Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Dakle, kako dolazite / kako ste dolazili do opravdanja?
Govorim o pisanim dokumentima, jer, ipak, ispovest o padanju u reku ("Gurnuo me decko!") ili kasnjenju usled invazije vanzemaljaca ipak ne pale kod svakog (a pogotovu ne kod moje nove razredne...nije glupa kako se cini...).
Doktor, lekar, domovi zdravlja, bolnice, vracare, privatne ordinacije...?
Pretpostavka: vama se ide kod druga(drugarice), u kafic, u drugi grad, vama se ima sex, vama se ide na bazen. I?
kako isfolirati, kako namestiti, kako falsifikovati...?

Pomozite mi da proniknem u fine tajne opravdavanja...
Do sada sam slagala price i to je prolazilo sasvim ok ("Bole me trepavice, mogu li kuci?), ali...NOVA RAZREDNA.
Boooooom!
A meni se, nekako, bas skakuce ili vozika do Beograda, Kragujevca, Milanovca (ok, to je nista...). :bicikl: :angel:
Imam semu za jednog doktora, jer je super sa mojim drugom, ali - nije mi dovoljno.

Dakle...?
Korisnikov avatar
By ciceron
A da shvatis da u zivotu moras i da radis neke stvari koje ti ne prijaju?
Korisnikov avatar
By vivaldi
hm, a ima li ta nova razredna neku slabu tacku? Nije valjda tako pametna i pronicljiva kao sto se cini na prvi (ili drugi) pogled :)
a jel moze nekad da prodje suva istina ...

Btw, ja insistiram na istini.... mogu da idu gde god zele , samo da kazu istinu, a ne da me lazu
Korisnikov avatar
By Khons
Originally posted by ciceron
A da shvatis da u zivotu moras i da radis neke stvari koje ti ne prijaju?
ma pusti dete da se izivi dok jos moze...bar je talentovana za takve stvari...kod mene, ako je razredni padao na te pricice, majka sigurno nije...
Korisnikov avatar
By zimizamizum
Hm. Meni je strina lekar, radila je u domu zdravlja... I kad sam joj jednom trazila opravdanje za nesto - stvarno sam bila bolesna, samo mi je ona rekla sta da pijem pa nisam isla zvanicno kod lekara - donela mi je to opravdanje, a tutnula u ruku jos pet komada, zlu ne trebalo, sa potpisom i pecatom.

A posle je dosla razredna koja je pravdala svaki celodnevni izostanak, no questions asked.

A onda sam se slihtala do besvesti onima koji su popisivali opravdane casove, da laziraju broj koji sam ja imala, da ne bih morala na razredi ispit, jer sam imala dovoljno na kraju cetvrtog srednje...

Danas sam, inace, streber par ekselans. Ne samo po proseku, nego i zato sto pratim par oblasti koje se kod nas uopste ni ne rade, a dogodi mi se da uradim i neko istrazivanjce i predstavim ga na nekom naucnom skupu... Tako da, samo ti bezi sa casova, videces kako to ima pozitivne posledice :D
Korisnikov avatar
By reveal
hahahahaahhahahah! sad si me nasmejala....

:plavuso:

opravdanje.... let me see....

pa, ako imas drugaricu ciji je otac lekar, to je vec nesto. treba ti samo pecat.
ako nemas.... pa, jbg... ja sam se izvlacila zato sto sam imala strava doktorku.

