Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Citao sam malo onaj thread na kome se piše u koju ste školu išli... pa malo malo neko kaže da je išao u elitnu gimnaziju... interesuje me* koje su elitne a koje nisu **, i po ?emu se to gleda?***
.
.
.
*jednom sam se opekao u nekoj ludoj školi pa da znam da ne tražim posao u nekoj sli?noj
**u BGD
***prvo mi na pamet pada imovinski status roditelja, ali je mogu?e da je u pitanju kvalitet nastave?
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
Ne postoje takve skkole, sa izuzetkom one matematicke, mozda. Tu ipak idu mentalno obdarenija deca.

Ostale su uglavnom izvikane, ili zive na lovorikama iz 70-tih i 80-tih godina.

U Petu beogradsku idu deca snobova i novoformirane elite. U onu na Dedinju isto.

Privatne nemaju tradiciju da bi se smatrale elitnima. Cesto na njima predaju elitni profesori, ali se sve degradira cinjenicom da tamo upisuju decu da bi se to znalo, a ne zato sto za tim postoji preka potreba.
Korisnikov avatar
By spliff
I i V beogradska gimnazija...
matematichka gimnazija je van konkurencije!
Korisnikov avatar
By Frey
Matematicka, naravno:)
Korisnikov avatar
By unic0rn
Nama je matora profesorka hemije punila glavu s elitnim shkolama. Elitne shkole po njoj su bile sve gimnazije bez izuzetaka
Korisnikov avatar
By 2kune
Na balkanu nema elitnih škola. One se nalaze više prema zapadu... :serlok:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by unic0rn
Nama je matora profesorka hemije punila glavu s elitnim shkolama. Elitne shkole po njoj su bile sve gimnazije bez izuzetaka
E pa to je nekad bilo
u davnoj davnini
gde se stvarnost sviloruha
kao bajka ?ini...

Nekada je upis u gimnazije zavisio od školskog uspeha pa su se upisivala deca za koju su nastavnici tokom 6-7-8 razreda procenili da su materijal za gimnaziju... danas se zbog manjka osmaka a viška stolica po gimnazijskim u?ionicama upisuje puno ljudi koji su slu?ajno upisali gimnaziju na spisak...
U svakom slu?aju ona jedna škola NIJE bila nikakva elitna škola...
Korisnikov avatar
By 2kune
Ajmo malko promjeniti pristup... lijepo napišite što po vama neku školu ?ini elitnom, pa ?ete sasvim lako prepoznati koja je a koja nije elitna... :lukavi:
Korisnikov avatar
By operativni kadar
"Elitno" je nažalost previše jaka re? za naše škole. Sad opet, zavisi po ?ijem standardima gledamo
Korisnikov avatar
By kal zakath
Prem mojim iskustvima, postoje samo "elitni" profesori.
Išao na "elitnu" osnovnu školu, pa onda na gimnaziju u Ljubljani poznatu kao "Teksas" (naziv dobila po tome što se u?enici kao ne mogu kontrolirati). Kada sam u školi rekao na koju gimnaziju idem, profesorka engleskog mi rekla "Vas je šteta za tu gimnaziju".

Bio Teksas ali sve zavisilo od profesora. Profesorka geografija nas ispitivala po kafanama, da bi dobila ocene, ravnateljica gimnazije zvala policiju, da su joj ukrali kola, jer smo jih odneli 3 ulice dalje, jedan profesor se penjao na drvo, da bi došao do svog bicikla...ali
smo hemiju studirali sa studentima hemijskog fakulteta (imali na gimnaziji teže zadatke nego oni na fakultetu), svi koji smo imali nema?ki, i dan danas manje više te?no pri?amo taj jezik...
Korisnikov avatar
By Zibro
najbolji primer elitnih skola i njihovih elitnih ucenika su mnoge moje kolege koje po ko zna koji put upisuju prvu ili eventualno drugu godinu faxa ........
naravoucenije pravila nema ,
moja srednja skola je bila krajnje antielitna pa sam preziveo

