Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Jao, nisu blizu :) Biciklom da odeš.

Pa ista je situacija. Malo mesto, manje trziste rada, mrtvilo, nista ne radi, samo nešto malo uslužnih delatnosti... frustrirajuce jeste samo po sebi, ali zbog svega onog gore ne treba da se dodatno osecas lose i kao luzer po povratku sa tih intervjua: odbili su tog dana mnoge i koji ni po cemu nisu štrčali kao što kažeš.

I dalje ostaje kako rešiti to.
By Kragi
Upravo.
Eto, ja iz Zajecara znam neke momke koji takodje ne rade nigde a hteli bi. Znam i lika koji ima dete i izdrzava ga uz pomoc tate i povremenog rada na gradjevini jer ni to nije konstanta. Ni on, ni njegova supruga ne strce pa su u istoj prici jer ne mogu da nadju nikakav posao.
Zato sam i rekao, moj utisak je da je ceo taj region katastrofa, bez namere da omalovazavam bilo koga.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
well, ako već znaš neki zanat tipa to pravljenje nakita, ja bih na tvom mestu od toga napravila poslić dok tražiš neki drugi. bar za to sad imaš dosta mogućnosti na netu, otvoriš profil na fejsu za to, slikaš to što praviš, okačiš, svratiš na par drugih profila koji prodaju slične stvari, dodaš njihove prijatelje i prodaješ preko neta. mislim možeš napraviti/kupiti i sajt, ali i ovo ti je dovoljno za početak.
ne znam od čega praviš nakit, pa evo još jedan savet - koristi kristale/polu drago kamenje (šta je već jeftinije ne razumem se baš) pa lepo u opisima slika napišeš njihova dejstva. ljudi padaju na to ^^
posle iz toga možeš razviti i jači biznis ako te ne mrzi npr. da naručuješ gomilu jefitnih gluposti iz inostranstva, ima par sajtova, npr. onaj alibaba kako već. meni drugarica odatle naručuje pa prodaje ovde isto preko neta i bome dobre pare ona tako dobija

za intervju za posao vidim da su ti drugi već dali korisne savete, na tebi je samo da nastaviš da se trudiš i tražiš, razvijaj samopouzdanje i nemoj da svaljuješ svaki neuspeh na sebe, ipak je ovo smrdija.
Korisnikov avatar
By 2kune
jbg... za stršeće ljude ne pali javljanje na oglase... ali nije to veliki problem jerbo u ovakvoj krizurini kada se na jedan poso čistačice javlja par stotina fakultetski obrazovanih ljudi javljanje na oglase više nije ozbiljna opcija...
jedino pali pratiti ciljane poslodavce oko sebe i čekati priliku kad zapadnu u neke nevoljice gdje im je potrebita ruka više... i onda volontirati dok im ne uđeš pod kožu... ili naglo zabriljirati originalnošću, sposobnostima i/ili rezultatima... sve u svemu, vazda se to svodi na bisere pred svinje... i to za jako male pare...
a razmišljanja o odlasku vani? :trep:
Korisnikov avatar
By Macan86
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2674322#p2674322]EnMademoiselle napisao:[/url]well, ako već znaš neki zanat tipa to pravljenje nakita, ja bih na tvom mestu od toga napravila poslić dok tražiš neki drugi. bar za to sad imaš dosta mogućnosti na netu, otvoriš profil na fejsu za to, slikaš to što praviš, okačiš, svratiš na par drugih profila koji prodaju slične stvari, dodaš njihove prijatelje i prodaješ preko neta. mislim možeš napraviti/kupiti i sajt, ali i ovo ti je dovoljno za početak.
ne znam od čega praviš nakit, pa evo još jedan savet - koristi kristale/polu drago kamenje (šta je već jeftinije ne razumem se baš) pa lepo u opisima slika napišeš njihova dejstva. ljudi padaju na to ^^
posle iz toga možeš razviti i jači biznis ako te ne mrzi npr. da naručuješ gomilu jefitnih gluposti iz inostranstva, ima par sajtova, npr. onaj alibaba kako već. meni drugarica odatle naručuje pa prodaje ovde isto preko neta i bome dobre pare ona tako dobija