kad hocu da odem negde na 1 dan... kazem nesto tipa idem u british council u BG, da bih mogla da odnesem neke prijave za nesto. idem po vizu, idem na buduci fax da zakazem nesto, idem kod pratetke u bolnicu jer se skoro pa raspada... ma imas milion nacina...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by the1whowished
Dakle, kako dolazite / kako ste dolazili do opravdanja?
U moje vreme je postojala radionica za lažna opravdanja i to baš u mom odeljenju; sva sre?a pa tu profesorku koja je volela da šalje na razredni ispit nismo imali u ?etvrtoj godini...
Elem, lažno uverenje mora da bude UVERLJIVO, kao što mu i samo ime kaže... Ne znam kakva je tvoja razredna (tj šta ustvari misli i ose?a povodom toga - a to je najvažnije da bi znala kako da se postaviš); mene bi recimo bilo baš briga da li je tvoje opravdanje lažno ili pravo ukoliko ono IZGLEDA kao pravo, tj. ima normalnu dijagnozu, pe?ate i sli?no, tako da po potrebi mogu da ga pokažem direktoru/ki ili ko ve? zatraži da vidi. Lažna opravdanja iz naše odeljenske radionice su bila UNIFORMNA - imala su sva isti pe?at, isti rukopis lekara (na dijagnozi), isti rukopis medicinske sestre (tamo gde piše koliko odsustvuješ). I na njima je pisalo ime doma zdravlja kome škola pripada, a ne lokalne ordinacije u Vin?i Bor?i Ov?i Del?i da se ?ovek zapita zašto ideš tamo radi prehlade a živiš u Žarkovu i ideš u školu na Vra?aru ili Savskom Vencu. Naravno bolesti od kojih navodno boluješ treba da budu realisti?ne, ne odsustvuje se sa prvog ?asa radi operacije slepog creva na primer. Kada se vratiš, moraš da pred razrednom neguješ status rekonvalescenta sve do mature, tj ako se pomene ta boljka, moraš da se praviš da si je imala i da znaš simptome...
Još jedna važna stvar je da biraš prioritete - ne praviti previše izostanaka bez preke potrebe; gledaj da ispuniš svoje želje za vreme legalno izgubljenih ?asova. Mi smo gubili mnoogo ?asova u ?etvrtoj godini. Probaj da naðeš neku šemu zajedno sa drugim ljudima iz odeljenja kojima razredna veruje, tipa nas pet ?emo danas oti?i na izložbu u muzeju i done?emo vam slike na kojima smo ispred eksponata (pasivno agresivna taktika, misli da vas drži u šaci time što ?ete morati da joj donesete dokaz). Ništa lakše, odete tamo ujutru (ili odmah sada posle škole!), islikate se, i imate ceo dan slobodno posle.
i da smanjiš uopšte broj ?asova na kojima nisi bila a upisana si. Ukoliko planiraš da u toku dana markiraš* jedan ?as i odeš do kafi?a, biraj da to bude onaj ?as na kome ne prozivaju/ne upisuju prisutne. Ne beži sa ?asa kod ljudi koji imaju pik na tebe da te stalno nešto pitaju. Oni ?e sigurno primetiti da nisi tu. Kod nas se odlazilo sa filozofije i ?ovek nikada nije zamerio što u u?ionici ima 15-tak ljudi od 40 (navodno je petoro bolesno)...
* mnogo gledam HRT pa sam po?eo da koristim i njihove termine
Korisnikov avatar
By Rei
Meni opravdanja nikada nisu trebala :)
Imali smo strashno dobru razrednu, nazhalost razred je bio druga pricha, sve narkoman do narkomana, divljaju na nastavi, prave probleme... I ja jedini dobar :D , zato su me svi profesori voleli, medju njima i razredna pa sam kod nje imao nekoliko privilegija, mogao sam slobodno da joj kazhem " Razredna pobegao sam juche sa fizike, jel mozhete da mi opravdate to?" a ona bi odgovorila "Naravno." :D

Tako da stvarno ne znam kako da dodjesh do opravdanja poshto meni nikada nije trebalo :P :P :P
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Eruänne
dete
:puzzle: :down:
Inace, nije mi problem da kazem to sto imam kada se radi o istini, ali u 75% slucajeva, ne radi se.
Istinu sam govorila bivsoj razrednoj...jednostavno,imamo takav odnos.
Nije iskljuceno da se par profesora stvarno zalozi za mene, pa da dodje do opravdavanja, naravno... To jeste slaba tacka ove nove.

I savet za Brittish Council u Belgrade-u... hmmmm...nije lose, UOPSTE nije lose za sledecu godinu.
A za istu sam spremila:
slavu
polaganje Advanced-a
jednog super lekara opste prakse
jednu super lekarku opste prakse
moju voljnu profesorku engleskog...
...i jos jednu iz engleskog...
i mnogo toga jos...

Ako mi zatreba da se ponovo bezi iz cacka u beograd... Pocela sam na vreme da mislim.
By Swanheart
Originally posted by the1whowished
.
Nije iskljuceno da se par profesora stvarno zalozi za mene, pa da dodje do opravdavanja, naravno... To jeste slaba tacka ove nove.
Umesto da casove fizickog provodis na kafi,pivu ili caju,odes na par treninga i posle se izvlacis na razne turnire ili povrede sa istih,a ako to ne uspe kazi da moras da ides na cas pevanja kod profesorke muzickog:pucaodsmeha: :njanja:

:zvizdi:
Korisnikov avatar
By zimizamizum
Originally posted by jukie
Naravno bolesti od kojih navodno boluješ treba da budu realisti?ne, ne odsustvuje se sa prvog ?asa radi operacije slepog creva na primer. Kada se vratiš, moraš da pred razrednom neguješ status rekonvalescenta sve do mature, tj ako se pomene ta boljka, moraš da se praviš da si je imala i da znaš simptome...
Hm. Ja sam uvek bolovala od 461.3. Mani ti to, da napisem laringitis cirilicom ili nesto slicno :D U "moje vreme" su lekari pisali te shifre, a 461.3 je bilo ono standardno - boli te grlo, boli te glava, imas temperaturu i grlo ti crveno i pijes antibiotike i dobijes kapi za nos i fitosept (il' pantenol!) za grlo...
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Swanheart
a ako to ne uspe kazi da moras da ides na cas pevanja kod profesorke muzickog:pucaodsmeha: :njanja:

:zvizdi:
Ne pominji, molim te... :drama:
Sada mi mozak radi brzinom svetlosti, a sve zato sto hocu da idem s tobom u KG u cetvrtak...
Ah... ima da se snadjem. :ogledalce: Auuuuu, sto sam pametna.... :lol:
Korisnikov avatar
By s0k0j
Ne znam uopšte u ?emu je problem?
Odeš kod lekara, ili te boli glava pa ne možš da ideš u školu, ili ti se povra?a pošto si pojela nešto a da ni sama ne znaš šta i da se naprosto bojiš da nisi pokupila negde salmonelu :scared: ili brate imaš napsrosto pms i ne možeš da se pomakneš!
Naravno, treba misliti unapred :yes:
Korisnikov avatar
By zimizamizum
Ne, nikako povracanje! Ja sam to jednom uradila i doktorka me slala na kojekakva testiranja i cuda!

A jednom sam stvarno imala problem sa povracanjem, nikad nije utvrdjeno da li sam se otrovala ili mi je protrcao neki virus (jer je bio prvi maj pa zbog praznika nisu radile laboratorije) i doktorka na studentskoj poliklinici me je ODMAH poslala u studentski dispanzer da mi tamo odrede sta dalje (a odredili su mi da me bodu u guzu dvaput dnevno nekim mega jakim antibioticima... za svaki slucaj, iako nije bilo mogucnosti da se proveri da li je salmonela).
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ovako... za pocetak moras da nabavis neku literaturu o bolestima u ljudi i njihovim simptomima koje ces detaljno da proucis. Znaci, do detalja...od groznice do upale pluca.
Onda odaberes odgovarajucu bolest, i to neke zbog kojih te nece zaista poslati na patohistoloske analize i sta ti ja znam, nego neke blaze, a mogu da budu zarazne (recimo grip, koji je sam Bog smislio za izvlacenje iz skole, ili bolovi u donjem stomaku kad dobijes).
Onda ih doobro uvezbas, pomoci ce i sminka, stavis preko celog lica malo bele senke i efekat je bombonica, ja nisam morala to da radim, jer sam prirodno bleda.
Zatim sednes u cekaonicu u domu zdravlja, i biras muske lekare (ne znam zbog cega, ali meni se uvek desavalo da me oni posalju kuci na nedelju dana uz neke recepte za biljne kapi za nos i tralala)
Imala sam ludu srecu da sam vazila za ozbiljnu i odgovornu osobu, da mi se verovalo, tako da i kad sam kidala sa casa, obicno niko nije sumnjao da laziram. Ali, brisala sam samo za poslednjih casova, a nisam kasnila na prve. Dobro opravdanje moze da bude neki hobi (imam takmicenje, generalnu, snimanje, sastanak u mladim goranima) obicno su profani vrlo popustljivi ka angazovanim ucenicima. Hehehe, akcija ozelenjavanja u Kisacu je bila vrh svega, ne znam kako su mogli to da mi progutaju...uh, kad se samo setim sta sam ja sama umela da izmozgam, prosto sazaljevam samu seba kad budem dosla na mesto profesora..
Korisnikov avatar
By m..
Pola mog razreda u srednjoj se furalo na ginekologa, to zvuci skroz ok, satro imas neku komplikaciju, a ovu je neprijatno da te dalje ispituje glede te stvari...
By Çâðê_DUP
Aman, ljudi, pa bolne, neredovne, iznenadne i nicim izazvane menstruacije, ja sam se tako naopravdavala casova i casova....
Naravno, korisno je i ako ti uleti lekar/ka kao sto je bila moja, koja ce te malo popreko pogledati, reci "cccc" i napisati ti opravdanje.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Bas sam se skoro izvukla da moram da sviram u Gornjem Milanovcu! :zen:
Doduse, zena zna da sviram, tako da i nije bilo nesto...
A problem je u tome sto ja uvek izgledam bolesno- bolesno belo, anemicno, malokrvno... Cudi me da me ne zovu "rahiticna".
To, dakle, otpada.
Menstruacije? Hmmm... Ne vadimo se na to, ali da, probacu.
I juriti muske doktore.
I biti dobra.
I citati knjige...
:zen:
Korisnikov avatar
By Marble
Slatka moja, ja mogu da ti ponudim odlicno resenje za duge izostanke, tipa 2-3 nedelje pa do 2-3 meseca. Kao sto sama znash to sam licno izdelovao. Ako odlucis da ne pohadjash nastavu par nedelja, tu odlicno pali tzv. Adolescentska kriza, odes kod psihologa ili psihijatra i kenjas o problemima, foliras se naravno, ili jednostavno pricas o svojoj "izvitoperenosti". I dobijes opravdanje glat. A sto se tice opravdanja za jedan dan... hmmm...
Morala sam na casove voznje, morala sam da polazem voznju, starija prijateljica koja ce se javiti razrednoj da to potvrdi kao tvoja mama, a kad bas prigusti javish se Sunny da ti napravi kopiju opravdanja. Mada ja njene usluge nisam koristio.
u zavisnosti od razrednog staresine, nekad odlicno prodje i istina, tipa - bila sam preumorna jer sam dosla sa bratove svadbe ili rodjendana, ili nisam smela da dojem nisam spremila hemiju.... itd. Ako nije monstrum - razumece. I to je .... to.

