Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Originally posted by 2kuneHahahaha. I rovario, i rovario....
Originally posted by smaug
Arheolog sam - dakle studirao sam da bih kopao
Originally posted by DirrtyI pravo spada u humaniticke nauke.
Ne spada li slikarstvo u humanističke nauke, kao i ostale vrste umetnosti?
To valjda znači da su još udaljenije od prirodnih, nego što su društvene nauke, u smislu metodologije stvaralaštva?
Originally posted by Dirrtymislim da je prije njih ipak bila teorija najstarijeg zanata na svijetu...
Ali posle matematike najstarija nauka je valjda filozofija?
Originally posted by Dirrty
Ali posle matematike najstarija nauka je valjda filozofija?
Originally posted by _miki_Takva je situacija otprilike bila i kod mene.
Drustvenjak sam do srzi(da sam prirodnjak rekao bih do epitela).
Zanima me sve sto je vezano za drustvo od politike od umetnosti,preko istorije.
Zasto sam odbarao?Mislim da ja nisam birao,vec nisam imao izbora.Iz matematike i fizike sam uvek imao jedva dvojke,dok sam iz srpskog,istorije ili stranih jezika imao petice.
Originally posted by UlixNe nužno. Zavisi, zapravo, iz koje pozicije posmatraš medicinu i, ono što je meni lično mnogo važnije, pacijenta.
Studiram medicinu; prirodnjak sam, dakle.
Originally posted by SimorFoucaultovska kritika koncepta zdravlja i lečenja je sasvim u redu, ali to je teorija medicine (s naglaskom na teorija, znači filozofija/antropologija), a ne medicina.
Originally posted by UlixNe nužno. Zavisi, zapravo, iz koje pozicije posmatraš medicinu i, ono što je meni lično mnogo važnije, pacijenta.
Studiram medicinu; prirodnjak sam, dakle.
Ako stvari posmatraš iz ugla medicine postmoderne, gde umesto koncepta objektivizma, redukcionizma i mehaničkog determinizma imaš koncepte objektivnog/subjektivnog, holizma i lične odgovornosti onda se stvari znatno komplikuju. Ako još, usput, napustiš supremaciju kvantitativnog istraživanja pa uvedeš u priču i kvalitativno istraživanje i time napustiš, delimično ili u potpunosti, totalitarni narativ a u pozitivnom znanju vidiš i mogućnosti da je to samo maska za moć i interese, onda se zaista postavlja pitanje da li medicinu možemo da svedemo na ono kako se ona izučava na našim medicinskim fakultetima. I da li je u kliničkoj praksi pacijent samo oboleli organ/patološka promena ili i nešto više od toga te da li je put ka izlečenju samo u monološkoj ravni (gde je lekar onaj koji poseduje moć a pacijent samo objekat posmatranja) ili je čovek i kokreator svog zdravlja. Ovo, naravno, nije suprotstavljanje tvom stavu i onome kako ti sebe vidiš u medicini, nego samo pokušaj da pokažem da stvari ne moraju tako striktno da se posmatraju.
Da li se u dilemi "društvenjaci vs prirodnjaci" -- po meni nepotrebnoj jer verujem u poziciju renesansnog -- može naslutiti kom polu ja pripadam?
Originally posted by AngraMainaAko jedan onkološki zdravstveni centar u američkoj državi Ilinois svojim pacijentima pored najsavremenijih medicinskih metoda, uključujući tu i hemioterapiju i radioterapiju, nudi i paletu tradicionalnih i alternativnih terapija, kao i spiritualnu podršku, a uz to odnos Ja-To transformiše u Ja-Ti onda je to pristup pacijentu koji prevazilazi ono što nudi medicina moderne i očigledno je da tu, u praksi, ima elemenata postmoderne revizije - od onog subjektivno/objektivno kao nerazdvojive celine, zdravstvene/medicinske tehnologije koje imaju holističku orijentaciju i zasnovane su na principu podrške (dakle, buđenja lične odgovornosti) do pacijenta koji je uključen u terapijski proces te se napušta totalitarni narativ. Očigledno da ovde u medicinskoj teoriji i praksi imamo drugačije razumevanje bolesti (od etiologije do lečenja).
Foucaultovska kritika koncepta zdravlja i lečenja je sasvim u redu, ali to je teorija medicine (s naglaskom na teorija, znači filozofija/antropologija), a ne medicina.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!