Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Paranoid Androgynoid
Originally posted by Calypso
- Ne dozvolimo da nam fakultete svedu na svoje privatne biznise!
ovo je tako tacno.
e, a meni je ovo baš najproblematičnija izjava od svih. ok, ne mogu da generalizujem za sve fakultete i stoji to da više nema sufinansirajućih i beskonačno mnogo budžetskih studenata. ali i dalje možeš da studiraš za dž pod uslovom da imaš dobar prosek i da redovno daješ ispite. a to i nije preterano teško.

na pojedinim fakultetima na BU se ne plaća ni upis godine ni overa semestra. trebaju ti udžbenici, mada i to se svodi na fotokopirane skripte.

s druge strane, stoji da je cena samofinansiranja u rangu privatnih fakulteta. ali ako već moraš da platiš, onda valjda možeš i da biraš, tj. ne moraš da se školuješ na državnom faksu.
By Paranoid Androgynoid
Originally posted by 2Q2Bstr8
ali i dalje možeš da studiraš za dž pod uslovom da imaš dobar prosek i da redovno daješ ispite. a to i nije preterano teško.
da, slazem se u potpunosti.
na pojedinim fakultetima na BU se ne plaća ni upis godine ni overa semestra. trebaju ti udžbenici, mada i to se svodi na fotokopirane skripte.
da, ne placa se ni kod mene.. samo SHV + osiguranje od 200din i to je to.
opet se slazem.
s druge strane, stoji da je cena samofinansiranja u rangu privatnih fakulteta. ali ako već moraš da platiš, onda valjda možeš i da biraš, tj. ne moraš da se školuješ na državnom faksu.
ovo je meni problematicno i zbog toga sam rekla da je tacno da se i drzavni fakulteti pretvaraju u biznis, kao i privatni. kada je pocela epidemija otvaranja tih privatnih fakulteta, znalo se da za to treba pare i samo pare.. i to velika suma, koja se razlikovala daleko od skolarine za drzavne fakultete. sada gotovo da nema razlike, cak su pojedini drzavni i skuplji od privatnih.

a ovo poslednje "ne moras da se skolujes na drzavnom faxu" .. hehe, pa ne radi se tu o moras-ne moras, u sistemima vrednosti vecine ljudi i dalje postoji ogromna razlika izmedju 'imati diplomu npr. filozofskog' i 'imati diplomu megatrenda' (uz duzno postovanje poslednjih!), tako da.. jeste da sami biramo, neki cak i nemaju izbora, ali to nije razlog da rade to sto rade i jer im se moze.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Naravno da je velika razlika imati diplomu Filozofskog i diplomu Megatrend univerziteta, jer, za pocetak, na Megatrendu ne postoji taj fakultet niti smer.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
A kako mozes da uporedjujes diplome Filozofskog fakulteta i fakulteta za biznis (pretpostavljam da si na to mislila kada si pomenula Megatrend)?
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
A ne mislis mozda da je trik u tome sto filozofija (psihologija, istorija, istorija umetnosti itd.) nema bas mnogo veze sa biznisom (ekonomikom, informatikom, menadzmentom ljudskih resursa itd.)?
By Paranoid Androgynoid
aman decace dragi ne radi se o tome uopste, kako ne kapiras?
mogla sam da navedem i filoloski umesto filozofskog.. i ekonomski, koji je eto blizak megatrendu pomenutom, pa je opet meni ogromna razlika izmedju diplome ekonomskog i diplome megatrenda, neuporedive su u mom sistemu vrednosti. o tome se radi. i pri tom ne zelim da spustam cenu ili ne daj boze vredjam ikoga, to sam napomenula izricito i ponavljam opet da ne dodje slucajno do zabune i ustanka.

:potapsava:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Aman, devojcice, znam ja sta si ti htela da kazes.

Samo sam zeleo da ti skrenem paznju da si napravila lose poredjenje.
By Paranoid Androgynoid
pa nisam zelela da pravim poredjenje uopste, samo navela 2 primera koja su mi prva pala na pamet :)
Korisnikov avatar
By Calypso
@ A.F.K.A.OB

Eto sta Megatrend ucini od ljudi, hahahaha :zacepi:

Ocigledno je da ne razumes o cemu se radi, te ti je sve oprosteno. Vazno je da je Swanka razumela :diplomac:
By J...
Originally posted by Paranoid Androgynoid
ekonomski, koji je eto blizak megatrendu pomenutom, pa je opet meni ogromna razlika izmedju diplome ekonomskog i diplome megatrenda, neuporedive su u mom sistemu vrednosti. o tome se radi. i pri tom ne zelim da spustam cenu ili ne daj boze vredjam ikoga
A ja sad moram da pokvarim zabavu i da smanjim malo sujete na ovoj temi.

U praksi, nije uopste bitno koju diplomu od ove dve gorepomenute imas, bitno je kako ces da se "snadjes". Poznato je valjda kako se posao kod nas (ne)nalazi i kako poslodavci prevrcu ocima kad im kazes da jos nemas radnog iskustva.

