Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa i nije ti neki razlog. po tome onda ovi što imaju dvogodišnje i bubatorske predmete (tipa pravnici) su veći stručnjaci od onih koji studiraju neke praktične stvari (tipa FTN), jer je prvima daleko teže zbog obimnog gradiva. ovako prosta poređenja stvarno nemaju logike.
Korisnikov avatar
By Andrija87
e aj neka me neko prosvetli....
student sam po starom programu (ne bolonja)
diplomiram napr u junu
trebalo bi da odem na master studije u inostranstvo...koje mogu trajati godinu ili dve zavisi od faxa...
ako posle toga hocu na doktorske da li ja moram da gulim jos 4 godine ili kako...
i da li je moguce ako smo mi kao dipl izjednaceni sa masterom odmah ici na doktorske i preskociti master???
pozz
Korisnikov avatar
By Mars
Završi i doktorske u inostranstvu.
Korisnikov avatar
By nsc
kako genijalno resenje
bravo Predsednice!
kako se taj mali nije toga setio?
Korisnikov avatar
By Mars
Možda ne zna kako stvari funkcionišu u praksi, zato.

Završiš osnovne studije u jednoj zemlji, magistarske u drugoj...princeza Ana ti uruči diplomu, magna cum laude...a onda dođeš u Srbiju na fakultet kod kompleksaša koji te pita:
"Da niste premladi da budete već magistar?"...
Korisnikov avatar
By nsc
ili, ne daj boze, budes blentav :blenta: pa zavrsis vise tih, pa nemas dovoljno mesta da okacis sve te diplome
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Andrija87

diplomiram napr u junu
trebalo bi da odem na master studije u inostranstvo...koje mogu trajati godinu ili dve zavisi od faxa...
ako posle toga hocu na doktorske da li ja moram da gulim jos 4 godine ili kako...
i da li je moguce ako smo mi kao dipl izjednaceni sa masterom odmah ici na doktorske i preskociti master???
pozz
To zavisi od fakulteta do fakulteta, barem kod nas u Novom Sadu.
Recimo, ja imam diplomu osnovnih studija, ali na svom fakultetu ne mogu da upisem doktorske, iako je Ministarstvo PREDLOZILO fakultetima da nebolonjske diplome vrednuje kao master. E, sad, na Bioloskom fakultetu u Beogradu bih mogla da upisem doktorske, jer su oni tu preporuku uvazili.
Jedino resenje za tebe je da se raspitas kakav je slucaj sa tvojim fakultetom. A ako ciljas na postdiplomske u inostranstvo i da vidis kakve zahteve oni imaju po tom pitanju i da li uopste uvazavaju diplome hajduckih fakulteta kao sto su nasi.
Korisnikov avatar
By haemoglobin
Originally posted by Wilhelmina

diplomiram napr u junu
pozz
To zavisi od fakulteta do fakulteta, barem kod nas u Novom Sadu.
Recimo, ja imam diplomu osnovnih studija, ali na svom fakultetu ne mogu da upisem doktorske, iako je Ministarstvo PREDLOZILO fakultetima da nebolonjske diplome vrednuje kao master. E, sad, na Bioloskom fakultetu u Beogradu bih mogla da upisem doktorske, jer su oni tu preporuku uvazili.
Jedino resenje za tebe je da se raspitas kakav je slucaj sa tvojim fakultetom. A ako ciljas na postdiplomske u inostranstvo i da vidis kakve zahteve oni imaju po tom pitanju i da li uopste uvazavaju diplome hajduckih fakulteta kao sto su nasi.
e vidis srce, sad moze i kod nas na fakultetu da se upisu odmah doktorske studije nakon diplomiranja...tj svi koji su diplomirali ove godine, a stari su program, mogli su da upisu doktorske preskakajuci master. Ja necu ni da pricam za svoje studije jer su nas izjebali kao beba zvecku
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by haemoglobin87

e vidis srce, sad moze i kod nas na fakultetu da se upisu odmah doktorske studije nakon diplomiranja...tj svi koji su diplomirali ove godine, a stari su program, mogli su da upisu doktorske preskakajuci master. Ja necu ni da pricam za svoje studije jer su nas izjebali kao beba zvecku
Zato je jedino preostalo da se taj fakultet zapali. Po mogucstvu dok su sve tri porodice koje na njemu predaju u njemu.
Korisnikov avatar
By haemoglobin
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by haemoglobin87

Zato je jedino preostalo da se taj fakultet zapali. Po mogucstvu dok su sve tri porodice koje na njemu predaju u njemu.
dakako i dalja rodbina i prijatelji :D
Korisnikov avatar
By unic0rn
u principu tako bi trebalo al im se to ne isplati. jer, ako niste znali, obrazovanje na drzavnim fakultetima je profitna delatnost :wundy:

meni u dodatku diplome pise:
- moze upisati specijalisticke
- moze upisati magistarske

kada ih pitas sta i kako za te magistarske oni kazu da to vise ne postoji da je to sada master. nije nego. :wundy:
Korisnikov avatar
By Mars
I kako ga cenite...do kada će da traje taj cirkus?
Korisnikov avatar
By unic0rn
Cirkus je gotov kolko ja znam, bar na mom fakultetu, il upisujes master ili si s fakultetom zavrsio.
Hocu reci, fakulteti su isterali svoje, to je gotova prica.
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by nsc

ili, ne daj boze, budes blentav :blenta: pa zavrsis vise tih, pa nemas dovoljno mesta da okacis sve te diplome

ja more
obrazovanje je bitno
ne zarad kacenja diploma :)
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by 4NY K3Y

znaci,nemate pojma :D

zn'či, br'te, ae nam ti objasni
Ja da sam znao ,ne bih pitao !

stvar je u tome da pitas na pogresnom mestu

(kao kad bih ja ovde na forumu pitala da li moram da polazem prijemni na nekom faxu, ako vec imam zavrsen 1 fakultet)

u nasoj zemlji sve zavisi od fakulteta do fakulteta, cak isti fakultet na 2 razlicita univerziteta razlicito tumaci stvari (licno iskustvo: upisala PhD na drugom univerzitetu, a na svom, gde sam zavrsila osnovne studije ne moze posle osnovnih (po starom programu) na PhD)

u inostranstvu zavisi od zemlje do zemlje, posaljes mail, telefoniras, odes - pitas

i onda postujes ovde :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!