Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by colorado
Ne razumem to odlaganje problema i odugovlacenja u nedogled vecitih studenata. Lenjost, nista drugo.
cenis? :cigareta:
By Hans
Ne znam koliko ce ti forum u tome pomoci...
Korisnikov avatar
By Dina
Nekad, na prvom faxu to mi je bio problem... Kad sam upisala ovaj strahovala sam i svu snagu upotrebljavala da ne upadnem u iste greske, i nisam, mislim sumnjam da ce mi se desiti do kraja ;) Ne mogu da kazem da nisam ni ovde nikad bas odustala, mislim da se dva puta desilo, ali to mi nije bila praksa. Na najvecem broju ispita, ucim, izadjem, polozim i kraj... do sledeceg ispita... :sigh: Inace sam tremaros, mozda samo na poslednjem ispitu nisam imala veliku tremu... ali svejedno izadjem, obicno kad pocnem da odgovaram trema me prodje. A inace meni su godine bas motivacija da izlazim na ispite, nemam vremena da se vucem po fakultetu, sem toga nikad se time verovatno necu baviti, dalje necu nastavljati pa mi prosek nista ne znaci (mada je svejedno dobar). Zbog fakulteta gubim od posla, gubim od drugih planova itd i kad sve to sebi izredjam onda nema sanse da ne izadjem, a kad vec izadjem onda obicno i polozim...

I posto sve ovo izredjah odoh da ucim :cita: ispit je uskoro :uplasen:

Momo,
:fige: za sutra. Nadam se da ces ipak izaci, ma nemas sta da izgubis :hug:
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Dina

Momo,
:fige: za sutra. Nadam se da ces ipak izaci, ma nemas sta da izgubis :hug:
ma, svaka 2 sata menjam misljenje, te ocu te necu, poludeo sam vise, ucio sam ko konj i opet sam nesiguran :(

u specificnom sam periodu zivota ,polazem specifican ispit kod specificne profesorke... bas me krenulo :(
Korisnikov avatar
By HARP
Ako ništa drugo videćeš kako profa ispituje i kakva pitanja postavlja. I to dosta znači :)
Korisnikov avatar
By Dina
Momo,
razumem :mazi: ali sta ces, moras da se izboris :machevi:

Ja isto nikad nisam sigurna, koliko god da sam ucila. I nikad nemam situaciju da samo mogu da se posvetim faksu, nego je tu jos svasta nesto... cesto sam davala ispite a da sam imala velike stresove sa druge strane. Ne znam, nekako se nateram, ja kazem da su mi najteze borbe sa samom sobom, ostalo je mnogo lakse. A ako sam dala ispite u nekim teskim zivotnim situacijama, a jesam, onda je to ono - sto me ne slomi ocelicice me... Isto kao sto bih se osecala verovatno slabije da sam to ostavila za kasnije... I onda ispit po ispit, pa doci ce i tome kraj, a onda ce jedna velika stavka biti skinuta sa dnevnog reda :)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
ako nisi ucio- izadji
ako savrseno znas- mozda jos i imas opravdanje da ne izadjes
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by the1whowished
ako nisi ucio- izadji
:wtf:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Delete
ako nisi ucio- izadji
:wtf:
Ako nije ucio- neka izadje, muvanje i promuvavanje je legitimno.
Ako je dobro naucio i oseca nesigurnost, znaci da ima svest o velicini ili ozbiljnosti ispita, i samim tim ima najnormalniju tremu.
Korisnikov avatar
By Delete
Ako nije ucio- neka izadje, muvanje i promuvavanje je legitimno.
:roflmao:
Korisnikov avatar
By Delete
ja promuvala 2
U jednom roku?
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by ns.happy
Da li ste ikada spremali ispit i onda u poslednjem trenutku odlucite da ne izadjete?
Mislim jedan, ili možda dva. Kod tog jednog je postojalo dvoje profesora, od kojih je jedno bila fina profesorka, koja je baš tad odlučila da uzme sabatical da napiše udžbenik, a ovaj muški profesor je bio lud... jednom sam slušao ispit i počeo je da viče na koleginicu tako da sam se ja uplašio koji nisam ni pokušao da polažem (a to nije bio Topisirević). Posle te traume sam prijavljivao ispit u svakom roku i dolazio, a kada bih video da je on tu kao ispitivač, pozdravio bih prisutne koleginice i kolege i otišao kući... onda se jednom ona vratila i ja sednem i polažem i dobijem super 10. Tada se to moglo, nije se dodatno plaćalo kada odustaneš više puta.