:hekla:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Mislim da je bilo krajnje vreme za ove proteste, sada je samo potrebno da se izbore za neke konkretne promene kako bi sto manje generacija ispastalo zbog ovog eksperimenta.

Nasim drzavnim fakultetima je svasta dozvoljeno, mi smo preziveli sve i svasta od tih idiota koji su shatro svetski poznati strucnjaci, cak postoji i nepisano pravilo - sto veci strucnjak to losiji predavac a cesto i grozna osoba.

Prosto, treba se stati na maznjavanju para od strane fakulteta, narocito onih koji nemaju realne troskove za npr. opremu, intrumente, trala-la i posmatranju studenata kao vrece novca.

ja nikad necu zaboravi konkurs za master studije na mom fakultetu, gde je pri utvrdjivanju srodnosti izmedju fakulteta, bilo na primer, srodnost izmedju klavira i inteligentnih (racunarskih) sistema od 85%!!!!!!!!! :lol:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
kad pomislim kako se u grckoj strajkuje i kad nema razloga, zapanjuje me da su studenti u srbiji tako indiferentni prema tim besmisleno visokim skolarinama

nasi drzavni fakulteti imaju par dobrih strucnjaka, ali u proseku je to carstvo intelektualnih patuljaka i svakojakog sljama

treba ih stalno drmati i protestovati 24/7, na smenu. ne oduzima to toliko vremena koliko izgleda
Korisnikov avatar
By Calypso
E ovako se protestuje! Preko 2000 studenata i studentkinja :D

SlikaSlika

SlikaSlika

ludilo :yay:
By Paranoid Androgynoid
ja samo mogu reci da vam zavidim.. i skidam kapu!
iskreno, ja nemam ni jedan razlog niti da strajkujem niti ista slicno jer sam uhvatila uslov, ali podrzavam ovo svim silama jer je totalno idiotski ovo sto studentima rade.

otisla sam danas po prvi put na predavanja u ovoj godini.. cetvrta godina, da napomenem. dolazim u 10.15h jutros i ja nemam gde da sednem, nema slobodnog mesta!!! 120 ljudi u sali koja prima jedva 80, zasto?! zato sto je BAR pola od tih ljudi koji su tamo jutros sedeli bez problema platilo full skolarinu da bi upisali godinu! i njima je to ok?!
ja ne verujem.. i zgrozicu se svaki put kada udjem narednih dana u amfiteatar/slusaonicu.. stagod.. i vidim da te ljude ovde boli k**** sto ih neko vuce za nos i pljuju i kao nadrkani su a ne rade nista.

a nekada su svi protesti odavde polazili, noge su mi ostale na ulicama.. glupost i apatija, ne verujem. :pljuje:
Korisnikov avatar
By Calypso
U ovim protestima ucestvuje bar 50% studenata i studentkinja kojih se ovo ne tice ni malo, vec su tu iz solidarnosti prema kolegama i koleginicama! :klap:

Zajebano je sto su fakulteti autonomni u odnosu na univerzitet i zato nas ........... kako stignu! :cupakosu:
Ali kao sto smo im danas pokazali, dosta je bilo!

E da, i pikala sam fudbal ispred ulaza u zgradu Vlade i dala gol hahahah, na sred ulice, hahahah! Pa ko je to jos radio?! :D
Korisnikov avatar
By Egmont
Deco, da vam baba Borka ispriča kako je to u njeno vreme bilo... dobro, dobro, ćutaću :)

Nego, samo za Dnevnik 2 da kažem: Taj Beogradski univerzitet treba spaliti do temelja, prekopati i onda tu zasaditi drveće i travu. Barem bi neke koristi bilo od zelenih površina tako dobijenih.

A onda negde u tri pizdinca izgraditi novi univerzitet.

I tako isto sa još gomilom "institucija", al' da ne navodim kojim sve, da ne padne tužba za narušavanje ustavnog poretka.

Udrite ih deco sa koje god strane stignete, ne dajte im odmora!
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Calypso
U ovim protestima ucestvuje bar 50% studenata i studentkinja kojih se ovo ne tice ni malo, vec su tu iz solidarnosti prema kolegama i koleginicama! :klap:

Zajebano je sto su fakulteti autonomni u odnosu na univerzitet i zato nas ........... kako stignu! :cupakosu:
Ali kao sto smo im danas pokazali, dosta je bilo!

E da, i pikala sam fudbal ispred ulaza u zgradu Vlade i dala gol hahahah, na sred ulice, hahahah! Pa ko je to jos radio?! :D
Da, i posle ste zakrčili saobraćaj pa nam je autobus išao cik-cak nekim malim uličicama pet hiljada godina, jer vozač nije znao kako da vas zaobiđe (saobraćajci ga na jednom ćošku teraju ovamo a na drugom onamo) a ja sam sedeo drugi red iza "bilborda" u autobusu, na kome su bile "Gole činjenice" (žene nisu meso) a neka baba je glavom zaklonila srednji deo i onda sam par sati gledao golišave Petrovića i Lečića, a to nije dobro za moje staro srce...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!