za intervju za posao vidim da su ti drugi već dali korisne savete, na tebi je samo da nastaviš da se trudiš i tražiš, razvijaj samopouzdanje i nemoj da svaljuješ svaki neuspeh na sebe, ipak je ovo smrdija.
eee već imam na mom profilu na fb par albuma sa slikama toga što radim i ništa,ljudi samo lajkuju i to je sve...Mozda bi bilo bolje da otvorim profil samo za to.
Radim uglavnom sa neobrađenim poludragim kamenjem(nije samo jeftinije da se nabavi,nego komotno ima kod nas da se nađe gorski kristal,čeri i ledeni kvarc po obalama),bušanim čipsom(on je porilično jeftin da se nabavi po reprošopovima),staklinim perlama i kristalima.
Znam na šta misliš,svaki poludragi kamen ima neko svoje značenje i uglavnom gledam to da istaknem kad se neko raspiju.
Inače sam držao tezgu sve dok se vreme nije pokvario.Baš zato što ne uspevam da nađem neki pravi posao.
Iskeno,preko neta nisam pokušavao nešto ozbiljnije(sem na fb) pošto mi je kamera jako loša i ne ispadaju dobr slike(moram da nabavim neku bolju).
Korisnikov avatar
By Mars
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2674459#p2674459]Macan86 napisao:[/url]Iskeno,preko neta nisam pokušavao nešto ozbiljnije(sem na fb) pošto mi je kamera jako loša i ne ispadaju dobr slike(moram da nabavim neku bolju).
Ako ti je neki motiv da se aktivnije pokreneš u tom smeru: znam porodicu u kojoj se svi bave tim poslom i milioneri su.

Pri čemu nemam reči kojima bih opisao do koje mere to sve neozbiljno izgleda: nabavka materijala, dizajn, izrada i plasiranje na tržište.
Cinjenica je da je situacija u celom Srbilendu za posao jeziva.
Iskreno, da sam se na faxu uzdao u profesore da se zaposlim kao doktorant (ili doktorand, kako pravopis nalaze), ne bih se leba najeo.
Sada sam kao istrazivac angazovan, a ne ide mi staz...i tako...
Strcanje ovde jednostavno nije preporucljivo, a postenog privatnika je tesko naci.
Savet svim ljudima je da sto pre, kako znaju i umeju, gledaju da odu odavde sto pre.
Krv sam propisao zato sto sam hteo da radim posao koji volim i za koji sam se skolovao, a svakog dana, makar deset sekundi, zazalim zbog toga.
Prekvalifikacija ti je jedna od opcija, ili da se zajmis za pare i odes za Bg.
Ne znam sta bih ti drugo rekao.
Izradjuj i plasiraj tzv. drvca srece. Idu cijele godine. Novine su preplavljene feng shui savjetima za domacice, pa se spominju i ta drvca. Nema veze sto pojma nemaju sto i kako treba sa njima. Samo da ih imaju. Prodaju se i preko neta i na raznoraznim mjestima. Moje, sa zlatnim tigrovim okom, je kupljeno u crkvenoj knjizari.

---

Drski poslodavci vole smirene osobe sa stavom koje ih gledaju u oci. Pri prvom susretu.

---

Veci grad, vise mogucnosti.
Korisnikov avatar
By Macan86
jao,znam ta drvca,to sam pravio kao klinac još u osnovnoj od pocinkovane žice i onih sitnih seed bead perlica
By Aven
Nisam vidjela jesi li napisao, ali pretpostavljam da se u razgovorima za posao predstavljaš kroz ženski identitet. Ukoliko je tako, vjerujem da je to dodatno mučna situacija za tebe. I teško je na taj način uopće graditi samopouzdanje kad kompromitiraš SEBE zbog borbe za egzistenciju. To je potpuno shvatljivo. Opetovano izlaganje takvim situacijama je prije plodno tlo za izgradnju poremećaja identiteta nego bildanje samopouzdanja.

Posjeduješ jako vrijedan talent koji se može malo po malo dobro unovčiti. To je tvoj prirodni kapital. Mislim da je s obzirom na sve okolnosti u kojima se nalaziš, u svakom smislu najisplativije da taj talent maksimalno iskoristiš kroz izradu unikatnog nakita, ali i komercijalnih stvari koje imaju dobru prođu na tržištu. Budi u toku s onim što se najviše traži, radi po narudžbi, iskoristi sve mogućnosti koje ti internet pruža za oglašavanje, narudžbe i prodaju. Nemoj isključiti ni prodaju na ulici/štandovima.