Ja sam uvek spremao sve ispite za svaki rok, naizmenično po 20 minuta, ceo dan u krug dok ne prođe rok, pa ako pređem taj neki prag iz neznanja u znanje do dana ispita, onda izlazim. Ponekad su se prijave donosile direktno na ispit, pogotovo usmeni, tada se to moglo.

Nego, kod nas su postojali ispiti koje možeš godinama da spremaš za svaki rok i da na dan ispita opet ne znaš bolje nego prošli put, nego kako ti zapadne kombinacija, nekad padneš, nekad dobiješ 7, nekad 10... Biohemija, razviće, kičmenjaci itd. To onda drljaš dok ne položiš.
Korisnikov avatar
By boy89
Desilo mi se evo pre neki dan, da nisam izasao na deo ispita, jer nisam bio spreman, tako da cu morati ceo ispit da polazen u junu, al predmet je dosta tezak, pa razmisljam se da li da uposte izadjem i na ispit....:(
Korisnikov avatar
By Dina
Ja izasla na kolokvijum a nisam bas sigurna da znam puno, kad ono dobro uradila :peva: Sad izlazim na ispit, pa valjda najgore sto se moze desiti je da me obori. A ako polozim mogu da spremam nesto drugo za sledeci rok. :peva:

Uh... odoh da ucim :farewell: :cita:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ja sam pricala i pricala i pricala... i covek mi je rekao da lepo razmisljam i dao mi 10.
:D
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Ulix
Jednom sam izasao poluspreman na ispit (na patofiziologiju), tek da vidim kako izgleda, nisam planirao da polozim, vec cisto da poslusam druge i da eventualno izvucem pitanja. Na kraju sam dobio deset i jos me je profa pohvalio kako sam jako dobro razumeo gradivo. :lol:

Ovo se i meni desilo, iz sociologije (kulturologije, kakogod) koja me i inace veoma interesuje.. No, nisam procitao sve sto treba.

Zavrsilo se tako sto smo samo jedna devojka i ja dobili desetku, jer smo apsolutno razumeli gradivo, iako nismo (ili samo ja mozda) mogli da reprodukujemo sve iz knjige.

...

Mislim da ce svaki (dobar) profesor vise ceniti razumevanje gradiva nego najocigledniju reprodukciju naucenog (bez ikakvog razumevanja)

Naravoucenije bi bilo da cak i ako nisi potpuno spreman, ne znaci da ne znas nista. Probaj. Idi na ispit, izvuci pitanja, razmisli o njima, pa onda odluci sta ti valja ciniti.
:sesir:
I , kao sto si sigurno 100 puta cuo do sada: nemas sta da izgubis.

Srecno :)

...

Ja sam pricala i pricala i pricala... i covek mi je rekao da lepo razmisljam i dao mi 10.
:D

Dada...to je ta sociologija ,)
Korisnikov avatar
By Neve
Ja se il userem pa ne izađem, ili prespavam. :shrug:
By Çâðê_DUP
moj faks je takav da skoro sve predmete znash shto iz opshte kulture shto iz zhivota, te stoga nikad nisam preskochila ispit,zaboravila jesam,ali preskochila nikad,tih par ekonomskih predmeta shto sam imala sam se trudila da zapamtim barem osnovu pa da prekenjavam iz shupljeg u prazno u nedogled, iskustvo pokazalo da u prvom roku uvek pushtaju, mene je chovek oborio u drugom roku(nisam mogla da izadjem u prvom jer nisam platila ratu) i to mi je i rekao*(tipa:koleginice da ste izashli u aprilu proshli bi,ovako vidimo se u septembru...)
moj savet izlazi u prvom roku i chisti sve oma....
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
desavalo mi se da necu da izadjem pa da ipak dobijem 9.
ali mi se nikada nije desilo da izadjem a da nemam pojma.

i je l na kraju happy izasao ili ne?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Neve
Da, to ,,prespavavanje" je mehanizam za sebe.
Ali, mind you, nikada se nisam uspela uspavati ako je rec o ispitu koji sam spremila.
Korisnikov avatar
By horus.
isto... :drama:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Da, to ,,prespavavanje" je mehanizam za sebe.
Ali, mind you, nikada se nisam uspela uspavati ako je rec o ispitu koji sam spremila.
Pre neki dan sam ja prespavala ispit koji sam spremila.
Sreća te je postojao još jedan termin, dan kasnije, pa sam o'šla da to obavim.

