Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
svejedno je u pravu. ja sam se budalisala s fakultetom, pa imala prosek preko 9. da sam bila iole ozbiljnija i odgovornija (could never happen, al' eto, hipotetički), verovatno mi ne bi bilo preteško ni tu desetku da naguram. doduše, bila je jedna krava profesorska koja mi je na pravdi boga dala devet 'mesto deset, more bit da bi mi i u tom hipotetičko-štreberskom scenariju pomrsila konce. :oklagija:

tak' da... nemam neko posebno mišljenje o desetkašima i desetkašicama. moguće je da ima onih kojima se to eto tako desi, a i onih koji crkavaju da postignu, šajaznam.
Korisnikov avatar
By taurus
Originally posted by hlaefdige
Originally posted by taurus

Znam devojku koja je zavrsila medicinu sa desetkom.Ona kaze da je stvar u organizaciji i disciplini,nista drugo.Ima i dechka i drushtvo,ide na ples i bavi se humanitarnim radom.Mada ja mislim da ima fotografsko pamcenje i besprekornu koncentraciju+organizacija i disciplina.

moja nekadasnja najbolja drugarica je isto ovo radila...i iiiiiiiiisto tako...sve vreme je tvrdila kako sam ja ubedljivo inteligentnija od nje i kako bih ja to sve lakse nego ona....

ALI...dodjosmo do te price o organizaciji i disciplini...sada kada predajem klinacima, vidim to i sa ove pozicije...znas kako...PREPUNA su odeljenja onih sto "mogu a nece"....drugim recima, to kad neko "NECE" ti je iiiiiiiiisto istijacko kao ono kada "NE MOZE" samo na drugi nacin...

hocureci...pera nema dobar kliker, djura ima fenomenalam kliker ali je lenj...ni pera ni djura nece imati 10.0 iz svako svog razloga....s tim da to sto djura "moze, a nece" ne znaci nista drugo nego "DJURA NE MOZE, ALI JE LENJ/neorganizovan/nemotivisan/nema koncentraciju"

i teorija - ali djura kad bi hteo, on bi mogao...e NE BI, jer nema to gore navedeno....djura i dalje ne bi istrajao....

suma sumarum - samoaktivnost pojedinca kao vrlo snazan faktor

over and out.
Vrlo kompleksno pitanje i tema.
Ako uzmemo samo koncentraciju pojedinca.Pa sta sve utiche na nju,od sklopa lochnosti do spoljnih faktora....

btw mogao bih da ispishem chitavu stranu...

@Hel-tvoj posao je jako odgovoran,ako uzmes samo cinjenicu koliko zavisi od tebe da li ce se neko zaiteresovati tj posle kod kuce imati dobru koncentraciju koja proizilazi upravo iz zaiteresovanosti koju je profesor svojim darom,a vecinom voljom pokrenuo......Ova tema moze da se razlozi na milion manjih,a meni je lakse da budem glup jer me mrzi da kucam :) :kiss:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ma kapiram, da, da, da!

btw, odavno me niko nije nazvao "Hel" :D :D :D

ti kao profesor mozes da budes veliki faktor, ali realno, nisi cudotvorac...hocureci, ja mogu da zainteresujem klincadiju za engleski....to mi uspeva...uspeva mi i da ih raznim metodama (polufasistickim :D :D ) navedem i da uce kod kuce...ali ja sa njima provodim sat i po vremena nedeljno....to je malo da uticem na njihovu motivaciju generalno i na njih kao na ljude...
Korisnikov avatar
By taurus
^Naravno zato sam i rekao mnogo faktora utiche.Uvek se setim zuchne rasprave na sred ispita iz psihologije ,bila je slichna tema.Na kraju mi je profesor rekao "Kolega josh ste mladi" i tad prvi put se nisam radovao polozenom ispitu jer mi je bitnije bilo da isteram svoje,jer znam da sam bio u pravu.Zato i kazem da je ova tema jako kompleksna.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Znam ih dvoje sa mog faxa sa prosekom 10.0

I njegova i njena keva su profesori na istom faxu. :klux:
Korisnikov avatar
By taurus
Originally posted by 4NY K3Y

Znam ih dvoje sa mog faxa sa prosekom 10.0

I njegova i njena keva su profesori na istom faxu. :klux:
To moze biti mach sa dve oshtrice,na faxu uvek ima klanova medju profesorima.Nikada ne bi studirao gde mi rade keva ili cale.
By Kragi
Zna sta hoce i ceo zivot je zeleo da bude to sto je zavrsio.
U principu mozda tu ima i perfekcionizma, neke potrebe za dokazivanjem ali samom sebi, jer znam bar jednu osobu sa tim prosekom koja se ne qrci istim.
Malo mi je smesno kad ponistis npr devetku znog toga sto hoces deset, ali postujem :D
Korisnikov avatar
By Zibro
9.98 se postuje
10.0 se leci
:sesir:
Korisnikov avatar
By Kittrie
a pitanje bese?? aha..

bas super, drago mi je stagod itd..
jos jedna potencijalno interesantna stvar kod te neke osobe.

