Originally posted by Swanheart
informacione tehnologije u biznisu...
profesor prekida studentkinju u toku odgovaranja
prof.:"koleginice nacrtajte mi zastavu zimbabvea"
ona. razmislja pola minuta i crta liniju
prof:"koleginice sta vam je to"
ona:"zastava zimbabvea iz profila"
prof:"dajte mi index 10"
Usmeni iz razvića životinja kod B.Ć.
odgovara nekoliko koleginica koje su upisale fakultet kada sam ja imao tri i četiri godine (sudeći po brojevima indeksa), tek sad su stigle do polaganja usmenog iz razvića
Pojma nemaju
Prof: "hajde koleginice ako mi kažete koji je glavni grad Madagaskara daću vam 6 da se više ne mučite"
nema odgovora
Prof: "E koleginice pa Antananarive je glavni grad Madagaskara... e šteta što niste znali"
Originally posted by Kiborg
Možda je najbizarnija stvar bila to da sam sve znao na fiziologiji a dobio sedam. I tu je bizarno to ocenjivanje, ko zna dobije 7, ko ne zna dobije 6. Ne bih se usudio da tvrdim da sam baš sve znao, ali kad vidim da mi je to prva i jedina sedmica /pri čemu nijedna druga ocena mi nije manja od 9/, ipak mislim da me je poprilično zakinuo.
Kod nas je na ispitu iz molekularne bilo pravilo: najbolji na ispitu dobije 10, jedan šesticu, jedan padne, svi ostali sedmicu
A za deset je trebalo naučiti njenu skriptu od reči do reči napamet
Originally posted by IriS
na jednom ispitu sam odgovorila jedina na pitanje koje je profa postavio (bilo nas je troje), a odgovor je bio više nego logičan (nisam verovala da neko to ne može da skonta i da je to toliko važno pitanje)... on se oduševio i ništa me više nije pitao. dao mi je 10.
Tako sam ja u srednjoj školi... kaže prof iz odbrane i zaštite:
"Hajde kako se zove organizam koji izaziva botulizam"
Svi ćute
"Hajde daću pet u dnevnik onome ko tačno kaže"
Svi ćute
Ja (tiho): "botulinum"
Svi zbunjeno gledaju šta će dalje biti
Prof: "Hajde kaži da svi čuju".
Ja (glasnije): "Pa botulinum. To je mikroorganizam koji izaziva botulizam i zove se bo-tu-li-num"
Prof (upisuje 5 u dnevnik)
Posle nisam morao dalje da odgovaram u tom polugodištu jer mi je to bila druga petica
a on me pita: "koleginice, šta piše na vratima moje kancelarije"... ja kažem:"da isključimo mobilne telefone pre nego što udjemo"... on kaže: "da, a ispod ću dodati - i uključite mozak"
Dođemo mi mali brucoši prvi dan na fakultet u Botaničku baštu i stojimo ispred one male kapije koja je očigledno zaključana, i cimamo je i guramo i vučemo, i razmišljamo kako da preskočimo ogradu, tek dolazi profesorka iz algi i pomera rezu sa unutrašnje strane i kaže nam
"Vi ste PRVA generacija koja NIJE umela da otvori ovu rezu, biolozi su obično jako snalažljivi"
i ja kažem: "dajte mi index, neću kod vas da odgovaram" ...on kaže: "a šta ako u sledećem roku budete na spisku opet kod mene". ja mu reknem da neću izlaziti na ispit dok god ne ispadnem kod drugog profesora.
Ja sam iz fiziologije biljaka bukvalno dolazio u svakom roku na ispit i odlazio kući dok se nije pojavila druga profesorka umesto njega. A to sve zato jer me prestravio do kosti kada sam prethodno išao da slušam ispit.
Polaže jedna koleginica, piše koncept, a profesor bukvalno guguće sa bibliotekarkom, misliš duša od čoveka. Okreće se prema ovoj što polaže i drekne "koleginice jeste napisali taj koncept?!!" Ja se presekao načisto, ona jadna smogla snage i muca odgovore, a on sikće li sikće.
Originally posted by XanaX
mene pita "gdje žive skokunci?" ja - blage veze nemam - ona počne čepkati po zemlji u tegli s cvijećem, a ja: "skokunci žive u zemlji..." - "bravo, kolega";
Prof. iz algi: "a kako se zovu lažni tartufi?"
Ja: "mmmm.... na vrh mi je jezika..."
Prof: "slično kao slonovi"
Ja: "elefa... a! Elaphomycetaceae!" (pobedonosno)
Prof: "E, to. Nastavite..."