Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

By RuznaGlupaZla
Originally posted by Winter
ondak ne siri dezinformacije..odem par dana, a ti mi tu pricas da mi se muz (bivsi) ozenio...znas li ti kakav je to udarac za zenu (bivsu) :lol:
winter, evo, pruzam ti rame za plakanje :evilkiss:
Korisnikov avatar
By Madonna
:lol:
si vec pocela da me kaznjavas? :placko:

ne podnosim tog... stvora joksimovica
Korisnikov avatar
By Winter
hmm...rame za plakanje,pa tek onda da oplačem...ko da ne znam...sve ste vi iste :giljotina: ....

a tebi moj bivsi dragi.....pa i tebi :giljotina: ............... :lol:

ako nas turci pobede, 'bem ti drzavu
Korisnikov avatar
By Winter
ma kakva đevojka...nista bez žena :sesir:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Winter
:lol: ama nisam ni stroga, ni prestroga, već praktična i logična, rekla sam ti već :drama: ....a sve su to tamo ludi ludaci koji su napisali nešto,a ni sami ne znaju šta je to.....uglavnom polozila sam onaj ispit, jos samo usmeni u sredu :uplasen: ....e da, evo i tebi :kiss: ...... :lol:

nego da se vratim na temu.....Postojeći sistem u Srbiji je zasnovan na stepenima stručne spreme:

VI viša škola VŠ tj.VŠS (viša škola tj. viša školska sprema)

VII/1 fakultet - osnovne studije VSS (visoka stručna sprema)

VII/2 MR (magistar)

VIII doktorat DR (doktor nauka)

a po ovom novom sistemu

VII/1 prelazi u VII/2

VII/2 ima uz pisanje disertacije mogucnost da predje u VII/3

uveden je neki tzv VI/1 koji je pre VII/1 ,a iznad VI...a koji prakticno nema nikakvu vrednosti,niti ikakav znacaj.....ali eto uveli su ga kao 'prelazno resenje'.....a to me tako podseca na ono dobro poznato 'konacno resenje' od pre 60-ak godina

Mislim da ipak ova drzava nije normalna

:mete:
sad ja nista ne razumem. koliko sam ja to onomad skontala ja bi trebalo da budem magistar/master (ili bar tako da mi se racuna) nakon petogodisnjeg faxa po starom programu, kao i svi oni koji su taj fax zavrsili generacijama unazad. sta je kod djavola onda VII/3? znam da ako hocu da budem Dr. treba da drvim jos 3 godine, valjda... sad mi nista nije jasno. jel bih ja onda morala da prvo branim master tezu, pa tek tada upisem doktorske?

zbunjena sam... valjda treba da prvo odbranis doktorat da bi sve to pokapirao. :D

uostalom, nije mi jasno sta ces bas na pravnom sa inzenjerskom diplomom, zar ne bi bilo logicnije da pribavis licencu ili da nastavis dalje skolovanje na nekom srodnom fakultetu? ili te interesuje neki aspekt prava koji je povezan sa onim za sta si se skolovala?

danas sam glupa.

inace, ne planiram da idem na dalje skolovanje u neko dogledno vreme, a narcito ne u srbiji, nego me interesuje onako zbogradi eventualnosti.
Korisnikov avatar
By Winter
evo ovako...po starom sistemu ko se skolovao tj skoluje...ne moze da bude VII/1 nikako...sve dok ne diplomira je VI...tj taj neki fantomski VI/1 ,koji u stvari ne postoji.....ti kad diplomiras ,a i ja....odmah smo VII/2....a ondak doktorske, 3 godine, par naucnih radova i hop titula je tu :kgcs3:.....ne branis nikakvu master tezu, vec samo diplomski (ako vec nisi)....imas pravo da trazis izdavanje nove diplome gde ce stajati to master sranjce, ali ja mislim da oni jos nemaju ni nacrt diplome za Bolonjce, a kamoli za Mastere....i na sve ostalo se čeka, a kako je ovo Serbija, čekaće se tu jos dugo..... :peva: .....
a ja imam tj imadoh ličnu satisfakciju vezanu za krivično pravo,ali ovde ne daju da se upišem....postdiplomske su jako skupe....8000 evra.....ali danas pronadjoh modus po kom bih to mogla da platim bez problema....pa ako mi dozvole da kasnim malo sa upisom(nekih 10ak dana...zbog diplomiranja)...ondak eto mene da bidnem prvi dr frrr mrrr u uzoj familiji :mag: ..

e da, licenca se ne moze pribaviti tek tako....3 godine mora da se radi za licencu izvodjaca radova....a 5 za odgovornog projektanta (ili obratno, ne drzi me za rec)...i mora se imati neko ko vec ima te licence tj ko je clan inzenjerske komore srbije, da te predlozi za licencu.....i da, mora se raditi u struci, a nikako recimo u komercijali.....
Korisnikov avatar
By m..
o, pa ti si koleginica, osim ako si na gradjevini. diplomiracu, ako bog i sveci daju, 26.

ovo kaze komora o licencama:
Uslovi za izdavanje licence:

Licencu može da stekne lice sa visokom odnosno višom stručnom spremom odgovarajuće struke, odnosno smera, položenim stručnim ispitom i najmanje 3 godine radnog iskustva, za projektante i izvođače radova, odnosno najmanje 5 godina za planere i urbaniste i lica sa višom stručnom spremom.

Komora izdaje licence:

* odgovornog planera
* odgovornog urbaniste
* odgovornog projektanta
* odgovornog izvođača radova
ja vec imam 2 godine iskustva, al mi se ne racuna jer nisam imala diplomu. (potpisivali me na projekte, ali kao kand.arh.)
Korisnikov avatar
By Winter
edit:.................................

za postdiplomske, sad doktorske...nezahvalno je samo iz razloga sto dobijes priliku doduse da radis na projektima preko faxa...ali tu se odreš ko crnac a za ništa, tj profesori pokupe kajmak, a ti ako imaš sreće nešto naučis, a ako nemaš ondak uglavnom radiš sve one posliće koje oni neće...od kuvanja kafe do popravke štampača :lol: .....
Korisnikov avatar
By m..
Pa to dobijes i u boljoj firmi. Zavisi kako gde. Recimo ja radim daleko interesantniji posao od moje keve i u mnogo boljem okruzenju, ali ona je bolje placena. Ja bih radije da sam slabije placena a da me ne mrcvare kojekakve budale, i da ne radim nesto bezveze, nego nesto sto je gotivno i gde imam priliku da ucim (i bildujem cv). Doduse, meni se jos uvek moze, jer sam delom izdrzavana svakako. A sto se ostalog tice, radim sve, od sastanaka sa investitorima do narucivanja ampula za espreso aparat, naravno 95% vremena radim ono sto me zanima.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!