ne opterecujem se time, mislim, pa sta? skolu zavrsava (primarno) dupe.
ali ako i imam predrasude,
pre ce biti pozitivne nego negativne.

ma, boli me.. iskreno.
mada, 2 (ili 3, nisam ispratila) bivse su bile skoro pa 10.0 na medicinama i bio-hemiji-fizici :nerd: , i bilo mi dobro da se hvalim time roditeljima, kao da im to daje neki 'kredibilitet' da su 'kvalitetna' ljudska bica. a normalno su lude, nish posebno. i odnegovane, sredjene, dobra dupeta, face, stomaci i sise.
stagod.

e, vrnula sam se sa slave, ne mogu ja ovo sad. nisam se ni presvukla a gadjaju me govna sa radija.
Korisnikov avatar
By blenta
guram trecu diplomu (jos godinu dana :molise: )
sve tri preko 9.95 (ili preko 3.97 u us varijanti)

mislim da je u srpskih fakulteta
to vise faktor srece negoli pravog znanja

dosta puta sam dobio 10 jer sam saouvereniji
od onog koji sedi pored mene
a koji put i zato sto sam bezobrazan
Korisnikov avatar
By Dirrty
Poštovanje za volju i organizaciju.

Za takav uspeh je potrebna ogromna disciplina svake vrste, a najbitnije je izaći iz sistema relativno zdrav, jer veće ambicije nužno povlače veći stres.
Mislim da je to ono što je najteže postići, a ko uspe u tome :hail:

Ukoliko se pronađeš, voliš to što učiš, vidiš poentu studiranja, prosek iznad 9 ne predstavlja nikakav problem, u to sam ubeđen.
Ali treba biti i te sreće, ili čega li...

Verujem da svaki potez u životu ima svoju cenu.
Na pojedincu je da proceni cilj, a zatim i sredstva postizanja istog.

Kroz temu se provlači neka netrpeljivost ili omalovažavanje drugog.
Meni je to potpuno besmisleno.
Živi svoj život i pusti druge da žive po svojoj volji.
Ako je meni nešto (ne)poželjno, ne znači da je to univerzalno tako.

A to što blenta kaže je potpuno tačno, nažalost.
Sistem visokog obrazovanja je često toliko proizvoljan da pojedinac ne može da po'vata šta se od njega očekuje!
By Swanheart
Originally posted by blenta

mislim da je u srpskih fakulteta
to vise faktor srece negoli pravog znanja

dosta puta sam dobio 10 jer sam saouvereniji
od onog koji sedi pored mene
a koji put i zato sto sam bezobrazan
maj point egzekli
Korisnikov avatar
By Incubus
Uz to što moraš da spremaš kao bivo moraš da budeš šlihtara i da se nikad ne smoriš.
Korisnikov avatar
By bern
Poštujem, ali 10ka nikad nije veliko mjerilo, pogotovo na fakultetima gdje se 10ke dobijaju bez potrebe da se rezonuje.

Veze i vezice neću ni da spominjem...

Desetke su nečiji maksimum, a neko ko ima mnogo manji prosjek, može mnogo, mnogo više (parafraziram nekog).
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Mars

Šta vam prolazi kroz glavu, o čemu razmišljate kad ispred sebe imate, čujete, vidite nekog ko završi fakultet sa prosekom 10.0?
pa ovisi... znam neke ljude koji su ganjali prosjek jer su im trebale stipendije... i mislim da su ih trebali dobiti bez obzira na prosjek, jer su jako pametni... a znam i ljude koji su ganjali desetke iz ispraznih streberskih motiva, a da su malo toga actually razumjeli i naucili...

tak da...
Korisnikov avatar
By jukie
Mi smo imali jednog čoveka sa prosekom 10.0 u našoj kohorti
Neću reći generaciji jer smo vremenom dobili mnogo večitih ponavljača (tipa 80 odsto, ali to je već offtopic)

Ti koji su gunđali zbog njegovog proseka bili su oni koji ga nisu upoznali, i oni koji su inače bili kukumavke pa su stalno kmečali.

Postojala je prilična grupica njih sa prosecima od 9.6 i više, koji su manje-više stalno polagali ispite zajedno i dobijali ko 10 ko 9, a njemu bi se uvek desilo 10. Tako da nije bilo da on piči napred svetlosnim godinama a iza njega niko do sledećeg kruga.

Posle druge godine mislim da nam se više nije dešavalo da istovremeno polažemo veće ispite pa ne znam koliko je njegovo znanje sijalo. (Ali tu se više radilo o tome da ja jedini krećem da spremam sve ispite u isto vreme, umesto da prvo počistim svu sitnu boraniju pa da onda mesecima drljam samo par najtežih predmeta)
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
prolazi mi kroz glavu da je osoba u pitanju iznadprosecna, ili da je ona, neko ko stoji iza nje, jako bitan na tom fakultetu ili uopste u nasem drustvu, na sta me asociraju primeri koje sam upoznala tokom svog skolovanja.
Korisnikov avatar
By haemoglobin
moja jako dobra drugarica sa faxa ima prosek 10,0 i nije niti asocijalna, niti freak u bilo kom smislu..jednostavno je inteligentna i jako dobro organizovana osoba stoga sve postize.
Korisnikov avatar
By Sunce
Evo ja imam 9,80 a opet sam glupa bizuterija. :lol:

Cenim prosek 10,00, ali to ne mora nista da znaci. A cenim ga vise kada su prirodne nauke u pitanju.
Korisnikov avatar
By luciferin91
Na nashem faxu prosek 10.00 nije zabelezen ikada. Barem e profesori ne secaju toga. Problem je u tome shto jedan profesor ne daje vishe od 6, shto nam je i rekao na prvom casu. Tako da sa 9.5 na prirodnim naukama am sasvim zadovoljan.

