Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By hlaefdige
prvi razlog za to sto se svima poklanjaju ocene u osnovnim skolama je to sto nema dece. znaci, ako skola ima renome da deca tu imaju dobre ocene, onda se u tu skolu upisuje vise dece. vise dece - vise odeljenja, vise odeljenja - vise norme za nastavnike. onda se deci poklanjaju ocene, ne obara se niko, nema popravnih, itd.....

ogroman pritisak od strane roditelja na nastavnike oko tih ocena. u isto vreme, tvoj 'otpor' prema tome kao nastavnika je skroz iluzoran jer ce ti komisija svakako oboriti ocenu....

onda, plan i program kao da je pravio neko ko nikada nije sam predavao u skoli.

pa zatim, POTPUNO, POTPUNO, POTPUNO odsustvo kazne. APSOLUTNO izbijanje bilo kakve vrste sankcije iz ruku nastavnika..

znaci citav sistem koji je odlucan u borbi da proizvede malog, lenjog tinejdzera koji ni za zivu glavu ne sme da ima jedinice....i ti sada treba da mu das dvojke i trojke.....

sta onda da radis sa onim sto je ucio za dvojke i trojke...pa das mu cetvorke i petice, jebesga, taj bar nesto radi...krivo ti da ih poistovetis.....

ma ja bih ukinula brojcane ocene potpuno.

posaljes ga u srednju skolu koja nije obavezna i nadas se da ce tamo da ga urazume kad ni ovde nemas cime
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by hlaefdige

posaljes ga u srednju skolu koja nije obavezna i nadas se da ce tamo da ga urazume kad ni ovde nemas cime
U srednjima ti je situacija ista (minus pritisak roditelja, u stručnim...tu su totalno nezainteresovani).

Ali sve ono, od početka je isto. Čuje li se da je neko pao, da je negde TEŠKO, da se negde daju jedinice...molim lepo - sledeće godine će oni da idu u NEKU DRUGU ŠKOLU, a vi ćete onda da imate smerove pred gašenjem, manjak časova od norme itd ("Ne kažem da treba da poklanjate sad ocene (nego ŠTA?!?), ali mislite o tome", direktor)... pa do dal da plačeš dal da se smeješ programa (mada, čudna stvar - u gro njihovih izrada JESU učestvovali i srednjoškolski nastavnici...)

Kod mene je na lokalu situacija malo ublažena jer se svi, kako god završili srednju, popnu gore na brdo i postanu diplomirani menadzeri...tako da nema nekog cimanja, osim tog da niko ne sme da ponavlja...
Korisnikov avatar
By blenta
slazem se sa hlevdijinom prvim postom
i samo bi na uvodni kivijev dodao
da mehanicarima biologija verovatno ne treba
ali medicinarima fizika svakako treba
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by hlaefdige
a biseri koji i dalje imaju nula bodova su neizbezni....
Jedan moj đak je imao 0.5 poena na jednom delu prijemnog. Nisam se začudio ni malo. Dečko je kod mene na svaki deo gradiva prvo dobio jedinicu pa posle popravio. Primer inkluzije dece sa graničnom inteligencijom. Inače divno dete, šta god da mu kažeš da uradi on uradi, imao je sve pluseve za rad na času.

Problem sa razmišljanjem o poenima za upis je taj što postoje u suštini tri grupe smerova: oni koji traže jako puno poena, četvorogodišnji smerovi koji ne traže baš jako puno poena, i trogodišnji smerovi gde je stvarno poželjno da imaš 5 iz fizičkog pa da upadneš na prvu želju.

Najveći problem imaju deca kojoj fali malo poena za onu prvu grupu (npr. fali im 1.5 poen da uđu na svoju 20-tu i poslednju želju na listi - ima više od 20 smerova gimnazije i medicinske škole u BGD, pa može da ti ponestane želja a da ne budeš upisan sa 80-tak poena) i deca kojoj škola ne ide ali imaju i motorne smetnje pa ne mogu da rukuju mašinerijom (naše školstvo nema smerove za takvu decu - jedna moja učenica u 7.razredu nije mogla pravo da iseče makazama parče papira; kako da je pošalješ da bude krojačica?)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!