U potpunosti se slazem sa Kal Zakath-om , deca su uvek sarena skupina a kvalitet nastave po pravilu zavisi od sposobnosti nastavnog kadra , nazalost po skolama je sve manje pravih profesora koji su i zeleli da rade to sto rade a sve vise otpada koji je propao na svakom drugom profezionalnom planu pa onda zavrsio u prosveti jer se silom prilika mora od necega ziveti
Korisnikov avatar
By 2kune
Slovenac je jope (o?ekivano) pravilno zborio... Mora da je išo u elitnu školu... :lol:
Korisnikov avatar
By Frey
Originally posted by Zibro
najbolji primer elitnih skola i njihovih elitnih ucenika su mnoge moje kolege koje po ko zna koji put upisuju prvu ili eventualno drugu godinu faxa ........
naravoucenije pravila nema ,
moja srednja skola je bila krajnje antielitna pa sam preziveo

U potpunosti se slazem sa Kal Zakath-om , deca su uvek sarena skupina a kvalitet nastave po pravilu zavisi od sposobnosti nastavnog kadra , nazalost po skolama je sve manje pravih profesora koji su i zeleli da rade to sto rade a sve vise otpada koji je propao na svakom drugom profezionalnom planu pa onda zavrsio u prosveti jer se silom prilika mora od necega ziveti
Treba definisati sta znaci "elitna" shkola. Nije isto sto i fancy, kao sto je npr. Treca beogradska. Ja sam isao u Matematicku koja je primer za antifancy skolu, ali su mi uglavnom predavali doktori nauka i u odeljenju nas je bilo 20. Pod takvim uslovima se daleko bolje radi.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by 2kune
...Ili jugu. Eto npr. Amerikaniko kolegio u Atini koji je bas to - skola za elitu. Deca bogatih roditelja, privilegovana, regrutuju se da ostanu privilegovana, a deca ne-toliko-bogatih roditelja guraju se u tu skolu da bi postala privilegovana. Kvalitet nastave je klizav teren za nase pojmove, u Srbiji se smatra da je dobra skola ona u kojoj ce ucenici/-ce skupiti gomilu teoretskog znanja, dok se npr. u toj skoli akcenat stavlja na izgradnju individualnog stava, planiranje karijere, razvijanju organizacionih i liderskih sposobnosti itd. sto je ponekad vaznije od toga da li znas da nabrojis sve rodove silikonskih algi (nista licno jukie!). U Srbiji ne znam za takve skole, onih par privatnih gimnazija su uvredljivo amaterski organizovane i, za one koje to interesuje, uglavnom retko ili uopste ne isplacuju zarade profesorima, tako da su sve u svemu na niskim granama, koliko cujem.

Cudo niko nije pomenuo Karlovacku gimnaziju, ne znam da li je elitna ali je dobra skola.
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
Originally posted by AngraMaina
Originally posted by 2kune
...Ili jugu. Eto npr. Amerikaniko kolegio u Atini koji je bas to - skola za elitu. Deca bogatih roditelja, privilegovana, regrutuju se da ostanu privilegovana, a deca ne-toliko-bogatih roditelja guraju se u tu skolu da bi postala privilegovana. Kvalitet nastave je klizav teren za nase pojmove, u Srbiji se smatra da je dobra skola ona u kojoj ce ucenici/-ce skupiti gomilu teoretskog znanja, dok se npr. u toj skoli akcenat stavlja na izgradnju individualnog stava, planiranje karijere, razvijanju organizacionih i liderskih sposobnosti itd. sto je ponekad vaznije od toga da li znas da nabrojis sve rodove silikonskih algi (nista licno jukie!). U Srbiji ne znam za takve skole, onih par privatnih gimnazija su uvredljivo amaterski organizovane i, za one koje to interesuje, uglavnom retko ili uopste ne isplacuju zarade profesorima, tako da su sve u svemu na niskim granama, koliko cujem.