Inace, znam personu koja na fizici ima 10.00. Obozavam je i divim joj se.:friends:
Korisnikov avatar
By Galadriel

Šta vam prolazi kroz glavu, o čemu razmišljate kad ispred sebe imate, čujete, vidite nekog ko završi fakultet sa prosekom 10.0?
Pomislim da je apsolutno odgovoran prema sebi.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by luciferin91

Na nashem faxu prosek 10.00 nije zabelezen ikada. Barem e profesori ne secaju toga. Problem je u tome shto jedan profesor ne daje vishe od 6, shto nam je i rekao na prvom casu. Tako da sa 9.5 na prirodnim naukama am sasvim zadovoljan.

Inace, znam personu koja na fizici ima 10.00. Obozavam je i divim joj se. :friends:
Ko ne daje vise od 6, bas me zanima?
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Galadriel

Auu..

Prosek na fakultetu merilo odgovornosti prema sebi?

10.0 apsolutno odgovoran, a Sunce sa svojim 9.80 - manje odgovoran prema sebi? 6.0 - apsolutno neodgovoran? Tako?
Korisnikov avatar
By Tungi
Nema to veze sa odgovornoscu prema sebi..Vec sa bolesnom ambicioznoscu ciji si sluga i koja u velikoj meri sputava slobodu.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Znam jednu devojku sa mog faksa koja ima prosek 10. Jeste malo cudna, svi je gledaju i zagledaju, ali ja joj skidam kapu. Uci, sve zivo je zanima, svira valjda neki instrument, ona je jedna normalna i fina devojka koju bi svako pozeleo. Zna sta hoce u zivotu, vredna je, disciplinovana... Pada ta teorija u vodu da je vecina sa 10 prosekom shano dusho. :yes: Ja sam kampanjac, kad ucim onda se ne izvlacim iz kuce, ne poznajem majku rodjenu, ali kad ne ucim ne mozes me uhvatiti... vredna sam samo za ono sto me zanima, disciplinovana kad prigusti, motivisana opet samo za predmete koji me zanimaju...i plus nemam srece. :lol: Ko mi je kriv, sama sam kriva, a zavidim osobama kao sto je ta devojka koju sam pomenula, ali ne na ocenama vec na samokontroli.
Pre bih rekla da oni sto se vecito trude, ubijaju od ucenje, a desetke im vecito pobegnu, luuudi, ludi od ucenja i zavisti. Ali najbolji su mi od svih oni koji bi pre crkli nego pomogli drugom, to nikada necu razumeti.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Blond Brat

Ali najbolji su mi od svih oni koji bi pre crkli nego pomogli drugom, to nikada necu razumeti.
Kod nas se to radi pretpostavljam iz čistog baksuzluka. Ovde gde sam sada ljudi neće da ti daju beleške da prepišeš ako si propustio čas, jer ćeš sutra sa tim znanjem da mu budeš konkurencija za posao.
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Prva stvar koja mi padne na pamet je da proverim sposobnost prakticne primene znanja koje je dobilo prosek 10.0.

Znajuci da nam je skolski sistem usmeren ka memorisanju i reprodukciji umesto ka logickom misljenju, prakticnoj primeni i resavanju problema budem skeptican da moze. Neki put sam u pravu, neki put ne.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Galadriel

Auu..

Prosek na fakultetu merilo odgovornosti prema sebi?

10.0 apsolutno odgovoran, a Sunce sa svojim 9.80 - manje odgovoran prema sebi? 6.0 - apsolutno neodgovoran? Tako?
alal ti dedukcija

najlakse je izuzeti individualnost
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by Blond Brat

Znam jednu devojku sa mog faksa koja ima prosek 10. Jeste malo cudna, svi je gledaju i zagledaju, ali ja joj skidam kapu. Uci, sve zivo je zanima, svira valjda neki instrument, ona je jedna normalna i fina devojka koju bi svako pozeleo. Zna sta hoce u zivotu, vredna je, disciplinovana... d svih oni koji bi pre crkli nego pomogli drugom, to nikada necu razumeti.
Znao i ja jednu takvu. Uz to dodaj aktivnost u radionicama, pokretima, konkursima i nagrade. A dodaj i nervni slom na trećoj, obnovu godine i traume zbog roditelja koji su je kao malu slali u sve moguće sekcije i škole, i uz to pitanje "ko sam ja?".
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!