Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By bakalar
Cao ljudi, evo javljam Vam se sa jedim problemom.
Posto sam klinac nadam se da cete vi imati neke savete da prebrodim ovaj problem, koji sada pocinje jako da me zamara.

Mislim da dobar deo toga problema nastaje zbog skole (srednje, stucne). Naime, mene ta struka ni 5% ne zanima. Tako mi je sve i toj skoli nekako, bla, ravno, ukljucujuci i drugove koji mi takodje (90% njih) nisu interesantni (mada to je vise moj problem ali vec sam se navikao). Ali svakog dana ja tamo treba da provedem 8h i onda se jos vratim kuci gde me moji rojitelji (kojima su ocene sve) jos vise smaraju :(

A sa druge strane ono sto je meni IZUZETNO bitno je da se zainteresujem za nesto, da nadjem neki posao u kome bi uzivao ceo zivot :love: ali nikako da provalim sta je to :(
jednostavno, nista me ne impresionira, ceo dan mi je nekako ravan, jednostavno ravan, izdale su mi i stvari koje me nekada nikada nisu, sada me cak i muzika smara ...

Jednostavno kao da upadnete u neki krug iz koga je sve teze napraviti sledeci korak, a svesni ste da gresite, pocinjete sami sebe da lazete kako bi se zainteresovali za nesto a time samo zavaravate sebe :(

Ajde predolozi, kako bre da se sredim :)
Mozda mi treba neki deckic
:blush: predugo vremena je proslo poslednje "veze", blah

p.s. kako sam ekstremna osoba sve cesce razmisljam o takvim poslovima, tipa hirurgija, pa valjda majku mu kada budem imao zivog coveka ispred sebe cu se srediti :)
ili recimo neki posao gde bi mogao sto vise da putujem i da ne znam ni gde sam :)
samo se zabodes u neki kafic, osetis vajb grada, pocunjas i ajde kuci, negde drugde
:tamoamo:
Korisnikov avatar
By Adenim
Izvini, jesi li ti usao u pubertet?
Korisnikov avatar
By Dina
Ne znam kako da pronadjes ono sto volis samo znam da je to vazno. Ako vidis da te ta struka ni 5% ne zanima onda to iskljuci, eto nekog pocetka... Promasis li u odabiru profesije uvek ce jedan deo tebe biti nezadovoljan...
Korisnikov avatar
By Mars
Everybody's Free
(to wear sunscreen)

Mary Schmich
Chicago Tribune

Ladies and Gentlemen of the class of ’97... wear sunscreen.
If I could offer you only one tip for the future, sunscreen would be IT.

The long term benefits of sunscreen have been proved by scientists whereas the rest of my advice has no basis more reliable than my own meandering experience.

I will dispense this advice now.

Enjoy the power and beauty of your youth. Never mind. You will not understand the power and beauty of your youth until they have faded. But trust me, in 20 years you’ll look back at photos of yourself and recall in a way you can’t grasp now how much possibility lay before you and how fabulous you really looked.

You are NOT as fat as you imagine.

Don’t worry about the future; or worry, but know that worrying is as effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubblegum. The real troubles in your life are apt to be things that never crossed your worried mind; the kind that blindside you at 4pm on some idle Tuesday.

Do one thing every day that scares you.

Sing.
Don’t be reckless with other people’s hearts, don’t put up with people who are reckless with yours.

Floss.
Don’t waste your time on jealousy; sometimes you’re ahead, sometimes you’re behind. The race is long, and in the end, it’s only with yourself.

Remember compliments you receive, forget the insults; if you succeed in doing this, tell me how.

Keep your old love letters, throw away your old bank statements.

Stretch.
Don’t feel guilty if you don’t know what you want to do with your life. The most interesting people I know didn’t know at 22 what they wanted to do with their lives, some of the most interesting 40 year olds I know still don’t.

Get plenty of calcium.

Be kind to your knees, you’ll miss them when they’re gone.

Maybe you’ll marry, maybe you won’t, maybe you’ll have children, maybe you won’t, maybe you’ll divorce at 40, maybe you’ll dance the funky chicken on your 75th wedding anniversary. Whatever you do, don’t congratulate yourself too much or berate yourself, either. Your choices are half chance, so are everybody else’s. Enjoy your body, use it every way you can. Don’t be afraid of it, or what other people think of it, it’s the greatest instrument you’ll ever own.

Dance. Even if you have nowhere to do it but in your own living room.

Read the directions, even if you don’t follow them.

Do NOT read beauty magazines, they will only make you feel ugly.

Get to know your parents, you never know when they’ll be gone for good.

Be nice to your siblings; they are your best link to your past and the people most likely to stick with you in the future.

Understand that friends come and go, but for the precious few you should hold on. Work hard to bridge the gaps in geography in lifestyle because the older you get, the more you need the people you knew when you were young.

Live in New York City once, but leave before it makes you hard; live in Northern California once, but leave before it makes you soft.

Travel.
Accept certain inalienable truths, prices will rise, politicians will philander, you too will get old, and when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.

Respect your elders.

Don’t expect anyone else to support you. Maybe you have a trust fund, maybe you'll have a wealthy spouse; but you never know when either one might run out.

Don’t mess too much with your hair, or by the time you're 40, it will look 85.

Be careful whose advice you buy, but, be patient with those who supply it. Advice is a form of nostalgia, dispensing it is a way of fishing the past from the disposal, wiping it off, painting over the ugly parts and recycling it for more than it’s worth.

But trust me on the sunscreen.