Cudo niko nije pomenuo Karlovacku gimnaziju, ne znam da li je elitna ali je dobra skola.
I kako da ga covek ne voli!:hail2:
Korisnikov avatar
By spliff
ma nema dobrih i loshih shkola... samo dobrih ili loshih djaka! ja spadam (spadao sam) u ove potonje (da ne bude zabune)
By Gost
Ja sam imala extra ekipu profesora,
sa kojima smo stvarno jako dobro
radili. Posle je direktorka (kadar JUL-a)
neke otpustila, druge primorala da odu,
tre?e penzionisala... Sada moja komšinica
ide u istu gimnaziju i ?ujem da od nekadašnje
"gimnazije na glasu" nije ostalo ama baš ništa;
postali su prava kaubojska skupina.
A bili smo nekada prva prava štreberska školica...
Korisnikov avatar
By ShoMi
Zavrsio matematicku.
Korisnikov avatar
By zimizamizum
Ja sam svojevremeno isla u Trecu, i u to vreme su nam pricali da su ona i Peta elitne (to su nam pricali i u osnovnoj skoli). Ono sto je svakako te godine izdvajalo Trecu od ostalih je bila konkurencija. Iz nekog razloga su se svi opredelili za nju a ne za petu (gde je ostalo viska mesta!), tako da je recimo prijavljenih vukovaca bilo vise nego sto je moglo biti primljeno ucenika.

E sad, moje misljenje je da je takva selekcija ucinila da kvalitet znanja koje se trazi bude nesto visi nego u mnogim drugim skolama, ali takodje mislim da je to zavisilo skoro pa iskljucivo od ucenika. To su jos uvek bile ratne godine i nastavnicima je blago receno pucao kurac za nas i nase skolovanje, ali bilo je ucenika koji su bili bas izrazito motivisani. Takodje smo nesto brze prelazili gradivo, to jest, kasnije sam saznala da su mnogi preskakali kojekakve nastavne jedinice koje smo mi radili sve u sesnaest (npr. kombinatorika i teorija verovatnoce --> ogromna prednost za statistiku kasnije na faksu).

I da, imali smo puno PC kompjutera, prilicno novih.

Ali nastava, sastojala se iz toga da profa useta u ucionicu, gleda u zid, nesto mumla sebi u bradu i onda izadje napolje. Znaci, metode rada ne da nisu bile elitne nego je to bio uzas blagi. Pola njih nam nije popamtilo imena za cetiri godine.

No svejedno, kad uporedim svoje znanje iz prirodnih nauka (bila sam prirodni smer) sa vrsnjacima koji su isli u druge skole, mislim da je moje vidno sire. A nisam bila odlikas.

Tako da, rekla bih da je Treca bila elitna na neki svoj nacin '94.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
da li znas da nabrojis sve rodove silikonskih algi (nista licno jukie!).

:smeh: :smeh: :smeh:

Ovo mi je ulepsalo dan...to nisu alge koje pevaju za grand production, zovu se silikatne alge....vec zamisljam kako bi izgledala alga sa :dude:

Bas sam htela da prozborim koju pametnu na ovu temu...ali ste uglavnom rekli sve...
Neki smatraju Karlovacku i Filolosku gimnaziju za elitne, ali, po pricama koje sma cula, pruzaju prilicno usko obrazovanje u konkretnim oblastima, sto otprilike znaci da klinci iz tih gimnazija imaju suzen izbor pri odabiru fakulteta. Mislim da bi jedna od odlika elitnih skola bas trebala da bude sto sire obrazovanje (a opet ne presiroko).
Korisnikov avatar
By Escobar
Originally posted by Franck Whitson
Privatne nemaju tradiciju da bi se smatrale elitnima. Cesto na njima predaju elitni profesori, ali se sve degradira cinjenicom da tamo upisuju decu da bi se to znalo, a ne zato sto za tim postoji preka potreba.
Vidish, ja se ne bih slozio s tobom, obzirom da sam i sam zavrshio jednu takvu shkolu. Ok, chinjenica je da je prepuna malih shetajucih debila, dece uspeshnih novopechenih biznismena, ali ipak mogucnosti koje su pred tobom, u poredjenju sa vecinom drzavnih shkola, su daleko vece. Bitno je da znash da iskoristish to shto ti se pruza- ODLICHNI predavachi (s par izuzetaka, dapache), sjajni uslovi za rad, dobre laboratorije, rachunarski centar i sve ono za chim vecina soc-shkola moze samo da sanja. Ruke su ti odreshene, pa ako zelish, i umesh........Dakle, sve ti je na tacni- tvoje je da pazish da se ne prejedesh. Iako je drushtvo jako loshe, ne bih menjao ono shto sam iz svoje privatne shkole poneo, ni za hiljadu drugih.....
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by MinaHarker
da li znas da nabrojis sve rodove silikonskih algi (nista licno jukie!).

:smeh: :smeh: :smeh:

Ovo mi je ulepsalo dan...to nisu alge koje pevaju za grand production, zovu se silikatne alge....vec zamisljam kako bi izgledala alga sa :dude:

:smeh: Pardon, izletele mi :dude:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by zimizamizum
Ja sam svojevremeno isla u Trecu, i u to vreme su nam pricali da su ona i Peta elitne (to su nam pricali i u osnovnoj skoli). Ono sto je svakako te godine izdvajalo Trecu od ostalih je bila konkurencija. Iz nekog razloga su se svi opredelili za nju a ne za petu (gde je ostalo viska mesta!),
Da. Tako sam ja uspeo i da upisem tu V. Jer sam bio losa deca, a prosao sam prijemni i bilo je mesta.
Matematicka je elitna skola, zbog klinaca koji su je cine takvom. Ne upisuje se kod nas matematicka ako nisi lud ili inteligentan i spreman na rad.

I samo matematicka.
Korisnikov avatar
By Draco
Ako je V elitna, ja cu odmah da se ubijem! A vazi za takvu, sto je najgore.. Skroz sam je laganica upisala, a to je bilo one ratne godine, kada je postojala tona vukovaca koji su popunili III i poceli da okupiraju i ostale tzv. elitne gimnazije.. Napomena: nisam bila vukovac..

Pride, jedino sto sam naucila je latinski, sve ostalo sam naucila zato sto je mene zanimalo ili zato sto je opsta kultura. Srpski je u gimnaziji bio katastrofalan, sreca da smo u osnovnoj imali fantasticnu nastavnicu koja nas je ucila tako da ne zaboravimo do kraja zivota..

Ono sto me je V naucila: brze srolati dzok, vise piva popiti za mali odmor i iz koje ruke se daje krv ako planiras da ta tri dana provedes igrajuci Counter..
By fencysmurf
Originally posted by jukie
Citao sam malo onaj thread na kome se piše u koju ste školu išli... pa malo malo neko kaže da je išao u elitnu gimnaziju... interesuje me* koje su elitne a koje nisu **, i po ?emu se to gleda?***
.
.
.
*jednom sam se opekao u nekoj ludoj školi pa da znam da ne tražim posao u nekoj sli?noj
**u BGD
***prvo mi na pamet pada imovinski status roditelja, ali je mogu?e da je u pitanju kvalitet nastave?

mozda sam snob i cinik, ali elitna je svaka skola ciji ucenici recimo, izmedju ostalogm znaju da si sami vezu kravatu, umeju da imenuju barem 5 dela klasicne opere (npr.) , ne dolaze u skolu u plasticnim trenerkama i/ili minicima i ne piju pivo iz q-packa ispred svoje skole... a mozda je elitna i ona skola ciji ucenici ne ucestvuju u patriotskim manifestacijama "noz-zica-srebrenica" i umeju da objasne zasto je ubijati ljude lose, pa cak i ako su ti ljudi Hrvati ili Muslimani, a elitna je mislim i ona skola iz koje ljudi izadju oplemenjeni humanizmom i osnovnim osecajem za pravdu i gradjansku (samo)disciplinu....

skole iz kojih izlaze devojke i momci zeljni da budu biznismeni i cece aleksic... i dont think so *

dakle , malo ih je...

e sad , to sto je u nasoj septickoj jami razlika elita/obican svet u tome ko je dokle u govnima....

