- 26 Sep 2015, 02:44
Nešto između; lično smatram da su kraljice svih ljudskih veština Filozofija i Matematika, koje nisu ni jedno, ni drugo;
zanimljivo mi je šta je blenta rekao, jer, to nije istinito mnenje; složene koncepte iz humanih disciplina je jednako teško razumeti kao one iz prirodnih; čak i mnoge elementarne.
Meni su išle prirodne, čak sam ozbiljno razmatrao da odem u okeanografe, ili zoologe; isto tako i lingvistika - u ovoj fazi u kojoj je trenutno i nema više veze sa društvenim disciplinama, već bulovom algebrom; u srednjoj sam se jako zaljubio u filozofiju, a osobito logiku i ključno je da prirodnjaci i društvenjaci znaju obe, posebno filozofiju nauke.
Imam najviše talenta za tumačenje umetnosti i estetiku, čega se, ironično, najviše i gnušam, pa se nikada ne bih bavio time. Završio sam u filologiji (antičkoj - helenskoj i drevnog bliskog istoka), gde imam dovoljno mogućnosti da baštinim znanja iz obe grane, humanim naukama, jer posebno volim čoveka i ono lepo što je uspeo da proizvede, osim mora gowana uz to. Nemam ciničan stav oko toga, iako susrećem nekvalitetna ljudska bića van i u akademiji, koja mi izuzetno mažu glavu govnima (bebo). Kada se baviš naukama na visokom nivou (ne govorim za sebe), ionako granice između ne postoje - moraš da znaš sve i sve da ti ide.
Društvene i prirodne nauke su obezvređene i profanisane i jedna od posledica je što se zdravo za gotovo uzima ogromna moć koju oba domena pružaju; ipak, daleko više amatera, diletanata i neadekvatnih osoba ima u društvenim disciplinama - ne zato što su lakše, već zato što lakše možeš fakeovati da ti idu - što možda nema veze sa samim disciplinama, već načinom na koji se sa spoljne strane obezvređuju.