Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Incubus
@anavalerija :up:

Ont: Ne mogu da pomognem, nisam iz Srbije.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Nadji neki posao na televiziji, tamo ide svi pederi.
By Ligia
Tačno da je preporuka veoma bitna, ali ništa ne može bez dobre biografije.

I treba pokušavati! Posao se ne dobija lako i iz prve, ali nisu ni svi korumpirani.

Btw, i na www.lakodoposla.com može da se sastavi CV koji se boduje i ponude stižu na E-Mail.

I bez obzira šta mislili, ljudi, pokažite ipak malo podrške.

Srećno, colorado!
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by anavalerija

Zašto imam ja da pokazujem podršku za neki komercijalni portal koji hoće da zaradi pare na ljudima koji traže poso?
Da, a zasto bi pokazivao podrsku supermarketu koju ti prodaje cvarke po skupljoj ceni nego po kojoj nabavlja. Gluposti. Idi bolje cuvaj svnju pa spravi sam svoje cvarke!
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Supermarket nije nuzan. Ljudi na selu nemaju supermarket pa i dalje zive!
Korisnikov avatar
By kyrgyz
Najbolje ako vec hoces da se selis u Beograd trazi posao poslovne pratnje...to ti je najstariji zanat a i najunosniji.

Otisao jedan moj ortak, i eto ga za 7 meseci prcanja pun je ko brod...i ja bih al sta cu kad nisam zgodan...ne vole ljudi medvede:smilegrin::sladoled:
Korisnikov avatar
By colorado
Prestajem da citam temu.

Ako neko bude imao nesto konstruktivno da predlozi (a bilo ih je vec par na temi, ne mogu da gresi dusu), neka mi se obrati preko u2u-a.

Hvala. :)
By Swanheart
Originally posted by Swanheart

hajde i ti ne lupaj
u koliko si kafica bio da rade uvek atraktivne sankerice i konobarice i traze vise muskarce nego devojke za poslove konobara i sankera.
ako si talentovan za nesto neko ce te primetiti i pored toga sto radis u kaficu/fast foodu ili gde vec.
ali nije u tome problem, problem je to sto bi svi posle fakulteta u direktorske fotelje. e pa ne moze!
evo primer, pre par godina jednom poznaniku je bilo ispod casti da radi u internet kafeu za platu od 250-300 eura jer jelte on je na filoloskom fakultetu ( na prvoj godini vec 5 godina ).
I za to treba veza. Moraš da budeš nečiji sin, drug, ili dečko.

I stvarno mi ide na kurac ovo liberalno kapitalističko proseravanje da svako može da nađe posao. NE MOŽE BRE. Da može ne bi nezaposlenost bila 30%. Nego da, svi su lenji neradnici. Sram vas bilo, zvučite kao vulgarni individualisti iz osamnaestog veka.

Victim blaming - never goes out of style.
najlakse je kukati kako za sve treba veza i ne mrdnuti dupe od racunara.
Korisnikov avatar
By Zwezdica

hajde i ti ne lupaj
u koliko si kafica bio da rade uvek atraktivne sankerice i konobarice i traze vise muskarce nego devojke za poslove konobara i sankera.
ako si talentovan za nesto neko ce te primetiti i pored toga sto radis u kaficu/fast foodu ili gde vec.
ali nije u tome problem, problem je to sto bi svi posle fakulteta u direktorske fotelje. e pa ne moze!
evo primer, pre par godina jednom poznaniku je bilo ispod casti da radi u internet kafeu za platu od 250-300 eura jer jelte on je na filoloskom fakultetu ( na prvoj godini vec 5 godina ).
I za to treba veza. Moraš da budeš nečiji sin, drug, ili dečko.

I stvarno mi ide na kurac ovo liberalno kapitalističko proseravanje da svako može da nađe posao. NE MOŽE BRE. Da može ne bi nezaposlenost bila 30%. Nego da, svi su lenji neradnici. Sram vas bilo, zvučite kao vulgarni individualisti iz osamnaestog veka.

