Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Hmmm sutra imam josh jedan ipsit, ali nisam ni upola onoliko nervozan kao onda...
Mislite li da to ima veze sa time koliko ste spremali ispit?
Ovaj i nisam neshto preterano, pa mozda zbog toga i nema treme... :puzzle:
Korisnikov avatar
By ns.happy
ma koliko spremao neki ispit ja imam tremu. i tu noc samo slabije spavam, ukoliko je neki lagan ispit u pitanju. tako ce verovatno biti i kad budem polagao poslednji. ali ponavljam, koktel i sve je u redu.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Pa ne bih bash da se predoziram lekovima srecko. :mazi:
Ka pojedem cokoladicu i popijem kafu/guaranu i to mu dodje to. :milkacanic:
Korisnikov avatar
By ns.happy
joj, kad bi i prefe bili k'o milka ... :sveca:
By Dragonite
Originally posted by Savrsheno_nesavrshen
Originally posted by bigirl
Brateee... Prođem sve faze... Od sedenja na wc-šolji do čupanja kose i plakanja... Umreću jednog dana pred ispit...
me2

pokretna histerija,pa onda depresija,ne mogu da uchim,kao da idem na streljanje a ne na ispit. Persen mi dodje kao bombona,tako da sam preshao na bromazepame i bensedine,uzas,to nikako ne valja...
Me 2, samo bez tableta.

Sem što ja to prođem par dana pred ispit.

Noć uoči ispita skoro nikad i ne spavam, obično dremnem uveče par sati i onda oddreždim do ujutru (ako je rano) da bih imao peak koncentracije kad odem tamo.

Što reče Dina, nije loše da se drmne nešto alkoholno. Alkohol širi krvne sudove, poboljša cirkulaciju i malo opusti čoveka. Kad god sam otišao na ispit posle neke žurke ili sedeljke, uvek bih položio bez problema. Profesori mnogo vole da vide opuštenog, samouverenog i nenametljivog studenta.

Inače slabo jedem pred ispit, nemam apetita... na prvom ispitu sam povraćao žuč 4 puta, posle ne... gledam da ne pijem mnogo vode jer me tera svaki čas da piškim. Inače imam običaj da popušim paklo pred ispit - kad uđem u nikotinski šok, sve mi je lepo :lol:
By spf 3000
Originally posted by Dragonite
Sem što ja to prođem par dana pred ispit.

isto, isto :nope:
jedanput mi se cak od neurotisanja pojavilo neko jezivo crvenilo po licu (rekla bih rosacea ali nije se vise ponovilo) :ozbiljan:
i obavezno upadnem u "to je fakin' samo ocena necete me (ne znam koji to 'oni' :glupan: ) kostati mentalnog zdravlja :rafal: "
yada yada yada mode i iznadjem milion nacina da izvrdam obaveze/stvarnost (kao sto upravo cinim :zid: )
u jelte tom pokusaju da se zbog te pisljive ocene ne izludim. kao, nije me briga.. misliiim :gubitnik:
enihau, sasvim sam sigurna da mi bar 6% ocene ode na tremu :ubise:

Inače slabo jedem pred ispit, nemam apetita...

ja smotam sve sto mi se nadje na putu :piggy:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Evo meni je ispit za nekoliko sati i popusio sam boks cigara veceras....

Popio sam kutiju nes-a i umoran sam a necu da spavam...

Krece me histerijaaaaa

Imam dva ispita tj jedan mozda lol

Zorica Tomic ispituje kad joj se cefne pa ti visi na faksu svaki dan a drugi ne da nemam pojma nego je to strasno...

Ako znam bar nesto onda se istremiram (za Zoricu mi vise frka, ucio sam, sve zavisi od pitanja koje izvucem)

A za ovo drugo se ne tangiram mnogo

Ali tremu uvek imam...

Posebno kada smo u malom nekom prostoru pa svi cuju sta lupetam a ako smo u velikom prostoru onda se lakse opustim...

Evo sad sam se raspisao zato sto me drma nervoza.

I posto kampanjski ucim uvek se nerviram kako sam (kao) mogao to ranije i te fore i samo se jedem.

Ma idem da drmnem neki alkohol...

