Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By switchon1234
Interesuje me da li ima nekog koga ozbiljnije zanima ova teorija? Da li neko istrazuje u okviru ove oblasti(nebitno da li u vezi matematike, fizike, biologije, psihologije....)?
Kako ja znam, samo je jedna knjiga prevedena u vezi toga na nas jezik, i dosta skupe knjige vezano za ovu teoriju(na engleskom)
Dzejms Glajk: Haos

Neki termini vezani za teoriju haosa:
-dinamicki sistemi
-efekat leptira
-nelinearnost
-fraktali itd.
Opis teorije haosa na vikipediji:
http://en.wikipedia.org/wiki/Chaos_theory

Chaos FAQ:
http://www.vismath.org/faq/chaosfaq.html

Haos galerija(ove slike otvorene u odredjenom programu su dinamicne. ja sam pokusala u programu winfract i fractint. potpuno mi lici na vizualizaciju u winamp-u, verovatno je ta vizualizacija radjena pomocu slike fraktala?):
http://www.jracademy.com/~jtucek/math/picts.html
Korisnikov avatar
By ciceron
Koliko ja znam, matematika haosa jos uvek nije usla u programe fakulteta matematickih nauka. Svi kao nesto pricaju o tome ali niko nema muda da se ozbiljnije pozabavi tom oblascu.
Korisnikov avatar
By HARP
Znam samo da sve teži haosu...to je osnovna teorija... :obesen:
Korisnikov avatar
By switchon1234
Originally posted by ciceron
Koliko ja znam, matematika haosa jos uvek nije usla u programe fakulteta matematickih nauka. Svi kao nesto pricaju o tome ali niko nema muda da se ozbiljnije pozabavi tom oblascu.
Bas sam zato pitala da li neko istrazuje(vrsi neka istrazivanja) u okviru te oblasti. Mozda bolje pitati, da li ima nekog ko bi zeleo da istrazuje?

:novinar:
Korisnikov avatar
By ciceron
Pa ja bih voleo da procitam pojedine clanke iz te oblasti kao sto se pre par godina pojavila studija o formuli ljubavi koja ukljucuje odredjene elemente matematike haosa ali nema dovoljno literature na srpskom jeziku na tu temu a bas da se mucim sa engleskim, mrzi me.
Korisnikov avatar
By switchon1234
Evo nedavno sam dobila knjigu, nisam ni znala da postoji: Vjera Lopac: Do kaosa i natrag!
Nisam jos procitala, mada sigurno je manje pisano u ovoj knjizi nego u Dzejms Glajkovoj... No, ko zna, mozda je ona lepse napisala?! Videcu, pa cu napisati ovde komentar!
Korisnikov avatar
By Mage
Teorija haosa je matematička teorija... Da, i meni je veoma interesantna, pogotovo zbog onog čime se bavim i šta me interesuje i imam par knjiga ali nažalost nisam dovoljno matematički obrazovan da ih pratim :)
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by ciceron
ali niko nema muda da se ozbiljnije pozabavi tom oblascu.
ima ima... :pljuje: :ostrisekiru: :stopdrogi: :rida:
Korisnikov avatar
By PinkDiamond
Pre 2 godine sam radila istrazivanje iz matematike na temu teorije haosa, esej mi je bio nekih 20ak strana :D Po meni vrlo zanimljiva tema, ali i baas zahtevna i teska :serlok:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Mislila sam da se ovde radi o mojoj maksimi koja kaze da se najbolje uci bez ikakvog strukturalnog/ sistematicnog plana.

Ali kad sam vec ovde, da napisem:

Ja nemam pojma kako ja sve vreme ucim.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!