Victim blaming - never goes out of style.
najlakse je kukati kako za sve treba veza i ne mrdnuti dupe od racunara.
Nije tacno da se lako nalazi posao i tog konobara i sankera.
Evo primer: Drugaricin decko je dosao u NOVEMBRU mesecu, sada je FEBRUAR u Bg iz Pozege, da radi bukvalno bilo sta, ako nije mucenik otisao na 200 razgovora nije ni na jedan, i za vozaca, i za raznosaca, i za sankere i za konobare i za trafiku, ma na svasta je isao mucenik. I NISTA! Kazu zvace ili su mu rekli da za kafic nema ok naglasak. :shok: On je u haosu, nista ne moze da nadje, a stvarno zeli, jer je dosao u Bg da radi. Pritom nije debil, normalan decko.
Evo mog licnog primera, ja kada sam trazila posao preko oglasa, isto za kafic, od 50 oglasa recimo, 20 odbaci na to da ti je daleko, tj. ne mozes iz druge da se vracas kuci odatle (relacija Zemun - Zvezdara), 10 odbaci na to da kada kazu "kafic" misle na kafancugu sa zivom "svirkom" gde s konobarice drpaju za dupe i baksis dobijaju u sise, 10 odbaci na to da su dnevnice 500 din. za 8h :shok: ( sto znaci da sa 1000din da izadjes trebas da se otelis ili da te mnogo dobro krene baksis, znaci tesko) , ostalih 10 odes , vidis, popricas, ali tu bude jos bar 20 devojaka, jer je sve to isti grad i sve su one bile na ostalim uzasnim mestima i dosle sada ovde (jednom sam se cak srela 2x sa istom devojkom u istim kaficima za razgovor).
Sto se tice kafica, nikada gora situacija nije bila, a ja radim po kaficima vec 3god. Znaci, pre nisam znala sta cu da radim sa parama i baksisom, sada, sa dnevnicom od 800din. (sto je jos i bolja dnevnica u gradu) i da imam 500din baksis (a nemam ga realno toliko) ja opet izadjem samo sa 1300din za 8h. :shok: Prakticno je nemoguce ziveti, placati stan, komunalije od kafica, sva sreca :fige: sto ne zavisim od toga, nego su te pare za mene i moje gluposti, a ne za pravi zivot. Tu bar imam iskustva i znam kakva je situacija..
Eto. Srecno ti bilo, colorado, bice ti prekopotrebna sreca! :fige: :kiss:
Korisnikov avatar
By elektron84
^ :drama:

Uzas...
Ja se secam da je bas bila potraznja za profesorima engleskog po privatnim skolama u BG-u. Ne znam koliko placaju, ali znam da sam zavapila sto niko nece francuze, samo englezi i nemci se traze :ozbiljan:

@ Colorado: mozda da probas u nekoj privatnoj skoli :neznam:
Korisnikov avatar
By Evdokija
ili za pocetak drzi privatne casove kad se preselis , polepi zgradu i okolinu da drzis privatne casove engleskog. to uopste nije lose, samo da krene.

i obavezno prati konkurse koje skole raspisuju(os i srednje) toliko skoli u gradu nadam se da bar nekoj treba profa engleskog i na to obavezno idi,a cini mi se da sad neki i vrtici imaju nastavnika engleskog, pa probaj i tu.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Tungi

A i sa tim iskustvom su presrali.

Kako inace steci praksu,kad ti se ne pruza.
Volontiranje.

Problem je sto je tesko doci i do volontiranja, i sto ideja volontiranja u Srbiji nije razradjena i cesta kao u inostranstvu.

edit to add:

Sad videh zvezdicin post, koji mi deluje kao realnija slika :yes:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Stoji...mada colorado ima sasvim dobro popunjen CV sto se tice iskustva
Korisnikov avatar
By Hys.
Odgovorila sam nevezano za colorada.
Coloradu sam poslala u2u :)
Korisnikov avatar
By Belanos
Pa sada, sa pomenutih oglasa i sam trazim posao vec neko vreme. Tu i tamo su me zvali na testiranja i razgovore, ali se uglavnom sve zavrsavalo na tome...

