Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Ja ne verujem ni da bi se tada tamo upisala neka lucprda da se školuje za hirurga.
Nekako mislim da se za to zvanje ipak odlučuju ljudi koji misle time ozbiljno da se bave. Vrlo ozbiljno. Ne pojmim da može postojati neko ko bi to upisao sa namerom da kupi diplomu i posle da ide da operiše. Jedino ako nekog čeka na gotovs neka strogo kabinetska funkcija ministra zdravlja, pa mu za to treba diploma, onako formalno da je ima, pa odluči da je kupi, bez namere da ide u operacionu salu da operiše. :doktor:
A i ne puštaju odmah svršene hirurge u operacionu salu, ima tu mnogo provera i praktičnih priprema pred prvu samostalnu operaciju.
Suština je da mislim da postoje zvanja za koja se ipak u najvećoj meri opredeljuju ljudi koji su ozbiljni u nameri da postanu zaista stručni i kompetentni.
Zato i među hohštaplerima u visokoj politici kod nas ima mnogo više pravnika, ekonomista, sociologa, psihologa, menadžera, inženjera poljoprivrede, nego medicinara.
Korisnikov avatar
By Mars
Ne mogu da nađem "Kulturni nokaut" i Jelenu Bogavac kako priča koja je to MUKA raditi sa netalentovanim a diplomiranim glumcima.
Korisnikov avatar
By Mali-Princ19
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2497691#p2497691]svejedno napisao:[/url]moja profesorka latinskog je imala obicaj mene da izvodi sa parcetom papira & olovkom da sedim sAm ispred nje dok traje kontrolni.

bas je imala nesto protiv mene. mozda to sto nisam podnosio latinski.
Meni se ovo cesto desavalo, ali zbog toga sto sam drugu iz klupe ja radio skoro sve kontrolne.
Cesto mi govori da na njegovoj diplomi iz srednje treba da stoji i moje ime.
Jos kad sedim za katedrom, profa se setka i gleda u mene, drug gleda cas u profu, cas u mene, a celo odeljenje me rafalno spucava pogledima i pokusavaju da me tiho pitaju za neki odgovor.
Testovi su mi se smucili zbog toga.
Korisnikov avatar
By Mars
Pa da, jako neprijatno - ali sa posledicama koje nisu tako dalekosezne i tragicne kao da se radi o nekim drugim profesijama.
Korisnikov avatar
By bern
kad bismo imali školstvo više skoncentrisano na praksu, i mantore manje skoncentrisane na penjanje akademskim ljesvimcama - prepisivanje bi bilo uzaludno.
Korisnikov avatar
By Mars
To je pomenu Juni.

I sam obrazovni proces da se promeni, a i ispitni.

GOMILA stvari NE MORA da se drzi u glavi (pricam za inzenjerske profile, IT) vec da se zna da se nesto primeni. OGROMNO je rasterecenje PRIPREMATI tako jedan ispit (koji ni u kom slucaju ZBOG TOGA nije laksi i neozbiljniji). Pricam iz iskustva.
Et,ja na primer studiram veterinarnu medicinu,al osecam se ko da sam u gimnaziju.Mislim,sta ce meni fizika,matematika ili stehiometrija?Ne vidim ikakov razlog da bi imao grize savesti zbog prepisivanja,s obzirom da vecina predmeta nemaju blage veze mojom buducom strukom.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2501535#p2501535]Enchanted napisao:[/url]Et,ja na primer studiram veterinarnu medicinu,al osecam se ko da sam u gimnaziju.Mislim,sta ce meni fizika,matematika ili stehiometrija?Ne vidim ikakov razlog da bi imao grize savesti zbog prepisivanja,s obzirom da vecina predmeta nemaju blage veze mojom buducom strukom.