Samo kreni, budi konstantno aktivan i nemoj odustati ako sve odmah neće ići kao podmazano. :)
Korisnikov avatar
By Macan86
da,predstavljam se kao cura kad se javljam na oglase jer mi to ipak daje malo više šanse da možda ipak dobijem posao,mada se ne oblačim nešto posebno ženstveno(to je uglavnom neka unisex varijanta,samo umesto steznika ili bindera obućem neki sportski grudnjak baš da ne bude ljudima čudno),jer to bi mi tek ubilo samopuzdanje.Mada mi ni ovo baš ne čini čuda za samopuzdanje ali ipak,moram da pravim taj kompromis da bih bar imao neku šansu.
A od sledeće nedelje planiram da nastavim opet da prodajem taj nakit(osim ako se vreme ne pokvari u međuvremenu),pa kad malo rasprodam da naručim još materijala i nabavim kameru da bih mogao da izbacim malo kvatetnije fotke na fb,otvorim stranicu i tako to,ako ništa drugo bar da što više ljudi vide...
By Aven
Btw, primijetila sam da pratiš SF i fantasy filmske franšize, pa možda da ubaciš izradu nakita ili nešto slično, što već nose likovi u tim filmovima...i to oglasiš na specijaliziranim forumima za fanove tih franšiza. Nije bogznakako kreativno, ali moglo bi biti isplativo. Just a thought. ;)

Edit: Nakit i stvarčice sa LGBT oznakama, isto tako.
By Aven
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2683365#p2683365]Macan86 napisao:[/url]i nabavim kameru da bih mogao da izbacim malo kvatetnije fotke na fb,otvorim stranicu i tako to,ako ništa drugo bar da što više ljudi vide...
Well, napravi sve što je u tvojoj moći da to što više ljudi vidi i da ih zainteresiraš. :)

Što se kamere tiče, imam Nokiu N96 koju više ne koristim. Ovo su neke fotke snimljene tim mobitelom:

1-2-3

Ako je bolja kvaliteta od kamere koju trenutno koristiš i ako ga želiš u svrhu slikanja i reklamiranja svojih radova, pošalji mi adresu na PP pa ti ga pošaljem. ;)
Korisnikov avatar
By Macan86
da...to sam i ja razmišljao samo nisam baš bio nešto mnogo siguran dal bi to bilo dobro.Inače Lord of the rings i Hobbit imaju jako interesantne stvari koje komotno mogu da se urade,i kad budem napravio fb stranicu ja ću da iskoristim to sigurno :)
A za telefon stvarno bi mi bilo bezveze da ti uzmem,jer digitalna kameta ne košta mešto mnogo i ja te pare mogu da skupim od prilike za dan ili dva,kad budem sad opet počeo sa prodajom.Ali stvarno hvala,divna si.
Korisnikov avatar
By Blady
Cula sam da se dele nei telefoni, pa ono....

:lol:
Korisnikov avatar
By bern
"kako naći posao"... pa onda sve dalje. good luck!
Korisnikov avatar
By Blady
I tako mi kazes
NE DAM TI !

Ok, razumela sam..
Korisnikov avatar
By Blady
^ Neko je osetljiv :lopta:

Nemam ja kadu :D
Glede emajliranja, ja se jednom zeznuh, trazih da mi se to uradi, no nakon Marijanovog kupanja u , standardno, vreloj vodi, sve je krenulo da se nabira i guli. Rjesenje bi kupovina nove kade i novi nered pri postavljanju iste, kao i trpljenje znojavih i neurednih majstora. :ozbiljan:

Slika

OnT: Odgovorio sam.
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2778019#p2778019]Guzator napisao:[/url]Ja imam drugaciji problem vezan za posao, uspem da nadjem posao ali mi se ljdui smeju mom fizickom izgledu a to me strasno nervira i zbog toga sam na predhodnom poslu morao da dam otkaz zbog tog ismejavanja od strana zena (koliko su nekada zene okrutne). Bilo gde da se pojavim ljudi me cudno gledaju kao da su videli duha i onda samo potonem u samocu.
Imas facijalni tatu, implante od hirurskog celika, sta?
Korisnikov avatar
By *deni*
Nemoj intimidirati Guzatora, Sixtela. :neto:
By Sixto
ne intimidiram vec pitam aman, vi kao prosekucija neka! iju!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!