„Tata, kupi mi dildo, bonbona i narandze dve...“
Marsova riznica pesama za decu

How to travel in Europe by train: official guide from RailEurope
Korisnikov avatar
By Frizerka
Ovo mi sve izgleda na "hocu da budem Miodrag Kostic sa osamnaest" "hleb bez motike"i"Kesh,kolica i laganica"....
Doroti,kucni cipelicama i vrati se u realnost
:tornado:

Hormoni lete ko baloni :slika:
Korisnikov avatar
By avalon
A citava ova tema ima veze sa zdravljem...gde? :lizalica:

Pravac "Posao, fakultet, škola"
Avalon, A
Korisnikov avatar
By jukie
Pre svega moraš da nađeš neki hobi ili neko interesovanje. Zatim treba realno da razmisliš u kom pravcu dalje možeš da se razvijaš. Ukoliko imaš četiri godine npr. metalostrugarske struke, šanse su ti skoro nikakve da ne postaneš večiti student na medicini/biologiji, jer jednostavno ne znaš hemiju i fiziku i druge predmete
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne mozes unapred da znas cime ces se u zivotu baviti.
To mogu biti poslovi koje nisi ni sanjao da ces raditi (kao sto je moj cale zaposlen u racunskom centru, a studirao je ekonomiju) ili nesto sto bi bio normalan sled stvari.
Ono sto je bitno u sadasnjoj tacki je da prevazidjes taj osecaj da te to sto radis nimalo ne zanima. Pa mora da je postojao makar jedan razlog zbog koga si u toj skoli? Taj osecaj moze da te dovede do toga da zaista nista ne radis, sto ce se odraziti na ocene, a ove kasnije na upis nekog fakulteta (ako budes upisivao fakultet na kome ocene uipste imaju neki znacaj).
Bilo kako bilo... nek ti referenca ne bude samo da je posao dobro placen, jer nikad ne znas da li ces zaista i dobiti posao za koji se skolujes. A u Srbiji je jedini dobar posao - kradja. Mozda zvucim malo idealisticki, ali sve sto radis i ucis, radis i ucis prvenstveno zbog sebe.
Korisnikov avatar
By Zoe
Mozes da primis k` znanju sve gore navedeno, ali upamti i ovo: (e, jebi ga sad, vrlo je vazno znati koliko imas godina :nerd: ) svi smo kroz to prosli u ODREDJENIM godinama, a neki kroz to prolaze i u onim u kojim se to vise ne `ocekuje`...

Opusti se, i tada ce ti doci samo.........sto vise tragamo za necim, nase telo, nas um postaju napeti i zatvoreni i samo se udaljavamo od zeljenog. Kada se opustimo i prepustimo, mi smo otvoreni da primimo sve i doci ce nam sve sto smo zeleli. (Ko je citao Oshoa znace o cemu pricam, a i ko ima iole mozga)

:wink:
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by Zoe
...sto vise tragamo za necim, nase telo, nas um postaju napeti i zatvoreni i samo se udaljavamo od zeljenog...

hm, cudna ti je terija, ne znam pomalo i blesava, ispada da samo treba da se prepustimo (tamo necemu) i da nas to vodi, bilo bi lepo da je tako ;)

Mozda si donekle u pravu, recimo ja bi tu tvoju preformulisao u:
"Limited thinking causes limited results"

evo ja volim da mudrujem :kada:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pa dobro, za početak je bitno da uopšte pokušavaš da nađeš nešto što ti leži. To je bitna stvar, nekima nije ni na kraj pameti da razmisle uopšte šta će dalje sa svojim životom i žive danas za sutra. Čitaj, informiši se, gledaj šta sve postoji, vidi šta ti deluje interesantno. Možda bi mogao do školskog psihologa da radiš one testove profesionalne orijentacije.
Korisnikov avatar
By jukie
Pitanje je koliko u srednjoj stručnoj školi psiholozi imaju iskustva sa administriranjem takvih tekstova. btw ja sam radio neki test u srednjoj školi gde su mi rekli da sam nadaren za nauku a imao sam 0 poena za fizički rad. A to sam znao i sam od malih nogu. Nadam se da to nije taj test.:hmm:
Korisnikov avatar
By bakalar
heh, da posto, raspitivao sam se za taj test da ga radim negde privatno i ispostavilo se da to kosta 2600 din:glupan:

ma, moj problem (tancije deo problema) je sto vec previse vremena nigde srce nigde ulozio, pa se samim tim vise nije ni stalo ni do cega, ali danas kada razmisljam nije bas ni lako zaloziti srce za nesto :)
ipak to treba da bude nesto specijalno:)
By Dionysus
Znam da je to tipican problem nekih mladih ljudi. Ali ja evo imam 17, a oduvek sam znala cime zelim da se bavim, i krenula sam tim putem za sada uspesno...
Ne znam kako te nista ne interesuje, prosto mora bar nesto da postoji u cemu vidis sebe, sto te ispunjava, sto zelis da radis///
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
verovatno te hvata neka adolescentska kriza.

pokušaj da istražuješ. pretpostavljam da je ova srednja škola tvoja jedina obaveza u životu, pa nije baš neobično da se osećaš toliko apatično.

jesi probao da radiš još nešto, ili si već odlučio posao koji bi teber zadovoljio ne postoji?

izgovori, izgovori...
By Çâðê_DUP
nemoj da zeznes skolu ja sam mator i veruj mi znam sta ti kazem:misli:
By Çâðê_DUP
spavam,ne diraj lava kada spava
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!