* prevod za PauLi ja - ne verujem !
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by fencysmurf

ali elitna je svaka skola ciji ucenici ... , ne dolaze u skolu u plasticnim trenerkama i/ili minicima
Oh, dobro je što nisam išao u takvu.

* prevod za PauLi ja - ne verujem !
[/quote]

O, srce moje.
Ali nemam problem s english-om, ve? s linguom latinom.
A razlog zašto latinski znam na nivou gluvog kera leži baš u gimnaziji.
Ve? na prvoj godini ispostavilo se da mi je keva razredna sinu moje profesorke latinskog. Kad se samo setim kako se sve promenilo od momenta kad su se srele na jednom roditeljskom.
Od tog trena više nisam ni morao da u?im latinski. Javljao sam se kad ho?u i prepisivao bez bojazni da ?u biti opomenut. Držali smo ih u šaci.
I taman pomislih da sam zahebao prirodu, društvu i razrešio se nepotrebnog i mrtvog jezika za ceo život, ho?eš vraga...
Deset godina kasnije pojaviše se na forumu ,,gay serbia'' postovi od strane sila haosa, mraka i bezumlja (od osoba ,,najnefeferona'') i krenuše jedan latinski citat, drugi, tre?i...
kao usudi da napla?uju dugove za moje školske malverzacije :no:

NARAVOU?ENIJE: Ko ne plati na mostu, završi?e u štrumf-?orbi.
By R&B_Freak
mozda postoje neke shkole u kojima profesorski kadas nije dobar, mada nigde nije 100% profesora ni dobro ni loshe... a ono shto jeste chinjenica je to da iz svih shkola izadju ljudi koji su neshto nauchili i oni koji nisu nishta... so... that's it
mogu samo da kazem da svoju shkolu nisam bash mnogo voleo, ali kad je trebalo da upishem fakultet, bilo mi je jasno koliko mi je znachilo, so now i'm happy i went there :D
Korisnikov avatar
By Lunja
Originally posted by jukie
U tome threadu sam bas napisao da sam zavrsio "elitnu gimnaziju", s tim sto je to bila saljiva izjava; a dosta ljudi se "primilo". I mene zanima sta znaci "elitna". Meni se najvise dopao odgovor fency smurfa.
:giggle:
By fencysmurf
Originally posted by PauLi

I taman pomislih da sam zahebao prirodu, društvu i razrešio se nepotrebnog i mrtvog jezika za ceo život, ho?eš vraga...
Deset godina kasnije pojaviše se na forumu ,,gay serbia'' postovi od strane sila haosa, mraka i bezumlja (od osoba ,,najnefeferona'') i krenuše jedan latinski citat, drugi, tre?i...
kao usudi da napla?uju dugove za moje školske malverzacije :no:

NARAVOU?ENIJE: Ko ne plati na mostu, završi?e u štrumf-?orbi.
Da, vidsh, zajebano je to opste obrazovanje. Nesto kao intelektualni ekvivalent filma "I know what you did last summer"... Dolazi da te progoni kada se najmanje nadas

:ogledalce:
By figurine_humaine
moja gimnazija se smatra elitnom, zbog tradicije od skoro 170 godina i prilicno kvalitetnog nastavnog kadra, sto mogu da potvrdim...kao u svim klasicnim gimnazijama, selekcija ucenika slaba, programi zastareli...
uzgred, Gimnazija je dobila Vukovu nagradu pre neki dan :wink:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!