:alexis:
Korisnikov avatar
By jukie
the1, je li vam prošla matura?
By ^djavoljeva^
hehehe...opravdanje se vrlo lako nadje...ako razredna prima roditeljska opravdanja koja su pisali,onda
super...mozesh da isqcash na kompu,dash roditeljima da potpishu[treba ti neshto za shkolu,jel?]
ali to samo kada su umorni od posla....josh je praktichnije dati
da se potpishu na prazan papir pa posle da shtampash.... ;)
za jedan chas-e tu sam opushteno prolazila-samo kazesh da idesh
kod psihologa...kazesh da si dobila pa morash do qcje....ili morash
da odesh po neke lekove koje pijesh....ma mnogo je nachina...
vishe se ni se secjam kako sam sve bezala...
uglavnom su to bili chasovi gde profesori ne upisuju...
..a fizichko nisam radila tokom cele godine=tu sam nabavila opravdanje da
imam neq bolest pa da ne smem da se zamara....slava mami mojoj! :angel:
mada uvek mozesh da odesh kod shkolskog lekara i zamolish ga lepo....ne verujem da cje da
odbije... :eevil:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
poznavao sam sve doktorice od malena, a poshto sam bio boleshljiv, shvatio sam kako to mogu da iskoristim,
jednom sam jevo i presan krompir ali nisam se razboleo
Korisnikov avatar
By Katengl
Konverzacija izmedju razredne i mene:

Nisi bio u skoli prva dva casa.

Nisam.

Pa gde si bio?

Nemam pojma.

Kako nemas pojma?

Nisam siguran.

Dobro, sedi...

Kod mene je to previse lako. Ne moram cak ni da lazem.
Omg, omg, freak sam. :/

Ja sam uživao na satovima/predavanjima tako da je eventualno odsustvo uvijek imalo debelo opravdane razloge. A da sam na mjestu profesorica/profesora i otkrijem da me netko obmanjuje glede ovog - zapamtili bi me do kraja života. Sigurno ne po dobrom. :ozbiljan:

ADD: Da je moja sestra na forumu virujen da bi k'o iz rukava izbacila čitav arsenal lažnih opravdanja, obzirom da je više vremena, sve ukupno i bez većih posljedica, provela oko nego u školi. Do faksa nije stigla, osim u prolazu naravno. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
svašta smo radili.
uglavnom krali dnevnik pa pravdali sami sebi. išla sam na veronauku samo zbog toga i sedela u prvom redu i združila se sa veroučiteljem, pa onda kad treba da se nosi dnevnik profesoru građanskog da on upiše čas, ja se prva javim da nosim i odem u wc i opravdam sve što imam. a imala sam gomilu, u četvrtoj godini više nisam bila u školi nego što sam bila. nemam pojma kako niko to nije provalio

a drug je imao i štampariju pa smo skenirali i falsifikovali lekarska opravdanja kad je baš bilo frka, samo menjali imena i bolesti :lol:

jebote, pola mog razreda ne bi završilo srednju u suprotnom što je baš.. strašno.
a čak smo imali i kul razrednu koja nam je pravdala boga oca no nama ni to nije bilo dovoljno

propaliteti.
Korisnikov avatar
By gossip
profesori su me voleli i pravdali mi (skoro) sve izostanke,tako da nisam nikada ni morao da se trudim da nabavim opravdanje
drugi su isi kod doktora i glumili prehladu,uglavnom je uspevalo
Korisnikov avatar
By Hys.
Ma kakva opravdanja, niko se nije oko toga cimao pored protesta, demonstracija, bombardovanja, strajkova profesora - samo dodje razredna, opravda sve sto treba, bez pitanja. Ponekad svrati sa nama na kafu kad nas mrzi da cekamo 7 čas pa pošaljemo psihološkinju gajbi da ne čekamo 3 časa koja gubimo, pa tu u kafani popiše šta treba.

A mislim da je više od dve trećine razreda od 46 bilo odlično a ostali vrlo dobri. Učilo se i pored svega, bem ga zašto.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!