malo mi je bezveze da uporedjujem skolstvo van srbije i skolstvo u srbiji kada ovo prvo nisam iskusila..
prvo cega sam se setila su alternativne metode nastave kao superlearning, CLL, silent way, natural approach i sl. koje se sprovode u skoli, ali deca biraju sadrzaj, vise se paznje posvecuje prakticnoj nego teoretskoj nastavi, deca uce kad im se uci, praktivno deca vladaju i daju vec vekovima jako dobre rezultate iako se i dan danas ti koncepti osporavaju.
Verujem da su udzbenici i materijal za homeschooling bas tome i prilagodjeni kako bi deca sve sama shvatila, a uloga roditelja je minimalna, tj samo da nadgleda, kontrolise progres i koriguje testove prema vec prilozenom kljucu sa resenjima na kraju knjige.
Ja smem da se kladim da smo svi mi bar jedom u osnovnoj imali situaciju kada nam je bila potrebna pomoc oko matematike, da zadatak ne moze da resi ni mama, ni tata, ni komsija, ni neko fakultetski obrazovan
A i volela bih da vidim kako bi se americko dete snaslo sa bilo kojim nasim udzbenikom od 5-8 razreda koji su zatrpani informacijama i informacijama - realno, verujem da smo svi mi ucili iz svezaka i sa casa, a knjiga se samo konsultuje. Ko se slucajno razboli i propusti mesec dana nastave, dozivi nervni slom da to nadoknadi ako ne dobije beleske sa casa.