisnikov avatar
By jukie
Pet rokova neorgansku, pet rokova organsku, pet rokova fiziku

Ha! Top this!
Korisnikov avatar
By Kitee
6-ta beogradska gimnazija
Pravni fakultet
postdiplomske studije u Austriji
pravosudni
Korisnikov avatar
By Deksi
Upisao gimnaziju "Sv. Sava" ...sada 3. godina....drustveno jezicki smer...zadovoljan izborom....:misli:
Korisnikov avatar
By bilobilepo
Iz gimnazije presao na "umetnost". FDU - ne zalim se. Naravno da moze bolje ali mi se jako svidja i volim ovaj faks.
Korisnikov avatar
By erkondisn
Opca gimnazija
Ekonomski fakultet (ZG)

u planu... drzavni strucni ispit...

totalno nezanimljivo i vec previse puta vidjeno :) al ne mogu reci da sam pozalio
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally posted by Jonatan
Zadovoljan sam i srednjom i faksom, ali ipak se kajem sto nisam upisao neki drugi faks nego sam nastavio da se bavim onim sto sam ucio u srednjoj i tako sebe ukopao da sad hteo ne hteo moram da se bavim onim za sta sam se spremao posto osim toga i ne znam bas mnogo toga da radim. Ustvari znam, ali kad nemas diplomu ko ce da ti veruje?

ah, al' si ti to leeepo ukopovao...pardon, upakovao, zakukuljio i zamumuljio:P

obozavam te:kiss:
Korisnikov avatar
By Escobar
Originally posted by MinaHarker

I opet, ja sam apsolutno zadovoljna ljudima koji mi predaju (mislim na asistente, laborante, profesore, vanredne profesore etc) jer se radi o ljudima koji nemaju komlexe vise vrednosti i koji su zapravo vrlo ljubazni i prijatni, ali jedino sama mogu da izadjem na kraj sa svojim propustima u znanju iz odredjenih oblasti.
O kom mi PMFu pricamo? Beogradskom? Ljudi bez kompleksa? A gde to raste, molim te, pokazi mi......?:wtf:
By RACABG
ja sam magistrirao na Ibarskoj magistrali :D :D :D
By Swanheart
eee srednja skola...kako bih se sad najradije tamo vratila jer sam ucila ono sto volim(nije da ne volim ovo sto sam upisala posle srednje)...srednja:graficka dorada i dizajn...
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by jukie
Da li imate neku biologiju ili ekologiju u prvoj godini i da li će nastavnik/ca uskoro u penziju?
:lol: koji si ti car!

Ontopic:
Zavrsila sam V gimnaziju, a gimnazija k'o gimnazija - ne nauci te nista. Sve sto znam, naucila sam u osnovnoj <osim hemije i latinskog> ili na svoju ruku jer me je zanimalo.

A sad, da li sam faxom zadovoljna? Ne moze a da me ne uhvati depra zbog cinjenice da necu moci za fin kesh da radim u struci. Ima tona nekih ispita koji me ni malo ne zanimaju, ali sve u svemu sam zadovoljna. Arheologiju ne upisuju ljudi koje to iskreno ne zanima.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Escobar
Originally posted by MinaHarker

O kom mi PMFu pricamo? Beogradskom? Ljudi bez kompleksa? A gde to raste, molim te, pokazi mi......? :wtf:
Ne, novosadski PMF, departman za biologiju i ekologiju.
I to ekipa koja predaje profesorima biologije, za one koji poducavaju diplomirane ne znam, jer ih nisam sve uopznala.
Ustvari, i to je neki subjektivan osecaj, ja volim profesore koji se i sa studentima ponasaju kao da su ovi srednjoskolci, vole da nas organizuju, vode na izlete, da dele seminarske i da daju literaturu za iste, i uopste se postave prijateljski, a ne nadmeno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!