:vestica:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
To mi se nikako ne bi moglo desiti :snazaninepotrebanpritisaksuperega:

Ali zato redovno overavam ma za koji ispit iz jezika, i uvek je isto: probudim se tacno 5 min po zvanicnom pocetku ispita. :D
Korisnikov avatar
By baboonbaba
Desilo mi se da ustanem, spremim se, budem tamo u 7:45 (počinje u 8), popušim cigaretu, obrnem krug, doručkujem negde usput i do 8:30 sam u krevetu. :povez:

a da pritom 3 dana kasnije skontam da sve znam napamet i da nemam šta da učim do sledećeg roka :povez:

:testerica:
Korisnikov avatar
By m..
Meni se desavalo da prijavim, pa ne spremam, pa ni ne izadjem (stari dobri obicaj da prijavim 6 ispita pa tek onda razmislim, kad izadje raspored, koja 3-4 da spremam). Inace mi se nije desavalo da spremam, pa ne izadjem jer se kao nisam dovoljno spremila.

Tako sam okinula par komada (sve neki nevazni), a ostalo su neke 6-ice i 7-ice, pa cak mi se desavalo da zabodem 8 ili 9 (dosuse mi na faxu imamo obavezne vezbe i jaka je sansa da na njima dosta naucis).

Desavalo mi se da izadjem skroz nespremna na ispit u junu, da vidim kako izgleda, pa da ga spremam za septembar. Mislim, mene je tek na 3.-4. godini poceo da bude blam da izadjem pa lupetam, a od tada ionako imam samo desetke, osmice i devetke i dve sedmice na ispitima koje svi padaju po 5-6 puta, a ja polozila iz prve.

Pre neki dan sam izasla na ispit sumnicava u to da cu uopste proci (toliku sam tremu imala da samo sto se nisam tresla), pa se ispostavilo da sam znala bolje od svih, i jako dobro, i dobila sam 10 (jebiga umem da budem bas stroga prema sebi).

Ja bih izasla i sa polovicnim znanjem, i uposlila sve ganglije da dam koliko toliko ok odgovore, mada moj fax ima 45 ispita (dala 44), tako da to odustajanje nema smisla, narocito na godinama kad ti treba po 8-10 ispita za uslov. Mislim kretenski je, jer ces da studiras 15 godina.
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by ns.happy
Da li ste ikada spremali ispit i onda u poslednjem trenutku odlucite da ne izadjete?
Upravo se borim sa savescu, izaci - ne izaci... :volinevoli: Nisam siguran da je to neki odraz perfekcionizma, koliko nesigurnosti (bar kod mene) da izadjem sa polovicno spremljenim ispitom. Vecina mojih kolega ide na blef i kao sto corava koka ubode zrno, tako i oni poloze. I onda mi vriste u slusalicu ''Zasto nisi izasao, sta te kosta da probas, bla bla...''
Mene nekako blam u ovim godinama da odem i crvenim pred profom :blush:
ISTO! Ali ISTO!!! Učim, učim, učim (doduše, ne krenem na vreme, pa ni ne stignem sve da pređem) i kao, izlazim, pa šta bude. I onda ili ne odem uopšte na fax ili odem, pa vidim onu decu kako pucaju od znanja i bude me blam, pa zbrišem kući. :sigh:

Nisam bila takva u srednjoj školi... Tamo sam umela jednu naučenu rečenicu da vrtim pola sata, da prepisujem, da upijam kad mi u 5 minuta prepričaju 15 pitanja... A onda sam upisala fiziku... I doživela da profesori ne predaju gomilu gradiva, jer zbg, "većina" (koja je završila matematičku gimn.) to zna. I onda bila u situaciji da kada postavim pitanje, profan/asistent prvo cokne, pa prevrne očima, a onda kaže "bože koleginice, pa to vam je jednostavan šestostruki integral, kako TO ne znate...". Posle 15og puta... osetiš se malo kao debil. A ne dao ti bog da pitaš nešto kolege... :no:

Hvala bogu te pobegoh odande... No trauma nikako da se rešim. I dalje me šokira finoća asistenata sa fizičke hemije. Pitaš, oni odgovore, ma polome se da objasne.
Korisnikov avatar
By Tomek
Izadjem samo kad naucim...
Kad ne naucim, ne izadjem... A ako zelim da iskusam srecu, uplatim loto...

Dva puta sam izasao na ispit a da se nisam posebno spremao, ne zato sto sam hteo da se promuvam, vec zato sto sam to vec znao: sociologija i engleski...
I polozio sam oba...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!