od sta ce meni
fizika
hemija
matematika
latinski
i ovo rekao profesor da ne treba studenata
se jezim, jeeeezim
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Mislim da nije moralno da dobijem 1500 stranica da naucim za ispit. Iskreno, testove polazem na sve moguce puskice jer mi generalno lose idu, ne vidim nista lose u tome jer imam usmeni za sve ispite pa moram da naucim. Imam problem kod pismenog izrazavanja, ne razumem pitanja i oni izmisle sta ne pise u knjizurdaci i eto.
By space_oddity
A kad odabereš da studiraš nešto gde je uključen neki predmet koji nit ima veze sa time što studiraš, nit je bitan za tvoje buduće zanimanje?
Nikada nisam prepisivao, ne zato što nisam hteo, prosto sam smotan. Kada se samo setim svih onih idiotskih nabrajanja od 20 stavki, gomile tek tako nabacanih, nerazjašnjenih činjenica koje je obavezno znati bez ikakvog razloga... Sve se to zaboravi u roku od 2 dana, totalno nije vredno psihičkog maltretiranja. Neću ni da spominjem slajdove koji su nekad jedina literatura.

Pre sam za to da ljudi nauče da KORISTE knjigu, da razumeju ono što piše, da izvuku suštinu.. Logično je da, ako se baviš nečim ili izučavaš neku oblast, će manje bitne informacije i znanja sama po sebi ostati u memoriji.
By Kragi
Mene pak uvek bilo strah da prepisujem, ne zbog direktnih posledica vec zbog blama i ponizenja koje bih doziveo da me uhvate.
Sa druge strane ko se snadje nemam nista protiv ali samo u slucaju kada je ocena ne veca od 6-7. Malo mi trulo da prepisivanjem dobijes 10 a kod mene na faxu to nije ni moglo jer smo pored pismenog obicno odgovarali i usmeno pa su ocene bile spoj dva dela ispita.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
nisam pratikovala jer ne umem. bilo mi jednostavnije nabubati. a sad... zavisi od ispita i zavisi od zanimanja. neke stvari ti realno nikad neće trebati, kao meni ekonomija. ipak, zadovoljna sam što sam naučila šta je to pobogu inflacija, čemu služi, ko je izaziva.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Prezirem moralisanje.
Ipak, kada skontam da u jednoj novosadskoj skoli radi spodobica koja nije naucila gradivo ni za jedan ispit nego se provlacila preko nekih skripti, bubica i puskica ceo fakultet i sad bi trebalo da poducava druge, zamislim se koliko je nase skolstvo otislo u kurac. Nepovratno.
Hmm, nikad nisam razmisljala ovako dobuko o ovome. U srednjoj nisam prepisivala, ponekad, jako retkoo, tipa jednom u polugodistu kad bas ima previse stvari da se uci. A na faksu sam prepisivala mnogo, neke cele ispite neke delimicno, nekad ne naucim teoriju nekad zadatke ne zapamtim sve korake redom kad su sablonski zadaci pa ih napisem na puskicu. Sto se tice moralnosti svakako prepisivanje nije moralan cin ali mene to nikad nije pogadjalo. Evo sad razmisljam ne znam zasto me toliko boli k.. za tu moju nemoralnost (inace, imam jak osecaj za moralnost generalno u zivotu). Mozda zato sto razlog mog neucenja odredjene stvari nije nerazumevanje graniva nego samo me ili mrzi ili sam skrhkana raskidom ili tako imam neku psihicku muku da ne mogu da zapamtim gradivo. Moglo bi se reci da prepisujem sa razumevanjem. :krezavi:
A kako je vreme prolazilo sve vise sam uvidjala kako ocene nisu merilo znanja i hiljadu puta sam se uverila da ja sa 8 iz nekog predmeta bolje kapiram i razumem sustinu nego neko ko ima 10. Tako da je vremenom i to doprinelo mom ucestalijem prepisivanju. Ovo sve vazi za drugu godinu i prvi semestar trece. Posle toga sam se vratila u kolosek strebera i nisam prepisivala vise.
Korisnikov avatar
By sallys
To je baš lična stvar, ako je tebi u redu, onda je u redu. Doduše, neke stvari je na faksu ipak ok naučiti, ali ima i toliko toga što je vrvt nepotrebno...šta znam.
Davno bilo, prepisivala nisam jer mi manje stresa izazivalo da naučim, nego da se snađem sa previše komplikovanom radnjom za mene :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!