Neka mi je Boginja u pomoci :drama:
Korisnikov avatar
By hefestion
kada spremim ispit imam jaku tremu, iz straha dali sam sve naucio, svaki detalj, svaku sitnicu, a kada ne spremim - sve mi je jedno, jer znam da cu okinuti. Junski rok se blizi, zato treba sesti i spremati vec od 1 maja,
Korisnikov avatar
By ns.happy
meni junski rok pocinje u maju (tako i ostali, zasto li se onda zovu junski, julski itd) a vracam se u srbiju tek sredinom maja. joj, kako je cool kad si apsolvent pa ti nije greda za uslov.
Korisnikov avatar
By hefestion
junski ispitni rok se zove - junski, jer pocinje 1 juna i traje do 30 juna. kod mene majskog roka, a mislim i da nije neka narocita prednost kada si apsolvent. jeste da ne juris uslov, ali se i previse opustis a vreme prolazi
Korisnikov avatar
By jukie
Kod nas je junski rok obično počinjao npr. 23.-27. maja jer je iz težih ispita bio kao predrok i posle ima još pravi rok 25-27 juna, ali ne možeš da izađeš posle ako izađeš na predrok. A i kolokvijumi (koji su uslov za izlazak na pismeni deo ispita) su nam bili isto tako krajem maja... a neki ispit je zasigurno i npr. 8. jula (to su oni najteži ispiti koje polažeš iz sedmog spremanja)... tako da je junski rok u stvari trajao bar 40 dana... i to je sve popunjeno ispitima, imaš ponekad dan za danom, ponekad dva-tri dana razmak; popriličan deo roka provedeš na hodnicima ispred ispitnih sala (kod nas uglavnom na zoologiji i fiziologiji) čekajući ispite.
I da, ja nisam imao junski rok kao apsolvent jer sam do tada već diplomirao... ali apsolventi su imali pravo da svakog meseca (npr. novembar, decembar) izlaze na većinu ispita pa dok ne polože
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Znate kako... ja jednostavno necu vise dolaziti na ovakve teme i citati o ovome. :D
Prijatno i dovidjenja.
Korisnikov avatar
By svejedno
A jbg, nemam tremu pred ispit..

Mislim, ne znam da li je to dobro ili lose..

..

Valjda je u mom slucaju dobro .. samo izadjem i ne razmisljam ni o cemu osim o tome kako da odgovorim na pitanje..

(da se ne lazemo - kako da dobijem vecu ocenu, tako da razmisljam i o tome kako pitanje koje npr ne znam najbolje skrenuti u odgovarajucem pravcu, jel)

..i ne znam, nemam 'tremu'.

..

Samo 'prepreku' koju treba preci. I misli su usmerene u tom pravcu.

Ostalo bi bilo ometanje toka misli.

..

Zad, ovo mozda zvuci kao hvalisanje al' nije - savet je ;)

Prosto razmisljati o gradivu.

Meni pomaze.
Korisnikov avatar
By tintily
joj, ja uvek imam tremu par dana pred ispit,ali ne i tog dana kada je isti. Mozda zato sto krenem da ucim 3-4 eventualno 7dana pre ispita, pa ne znam sta cu i kako cu.
Ustvari nije to trema, ne moze se tako nazvati , pre ce biti neka vrsta histerije i panike. Da i sada sam u istoj pa je mozda sve sto kucam blago besmisleno i nepovezano, al sta sad. Moram malo da se izjadam a vec sam zvala sve koje znam , ubili bi me da ih zovem ponovo.
Ovako imam ispit u utorak ili sredu, ne znam naravno ni kada ni u koliko sati, to nikad nisam znala :) , pocela sam da ucim u subotu(tj juce) ziveci ceo dan u zabludi da je petak i do sada naucila 8 ispitnih pitanja od 24. SRASNO!
Sada me uhvatila panika, i posle cele noci ne spavanja, kutija i kutija cigareta i litri kafe morala sam da ovo izbacim iz sebe.
Mislim da mi je sada lakse.

Dakle trema, panika ili nazovimo to kako god u mom slucaju postoji sada, i u svim drugim prilikama , osim onog dana kad krenem na ispit jer tad vec znam koliko znam, tj da nemam pojma ili da sam suvi genije :)
By Çâðê_DUP
Ja nemam tremu ni za kakve javne nastupe, govore i slicno, nekmoli za ispite. Ali sam u principu bila prilicno nervozna tokom svog prvog ispita. Toliko da sam umesto spanskog pocela da pricam na engleskom :lol:
Korisnikov avatar
By tintily
:D
Nije to tako strasno, ja sam se na jenom ispitu toliko pogubila da me covek na kraju pitao da mu nabrojim klimatske pojaseve i koliko godisnjih doba ima kod nas a ja rekla paaa 3 :)
Korisnikov avatar
By shishmish
ja bih volela da imam tremu pred ispit..
to bi znacilo da sam konacno otisla na taj jos jedan ispit sto mi je ostao!!!!!!!!:predaja:
By Tresh-grl
Desavalo mi se i to cesto...jednom pre godinu dana u jednom periodu se nisam radila nikakvom gudrom a pucao me takav adrenalin da nisam mogla da spavam 2noci zbog predstojeceg ispita.
Od tada samo neposredno pre ispita.
Ali zato nosim pljosku punu nekog alkohola sa sobom na svaki ispit i cugnem malo...smiruje me jer ne mogu da razmisljam strejt,
By polarlicht4.1
Profesori mnogo vole da vide opuštenog, samouverenog i nenametljivog studenta.
Živa istina. Za koju mi je trebalo da je saznam bar dve godine ako ne i više. Mislim, to da opuštenost vodi boljem i konciznijem izlaganju koje ako i nije tako sadržinski dobro bar lepo zvuči te je uvek bar plus. Ili ocena više u mom slučaju sa poslednjeg ispita. :giggle:

Originally posted by Zonche
Posebno kada smo u malom nekom prostoru pa svi cuju sta lupetam a ako smo u velikom prostoru onda se lakse opustim...
Uvek sam polagao ispite u malim prostorijama, tipa 3x4m ili tako nešto. Dakle, baš malim. Tako da su svi mogli da slušaju moja lupetanja i koprcanja kad zapnem u odgovaranju. Ali mi gotovo nikad to nije predstavljalo problem. Ako ništa drugo, uvek se nađe neko ko je još gori. Slaba uteha ali je bar nekakva! :lol:

Anyhow, tremu retko, retko kad imam. Ispit uvek spremim koliko kod je moguće a da ne skrenem. Moj problem, u poslednjih par meseci, je u pritisku pod kojim sam jer moram što pre da dam preostale ispite tako da sam uglavnom nervozan 24/7 zbog sveukupne situacije a ne zbog konkretnih ispita. Mada nije da me ne izluđuju upravo ti konkretni ispiti koji su preostali...
By mikka
Pred ispit malo odvežbam jogu, opustim se, i odem srećan. Da što pre završim s tim. :)
By ...Sitnicava...
Pred usmeni ispit imam problema sa stomakom. :giggle:

Kod mene zavisi sve od profesora, ako je neka nadrkana baba/deda u pitanju, bude mi frka jer isti traže elokventnost koja često bude suzbijena tremom.

Što se metoda opuštanja tiče, ne praktikujem ni onaj najosnovniji zakon "dobro se naspavati" jer se obično noć uoči ispita setim da je trebalo ozbiljnije da pristupim učenju.

Sve u svemu, ne stresiram se naročito.

(Jednom sam izašla pripita na ispit, ne zbog treme - bio mi je rođendan i moram priznati da je znatno rasterećenije. :alkos: )
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Auh.. U januarskom nisam osetila tu tremu, posto nisam ni uchila ni izlazila na ispite.. Ccc.. :shamar:

Nervozna sam kada ustanem, muka mi je, uvek mi je hladno, i muchim muku sa stomakom.. :doh: UVek je tako, koliko god da sam uchila ili da nisam uchila..
By Hans
Propranolol? U mojim godinama??? Jao bre...ne josh i to..
Elem, imam jako veliku tremu ako naucim manje od 70 procenata. Onda krecu scene u glavi "sta ako izvucem ono sto nisam procitao nijednom?"....Kada sam spremniji, nema treme...Nikada ne ucim popodne i noc pred ispit. Poslednji ispit sam polagao od pola devet do 7 uvece...U 7 sam dosao na red. Trema? Kakva trema? :)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Hans_87
Poslednji ispit sam polagao od pola devet do 7 uvece...U 7 sam dosao na red. Trema? Kakva trema? :)
Pretpostavljam da je kolega imao iskustva sa Razvojnom psihologijom. :mazi:

Elem!- kako sam ipak resila nanovo da se oglasim na temi...,
Situacija je sledeca:
Prvi put u zivotu zaludo propustam rok, jer
a)sam se preracunala svega za koji dan sa vremenom
b)nisam sposobna da se bavim poezijom...epovima da, oni su mi sada super jer me dizu a i moje misli vrludaju tim nekim epskim tokom pomalo...ma jedino mi vajb tragickoga speva ide u glavu, ali ostatak zanrova kao i gramatika koju ne bih da spominjem zbog tog pomenutom faktora vremena a i zato sto sam uspela da se uspavam za jedan ispit (sto mi se nikako ne bi, priznajem, desilo, da sam ja zaista imala volju na njega da izadjem). Streberski predmeti su okej, tu barem zauzdam svoj um koliko- toliko i pravim savrsene pederske beleske. Suma summarum, uz jedan ispit koji sam dala pre roka, imacu valjda 3 polozena ispita. A to nije lose. A ja opet smatram da sam ispustila rok ali me isto tako SAVRSENO NE INTERESUJE taj integralni faktor spram mog zivotnog komoditeta posle nekog manje...komotnog..... vremena.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
uh, ja sam u decembru dao Upravljanje Kvalitetom sa C (8) - izasao full naduvan.
Prije nekoliko dana izasao na menadzment i toliko me ubila trema da nisam mogao ni najosnovnije definicije da se sjetim. Predao prazan papir jer sam skontao da ono sto bih uspio da odgovorim nece biti dovoljno.
Iskreno, strasno me je blam pred sobom samim - ne bi da nijesam toliko ucio...

I nemam pojma otkud trema, nikad se nisam previse frcio.. Valjda staram..
By Hans
Originally posted by the1whowished
Originally posted by Hans_87
Poslednji ispit sam polagao od pola devet do 7 uvece...U 7 sam dosao na red. Trema? Kakva trema? :)
Pretpostavljam da je kolega imao iskustva sa Razvojnom psihologijom. :mazi:
Jao, tako nekako... :skijanje: Da, danas sam shvatio da je 30. u petak a ne u subotu i da imam jos 4 dana do kolokvijuma a ne 5 kako mishljah... :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!