@Nanny
Vidi se naravno, ali veruj mi da cesto uopste nisi u prilici da imas
toliko visoke kriterijume, bez obzira na npr. 200-300 primljenih biografija, a posebno za takva radna mesta tipa sekretarice i ostalih entry-level pozicija. Obicno je to postavljeno tako da radis "za slavu" tj. imas malu platu, pa ti se onda javljaju ili ljudi bez trunke radnog iskustva koji i nisu tako mladi, a koje moras sest puta da rastavis i sastavis dok nauce samo kakav stav treba da zauzmu i u tom smislu predstavljaju jaaaaako veliku investiciju, ili ti se jave ljudi poput devojke koju je Dina opisala. Za bolje pozicije je situacija nazalost proporcionalno bolja (tj. jako malo).
Ljudi koji su iole inteligentiji i obrazovaniji cesto imaju taj neki 90te kvar u glavi i nece ni da pocnu da rade i probaju da dodju do necega boljeg, cak ni u internacionalnim kompanijima koje ti po pravilu prodaju karijeru za jako male pare na pocetku, ali je
nude. Cesto im je sve i svasta "ispod casti", pa sede i cekaju da im s neba padne posao na kome ce im pocetna plata biti po njihovim zamisljenim standardima za njih same, bez imalo obzira na stvarno stanje stvari u svom okruzenju (koje je ovakvo i onakvo, ali to ti je sto ti je - ili plivaj ili potoni), pa se time sto ne pristaju ni na sta tako u krug dokazuju
samo sebi samima i nazalost propadaju u profesionalnom smislu.
Trziste rada u Srbji je jednako jadno sa obe strane, nazalost.
On:
Desilo mi se jednom da odem na namesteni razgovor za posao, bila je situacija slicna ovoj iz uvodnog posta i bila sam mnogo nesrecna kad sam videla da od toga nece biti nista, ali ljudi su me negde fajlirali i nakon godinu i po dana su me zvali da radim kod njih kad im se otvorila "stvarna" pozicija.
Inace nijedan posao nisam nasla preko veze u zivotu, a nikad mi se nije desilo da sam prinudno bez posla, a i bome sam ih promenila podosta. Dakle, moze.
Mnogo truda uvek sobom povuce i malo srece, ne treba samo dozvoliti da te bilo sta demoralise - guras svoje i ne osvrces se mnogo i negde ce sigurno da upali!