Kes od 3000 do 5000e nemam, veze nemam, politika me ne zanima i zato sam nezaposlen !
Korisnikov avatar
By castor
Originally posted by Belanos

Pa sada, sa pomenutih oglasa i sam trazim posao vec neko vreme. Tu i tamo su me zvali na testiranja i razgovore, ali se uglavnom sve zavrsavalo na tome...

Kes od 3000 do 5000e nemam, veze nemam, politika me ne zanima i zato sam nezaposlen !

takodje
Korisnikov avatar
By Torry
moram da se slozim sa Zvezdicom

i iskreno Iris, nije fer da se kaze, najlakse je cekati vezu i ne mrdati od kompa...nije stvar u tome...to tako mogu da kazu ljudi koji rade i koji nemaju blage veze kako je trenutno tesko traziti posao i sve vise gubiti nadu

ja sam 4 meseca trazila posao, prijavljivala se na sve moguce sajtove vezano za ponudu posla, slala CV tamo i samostalno ( gledala sajtove i slala CV ljudima gde cak i nema nikakvog konkursa nego u stilu, vidim da ste ok kompanija, ja bih da radim kod vas, ako postoji sansa, bla bla)..isla na neznamnijavise koliko razgovora i sve je ostalo na tome javicemo se, i nikad niko nije zvao..
imam jos gomilu primera da navedem -poznata televizija gde su mi trazili da volontiram 3 meseca!!! da bi me uopste uzeli u obzir za dalju saradnju, pa npr posao brokera gde ti njima placas obuku, pa rad u piceriji gde nisi samo u kol centru vec i administrativni radnik, knjigovodja, ides sa kuvarom u nabavku, i sve to za 20000, a pri razgovoru ti obecali 30000....zatim pozvana u rad u kaficu da bi se na kraju ispostavilo da je birtija zlatna rec za ono...da napomenem da se gazda nije udostojio ni da me saceka u dogovoreno vreme?

jos i da napomenem da sam radila u jednoj radio stanici, skoro svaki dan, za 15ooo...i znas sta? ta mizerna plata mi je jos i kasnila..i cepkala se na delove...

colorado, ako vidis ovo, javi mi se na u2u, imam neki predlog...

inace, pocela sam da radim sad od 1. februara u jednoj finoj firmi..posle 4 meseca i meni zasijalo sunce
Korisnikov avatar
By erkondisn
a to sto se tice radija, dobro da si uopce i primila platu :cut:
Korisnikov avatar
By Torry
^ veruj mi da sam platu od avgusta dobila u decembru....sta vise da kazem...
By vademecum
Svi bi da "rade" za 1500 jura ako moze a da lade jaja...
Korisnikov avatar
By colorado
Bravo. Ti si nas idol.

Aj sad idi.

Radimo.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Posla ima toliko da Srbija ima 700 000 nezaposlenih.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Galadriel

Posla ima toliko da Srbija ima 700 000 nezaposlenih.
kad nece dignu dupe od racunara. svih pola miliona & dvesta hiljada.

..

lm, oni sto pricaju da nije problem u ovoj zemlji naci posao bez veze & da je ok CV dovoljan...

...jel imate vi posao?

Ti, Swan, npr? Imas posao? Si ga dobila bez veze?
Korisnikov avatar
By 2kune
imam posao... imao sam posao... i imat ću posao... i one koje imah i onaj koji imam i one koje ću imati jednako sam našao, našao, naći ću - preko veze... ali to, nažalost, ne znači da sam doma čeko vezu... u pičku materinu, puno je teže nać jebenu vezu nego slat CV na sve moguće oglase i obijati pragove od vrata do vrata... :isus:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!